• gersa

    Letim na delsi dobu do Irska. Da se nejak domluvit s leteckou spolecnosti, ze bych si sebou vzal kolo? Pocitam, ze tam bez nej asi tezko vydrzim a utracet eura za nakup kola v miste se mi nechce.

    0 0
    • speedy gonzales  

      to neni problem..akorat si zjisti podminky letecke spolecnosti..kazda to ma jinak a lisi se taky podminky podle toho kam letis(evropa x za ocean)..

      ja mam zkusenost z dovozem z usa, ale tam jsou jine limity zavazadel. kolo normalne rozebrane v krabici..ale nebrali mi to jako druhe zavazadlo, jak je normalni u nekterych spolecnosti, ale jako nadmerna a tak sem caloval 80dolaru… z toho vsechno vyplyva jedine-stejne si to musis zjistit sam:-)

      0 0
    • RUMcajs  

      Mno, Česká pošta mi tam bajka doručila za 80e až do domu.

      Už víš kam letíš?

      0 0
    • PT  

      Lufthansa, Praha-Frankfurt-Miami a zpet brano jako zavazadlo bez doplau, je tam limit 2× 32kg,do cehoz jsem se vesel,mel jsem to v krabici na kola z obchodu, doporucuju poradne zabalit a zabezpecit, protoze pak byla krabice domlacena a temer potrhana,ale kolo prezilo. kdyby neco nebylo vporadku, poradili mi reklamovat prevoz do nekolika dni po priletu.

      0 0
    • Meesha  

      Zjisti si to u ty spolecnosti. Ja sem u Smartwings platil 600 (30e) za jednu cestu. Napisou ti to do letenky. No a pak na cestu zpatky to kamos ukecal, takze zadaco…

      0 0
    • ddd - andy  

      Jak rikaj vsichni – zavolej primo na aerolinky se kterejma letis. Jinak takova historka z nataceni: Kdyz jsem se vracel z Vancouveru domu tak mi na letisti oznamili, ze moje skatule s kolem je moc velka a ze se do letadla nevejde… :-) Po pulhodinovym dohadovani jsem nakonec milou slecnu prekecal, aby zavolala primo na plochu a tam zmerili na letadle otvor, kterym se nakladaj zavazadla – veslo se… :-) akorat sem si priplatil, ze moje nadmerne zavazadlo je vetsi nez vetsi a tezsi nez tezsi..

      0 0
    • Jenda  

      do Chicaga s BA naprosto v pohode – zabaleno v krabici od noveho kola, nic priplacet nechteli – jenom jsem musel nahlasit dopredu ze poletim s kolem a udat rozmery krabice. Do Tuniska s Tunisairem uz to bylo horsi – chteli za kilo kola snad 10USD ale protoze jsem jiny zavazadla krome kola nemeli (pak uz jenom prirucni) tak jsme se nakonec dohodli ze je to vlastne normalni kufr. Kolo bylo tentokrat v prepravnim vaku, ale krabice je vyrazne lepsi a optimalni je mit krabici v tom vaku.

      0 0
    • trew.x  

      Zdravim,

      nechci zakladat novy vlakno, tak vyuziju tohodle postarsiho :)

      Momentalne jsem v Anglii, na konci Kvetna se ale na par dni vracim zpet do Brna a pri ceste zpet bych sebou chtel vzit i svoje horske kolo. Podminky na prepravu jsou v pohode, jediny co nemam, je krabice na kolo. Vim, ze pokud bych obesel par obchodu s kolama, asi bych nejakou vyprosil, ale na to nebudu mit cas.

      Proto bych se touhle cestou chtel zeptat, jestli tu neni nekdo pracujici v cykloobchode v Brne, s kym bych se mohl predem domluvit a potom uz si jen krabici vyzvednout. Samozrejme by jsme se mohli domluvit i na nejake financni kompenzaci. Uplne idealni by bylo, kdyby k te krabici mohli byt jeste nejake krytky a dalsi veci, ktere jsou normalne u novych kol (rozperky na vdlici atd.).

      Byl by nekdo tak ochotny?

