Pro lyzare - lyze z marketu ano x ne

203 nepřečtených
  • Lance

    Chci se zeptat co si myslite o lyzich prodavanych v marketech napr. ted jak tam jsou ty HEAD C210 ZA sestku. Pokud to koupim da se?nebo by jste to nekupovali. Jedna se o lyze pro pritelkyni a ta na tom divocit nebude,spis v klidku – rekreacni lyzar. Nehlede na to,ze ja sam nepoznam jestli jedu na lyzich za sestku nebo dvacitku aspon si to myslim. dik

    0 0
    • Toams  

      hmm, skus popozerat viacej obchodov a urob si prehlad lacnych lyzi … napr. od 27.11. maju byt Blizzy X-Cross Comp za 5999 aj s viazkom, co by bola asi moja volba, keby som nemal lyze … zalezi aj na tom, co chce jazdit … teda na tom zalezi asi najviac … ci chce karvy, allroundy, x-cross, allmountainy atd. …

      0 0
    • goofy  

      Pokud chcesh levne lyze, muzu ti vrele doporucit Sporteny. Jsou to dobre lyze, a pomer kvalita/cena je urcite nejlepsi na trhu. Shkoda ze nedelaji zadne freeridy… :o(

      0 0
      • pitelboy  

        to: goofy

        s tim pomerem kvalita/cena s tebou nemuzu uplne souhlasit. Snad u tech nizich modelu do 5k.
        Uz si slysel o znacce LUSTI ?

        0 0
        • Jenda  

          ja ja Lusti sehr gut :-) sem si loni poridil ty SCT a za 6kkc genialni lyze. Hlavne sendvicovku clovek normalne na krame ani nesezene a davat 20kkc za spesl objednany nein danke:-)

          0 0
        • goofy  

          Ale on se ptal na levnejshi lyze. Myslim, ze treba takovy celodreveny Spider, je za svou cenu perfektni lyze. Za ty penize sezenesh jenom nejake obyc vypenene… Ja mam trebe uz 3 sezony model AHV, ktery byl v te dobe top model, a za 5000 je to myslim velmi kvalitni lyze. Na hranach drzi jak pribita, a ve velkych rychlostech se na ni clovek muze spolehnout. Lusti neznam, ale muzu poznat… Hlavne kdyz zverejni ceny tech freeridovych modelu… :o)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Já mam tušim Caro z předloni a taky si nestěžuju. Cenu jsem našel eště nižší než Sportenem doporučenou… Za ty prachy prostě bájo.

            0 0
          • kemo  

            Ceny Lusti se dají najít třeba tady: http://www.skilab.cz/cenik.htm

            0 0
            • goofy  

              FST 163 118–81–110 13,5 nestanoveno FST 178 122–86–112 18 nestanoveno :o(

              0 0
              • kemo  

                Cenu počítej plus mínus stejnou, max o pár stovek jinak. Zavolej si to LUSTI a budes cenu znat…

                0 0
                • goofy  

                  No zavolat muzu, ale treba se taky nikde nedoctu z ceho se ty lyze skladaji… Jenom shkoda, ze ty 178 maji tak velky radius. Trochu menshi by bodnul…

                  0 0
                  • kemo  

                    No z čeho. Je tam jedna skluznice na každý, pak nějaký ty hrany, jádro a povrch:-) Fakt je že web není nic moc, ale prý je skoro připravený nový. Tak doufám že ho brzy zveřejní. Někde tu mám takový skoro katalog (poslali mi ho do dvou dnů), tak když ho najdu a něco v něm bude, napíšu to sem.

                    0 0
            • pitelboy  

              tendle odkaz tu myslim este vubec neni …

              0 0
        • pi  

          No neco jsem o Sportenech precetl a rekl bych, ze se odbornici celkem shoduji, ze prave ty drazsi modely (AHV, AHV-01, AHV-05, AHV-06) maji vynikajici pomer cena/vykon. A z tech novych „slalomek“ AHV-06 si vsichni uplne sedaji na zadek.
          Ale z vlastni zkusenosti nemohu hodnotit. :-(( Uvazoval jsem o tech 05-kách – skvely lyze, hnusnej dizajn (ten nejezdi) a prehlizena znacka = mensi riziko, ze je nekdo pred hospodou ukradne. :-))

          0 0
          • wertigo  

            hmm, ale jak se tak divam nejdelsi lyze Sporten 168cm to je na mojich 198cm trosku malo. nevim proc skoro vsichni konci na 175cm delky lyze?

            0 0
            • pitelboy  

              168cm dlouha slalomka ti staci. Ale jestli shanim univerzalku ci neco jinyho tak je to docela malo…

              0 0
            • pi  

              Zato na mojich 195 cm je 165 cm s R 12m tak akorát:-)).
              Pokud chces mensi krojeni, tak by to chtelo trochu delsi lyze. Ale doba se zmenila a na dvoumetrovkach jezdi jen sjezdari. Navic kvalitni soucasne i dost krojene lyze dokazi jet hodne rychle i v delsich obloucich aniz by plavaly. Je treba se obcas oprostit od predsudku, jinak bychom dnes jezdili na pevnych vidlicich a radili jednopackovou SIS-kou :-)).

              0 0
              • wertigo  

                jak pisu nize mam ted 2 roky Atomic GS 10.22(delka 194). Kdyz se do nich opru v kratsich obloucich a nemam teziste ve predu, pekne me vykopnou. to si nedovedu prestavit jak bych to chytal na 165cm lyzich. to bych byl porad na zadech, viz. pady pri SP – ty vypadaji dost nebezpecne kdyz je kratke slalomky vstreli ze zatacky na zada…

                0 0
                • wertigo  

                  a to maji ty Atomiky polomer snad 21m. Slalomky co maji 13–16m by me asi zabily.

                  0 0
                  • Paja  

                    Podle nazvu by mely mely mit polomer 22m. Ja mam pri 192cm lyze 168cm a polomer necelych 15m, taky jsem se nejdriv te delky (kratky:) bal a chtel napred delsi, ale ted jsem rad. Samozrejme zalezi, co od tech lyzi ocekavas.

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      168? No to musi byt v prasanu „radost“

                      0 0
                      • Paja  

                        Ale tady se bavime zrovna spis o lyzich na sjezdovku, ne? Ja jezdim 85% sjezdovka a tyhle lyze mi umoznuji krome spousty srandy pri carvingu a ruznych blbinach taky obcasny vylety mimo sjezdovku a lepsi jezdeni v rozbitym, rozdbredlym snehu nebo mensi vrstve prasanu (Frantici moc pilni s upravovanim sjezdovek nejsou kdyz snezi:o) V prasanku je to lepsi nez 198 slalomky, co jsem mel predtim (ale to byla skoro klasika jen s malym vykrojenim a celkove dost uzka lyze). Je mi jasny, ze to co na nich nejak sjedu by na sirokych prasanovych lyzich bylo uplne neco jinyho. Btw. kdyz se dnes orientacne bere delka lyzi na sjezdovku cca brada-oci, kolik je takovy „standart“ do prasanu – stejne co meris?

                        0 0
                        • Paja  

                          Nedalo mi to a skoukl jsem prasanovy lyze a nejakej ski selector od Headu, vetsinou nejdelsi lyze jsou cca 185cm (vyjimecne 190cm) a ten selector mi do prasanu doporucil 180cm (175–185cm podle toho co jsem mu nakecal:o)

                          0 0
                      • Paja  

                        Jo taky sem si prohlidl tvoje stranky a do techhle terenu bych se neposlal s jakejmakoliv lyzema:o)

                        0 0
                    • wertigo  

                      tak jsem je konecne nasel na webu, ani si z lonska nevzpominam jak vypadaji… http://www.sportvertrieb.de/de/1060.html

                      super lyze do Alp, ale do Beskyd ne. Jdu se mrknou do bazaru na nejake univerzalky do bezneho terenu, ktery je u nas na sjezdovkach k mani.

                      apropo: Nemate nejaky tip na lyze pro sportovniho lyzare 195cm/95kg ? Univeryalni pouyiti, ted se tomu tusim rika AllMountain. Muze byt i 2–3 roky stary model, lae nizka cena pokud mozno :-)

                      0 0
                  • JSt  

                    si ty lyze musis osahat a zjistit, kam az ti dovoli dat zadek aniz by te katapultovaly. a neni to tolik o radiusu, jako o delce patek.

