• Vašur

    Já jsem k tomu ještě nedorostl, ale někdo už to používá. Tak pozor! http://mobil.idnes.cz/telefony.asp?…

    0 0
    • cabbage  

      fousaci, pochlub se:o)

      0 0
      • fousac  

        cim?? me M65 nikdy nezmokla…

        0 0
        • cabbage  

          koupani v bazenu, grilovani, nic?;)

          0 0
          • CZiko  

            no jestli tam požíval alkoholické nápoje, tak by se jeho ztráta paměti dala jednoduše vysvětlit:-)

            0 0
          • fousac  

            ten pan si stezoval, ze mu telefon zmoknul.. to se mi nestalo, tudiz nevim co k tomu rict..

            ale urcite je sikovnejsi nez ja.. ja se ho jenom snazil utopit v bazenu, nasledne upalit na grilu a prezil to.. tak sem s nim jeste nekolikrat prastil o zed a prodal ho.. porad funguje..

            0 0
            • Manas  

              Fousaci jako dobry cteni doporucuju manual k pristroji M65, strana 121. To jsem se zasmal :-)

              0 0
    • Pá-dlista1  

      Jsem byl svedkem, ze fungoval i v pulitru s pivem… teda nez ho nekdo prozvonil. Pak vyslo par bublinek a..... ale po vysuseni opet fungoval :)

      0 0
      • Vašur  

        Kdyby teda pršelo pivo, tak by se dal vozit i v průtrži mračen. Jenže by pak každej jezdil s hrnkem a kam by jsme dojeli. A asi by krachovaly pivovary :-)

        0 0
      • sportovni_biker  

        Pivo má větší hutotu, tudíž molekuly, takže se jim špatně dostává mezi úzké dírečky a podobně. Možná takhle zní řešení :)

        0 0
      • termit  

        heh…ja ho taky ve slabsi chvilce hodil do piva…nastesti mi nikdo nevolal a tak vydrzel v poho…jen tlacitka se trochu lepily…a taky mi ho prejel bagr…na brigade…ale vymena displeje to vyresila a zije dal…mam ho asi 4 roky…

        0 0
        • termit  

          pardon…cetl jsem to jen zbezne a tak sem se sekl…ja mam ME 45…

          0 0
    • kurýr na bajku  

      Nafasovali sme M65ky jako firemní a můžu jen říct, že je to šílenej krumpl (furt se seká a hlásí chyby + hrubej rastr displeje), i když jim musím přiznat, že když zmoknou (i se všema krytkama), tak 95% se po vysušení znova zapne.

      0 0
    • Pekáček  

      No když je to jako tachometr na kolo, vydržet by to mělo, to je jasný. Co kdyby vám napršelo do cyklokompíku? Siemens by měl uznat chybu. S jejich servisem mám negativní zkušenost, měnili mi celou desku na M65 (reklamace 4. den, ztrácel signál) a škrábli mi sklíčko na displeji zevnitř. Takže další reklamace a já byl bez mobilu skoro měsíc. dobrou zkušenost mám s M35, Me45 a M65 zatím po opravě šlape jak hodinky. Dešti se nijak nevyhýbám. V dresu vozím mobily bez obalu, dost se rosí a v pohodě.

      0 0
    • Mamutt  

      Nic nemůže vydržet všechno… používám 5140i (kvůli spojení s Polarem) a raději si ji hlídám jako „obyčejný“ mobil – pokud jde právě o tu vlhkost, nezdá se mi, že by byla chráněná jakkoli lépe…

      0 0
      • Toams  

        ja pravidelne „rosim“ 6230 (bez i:-) a furt funguje a snad aj fungovat bude … a pritom to je take tintitko s plastu

        0 0
    • -b-n-x-  

      ja mam M65 cca rok a dva mesice. Slapal v pohode do letosniho cervence. Pak se mi znicehonic restartoval 20× za den. Takze sel do reklamace. Za tyden byl zpet, po vymene desky a do ted slape dobre. Zazil jiz i hodne padu, promoknuti a takovych lehkych zraneni. Prozatim teda furt v pohode.