      Resim to uz ted, protoze musim zaplatit rezervaci zavazadel a pokud bych pak nesehnal behem jednoho dne krabici, byli by to vyhozene penize.

      0 0
      • karliner  

        Jako že by ti ještě dali nějaké peníze za to, že je zbavíš krabice, které se jinak zbavuje dost obtížně? Jak velkej máš nos? :-)))

        0 0
    • Joseph de Sax  

      nejlíp bude poslat bagl letadlem a na kole tam dojet, budeš mít aspoň jistotu, že když na tom buseš sedět, tak je ještě tvoje.

      0 0
    • alphard  

      Zdravim, vyuzivam jiz existujici vlakno…

      Za dva tydny letim do Severni Karoliny (Delta airlines) a kdyz jsem venovala cely vcerejsek tomu, abych zjistila, jak je to s prepravou kola, tak se mi vylozene udelalo spatne :) Jedu tam pracovne na konferenci, ale 3 dni tam zustavam a chtela bych si tam projet Apalacske pohori na kole.

      Motivace k letu s kolem je takova:

      • neridim auto ani motorku, skutry tam nikdo nepujcuje
      • pujceni kola na den tam stoji 80 USD (omg!)
      • milion clanku na netu pise o tom, ze prepravit kolo letadlem je v pohode a hodne spolecnosti prepravuje kolo zdarma, da se to pry casto okecat, nebo poplatky byvaji alespon nejake rozumne (jako je psano i v tomto vlakne, do 30 E bych to urcite dala).

      K letence mam jedno odbavene zavazadlo v cene, ktere urcite nevyuziju, litam jen po lehku s prirucnim. Jenze DELTA uctuje kolo za 150 (!!) dolaru tam a 150 zpet A to i presto, ze je zabalene v krabici, ktera prevysuje rozmery normalniho odbaveneho zavazadla ne zas tak moc… Prece nedam za to, abych dostala sve kolo do USA na par dni 8 tisic :( A to ho musim dopravit jeste Greyhoundem na druhy konec Severni Karoliny (ceny jsou lepsi). S jinou spolecnosti se v ten termin, ktery potrebuju, letet bohuzel neda…

      Nenastradal tady nekdo prosim, nove zkusenosti, jak se te zhyrale cene vyhnout? V podminkach bagaze se zminuji o kolu, ze i kdyz je cele rozlozene a neprekracuje nejake limity, tak se stejne tech 150 USD za jednu cestu plati. To snad DELTA dela schvalne… Ale co kdyz ho rozmontuji tak, ze se vejde rozmerove i do odbaveneho zavazadla, ktere mam v cene? Nezkousel to nekdo? Mam CX kolo s rovnymi riditky, ram 42 cm, je celkem male. Vazi ani ne 10 kg.

      Na leteckou spolecnost si samozrejme zavolam, jen mam uplny hokej v tom, ze ten let do USA je vlastne pres tri spolecnosti – KLM, Delta a American Airlines). Ale moc by me zajimalo, jestli nekdo nema nejake dalsi zkusenosti s kolem do USA :)

      Jo a budu tam navic jen ty tri dny, takze nekde kupovat v bazarech a prodavat starsi kolo se mi casove taky nevyplati… Chtela jsem tech par dni tam vyuzit na maximum :/

      0 0
      • Smazaný účet  

        Na jak dlouho letis..to nebudou ani dva tydny, ne…zbytecne si to komlikujes. Pokud nepriplatis nebo nemas moznost jine aerolinky, tak to jinak neporesis. Ikdybys kolo orzdelala na komponenty, kola budou porad vetsi, nez bezne zavazadlo…

        Mne ceka cestovani s kolem jenom po evrope a primou linkou a i tak jsem smiren s tim, ze na prvni pokus kolo ztrati…

        0 0
        • alphard  

          Na kolo se dostanu jen po konferenci, na 3–4 dny, kdy jsem chtela prejet do hor, ale zato intenzivne, takze jsem ten diskomfort s kolem v letadle a v autobuse chtela obetovat. Mam v planu tam odjet par stovek v Great Smoky mouintain, ktere jsem chtela pojmout jako svou zivotni cestu :).