                    0 0
                • pitelboy  

                  vsak kdyz je clovek vikendovy lyzar nebo zacatecnik tak se nemusi kupovat nejvyssi model od atomicu

                  0 0
                  • wertigo  

                    si myslim ze nejede o model, ale o vykrojeni. jsou to moje prvni lyze s takovym vykrojenim a v zatackach jsou dost zive, tak pisu, ze si nedovedu predstavit polomer 13–16 a delku 165cm.

                    0 0
                    • pitelboy  

                      tak skus zaprocovat na technice, carving je hodne o necem jinem nez klasika..

                      0 0
                      • wertigo  

                        jo na tom neco bude. ale se obavam ze uz jsem na to stary, tak volim prkna delsi a s mensim polomerem abych se te klasice trosku blizil. me uz to staci se parkrat sklouznout a dat si svarak-holt uz to neni co to byvalo, ale 1× za rok v Italii tomu dam vzdycky pokourit. Takze lyzim zdar a co nevic snehu, preju vsem.

                        0 0
                        • pitelboy  

                          mimu fotrikovi je pres 50 a loni jsem ho celkem uspesne naucil carvovat.. akorat neudrzi nohy dal nez 20cm od sebe..

                          0 0
                          • wertigo  

                            tak to me je o par let min, pravda. moc mi ten carv nejde, musim priznat. tak si radeji lyzuju svoji si myslim dobrou klasikou a uziju si to. cely zivot jsem jezdil kolmo z kopce(myslim trupem), kdy mi stacil 5–10m pruh snehu. na ty siroke oblouky si nezvyknu a dost se i bojim, dneska uz to na horach smrdi urazem dost, lidi je jako sr*cek.

                            0 0
                            • pitelboy  

                              jo to mas pravdu. obcas je to o hubu. porad mas sanci se to naucit.. staci kdyz budes chtit – muzes juknout na www.carv.cz/…ng/index.php?….. je tam neco o technice atak..

                              0 0
                              • senožrout  

                                Já mám CD se školou Carvingu. Píšou tam „Návod na použití carvingových lyží“. Bylo to v některým loňským vydání Snow. Možná to ještě budou mít v redakci ve starších číslech a tudíž za pár drobnejch. Je to moc pěkně udělaná videoškola. Poptejte se mezi kamarády, možná to taky někdo bude mít k opálení. Vydal to Sporten, Hannah a Snowmagazin dokopy…

                                0 0
                            • martt  

                              vidim to podobne. Ja jazdim striedavo na starych zavodnych lyziach a mam aj race carver pre obrak – pri mojej vyske 175cm maju lyze 195cm a je mi na nich celkom prijemne. Kedysi som jazdil zavodne. Dnes sa uz len tak vozim, a nebudem kvoli par dnom do roka (max. 20) na lyziach experimentovat s nejakymi kratkymi nezmyslami. :-)

                              0 0
                • senožrout  

                  To tě vykopnou, protože máš tvrdý racecarvery. Já jsem ze 185 přešel nejdřív na 170 a pak jsem zkusil 160 a mám pří 188 co 160 Atomic GS9. Původně jsem chtěl SL11. Ta má stejnou geometrii ale je tvrdší a v měkčím sněhu je moc tvrdá. Každej na mne valí bulvy, krátký obřačky…, ale jsem spokojenej. Dá se s ní jezdit rychle a je i hravá. :-).

                  0 0
            • Martyss  

              Jenomže lyže se nevybírá podle výšky lyžaře, ale jeho hmotnosti, schopností a jízdního stylu…

              0 0
              • JSt  

                podle hmotnosti vybaras spis bezky, ale ten zbytek souhlas

                0 0
                • Martyss  

                  Ale ona i tvoje hmotnost má vliv na schupnost pronutí lyže…

                  0 0
          • goofy  

            Jo jo… Ja mam eshte ten starshi model, a na nem vlastne vubec neni poznat, ze to jsou Sporteny. Je tam totiz jenom maly napis pod vazanim, a tak se mi vzdycki libi pohledy tech lidi. Takove: Co to ma? Nejake AHV?

            0 0
      • kemo  

        Pokud chcesh levne lyze, muzu ti vrele doporucit LUSTI www.lusti.cz. Jsou to dobre lyze, a pomer kvalita/cena je urcite nejlepsi na trhu:-)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Kolik prijde od nich takovy snb freeride sidewall?

          0 0
          • Jenda  

            nejjednodussi je rict Pitelboyovi at ti jako skoro misti tam zajede to zjistit:-) a nebo zkus zavolat si a doufat ze se dovolas a cenu ti reknou. Chce to ale objednavat na nejakej lyzarskej oddil, pak ti to da za velkoobchod(aspon loni to tak bylo). Nicmene komunikace s Lustincem je ponekud nestandartni – ja jsem loni objednaval 3 pary, rekli mi at jim to poslu mailem a pak 4 tejdny zadna odpoved ani jsem se jim nebyl schopen dovolat. Nakonec jsem se jim dovolal a rekli mi ze mi je zitra posilaji tak jsem jim aspon rekl adresu at vedi kam:-)

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Aha :) No tak to si asi vyberu jinde. Na to nemam cas ani nervy. Teda uplne nejpravdepodobnejsi bude, kdyz preziju dalsi zimu na starym prkne.

              0 0
            • senožrout  

              Tak, delají to v garáži. Co mají celat napřed. Lyže nebo brát telefóny :-).

              0 0
        • juli  

          Lustovky jsou skvele lyze, ale chteji zkuseneho jezdce. Tvrdost a nekompromisne ostra pata je pro mene zdatneho lyzare docela zahul. Mam je v kombinaci s deskou i vazanim Vist od lonska a rozdil mezi AHV 05 a Lusti je docela velky. Ze zacatku mi i dost vadil, ale zvyknul jsem si a ted vim co je to kratky oblouk :)

          0 0
    • wertigo  

      kdysi mi rikal chlapik ve sport obchode, ze lyze ktere ma na kramu on za 10.000,– prodavaji v Makru za 3.500,– rikal ze maji stejny design, ale uvnitr uplne jina lyze. na obyc. jezdeni/zacatky a jako praskacky na jaro/podzim za levny peniz mozna i jo, ale jestli to myslis z lyzema vazen tak bych doporucovat spec. obchod – tedy sport.

      0 0
      • kemo  

        Tadyto jsem taky slyšel od někoho v krámě v rossignolu. No ale otázka jestli se tomu dá věřit…

        0 0
        • Toams  

          vlastna skusenost: lyze v obchode aj v marketu (giga) rovnake, v gige zlavnene … lenze nie len na cene ale aj na kvalite = vrtule, rozne prihyby atd. … a ohladom kramu … clovek by asi tazko len tak poslal kupca inam, ze tam to maju lacnejsie …

          0 0
    • dieegoo  

      Pokud je to zavedena znacka, jako Blizzard, Atomic a dalsi, tak asi prilis nesejde na tom, kde lyze koupis… ale takovy ty pochybny znacky co vidis prvne v zivote.. od toho radsi ruce pryc

      0 0
      • Toams  

        ale sejde … jedine, ze by 2. triedny tovar predavali aj v kamenakoch, cim by z toho urobil tovar kvalita numero uno …

        0 0
      • Manas  

        Kdyz ti reknu ze skoro vsechny lyze dela jedna firma tak mi verit nebudes. A vicemene od cloveka co ucil v lyzarsky skole vim ze ruzny vysmaty veci jako ty ruzny pritvrzovani gelem, karbonovy tyce jsou tam jen pridelany :-) Ale muze to treba trochu fungovat, to nevyloucil, jen rekl ze nepoznal rozdil. BTW: Napriklad Sporteny se v ty fabrice delaj taky, vicemene stejne lyze jako Rossignol, Salomon. Jen o tretinu levnejsi kvuli znacce.