      0 0
    • rock  

      To je dost smutné. Dokonce i moje M55, která není chráněná vůbec nijak, přežila švih s průtrží mračen, po němž mi v podsedlové brašně stál centimetr vody (špatně zavřený zip). Po vysušení bez problémů fungovala … přežila 2 roky velmi macešského zacházení, tak jsem se těšil, že když si teď pořídím něco odolného (M65 nebo M75), dostanu nezničitelný kousek. A ouha, ono to asi nebude pravda :-( …

      0 0
    • CZiko  

      no kámoš nechal asi 3 hodiny na dešti starého simáka C35i a pořád frčel bez problémů dál…

      0 0
    • Pekáček  

      Pro zajímavost co se dá přečíst na www.siemensmania.cz -výňatky z diskuzního fóra:

      Shánění informací o M75 mě utvrdilo v názoru, že firma siemens není zas tak seriozní jak se tváří. Ve svých letácích a reklamách slibuje a slibuje a skutečnost je jiná. K M75 je v návodu držák IBS700 na použití jako cyklocomputer. V reálu o něm nikdo nic neví. (založil jsem na toto téma diskuzi v jiné části tohoto fóra) Obviňujete toho neš?astníka že nečte návod. Vždy? je to slovíčkaření. Každý není právník. Jsem elektrikář a vím co znamená pojem IPxx, Vím co znamená odolný proti stříkající vodě a co od toho čekat. Podle mě tato „skvělá firma“ měla dát do návodu výslovné upozornění, že se v držáku Siemens IBS-600 může zadržovat voda, která může vniknout přes systémový konektor do těla mobilu. Nebo ještě lépe konstrukčně zabezpečit aby se tam ta voda nezadržovala (třeba blbá dírka ap.), nebo vůbec nedostala. Já osobně si myslím že je to chyba siemensu. Taky bych očekával že tento mobil musí bez úhony přežít třeba i týden na dešti. Když dám na zeď vypínač se stejným krytím IP tak tam je celoročně až do doby dokud ho někdo nerozbije nebo se neopotřebuje. Prostě outdoor má být outdoor. Taky očekávám od cyklocomputeru že mu déš? nevadí. Svůj starý Cataye mám již více jak 14 let a nikdy se mi ani nezamlžil. a zažil toho hodně. Pokud někdo nabízí zařízení na kolo tak musí počítat že ho lidi chtějí používat venku. Asi němci mají lepší kola než my hloupí češi. Podle mě je to jenom způsob jak okrást lidi. Dělají to všichni tak proč by siemens měl být lepší. http://img330.imageshack.us/…kryti7mz.gif

      No, tolik fakta všeobecná a teď fakta poněkud lokalnějšího charakteru – vedení český divize Siemensu jsou jednoduše zloduchové a slovíčkáři a v Radlický musej patrně dělat lidi s nějakou těžší mozkovou disfunkcí. Podle vlastních zkušeností odhaduju, že jediný co tam dělaj, je že celej den seděj a chlastaj kafe, občas prohoděj pár slov s nějakym důvěřivcem, kterej jim sveří svuj telefon do pracek v naivní vířeže se mu vrátí v lepším stavu, než v jakym ho tam dal. Následně foun po pár dnech až týdnech pošlou zpátky, v tom lepšim případě jen s vyjádřenim „závada nebyla shledána“ a aby se neřeklo že na něj ani nešáhli tak trochu drápnou skílčko. V horším případě si za to nechaj i zaplatit. Nebo se snad vyskytnul takovej š?astlivec, kterýmu by byl Siemensáckej servis v Radlický někdy co platnej? Moc takovejch asi nebude, takže kdyby v ČR nebyl servis ani jeden vyjde to prakticky nastejno.

      0 0
      • enjoy  

        kdyby byl „nekdo“ elektrikar tak by mel vedet ze vypinac je trosku neco jinyho nez ta vec kterou se dela svetlo ve tme:-)

        0 0
        • Pekáček  

          Ale stupeň krytí IPxx by měl platit i pro světýlko na záchodě pokud ho výrobce zaručuje.

          0 0
          • enjoy  

            no ja alektrikar nejsem:-),jenom jsme si vzpomnel na to jak nam ucitel na stredni skole rikal ze „pravy“ vypinac se pouziva v elektrarnach a je velkej jako kamion:-)

            0 0
            • Manas  

              Zrejme ucitel byl zastance silnoproudu :-) To me taky bavilo, jak na CVUT i VSLIB se mezi sebou oba tabory vesele hadaly :-)

              0 0
        • Manas  

          Kdyby nekdo nejdriv precetl o co jde, usetri si flame :-)
          Prosim, precti si aspon stranku o tom mobilu. Uzris ze se ohaneji tim ze mobil (M75) splnuje IP54. Pokud ti na mobil na kole cakne voda a dostane se pod konektor tak by to vyrobce mel preci jen rici.
          Tezko pak napsat ze mobil je vybaven do jakehokoliv pocasi, natoz pak na kolo kde ti na tohle staci i louze.