          Pujceni kola je ale cenove naprosto tragicke (stejne jako auto, wtf?), ale jak jsem koukala, co to predvadi ta Delta s tim desetinasobnym poplatkem, tak to vyjde na stejno :( Mrzi me, ze jine aerolinky prevezou kolo i zdarma.

          0 0
          • marasan  

            za $320 si puc kolo na miste a mas to skoro za tech 2 * $150, cely navic bez zbytecnyho srani.

            0 0
    • capo  

      Kolik může vážit krabice na cestu tam a pak zpět?

      Letím za chvilku na kanáry a chci si vzít sebou silniční kolo. Mám půjčenej spešl kufr, ale sám o sobě váží přes 15kg a je fakt velkej že se nevejde do kufru auta, takže na přepravu bych musel zajistit něco většího (což asi není problém, jen další náklady).

      Smartwings chce za přepravu kola 1500,–Kč pokud do 15kg a nebo 3000,– pokud do 32kg. Zvažuji tedy i tu „levnější“ variantu, že bych ten velkej kufr nebral, (byť bych ho mohl doplnit ještě dalšíma věcma kvůli využití max povolené hmotnosti). Že bych vzal jen krabici bezpečně vyztuženou a vešel se do 15kg a měl to levnější. Otázka je – kolik může vážit taková krabice s výplněma a výztuhama? Silnička má asi 8kg, tedy na krabici zbývá 7kg – je reálné se do toho vejít?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja pred par tydny cestoval s kolem a tak doplnim nejake poznatky. Koupil jsem silonovy vak:

        https://www.tsbohemia.cz/…d235297.html

        Po odmontovani predniho a zadniho kola a sundani rititek byl moc veliky, takze mega akce s lepici paskou abych vak nejak postahoval a nikde nic nelitalo.

        Do vaku jsem narva kolo komplet, nejake obleceni (dva dresy, dvoje kratasy, nejake termo…), zakladni naradi, cyklobatuzek a helmu. Kolo ma asi 16Kg, vak asi 5Kg…po narovnani vseho vyse zmineneho..jsem byl asi na 29Kg. Vak byl ve forme obrovske potvory a pro neforemnost se nedal skoro nosit…nakonec jsem do vaku jeste zabalil maly skladaci dvoukolak – rudl, abych to mel vubec jak premistovat.

        Takze, moje rada. Pokud se z letiste budes jeste nekam dopravovat a nechces hned na letisti kolo vybalit, seskladat a vest vedle sebe, tak na krabici/vak zapomen. Bral bych spesl kufr – predpokladam, ze ma kolecka. Do nej vsechno a max na zada maly batuzek nebo s sebou nejake prirucni zavazadlo.

        0 0
        • capo  

          Já jedu s rodinou a z letiště to bude rovnou do taxíku. Dalších zavazadel je dost. Takže řeším čiště to kolo, zda velký kufr za 3 a nebo krabici za půlku.

          0 0
      • Val  

        Realny to urcite je. Lepenkova krabice, dovnitr nejake lehke vyplne kolem komponent. Samozrejmne to kolo nebude moc chraneny, musis doufat, ze se k tomu budou chovat slusne.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Urcite je dobre osmontovat hazku, nejlepe i patku. Mirelony koupi v kazdem bauobchode, i tomu klubko lepici pasky. Ja jeste udelal z kusu trubky rozperky do zadni stavby a vidlice-kdyby na to nejaky cicmund skocil…

          0 0
      • Jary24  

        Já letěl na jaře s fullem v krabici. Stačilo rám a vidlici obalit aby se nepoškrábali a dobře to tam poskládat, aby věci v bedně nelítali. Měl jsem u toho nandané i boty, helmu, maziva atd.

        Krabici jsem měl od kola a doporučuji ji řádně olepit páskou, protože originální sponkování povolilo. Krabici jsem měl dost velkou – na letišti jsem měl problém se vytočit v chodbách a do dveří a váhu odhaduju tak na 4kg.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.