        0 0
        • dieegoo  

          gel tam prave nema pritvrzovat, ale eliminovat vybrace lyzi v oblouku…

          0 0
          • Manas  

            ah, tak pardon, to jsem popletl. Ale to pritvrzovani mi vazne nekteri prodavaci vysvetlovali. Tak ted to nechapu :-)

            0 0
        • goofy  

          Tak tak… Sporten dlouhou dobu (nevim jestli porad) delal lyze pro Head, jen se na jedny lepily nalepky Sporten a na druhe Head…

          0 0
        • Andrzej  

          zas tak bych to nevidel, muze to byt podobne, jako kdyz tady nekdo tvrdi, ze merida je stejne dobra jako spacialized, protoze se vsechno dela asii

          0 0
        • JSt  

          pokud to nepoznal, tak ma levy nohy. rozdil mezi lyzema pozna i zacatecnik

          0 0
          • Manas  

            Zrovna tady bych to netvrdil. Vyzkousel jsem v te skole lecjake lyze a poznal jsem to. Pak jsme tam meli nekolik techto setu a nic moc rozdil. A to nejsem vubec uzasnej lyzar. Dost bych rekl ze spis tyhle veci jsou opravdu navic, spis vnitrek lyzi ma vyraznejsi vyznam nez tyhle veci na povrchu. Ad prispevek asi o 2 vyse: zalezi co tam posleze osadis. Pokud je geometrie stejna a rozdil komponentovy tak je to znat. Pokud by oboje bylo stejne a zakryjes co je co tak na 100% budu tvrdit ze nepoznas co kdo vyrobil.

            0 0
    • lidumil  

      Já už bych lyže na blind v marketech nekoupil. Kdysi jsem koupil v MAKRu běžky kombi Madshus údajně na mě a po 5 km jsem je prošápl. Dovozce mi je odmítl vyreklamovat, že jsem je zničil nadměrným a neodborným používáním, nakonec je vzal na přezkum do Norska, naštěstí do 30 dnů nedopvěděl, tak mi Makro prachy vrátilo. Jiná situace byla vloni – v Hypernově byly Völkly P60 RC za 9,5L.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi to byly stejný madshusy co sem koupil já. Já je pro změnu při prvnim banálnim pádu zlomil. Nevyreklamovali, ale aspoň sehnali druhou do páru…

        0 0
    • cosmo  

      Jestli to jepro pritelkyni, co to moc nezere, tak to z marketu normalne kup…bral bych znacky blizzard, rossignol, atomic, fisher, head…Ale jinak mam zkusenost s markety takovou, ze tam strkaji lyze predlonskych modelu, ktere jim zbyly, tak z toho delaji cenou bombu. Pak tam najdes prevazne nizsi stredni tridu, a pak taky lyze ktere v katalogu dle oznaceni nenajdes, protoze je to serie pro velke markety. Byt tebou tak zkusim kouknout na testy lyzi z predlonska a vybrat nejaky model, ktery vychazel dle parametru velmi dobre. Napr. minuly rok jsem v nejakem marketu videl v akci Atomic C:9, coz byly nejlepe hodnocene lyze pred 2 lety pro stredni tridu, vhodne pro vsechny typy lyzaru na pomezi allroundu x easy…toz tak

      0 0
    • JSt  

      jestli sou ty heady i s vazem (zkontroluj DIN, aby nebylo detske) a pritelkyne je lyzarka-pohodarka, tak bych se toho nebal. jinak u sportovniho vybaveni se dle meho vyplati kupovat lonske modely. uzitna hodnota stejna (vetsinou :) a cena o dost nizsi. ja tak koupil pred dvema lety voelkl p50 s m6.2 za 9k. super lyze.

      0 0
      • Lance  

        to DIN najdu kde? a co to presne znamena?

        0 0
        • Toams  

          malo by to byt DIN 3–10 … do 100kg, ale over si to …

          0 0
        • JSt  

          DIN mas na vazani rozsah stupnice. nekdy davaji v setu detske vazani do 50kg, aby usetrili. jinak 1 stupen DIN odpovida 10kg zive vahy cloveka a je urcite lepsi mit nejakou rezervu

          0 0
          • -b-n-x-  

            Uz by mel konecne nekdo vyvratit to tvrzeni ze 1 stupen DIN = 10 kg vahy jezdce. Kamos ma 60 kg a jezdi DIN 12–14 a obcas mu to jeste taky nechtene vypne. Mozna to jde takhle brat jako silne orientacne, ale spis bych bral do uvahy jak agresivne slovek jezdi.

            0 0
            • -b-n-x-  

              slovek=clovek do haje!

              0 0
              • pitelboy  

                treba ma nake pobuchane vazko…

                0 0
                • -b-n-x-  

                  ze by mu sponzor daval pobuchane nove vazko? :-)

                  0 0
                  • pitelboy  

                    tak to sem nemohl tusit, ze je to profik.. … ono kdyz si to pak clovek vali 120 po svahu, tak to uz je mazec.. to se nedivim, ze to vypina… (pokud jezdi dh teda )

                    0 0
                    • goofy  

                      Ja ti nevim, ale ja mam taky nastavene vazani vic nez podle vahy… Ono taky docela dost zalezi jak si to clovek nastavi podle tibie… Mne by podle vahy vychazelo rozhodne min, nez mi snese ceska…

                      0 0
            • Smazaný účet  

              No, s tim vázanim je to všelijaký. Já mam nějakýho staršího markera pro juniorskou kategorii (ale na kolik kilo, to nevim). Když sem si ho nechal přendat v servise na nový lyže, tak mi pán povidal, že mi to seřídí na menší sílu, že to mam vzhledem k mý váze moc utažený. Jsem mu řikal, že to mam jak potřebuju, ale on že neví jak jezdim a že si neveme na triko aby mi to utáh a já si pak zlámal nohy. Samozřejmě hned v první jízdě jsem několikrát nečekaně opustil lyže v oblouku… takže u vleku šroubovák a utáhnout… postupně tušim asi o 3–4 stupně.

              0 0
            • JSt  

              to nikdo vyvracet nebude, protoze tak to je :) odrazi se na tom samozrejme jizdni styl. ja mam cca 70kg a vazo na 9. tvuj kamos bud jezdi rychlostmi pres 100kph nebo ma prasklou/unavenou pruzinu jinak si neumim predstavit vystoupeni z vazani na 14 :). zavodnici, co jezdi sp to maji na 15, tak nevim…

              0 0
    • vlk  

      Přidal bych taky svůj dotaz

      No a co byste mi doporučily za carvingové lyže co nejlevnější pro středně pokročilého lyžaře na neupravované sjezdovky-na ty naše „černé“ jako je třeba červenohorské sedlo apod. Nechci za to moc vyhazovat a předhled mi taky chybí. Já do teď jezdil klasiku.

      Díky

      0 0
      •  

        Co takhle Sporten Deamon za cca. 3200Kč. Sám se po nich poohlížím pro svou drahou polovičku. Ahoj

        0 0
        • vlk  

          sem našel na netu zatím jen 160.Carvingy bych měl mít asi spíše 170 když měřím 185 ně? Prosím o radu jakou délku carvingů pro 185 cm člověka.