          0 0
          • enjoy  

            tak jestli reknou ze prezije vsechno tak uz staci jenom prumernej pravnik a do smrti je clovek zajistenej ne?:-)). dost legrace.ale tak by to melo fungovat ne?

            0 0
            • Manas  

              No jo, tak by to fungovat melo. Jenze u nas driv umres nez se soud dostane do finale :-)

              0 0
              • TinkTink  

                Mysli na deti :o)

                Ja po svych zkusenostech se Siemensem zustavam u jinych znacek…

                0 0
                • Manas  

                  Napodobne. Mel jsem 4 a ruce pryc od nich. Mozna ze Benq je vylepsi ale hahaha :-) I kdyz vicemene jakakoliv asijska znacka strci telefony vyrobene v Evrope hrave do kapsy, at se tyce funkci ci zpracovanim. Nejhorsi telefony na svete dela ovsem Nokia :-) (Bude flame :-) )

                  0 0
                  • enjoy  

                    souhlasim:-).6230i,neskutecnej smejd:-).nejlepsi je sony-ericsson:-).tesim se na W900i.moje pritelkyne ma S700i a to je proste parada:-).taky samsung uz nikdy:-).teda dokud nebude ukazovat fotky v malym trapnym ramecku a spozdeni spouste nebude tak sileny:-).jinak konektivita,kom­patibilita…,to by se jeden fakt zasmal:-). to jsem se hezky rozepsal na bike-foru:-)

                    0 0
                    • fousac  

                      to mas pravdu 6230i je smejd.. ale cokoliv od SE je jeste horsi..

                      0 0
                  • TinkTink  

                    No ja se s tebou hadat nebudu…jsem spokojeny uzivatel nokie a parat se s jinou znackou nehodlam…znas to, ze do jine reky podruhe nevstoupis, ze :)))…nicmene pravda – Asijske telefony jsou dost dobry…ale nebudu zkouset…zustavam u jistoty :)…

                    PS: nekomentovat…ne­hodlam valcit na uzemi, ktere je mi nekde…vite kde :)

                    0 0
                  • fousac  

                    no s tema nokiema to neni tak strasny, pokud mas Series 60 ;o) ale jinak mi nokie prijdou jako bike, kde jde udelat jedina vec, vymenit plaste ale i s tim musis do servisu.. :/

                    z myho hlediska Siemens rulezz.. ;o) skoro uvazuju o vymene 6630 za S75, pekne kouknout co umi linuxovy jadro a grafarna od ATI.. ;o) a hlavne az se to dostane do ruky soudruhum z ruska, bude na svete tolik sw patchu, ze ten mobil bude umet cokoliv…

                    0 0
      • Manas  

        Reklamace modemu Siemens MC39 neuznana protoze pry bylo zasazeno do vnitrni casti – ze pry jsem se v tom hrabal. Odborny servis mi odtama vytahl simku ktera tam spadla kvuli debilne resenemu slotu. Neuznali i po pisemnem prohlaseni servisu. Netahal jsem to dal pac me stal asi 700.- coz nemelo cenu kvuli nervum.

        0 0
      • chupas  

        jj cateye to je znacka. dokonce muj prosel dlouhy program v automaticke pracce a vubec nic se mu nestalo. tipuju to na ip57. bohuzel tohle siemensu snizuje jeho jiste slusnou prestiz, kterou nepopiratelne ma v nekterych odvetvych. mobily to ale nikdy nebudou.

        0 0
        • McBlacky  

          cateye, no nevím mě nevydržel tacháč ani rok a při dešti vždy přestal fungovat. Never more. A já debil zahodil záručák :/ model velo 8

          0 0
          • mastihuba  

            catey AT100 v dešti taky nefunguje. Takže příště už to bude něco jinýho.

            0 0
      • valkman  

        Aco se jako divis, Siemens svuj kseft prodal Benqu a ted to ma za par, tak na to jaksepatri sr ne? Odjakziva se snazili konkurovat Nokii, to beru, ale spokojenost zakaznika dela prece i kvalita servisu. Kdyz nabizi mobil pro sport a pohyb venku, tak vlhkost jako dest a poceni k tomu parti. Pri kseftu jaky mobily jsou by je sem tam uznana reklamace na lopatky nepolozila. Je to banda kokotu, asi maji premie za pocet zduvodnenych neuznanych reklamaci, jinak si to neumim vysvetlit(servis je snad taky zivi ne?!).

