Magura Julie - stržená hlavička šroubku

17 nepřečtených
  • hYs

    To tak bejvá když si koupim v pořadným obchodě prý kvalitní nástavec, nejdřív jsem strhnul hvězdici (použito asi 5×, nevšiml jsem si hned že je stržená) na nástavci a pak i celou hlavičku ;(, takže teď tam mám důlek a nemůžu to povolit :( Jde o šroubek na „vaničce“, vršek je plastový, viz obrázek.

    Víte někdo o nějakých dalších možnostech mimo vypilování drážky na plochý šroubovák ? Chytnout kleštěma nejde, přilepit asi těžko, malá hlavička=moc velký tah na tak malou plochu.

    0 0
    • hYs  

      jeste ten obrazek .)

      0 0
      • BoB  

        Vytahovák ale nevím jak půjde na plastovou hlavičku. Je to takový jakoby kónocký vrták s obráceným stoupáním. Zatím nikdy neselhal

        0 0
        • hYs  

          Šroubek je kovový, plastové je víčko té „vaničky“, jsem to špatně napsal. Nic jsem o tom nenašel, můžes pls napsat něco bližšího ?

          0 0
          • BoB  

            No já to mám doma, zdědil jsem to po tátovi a principielně to jde určitě koupit. Zkus si představit kónický vrták bez špičky, který má na sobě závit s velkým stoupáním, který je ale obrácený čili když ho zavrtáváš tak točíš doleva a tím vlastně vytahuješ ten šroub co nejde vytáhnout. musíš samozřejmě napřed do toho šroubu vyvrtat doprostředka malou dirku, aby se do ní ten vytahovák vešel. Ale teď jsem zrovna vytahoval jeden stržený imbus asi m3 a stačilo jenom rozšířit trošku tu dirku po imbusu (teď sám nevim jestli je to pochopitelný) Já mám takovou soupravu asi 5ti rozměrů a upíná se to vratidla od závitníku

            0 0
            • fousek  

              Da se to koupit, ale laciny to nejni a v kazdym zelezarstvi je taky nemaj

              0 0
    • Rybnik  

      No na vlastní oči jsem to neviděl a neumím si to zcela představit, ale napadají mně dvě možnosti. Odvrtat hlavičku (hlavu) šroubu – „vanička“ půjde (by měla jít) sundat a zbytek šroubu už by neměl být problém dostat ven. (neměl by být, snad – nevím jak to vypadá). Druhá možnost je „prasácká“, ale když už jsi vzpomenul to lepení, tak co takhle zkusit tam něco přiletovat (připájet). Jestli by to ovšem bylo vůbec možné (materiál šroubu, přístup apod.). Já bych volil odvrtání. Možná jsem blbý a někdo bude mít lepší radu. Hodně zdaru!

      0 0
      • hYs  

        Do vrtání se mi vůbec nechce, závit na šroubek (možná vrut myslim) je jenom trubička, je tam málo materiálu, kdo ví co by to udělalo ;( Pájení mně opravdu nenapadlo ;), trochu se bojim, na šroubek se to možná chytí, ale závit je tuším plastový ;(

        0 0
    • Radek Broz  

      Vypiluj tam tu drazku, taky jsem ho jinak nevysrouboval;-)

      0 0
      • hYs  

        Skoro hodina pilovani a je venku ;), ale ted jsem za nej shanel nahradu a nikde nemaji, je tam nestandardn zavit a nikde nemaj vubec nic, natoz takovou velikost Víte nekdo kde by se to dalo sehnat v praze ?, mam tam v patek cestu, diky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.