          0 0
          • pitelboy  

            zalezi natom co od nich cekas a jak na nich budes jezdit. Jestli chces slalomku, tak muzes mit klidne 155cm a obracky klido 190cm dlouhy..

            0 0
          •  

            No, měřím 174,5 cm a Carvigy mám 150cm/13m oblouk = na mě akorát.Ahoj

            0 0
          • pitelboy  

            skus mrknout semka: http://www.carv.cz/…ng/index.php

            najdes tam spousty uzitecnych informaci..

            0 0
          • goofy  

            Tak jak se psalo vysh, zalezi jak budesh jezdit. Ja mam 187 a mam 170cm AHV, kamosh je stejnie velky a ma 160… Ja jezdim spish delshi oblouky a ve vetshi rychlosti. On zase dela vic oblouku…

            0 0
            • vlk  

              tak zrovna taky uvažuji o těch AHV 160cm nebo 170cm. Mám ale i rád ježdění v hlubokém sněhu mimo sjezdovku a vážím hrozných 77 kg a měřím 185. Jinak 40 procent jezdím na boulích či na zledovatělých sjezdovkách. Do teď jsem jezdil klasické 187 cm tvrdé lyže.Ostatní tvdí, že jezdím velice dobře. Které z nich byste mi spíše poradily, nebo které popřípadě jiné s jakou délkou. Díky

              0 0
              • goofy  

                No ja bych asi doporucil ty 170. Ty 160 jsou stavene uz vic na kratky oblouk na hrane, a to v boulich neni moc idealni… Ja mam ty 170, led jim vubec nevadi, taky si rad zajezdim v lese, a na tech 170 uz to jaks taks jde, ale neni to nic zazracneho. Proste na freeride je treba shiroka lyze.

                0 0
        • vili  

          no spis ty spidery(na ty mam ted zalusk ja,maj celodreveny jadro..budou dost tvrdsi naz daemony)

          0 0
      • vlk  

        PS: ještě bych dodal na klasické vázání-použil bych svoje nynější tyrolia vázání.

        0 0
        •  

          Dáš podložku, ceny nejsou zas tak vysoký. Ahoj

          0 0
          • vlk  

            to jsem psal proto, že např volkl teď dělá na lyže pro vázání co se montuje na takové 2 trubky a na to podložka myslím není.Ještě koukám které z lyží mají dřevěné jádro.

            0 0
            • Toams  

              uz to robia vsetci velky vyrobcovia, ci uz kolajnice, trubky alebo ine hluposti … kazdy ma iny system (pre istotu:-)

              0 0
            • Jenda  

              No tak si kup ty Lusti SCT 182 – je to vlastne polomerem podle jinych firem obracka nebo racecarver (klasickou obracku tj radius nad 21 m nikdo bezne nenabizi:-) ale je ta lyze sirsi nez je standart takze treba v mekym snehu je to znat – preci jenom 67 pod vazanim je dost, no a samozrejme je to na klasiku vazani. Jo a tim ze je to sendvicovka tak sance ze ji znicis je vyrazne nizsi nez u lyzi s jadrem.

              0 0
              • Toams  

                a aky je rozdiel medzi sendvicovou lyzou a lyzou s jadrom … lyza s jadrom ma drevene jadro asi, ze? … a sendvicova? aj tie maju drevo v sebe …

                0 0
                • lidumil  

                  sendvič je to samý, co obložený chlebík – několik (mnoho) vrstev na sobě, jádro – u levnějších lyží polyuretan, u dražších dřevo „obalené“ pláštěm většinou dural-plast apod.

                  0 0
                  • Toams  

                    sendvic som pochopil, sendvic su skoro vsetky starsie lyze (aj artisky a sulov robili sendvice, na tom som vyrastal) … ale pozri sem: http://www.blizzard.cz/…_skupina.php?… … Sigma X-Cross 9 … Technologie: Sendvičová konstrukce s dřevěným jádrem, dvojité sklolaminátové zesílení a carbonová a magneziová vložka v torzním boxu s X-3D torzním zpevněním … to ako ma aj chlebik aj trojobal z rezniku (po cesky rizku:-)?

                    0 0
                    • Jenda  

                      Uf hlavni rozdil je zhruba v tom ze ta sendvicovka ma v podstate placaty dreveny jadro na ktery konkretne v pripade Lustu jsou nalepeny dva titanovy platy bez nejaky sileny profilace a dalsi nejaky vrstvy vicemene laminatu. Lyze s jadrem ma dreveny jadru vsech moznych i nemoznych tvaru a pak na tom ruzne prvky ktere zabezpecuji pruznost lyze. U levnejsich je to v podstate jenom ten laminat u drazsich zase nejaky kovovy platy. Dreveny jadro ma hlavne funkci tlumice nikoli pruziny (proto lze mit jadro i jenom vypeneny)a pruzina je prave ten kov (pomijim extremy typu celokovovych lyzi Volant apod.:-) Nejvetsi vyhoda ty sendvicovky je asi v tom, ze snese i pomerne extremni prohnuti aniz by se znicila resp. nejak podstatne menila svoje vlastnosti (profilovanej plech neohnes:-) a v torzni tuhosti – to je ten nejdulezitejsi faktor jestli ti lyze bude nebo nebude drzet na ledu (a samozrejme kvalita hran:-) Jenom bych jeste podotknul, ze jak tady spousta lidi pise, ze zkusili zavodni lyze, tak ve skutecnosti ty lyze maji jenom takovy design. V podstate vsechny zavodni lyze (Volkl, Atomic, Rossignol, Head, Dynastar) jsou klasicky sendvicovky, ktery ale nejsou u nas normalne v prodeji. Lze je ale objednat pred sezonou v zavodnim oddeleni prislusnych firem. Jedinej kdo normalne prodava klasicky sendvice je Stokli, Lusti, Sporten a snad i ten Blizzard, takova polosendvicovka je Dynastar.

                      0 0
                      • Martyss  

                        Nedělá náhodou taky elan sendvičovky? btw…k čemu závodní lyže, když je většina smrtelníků nevyužije.....

                        0 0
                        • Jenda  

                          Jo na Elan jsem zapomnel – asi to bude tim ze si tahle firma u me neziskala prilisnou duveru:-) mas 100% pravdu ze zavodni lyzi vyuzije malokdo a kdo to neumi tak si na ni ani moc nezalyzuje. Spis jsem chtel rict aby lidi neblaznili a neverili ze maj konstrukcne stejny lyze jako treba Herminator:-) BTW to je asi nejvetsi vyhoda kola, ze tam sehnat stejny kolo jako maji svetovy hvezdy neni problem:-)

                          0 0
                          • Martyss  

                            Ono ale bohužel nejde srovnávat kolo a lyže. Proto bych netvrdil, že kolo má výhodu.

                            0 0
                          • Martyss  

                            Ono ale bohužel nejde srovnávat kolo a lyže. Proto bych netvrdil, že kolo má výhodu.

                            0 0
      • senožrout  

        Skusil bych se podívat po těc Atomic C9 v bazaru. Problém je, že těď už je to přebrané..... Nebo nějaký Sporteny.

        0 0
      • MirkoCarver  

        Slalomky Lusti, Sporten či jakékoli jiné, radius do 12m a délka do 165cm. Čím hůř upravená sjezdovka, tím nižší rychlost a tím menší radius potřebuješ. Nezačínej s přechodem na carving na prudké sjezdovce, chce to upravenou modrou a začít vlnovkou, jen naklápět lyže z hrany na hranu a čekat až samy zatočí. Se zvyšující rychlostí roste i vklonění. Zkus si najít něco na netu.

