• dav33

    Vím , že se to tady probíralo , ale zajímají mě vaše poslední zkušenosti s vozíky za kolo. Chci koupit Croozer 737 nebo Chariot Cougar a nemůžu se rozhodnout . Cenový rozdíl je jasný (vánoční slevy zajímavé), ale spíš mi jde vaše dojmy , poznatky a vzniklé problémy s jednotlivými typy .Brňáci z BF jezdili snad i společně , jezdí někdo v okolí Ostravy nebo Beskydech ? Díky

    0 0
    • RomanH  

      Sam mam Croozer 737, velka spokojenost (viz. historie, jezdil jsem s nim napr. v Jesenikach, hrebenovku v Hostynskych vrchach – trasa Drasala). Chariot je propracovanejsi, ale zkusenost s nim nemam – tolik penez se mi do toho zase vrazet nechtelo, kdyz jsem nevedel, jak to bude dcerka snaset.

      0 0
      • dav33  

        No to je taky pravda . U Chariota mě zaujalo to pružení , že se asi přenáší míň otřesů do zad .Zajímalo by mě zda s C737 nebudu mít problém s uchycením za fulla , mám Meridu XC mission .

        0 0
        • RomanH  

          Co to dela s fullem, to nevim. U uchyceni muzes mit problem ve frezovane patce – nemusi Ti tam jit to ocko pod rychloupinak. Ja mam jeste tu starsi verzi se svorkou – prijde mi to lepsi.

          Po strance pohodli – koupil jsem BMX plaste, ktere jsem podhustil. Ten Chariot by byl mozna lepsi, ale jak rikam – nevedeli jsme, jak to dcerka vezme. Navic, stejne s tim vozikem jsem najedu tak cca 1000km za rok.

          0 0
        • sousedovicmalymirek  

          Jak píše MartinXC, jestli máš dost peněz tak Chariot je jasná volba. Je propracovanější, o dost lehčí a pokud budeš vozit sviště od mala, má mnohem lepší vložku pro novorozence než c737…je pohodlnější a větrá. Já tahám synka od 6měsíců a byl v pohodě. Mám fulla a po 550 km se zatím žádnej problém neobjevil.

          0 0
          • dav33  

            Neviděl jsem nikdy ty Charioty , nevíte jaký je rozdíl Cougar 1 , CX1 a třeba verzí Touring ? Blbé je , že tam se musí všechno dokoupit , sedačku neřeším , mladý bude v dubnu mít 10 měsíců a dřív asi s ním nevyjedu.

            0 0
    • MartinXC  

      Máš-li dost peněz, jdi do (odpruženého) Chariottu, v terénu sedí daleko líp než Croozer. Taky uvaž, jestli neplánujete v horizontu do 3 let dalšího potomka, tj. potenciál na 2 místa ve vozíku. Za fulla bych jej nepřipojoval, zadní stavba a její ložiska jsou stavěné na jiné namáhání – a vozík při brždění nebo jízdě do ostřejšího kopce s bikem pěkně cvičí. Radši si kup nějakého levného zimáka jako tahač. Je to jeden z důvodů, proč ještě pár let setrvám na HT. V Beskydech/Vse­tínských vr./Javorníkách jsme něco pojezdili, na cyklotrasách se to dá docela dobře. Na turistických pouze, pokud je znáš.

      0 0
      • dav33  

        Kua , „dost peněz“ , to je to dilema čemu dát přednost… Dalšího potomka neplánujeme :-), nebo? tenhle je po deseti letech druhý , ale nikdy neříkej nikdy ! Když mě zrazujete od připojení za fulla , tak asi zvítězí levnější varianta a zbytek půjde do nějakého „zimáku“ nebo něčeho co ta starší může za cca 3roky zdědit.

        0 0
        • Koala  

          Já bych to s tím připojením za fulla neviděl zas tak kriticky. Vozím našeho Croozera 535 za Giantem NRS zatím bez problémů a to má s plným nákladem (dva kousky a svačinka:-)) odhadem něco ke 40kg (a stále přibývá:-). Je fakt že s tím asi nejde dávat nějaký DH, ale to dá cit. Můj osobní pocit je, že v průměrném terénu mu dám víc zabrat sám bez přívěsu. Ještě k tomu Chariotu: v porovnání třeba zrovna s Croozerem bych měl trochu obavu ze stability proti převrácení – „losí test“. Dvě, tři prudší zatáčky v rychlém sledu za sebou a pěkně se to díky tomu pružení umí rozvlnit. Na druhou stranu, s dětma asi nikdo nebude takhle divočit, takže je to spíš o tom komfortu a pak taky o penězích.

          0 0
    • steel is real  

      mam croozera – spokojensot

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.