        0 0
        • Manas  

          Zrovna tohle bych nepotvrdil. Podle mne, a nejen mne, sel Siemens do kopru pote co se snazil tlacit radu Xelibri, ktera se vubec neujala. Naopak si myslim ze Benq ty telefony vylepsi, protoze preci jen je to myslim jeho prvni akvizice co se tyce mobilnich zarizeni.

          0 0
          • fousac  

            se obavam, ze BenQ nic nevylepsi, ale zlikviduje.. zatim jenom na svoje stary kramy tiskne popisku siemens, aby se jich zbavil.. ale o to jim slo.. koupili si zavedeny jmeno..

            siemense mam rad, protoze sem hracicka a tyhle telefony sou po strance softwaru uzasne prepracovatelny… spoustu veci sem uz bral jako samozrejmost a ted z hruzou zjistuju, ze to u jinejch znacek zdaleka neni.. mobil za dvacitku nema opakovatelny budik?? kde to sme?? SE neumi prejmenovat priponu souboru?? no fuuuj.. ;o)

            0 0
            • Manas  

              No tak to pak jo, nicmene ten novej sajrajt od Benqu zas tak zlej nebyl :-) Jinak ta prepracovatelnost je ted jiz pomerne diskutabilni, pokud ti pobezi mobil na Jave tak je strasne jednoduchy ho rozstrelit :-) Ale zase nektery veci si clovek muze pripsat, to je fajn. Jinak s tim budikem to taky nechapu :-)

              PS: Mam firemni 6230i a to je kram taky. Nicmene na volani staci :-)

              0 0
    • wroum  

      z vlastni zkusenosti: Siemens NEBRAT

      S 55 (firemni) – 3× nova zakladova deska, 2× novy klavesy a 1× nova baterka

      S 55 (kolegova) – 1× nova zakladovka, 1× novy klavesy

      CT 70 (muj drzhej telefon – firemni) – obcas nenabiji, ztraci signal…

      a este ke vsemu ma siemens nejdebilnejsi menu a nejhorsi displaye. Siemens uz nikdy.

      s Nokii sem nemel problemy (4 pristroje), se Sony sem nemel problemy (jeden foun) a se Sony-Ericsson taky ne (3 pristroje – posledni K 700i je fakt super).

      jo a Siemens reklamacni centrum v Radlicky je kapitola sama pro sebe. NEJHORSI!!!

      0 0
      • fousac  

        clovece lidi co s tema telefonama delate?? ja mel MT50, A50, M55, M65, kamosi meli a maj S55, M75, S65 a jednej problem byl povolenej kryt na S65 coz v servisu udelali na pockani zdarma..

        BTW: K700i je zoufalost co vubec nic neumi.. vlastne jo, pri foceni dela zvuk jak kdyz strili z kanonu a nejde vypnout.. ;o)

        0 0
        • wroum  

          mas pravdu M 35 byl v pohode :-)

          K 700 – ja nepotrebuju aby telefon neco umel. me staci volat, SMS a kdyz bude malej a lehkej a spolehlivej a bude mit peknej display, tak budu spokojenej. jo a este budik to musi mit. fotak (kamera) sou uz jenom zbytecnosti navic, co tam byt nemusi (ale kup slusnej mobil bez toho). a kdyz vypnes zvuk celyho telefonu, tak je fotak zticha :-), je to jedno zmacknuti tlacitka :-). jo a prisvetleni pro fotak se da pouzit jako baterka – a sviti fakt slusne.

          0 0
          • wroum  

            a jeste dodam: K 700i me stal se vsim vsudy, novej, se zarukou 2001 kc a to musis uznat, ze za takovyhle prachy nic novyho lepsiho nesezenes :oP

            0 0
            • Gatier  

              Nezabudol si tam nahodou jednu nulu? Lebo to by vyzeralo tak na zmluvu. Ja som si kupil N 1100 a som nadmieru spokojny. Maly, jednoduchy, dobra vydrz baterie, integrovane svetlo a kryta klavesnica. Takze sa da chytat aj s rukami, ktorymi mi nikto nechce potriast :) Do obalu ho nedavam a v dazdi nejazdim.

              0 0
          • Lance  

            Presne tak M65 mam od zari 2001 a zatim sem menil jen baterku,vypada jako novy (asi tim,ze ho nepouzivam) a dokud pojede novy nechci,jako sluzebni mam C35 a vlastne to same.potrebuju volat,poslat sms a at to ma vibrace a nebarevny display,nesnasim zvuk mobilu:)

            0 0
    • quidos  

      reportáž jsem viděl až teď podle odkazu. Nevím, zda se smát nebo brečet. Asi smát. Si fakt dělaj pr*el. A to jsem o něm jednu chvíli uvažoval, i když jako kompjútr na kolo bych ho tutově nepoužíval.