        0 0
        • Martyss  

          A taky by se mohl v oblouku opřit do jazyků bot, ne?:-)

          0 0
          • MirkoCarver  

            To máš pravdu. Pokud je carver v záklonu, tak ho bolí nohy, nebo i zadek a záda. Nechtěl jsem psát podrobný návod, jen upozornit, že je nutné změnit od základu techniku jízdy.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Co jsem tak vypozoroval, tak kdyz ma lyzar teziste dostatecne vzadu, tak ho pak boli treba i hlava, ruka… nebo cokoliv co si pri tom padu natluce :)

              0 0
    • spedy  

      Já jsem si myslel že to taky nepoznám a po 3 jízdách na závodních lyžích(atomic sl 11)jsem měl jasno.Tvrdá lyže kterou musíš furt vést v agresivním stylu jinak tě nakope a moc si nezalyžuješ.Myslím si že ti to potvrdí spousta prodejců ve speciálkách.A co se týče těch lyží s marketu tak bych se toho v případe průměrního lyžaře nebál.Já sám mám HEAD C90 za 6tis. a jsem spokojen. Pohodová jízda,nechaj si dost líbyt a když se náhodou zasníš tak tě na první muldě nehodí na hubu.:-) Jinak je před 2 lety hodnotili jako dobrou lyžy pro lyžařský školy.

      0 0
      • Toams  

        Tak, tak, cim spickovejsie → zavodnejsie lyze, tym ti viac nedaruju … ja som skusil tiez nejake slalomaky (od Fischeru) a nohy som mal furt v lufte, jak ma vyhadzovalo … nasledok toho bola prdel dost casto na zemi, co sa mi dovtedy stavalo tak 1× za den (aj to na lade:-) … ale zase davat pozor na moc makke lyze s penou vnutri, dost casto (v minulosti) sa preslapavali … teoreticky tie C210 by mohli vydrzat, aj ked maju makke jadro … ja by som este urobil dalsi prieskum … lyzi okolo 6–7 litrov je teraz na trhu viac nez dost …

        0 0
        • senožrout  

          To platí i s botama. Já jsem si koupil Salomon X-wave 9. Index flexe asi 100. Na lyžování nemají chybu. Ale vydržet se v nich celej den nedá. Tak to řeším tak, že sjedu kopec a rozepnu. Jinak bych přišel o nohy :-). Ještě mám vysoký nárty, na levý noze ještě o něco vyšší. Nic lepšího nebylo. Letošní atomicï jsou už na vyšší nárty stavěný. Konečně! Akorát mu štve vyhodit ty rok starý boty…

          0 0
          • Toams  

            ja mam X-wave 8.0, minulorocny model (bez toho vcelieho plastu), flex maju „len“ 90:-) ale aj tak asi umrem, este som ich netestoval:-( ako mas nastaveny kant? resp. co jazdis a ako ich mas naklopene?

            0 0
            • wertigo  

              kant myslis canting ? to je na vyrovnani nohou do X nebo O.

              0 0
              • Toams  

                hej, canting … kant je sleng:-) … hmm, som myslel, ze je to aj na nejake speci nastavenie … napr. ze chces hranit hlavne vnutornou lyzou:-))))

                0 0
                • wertigo  

                  no ja si az do minuleho tydne myslel, ze se tim steluje uhel kominu boty dopredu-dozadu. Ted mam ale nove cislo ski-magazinu, kde jsou boty na sezonu 05/06 a popisujou canting jako moznost vychylit komin boty ven/dovnitr pro lidi co maj nohy O nebo X. Mam uz druhe boty s timto systemem a nikdy jsem se v tom nehrabal, az ted kdyz jsem si precetl ten clanek :-)

                  Jestli to ma i dalsi „side“ efekt mozna bude vedet nekdo dalsi zde.

                  0 0
            • senožrout  

              Já má nohy celkem rovný, takže mi vyhovuje „tovární nastavení“. A s cantrincem jsem nic nedělal. Mírně jsem je naklopil dopředu. Jezdím s nimi co se dá. Mou domovskou oblastí je Šumava. Úzký sjezdovky. Ale na Špičáku už mne asi nikdo neuvidí, Javor je ve všední den mnohem lepší. Tu a tam Klínovec, to je to samé), Krkonoše o něco lepší. No a tak 2× do roka se dostanu na týden do Alp. Tam mi nejvíc střední až delší oblouk a trocha rychlosti. Kvůli tomu jsem taky ty pevný boty kupoval…

              0 0
          • Toams  

            tak som otestoval lyzaky … mal som trochu obavu z toho flexu 90, ale uuuplne vpohode, 2× obden celodenna lyzovacka s nonstop zapnutymi a nohy uplne vpohode, sice som ich na holeni trochu odrel, ale to je moja blbost, ze som si zobral zle ponozky … botky nemaju chybku, papuca na nohe sedi jak rit na serbel, asi preto, ze sa da tvarovat:-)))

            0 0
      • wertigo  

        jo zavodni lyze… koupil jsem predloni ve sleve funglovky Atomic GS 10.22(delka 194), sleva z 22.000,– na 6.999,– tak jsem je vzal. Dost pro me bylo zklamani s nima jezdit u nas – Beskydy. To radeji jezdim stare Elany(delka 205). Ale pak jsem vyrazil 2× do Italie a to byl tedy narez. Ty lyze jsou skvele, ale musi byt dlouhy a siroky svah, pak se s nima clovek nenadre a lyze jedou jak blesk – clovek si pripada ze jede SP :-)

        0 0
        • JSt  

          dyt to sou tvrdy kopyta jak prase. bych se bal, ze mi to urve nohy – v te delce

          0 0
    • pi  

      Jen varovani vychazejici z vlastni zkusenosti: Zena si pred tremi lety koupila levne penove carvy Blizzardy (snad LM-20 ?). Podotykam ze umi lyzovat celkem slusne, ale jezdi velmi decentne a vazi do 60 kg a rikala si, ze ji to staci. Za rok jsme je prodali, protoze ty levny penovky si pry delaly samy co chtely a byly naprosto nepredvidatelne. Radeji jezdila na starych rovnych Rossech asi stredni tridy z bazaru za par kacek. Ted ma nejake Fischerky stredni tridy (asi 300 ICE z roku 2002 ?) a je nadsena. Je to jako s kolem – koupil bys „bika“ z hypace za 3000,– ?

      0 0
    • Martyss  

      Imho pokud lyžujete málo tj třeba týden ročně, tak je lepší si lyže půčovat. Má to několik výhod. Lyže dostaneš oservisované, nemáš k nim „citový“ vztah. Můžeš experimentovat. Zkoušet různé délky, krojení a typy lyží. Pak bych se tepr hrnul do kupovaní lyží až bude přítelkyně vědět, co jí vyhovuje. Takhle budeš kuppovat akorát na blind…

      0 0
    • senožrout  

      Lyže se nejlíp nakupujou v květnu, červnu. To jsou k sehnání lyže z testů. Máš nový lyže, párkrát jetý za dobrou cenu. Musíš ale vědět, co chceš, kde budeš jezdit Lyže poznáš, jestli jsou kvalitní nebo ne. Musíš vědět, jestli budeš jezdit víc na upravených, tvrdých sjezdovkách nebo ve volným terénu (a taky vydřeným sněhu na odpolednách sjezdovkách, natátým od sluníčka atd). Je v tom rozdíl asi jako mezi žiletkou a frre ride. Další podstetnou věcí jsou rádiusy. Ty se vztahují i k délce lyže. Pokud nejsi specialista na obřák (rádiusy tak od 18m) nebo na slalom (rádiusy 11–12m) tak vybírej ne podle škatulek do kterých to řadí výrobci, ale podle konsttrukce lyže. Když koupíš lyži nad 15m rádiusu, tak se ti s ní bude blbě lyžovat na uzkých a lidmi přehuštěných sjezdovkách u nás. Je to lyže na tvrdej upravenej podklad, prázdnou sjezdovku a rychlou jízdu. Tak 50–60 a víc kma/hod. Pro pomalejsí jízdu bude moc tvrdá. Má konstrukci udělanou tak, aby zvládala dynamickou zátěž v těch rychlostech. Když si koupíš lyži s rádiusem pod 13m tak se s ní špatně jede rovně, pořád musíš zatáčet. Je to slalomka na krátké, rychlé oblouky. S takovou lyží se nedá jezdit celej den (8–16h co mají puštěný vleky). Když opravdu jezdíš, tak v poledne jseš udřenej jak galejník. Takže já jsem zvolil kombinaci lyží. Ale ne slalomky a obřačky, ale lyži rychlou s 65mm pod botou a rádiusem 14m na ranní zmrzlou pistu nebo dny kdy je krásnej prašan, lyžování v Alpách atd a lyži s 75mm pod botou a rádiusem 13m na odpolední vydřený sjezdovky, nahrabanej sníh, jarní firn, neupravený terén atd. Kategorii v hierarchii a s ní souvisící podélnou tuhost lyží volíš podle svýho „umění“ a taky rychlostí a s ní související dynamický zátěže. Ber to tak, že rekreační lyžař jezdí tak do 40km/h, dobtej tak 40–70 a velmi dobrej 50–90km/h, orientačně. Kvalita konstrukce lyže je důležitá. Torzní tuhost je stejně důležitá jako u kola, vidle atd. Prostě bez ní je to sračka. Taky poznáš, jestli lyže správně tlumí. Levný lyže, šunty netlumí a po nerovnostech jseš jak na s šupáckou vidlí, která kope. Dobrá lyže tlumí jak dobře nastavená vidle. Prostě to poznáš, to se nedá necítit. S tím souvisí, jak lyže drží stopu, pocit jistoty v rychlosti atd. Než nějaký lyže světový značky se supermarketu, za 6 litrů, to bych radši koupil za podobnou cenu český lyže. Sporteny nebo Lusti. Budeš mít alespoň kvalitní lyži. Pokud se nepletu tak v nějakým loňským Snow psali pro koho všeho Sporten ty lyže pod jejich značkama ve střední a nižší třídě dělá. A tak je možný, že v krámu uvidíš lyže vyrobený ve Sportenu pro někoho s jeho značkou za nějakej peníz. A pak vedle lyže Sporten za ten samej peníz a ty Sporteny budou o třídu, dvě konstrukčně a funkčně lepší za ty samý prachy.....

      0 0
      • Martyss  

        Imho na české svahy klidně slalomku, ale na široké svahy do zahraničí to chce krojení nad 15 m.

        0 0
        • spedy  

          Už dva roky jezdím rádius 12.5m(jenom v Alpách)a žádný problém.Ono taky jde o to že lyže má nejenom krojení,ale taky akční rádius.Tohle mám s časopisu SKY :-)))

          0 0
          • wroum  

            nejakej hvezdarskej platek? :-) LOL

            0 0
          • Martyss  

            Akční rádius?:-)…To jako, jak daleko tě uveze lyže po jednom servisování?:-) Mám slalomky a jednou jsem s nimi v alpách byl a prostě tu šířku sjezdovky nevyužiješ. Tady v čechách jsou ok, ale tam prostě limitují. Do alp to chce něco okolo 170 a krojením nad 15 m. Ale zase taková lyže není pro každého.

            0 0
            • spedy  

              Každá lyže jde prošlápnout jinak,jedna víc a jedna mín.Je to daný její konstrukcí a to je ten akční rádius.Lyže která má krojení 12m a byla by tvrdá jak prkno tak by těch 12m v životě nemohla dosáhnout.Snad jsem to napsal dost srozumitelně.Koukal jsem po tom časáku ale nenašel jsem ho :-( Jinak bych napsal přesnou citaci.:-)))

              0 0
      • chlupaci  

        Kde bych sehnala lyže z testů? A nešlo by to o nějaký ten měsíc dřív, než květen? Dík moc za odpověď

        0 0
        • -b-n-x-  

          kurnik! dalsi pekna bajkerka a zase z Prahy! A tady nic! Jak to? Ale k dotazu: jake lyze mas na mysli?

          0 0
        • norman  

          To se ti teď asi sotva podaří, sehnat lyže z testu. Pokud tě nemrzí koupit jetý lyže, tip je www.aaalyze.cz. to jednu sezonu jeté lyže z půjčovny z Rakouska. Koupil jsem tam Dynastary Exclusive Carve pro ženu a když odmyslím ten lehce odrbanej hořejšek, jsou ty lyže OK. Respektive jinak – ty lyže mají 10 metrů rádius a já je pro ženu chtěl, ale byli mi líto dát za nový skoro 16 táců. Takhle by mě aspoň nemrzelo, kdyby jí nevyhovovaly.

          0 0
          • Martyss  

            Imho.....je lepší zajet do testovacího centra nebo na testovací den.....a pak teprve kupvat…

            0 0
            • norman  

              Jo, to máš pravdu. Já naštěstí už po těch letech docela odladl, co bude mojí drahý vyhovovat. Ale sám bych si rád vyzkoušel kolekci Headu, neboť se momentálně rozhoduju mezi Head Worldcup i.SL CP nebo Head Worldcup i.SL Chip CP 13 a Fischerama RC4 race SC, který už znám. Nevíš kde by se na nich dalo svézt? Na jejich sajtu jsem to nenašel.

              0 0
            • norman  

              Už jsem to našel, asi jsem měl mlhu před vočima. Ale Krkonoše jsou pro mě daleko.

              0 0
    • wroum  

      pro prumernyho lyzare na par dnu v roce bych je klidne koupil, ale necekal bych zazraky. ja osobne uz jiny lyze nez Salomon Crossmax 10 nechci :-)

      0 0
      • Toams  

        ked budem velky (a hlavne prachaty:--), tak na tie mam zalusk:-), boty k nim uz mam:-)))

        0 0
        • wroum  

          Ja je koupil v praglu ve Zlutejch laznich, z testovacich dnu Salomon (pul dne jety, bez skrabance) za 11000,–. Cena v AZ sportu byla v ty dobe cca 28 000, coz bych za ne nedal :-)

          0 0
          • senožrout  

            Co jsou a kde jsou žlutý lázně?

            0 0
            • wroum  

              Je to v podstate naproti (pres ulici) od podolskyho bazenu a je to plovarna, kde se v prubehu zimni sezony poradaj 2× tydne burzy zimniho vybaveni (lyze, prkna, brusle). da se tasm vychytat super kauf :-)

              0 0
              • senožrout  

                A kdo to tam prodává. Lidi jednotlivý svý „přebytky“ nebo ti, co to tahaj z apských půjčove ve větším. A co alespoň nějaká minimální záruka, možnost reklamace atd.....

                0 0
                • wroum  

                  prodavaj tam vsichni vsechno, zaruka jak u koho a jak si to dohodnes. my kupovali dvoje salomony a jedny atomiky, dohromady za 35000, nechal nam to za 32 a zaruku „na dobry slovo“ :-) nicmene absolutne bez problemu.

                  0 0
      • Meesha  

        naprosto s tebou souhlasim. Uz se na ne moooc tesim! :-)

        0 0
        • defenger  

          Když už je řeč o lyžích… Máte někdo skušenost s kategorií Back country?

          0 0
          • -b-n-x-  

            backcountry – jinak receno freeride? ja snad i jo Jezdil jsem K2 Big Kahuna, Fischer Big Stix 106, ZAG Big 86, ZAG GOLD, ZAG Freestyle, Scott Intoxica QST, a nejake voelkly

            0 0
            • goofy  

              Sakra.. To asi nebyly fshechny ty lyze twoje, co?