      0 0
    • fousek  

      Ja nevim co tu resite, podle me koupit si mofon za x tisic a k tomu za 800 drzak na kolo je zcestny, protoze za 800 se da sehnat velmi slusny tacho, 2. kdyz na kole rozbijes tacho nerozbijes vec jen za 800, ale za x tisic. A navic Siemens jasne rika ze je ten mofon vlhkotesnej jen kdyz jsou tam ty krytky, takze mofon zakritovat a pak narvat na konektor, nevim co je na tom k nechapani:-) Jinak o Siemensech si myslim svoje a je to to samy co si myslim o vsech ostatnich znackach, mofony jsou spotrebni zbozi, ktere je dost slozite a je cim dal vic slozitejsi a novy modely vyrobci hrnou jak na bezicim pasu, takze se vubec divim ze jsou tak spolehlivy

      0 0
      • rock  

        No, asi nikdo si nekupuje M65 proto, abych mu sloužila primárně jako komp a až potom jako mobil. Takže počáteční investici škrtám (protože za nějaký mobil prachy stejně vyhodíš) a těch 800 mi připadá jako přijatelná cena za elegantní řešení, kam s mobilem na kole … no ale nechám si to ještě projít hlavou, oni M65 zatím stáhnou z prodeje a budu mít po dilema …

        0 0
    • Lensik  

      M 65 mam pres rok a na kole jsem s nim najel pres 600 km. Parkrat jsem zmokl a krom toho, ze jsem vytahl HF z konektoru jsem nedelal zadne upravy a dodnes mobil fachci bez problemu. Presto po precteni reportaze shanim na nej nejakou plastenku. Libi se mi zpusob evidovani tras a proto bych se ho jako cyklocomp. nerad vzdal. No dalsi vyuziti pro panskou ochranu :o)

      0 0
    • valkman  

      Jeste jeden postreh. Pri nepouzivani gumove krytky na kameru je odkryty i antenni konektor a je tam skvira, kterou je videt dovnitr na tu blikavou dynamickou led diodu!Tak je bez ni ten foun uplne nahatej! Prijedete ze zimy do tepla a natahne se vam tam vlhkost, o poceni na kole lepe nemluvit.Neni to moc dotazeny do konce myslim. Na to ze je na trhu dva roky, by mel mit vychytany mouchy, neniliz pravda? Zlaty M35 a Me 45 (mimo toho uchylnyho cervene podsvicenyho)!

      0 0
      • Pekáček  

        Ale nějaké věci má lepší jak M35 a Me45, určitě je to klávesnice. Navíc nezpomaluje při psaní dlouhých smsek (konečně). I displej má vyšší rozlišení, i když dnes se dělají i lepší. Kdyby M65 neměl joystick, byl by nejspíš taky spolehlivější (navigační kolečko Me45 s potvrzením oprostřed třebas).

        0 0
      • Siddha  

        do myho dabelskyho rude podsvicenyho robertka se nenavazej, vole ;) za 1100 sem ho pred dvouma mesicama poridil a je naprosto uzasnej ;)

        ps: mam ruzovou silnicku…

        0 0
        • valkman  

          A tobe vyhovuje to cerveny podsviceni s modrym sklickem displeje? Me pripada ze se ty dve barvy moc nesnesou. Ale rada 45 je takova posledni poradna… Jak prisly joisticky a 65tky, slo to do kytek…

          0 0
          • Siddha  

            no to mas pravdu, jednoznacne ta odpudive svetlounce modra je to to jediny co je naprosto naprd. a nekdy ta cervena zpusobuje horsi citelnost to je taky fakt…

            0 0
    • Medunka  

      je ;-) rano jsem ho otestovala ve vane, zatim slusne funguje

      0 0
    • Tomcat  

      O už sem o tom slyšel.

      Ale upřímě pokud si mobily prohlídnete připadají vám snad jako outdoor? Pokud vezmu vysílačku od Nokie, nebo GPS od Garmina, nevypadá ani jeden rádoby outdoor mobil opravdovým outdoorem. Osobně to od mobilů nečekám, ale perlička je ta , že např. Shamickovi vydžel cca 30minut podvodou pod jezem na Sázavě obyč LG mobil

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.