              0 0
              • -b-n-x-  

                nene :-) ZAGY nebyly moje, jinak ostatni jo. Halvne bych mohl ohodnotit ty Big Kahuny. Tech jsem postupne mel patery. Ctvery 180 a jedny 190. Docela bych rek, ze ty 190 byly lepsi.

                0 0
                • goofy  

                  A jak by jsi ohodnotil v porovnani z ostatnima ty Big Kahuny… Uvazuju totiz ze bychom zacali ze segrou vic jezdit freeridek, tak by se shikly i nejake jine lyze… ;o)

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    jejich rozmery jsou 120–90–110 (zhruba). Reknu ti to asi tak. Rok predtim jsem jezdil Scotty Intoxicy QST (190cm,107–75–95). Jelikoz to byly moje prvni freeridovky, tak se mi na nich jezdilo paradne. Koupil jsem je tenkrat nove za neskutecnych 11000 korun bez vazani. Dalsi rok jsem sehnal jete big kahuny za 500 korun i s vazkem (180cm). Parkrat jsem si na nich sjel, zkusil se vratit k tem scottum a zjistil, ze to uz nejde. Proste uz to tak pekne neneslo, netocilo, nejelo. Pritom to jsou urcite lepsi lyze. Ale spis na hodne vysoke rychlosti a zmrzly rozbity teren. Tam celkem kraluji. Taky maji polomer 29,5 m. Takze ty big kahuny jsou co se tyce hlubokeho snehu v pohode. Akorad maji hnusny, nezajimavy design. Kdyz jsem pozdeji dostal nove s dobryma hranama, tak jsem zjistil, ze kupodivu docela dobre jezdi i po sjezdovce. Dlouhy carvingovy oblouk neni problem na nich vyjet a protoze jsou celkem mekke, tak se da i takovy kratsi. To uz ale musis tu lyzi pekne zatizit. Na tech sirokych lyzich je jeste takova jedna vec, ktera stoji za uvahu. Nepotrebujes ani nejake podlozky, bo tam botou tak lehce nezadres pri naklonu. Me obecne i vsechny ty siroke lyze pripadaji takove stabilnejsi. Jedes rychle rovne a mas vetsi pocit jistoty. Nahnes to na hranu a proste to jen tak samo rozrazi vse co je v ceste. Ja uz bych do uzkych nesel. To si potom pripadas, ze mas na noho paratka. Furt se to nejak vrti, krouti a uskakuje.

                    0 0
            • pitelboy  

              tak to moc zkusenosti s FR lyzema teda nemas no… :-)

              0 0
    • dada  

      taky prispeju…mam Fischer SX9 – nejvyssi Crossky a tak mne zaujaly zahdne vypadajici Fischery v Makru. prijdu bliz a co nevidim-je to typ SX10 tedy logicky vyssi nez to co mam ja! Tak sem patral po pameti v katalogu a fakt se mi to nezdalo. nahle sem si vsiml ze k lyzim je za ferovou cenu asi 12000 pribaleno vazaní s max nastavenim 10! Kdo zna tak ví o čem mluvím…každopádně původ těch lyží je mi velkou záhadou a jen se divím že tyhle značky maj zapotřebí vyrábět takovýhle nepovedený plagiáty sebe sama…:(

      0 0
      • jakub  

        toz ja taky prispeju, mam Atomic race casrv 9"20 a vazani Tyrolia racing, sou to 180. Koupil jsem je letos ve vyprodeji za 3500,– uplně novy dovezeny z Rakous, zna je negdo ?? jak se chovaji?? byl s nima spokojenej??? este sem na nich nestal…

        0 0
        • senožrout  

          Podle mne jsou tyto lyže něco jako GS 11.Tvrdý, odladěný závodní obřačky. Chce to Alpy, širokou dobře upravenou sjezdovku, delší oblouk, stálé a agresivní vedení a rychlost nad 50km/h…, v malých rychlostech budou krutě nepoddajné, možná budou mít tendenci „kopat“. Prfostě potřebujou dynamickou zátěž, na kterou jsou stavěný…

          0 0
          • Martyss  

            Ta tvrdost taky celkem záleží na délce a imho…hlavně tyhle lyže už potřebují někoho, kdo opravdu lyžuje…

            0 0
          • norman  

            http://atomic.webz.cz/cze/index.htm A pak si kup Atomicy, ku..a. A Sportissimo se taky vyznamenalo. Já k těmhle ( i specializovaným) řetězcům nějak nemám důvěru. Momentálně mám těžkou hlavu z toho, jestli koupit nebo nekoupit v Hervisu cenově výhodný Fischery Race SC.

            0 0
    • R.1  

      Tak ano. Ano… ..i ne :)

      0 0
    • RomanH  

      Nechci pridavat dalsi thred, tak vyuziji tento stavajici.

      Lyzuji od cca 2,5 roku, sam sebe hodnotim jako docela dobreho lyzare. Sjedu vse (napr. Hahnekamm streif – ne sice za 2 minuty, ale sjedu a bez padu). Dlouho jsem konzervativne jezdil na klasickych lyzich a carvy jsem odmital (muj styl je co nejkratsi a nejrychlejsi cestou dolu, do toho par obloucku, kdyz mi rychlost prerusta pres hlavu). Za posledni dobu se mi ale podarilo znicit dvoje lyze (klasika Fisher RC nevim kolik) a Atomic Beta Carv 9.22, a to tim stylem, ze jsem nekde chytl kaminek pri hraneni (oboje se stalo v Alpach, snehu bylo dost – proste nahoda) a hrana se vyboulila. Tak bych se chtel zeptat – ma smysl investovat do drazsich lyzi (v radu cca 20tk), nebo to je po strance vydrze stejne a rozdil je pouze v ovladatelnosti lyze ? Jsou tam ty hrany delany lepe ? Pripadne jake lyze by jste mi doporucily (urcite s vetsim polomerem, minimalne 15m pri delce lyze 175). Nejezdim mimo sjezdovky, ale vyhledavam rychlou jizdu a prudke pasaze. Diky.

      0 0
      • mastihuba  

        pro tvůj styl jízdy bych měl jedny zánovní(závodní) Völkle(?). Jetý tak dvě sezony. Je to krásná tvrdá rovná lyže. Akorát ta délka je 210cm. Ale to bych ti na požádání zakrátil. :))

        0 0
      • norman  

        Tohle je fakt drsný. Snad bych ti doporučil nějaký downhillový speciálky , mohl bys sehnat třeba sekáč po Maierovi, ten používá i na S-G lyže s rádiusem kolem 30 metrů a lehce nad 200 cm délky. Ale když s nima chytneš o kamínek v rychlosti jakou jezdíš ( tedy kolem 100km/h), hrana se vyboulí taky, na tuty. Snad by ti ve fabrice Atomic v Altenmarktu vyšli vstříc. Zato mi napiš, kde se budeš vyskytovat na lyžích, rád se tomu místu vyhnu.

        0 0
      • ddd - andy  

        Hehe s tim vekem sme na tom stejne :-) No a jinak, nekupuj lyze za 20tkc ale pockej sezonu a dostanes je novy za polovinu i mene – ja prave ted kupuju lonsky uplne novy modely, nevrtany za tretinu ceny co staly loni..

        0 0
        • RomanH  

          V breznu pojedu opet do Kitzbuhlu, podivam se tam. Loni tam bracha dobre nakoupil. Spise mi jde o to, jestli ty hrany opravdu vydrzi vice, nebo je to lepsi resit pujcovnou – clovek nemusi skripat zuby, kdyz mu pres novy lyze prejizdeji lide ve fronte.

          0 0
          • ddd - andy  

            Lidi co ti slapou po lyzich ve fronte me stvali driv. Ted uz je mi to volny, mozna proto, ze si rikam, ze ty zabradlicka tomu davaj zabrat daleko vic.. :-))) Nicmene, bejt nekde venku a pokud by bylo malo snehu, sel bych do pujcovny..

            0 0
      • wertigo  

        Kdyby sis troufnul na delku 194cm mel bych na prodej: Atomic BetaRace 10.22, 194cm, 21m, vazani Atomic Centro 612. Model 2001, koupeny novy v roce 2003, najel jsem s nima 2×5 dni v Italii = skoro nove. Cena – 1/4 te co pises u drazsich lyzi…

        Jsou to lyze na dlouhe oblouky, nejlip jedou ve vetsi rychlosti to je pak nasup.

        0 0
    • blaf  

      Manzelka si chce koupit nove sjezdove boty. Kam v Praze zajit, aby dobre a fundovane poradili? V tomhle jsem pole neorane a jsem si jisty, ze neni specialka jako specialka.

      0 0
      • embi  

        Jsem zde spokojen…

        http://www.skibikecentrum.cz/obsah-kontakty/

        Oproti masovkam jako treba Harfa je to uplne jinde…

        0 0
      • kokoska.rokoska  

        Hlavně ať si nejdříve přečte Ivanův základní návod pro výběr lyžáků. Pak je, dle mých zkušeností, téměř jedno kam zajde…

        http://snow.cz/…o-prezkacich

        0 0
      • Stingray  

        včera jsem byl na výprodeji Harfasportu, http://www.lyzebrani.cz/ Lyže z půjčoven za super prachy, seženeš od vysloveně sportovních modelů až po začátečnický, nové oblečení, helmy, lyžáky fakt za bomba ceny, doporučuju.. cena lyží od 500 do 5000,–

        0 0
        • Svorka  

          Nevíš jestli na lyžebraní mají i skialpové lyže? Psal jsem jim, ale nikdo neodpověděl.Mám to tam celkem daleko, tak bych se tam nerad hnal zbytečně.

          0 0
          • Stingray  

            Hele to bych kecal, viděl jsem tam nějaký prašanovky, ale skialpy si nevybavuju..

            0 0
      • GrumpySmurf  

        http://www.legendsport.cz/

        Pro damskou botu jednoznacne sem. Lange je v zenskych botach o tridu dal jak ostatni a na prodejne, kde sidli pan Purda http://www.lyzakynamiru.cz/ , jeden z nejlepsich bootfitteru u nas, sou kluci jiste uz dost procviceny.

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          To je zase blábol, ach jo.

          Když zmiňuješ Petra Purdu, tak zřejmě mluvíš o sportovních botách, protože turistické se moc upravovat nedají, neb na nich není dost materiálu, že. A ten ti jistě rád povypráví, jak se SharkNose-y po vytažení a pobytu v mrazu rádi „vrací“ zpět. Ale to samozřejmě neznamená, že Langáče jsou špatné. Každý vyrobce má něco a nikdo soudný by si nedovolil tvrdit, že jeden je generálně lepší než druhý.

          Při výběru lyžařských bot je hlavní, aby co nejlépe sedly. A prvním krokem je u sportovních bot výběr výrobce používající kopyto obdobné tvaru uživatelovy nohy. Kopyt není mnoho – Langáče, Dobermanny (staré a nové), Fischery a exotika (Garmont, Rexxam). Většina ostatních používá kopyto Dobermannů, starých či nových, s modifikacemi či bez.

          Takže pokud mám nohu tvaru Dobrmannů, můžu si vzít je, Heady, Atomicy atp., ale ztuha Langáče a Fischery. A naopak. Ale to předpokládám víš, když si dovoluješ radit u lyžařských bot.

          Tak prosím příště vynech emotivní výkřiky do tmy o botách o třídu dál.

          0 0
          • krabica  

            Myslím, že je to ještě složitejší. :-) Třeba mě sedly Lange RS130 Wide, ale 110 stejného ročníku už ne. Zřejmě to bude botičkou, takže nezbývá než zkoušet… Mě sedly až tak dvacáté boty. Kupoval jsem boty hodně na těsno a ze začátku jsem krutě trpěl, teď mi tak po týdnu lyžování příjdou volnějši… :-)

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              Složitější si to lidé jen dělají, postup je přitom poměrně pohodový:

              1. Vyberu vhodné kopyto.
              2. Vyberu konkrétní značku/y používající dané kopyto.
              3. Najdu nejmenší velikost u níž s dopomocí obuju skelet naboso.
              4. Boty pomocí Dremla vyfrézuju přesně na tvar své nohy, nebo když se na to necítím, donesu bootfitterovi.
              5. Vyzkouším na svahu a podle potřeby „snížím“ flexi v předozadním směru (V-cut) na požadovanou hodnotu.

              Snadné, rychlé, jendoduché. Jenže lidé se sportovních bot (slangově označovaných „plugy“; flexe 150+) bojí a kupují si turistické modely, kde jsou úpravy prakticky nereálné a tak trpí :-)

              0 0
              • krabica  

                Tak on bude problém i v ceně, plugy stojí zase o kus víc, než sportovní boty.

                0 0
              • GrumpySmurf  

                jednoduche, nooo nevim. :)

                0 0
                • krabica  

                  Celkem jo, když máš kvalitního bootfitera za rohem. :-) Na Ostravsku žádného neznám.

                  0 0
          • GrumpySmurf  

            Vsak jasny ze bota musi sedet.

            Rozdil mezi top botou a turistickou botou je taky jasnej. Ze nemas co vytahnout, natoz frezovat nemusi nutne tak vadit. Ona blba tepelne tvarovana vlozka a podlepeni par mist udela fakt hodne. To je fakt na dlouhe povidani na jinem foru.

            A s tema kopitama mas zase prvdu. On i dnesni fischer (top) je vlastne jen prebarvena Lange, takze skutecne neni v tomhle moc na vyber. V cem se trochu boty lisej je vnitrni boticka a tu temer urcite nebudes menit. Ty i ja se s mensima ci vetsima upravama dokazeme nafitovat do jakekoliv top boty, pokud to je to co chceme.

            Takze to reknu jinak. Serie damskych bot od Lange je velice dobre propracovana a to nejen proto, ze byli jedni z prvnich co si uvedomili ze zensky potrebujou jinou botu, jinou vejsku lejtka atd. 5let zpet holky fakt nemely moc navyber a kdo ma na svahu poslouchat to remcani … Drtiva vetsina lyzarek co znam hledani bot zakoncila prave u Lange. A nemyslim si ze to je nahoda. Legendsport pak doprucuju proto, ze to je dobre zasobena prodejna. A pana Purdu zminuju jako urcitou zaruku. On urcite nepotrebuje zustavat na prodejne kde v „beznym sortimentu“ nevedi co delaj..

            Netusim jak lyzuje blafova zena, ani kolik za lyzaky hodla utratit. Blaf chtel jen doporuceni kam jit a to doporuceni davam.

            Jestli se te emotivni prohlaseni tak moc dotklo, tak promin. Je to proto ze lyzovani je moje vasen a proto, ze to tak skutecne citim.

            0 0
      • vanderpoel  

        v te slezske jsem nikdy nebyl, tak nevim. ale v lidicke jsem byl vzdycky spokojeny. zrovna loni tam chlapek dokonce moji mati dokazal vysvetlit, ze si nema kupovat tamty lyzaky, co se ji libi ta barva, ale tyhlety, ktere jsou pro ni proste lepsi (a zaroven jsou porad jeste v prijatelne barve). svaty muz!

        http://www.azsport.cz/

        0 0
        • GrumpySmurf  

          Do Slezsky davam lyze na servis, protoze po nekolika spatnych zkusenostech uz nehodlam v Praze dal hledat. Vzdy vse 100% a spokojenost.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.