• Misfit

    Chcem sa spytat jazdite niekto tlmic manitou radium? ake ma vlastnosti oplati sa alebo radsej zainvestovat do swingera s nastavitelnym spv?

    0 0
    • gobike  

      No tak kamos vybira tlumic a byli jsme se ptat v mistim shopu kerej tlumic do 5000kc je vyhodnej a prodejce doporucil Manitou Radium RL, prej ze je nejlepsi, co se tyce ceny a funkcnosti. Jinak pokud si profesional, tak si kup Swingera 3 way, ale na normalni jezdeni je idealni Radium s lockem.

      0 0
      • hanz  

        by mě zajímalo kde je hranice mezi normálním ježděním a profi ježděním. Co se týká tlumičů jak může někdo prohlásit že je idealní tlumič s lockem? Vždyt to 100% závisí na stylu jízdy a požadavcích uživatele? todle sou rady jak od starý báby.

        co se týče tlumičů nemůžu soudit jen SPVčko…jezdím už druhej a bez sebemenšího problému(i když někdo říkal že měl), při minimálním nastavení spv komory je tlumič dostatečně citlivej a přitom krapet eliminuje pohupování, když ho přifoukneš tak se z toho dá udělat aj docela nechutný prkno, který povolí až na obrubníku. Já osobně bych lock nechtěl ani omylem.

        0 0
        • hanz  

          oprava: můžu soudit jen SPVčko, radium jsem nejezdil

          0 0
        • kovar  

          no spíš jsou to rady od mladé bejby.

          0 0
        • gobike  

          Me zacina vadit to tvoje rypani, jezis no tak normalni jezdeni je pro radost, turisticky, kdy clovek nevyzaduje zadny super funkce, extra nizkou hmotnost a chce po tlumici aby tlumil a zamykal a nevadi mu, kdyz pri slapani ztrati malinko energie a profesionalni to je podle me zavodni vyuziti a je to pro ty, co chteji neco dokazat, kdy zalezi na kvalite a vydrzi komponentu a nemuze si dovolit aby v zavode ztratil zbytecne ani kapku sily navic. Kazdej neni tak bez chyby jak ty, ani ja ne. A nevidim duvod, proc kvuli takove prkotine na me utocis.

          0 0
          • Kol.ista  

            Hej tak to tady takhle rejpe vic lidi, co si myslej ze sou perfektni…

            0 0
          • hanz  

            omlouvám se že to vyznělo jako utok na tebe ale vůbec to nebylo myšleno proti tobě, spíš sem rýpal do toho tvého rádce......vidíš já si zase pod pojmem pohodový ježdění rozhodně nepředstavuju nepraktickej lock, nechci stratit moc energie protože se slabou kondičkou bych nikam nedojel a komponenty co něco vydrží jako nejsou pro pohodáře?..mě by teda dost vadilo kdybi se mi něco sralo a omlouval bych si to tím že nejsem profi jezdec tak mi bude stačit tohle nebo tohle.

            pohodový ježdění totiž neexistuje, každej má to své takže není ani všeobecná rada jakej tlumič bude pro koho lepší nebo postačující.

            0 0
            • gobike  

              Vsak jo, beru to ja si taky nekdy rejpnu. No a asi mas v necem pravdu, si myslim ale ze se Manitou Radium RL za ctyri papirky hodi, kdybych si ja vybiral tlumic do peti papiru, tak bych volil ten, ale to je muj ciste osobni nazor. Jeste se ti omlouvam za lehkou agresivitu, cau.

              0 0
        • kesu  

          ja bych zase radsi lock nez spv,nemam s nim sice zkusenosti na tlumici ale jen na vidlici(zkalam­ni,kam se podela citlivost tlumeni TPC!!) ale jel sem na propedalu a prijde mit lepsi lock,rozhodne sem zykani tlumice vyuzival a radeji bych chtel zavirani(pouze ale z riditek)nez jakejkoli system kterej zabranuje pohupovani protoze mi prijde jako uplna blbost brat tlumici pohupovani na ukor citlivost(a to je pokazdy).radsi si vyberu-but jedu na asfaltu do kopce a pak sem stastnej kdyz je tlumic uplne pevnej protoze kdyz dojdou sily muzu jet silove a v terenu chci citlivost a houpani mi neva.volil bych jednoznacne radium RL..PS neosocoval bych nekoho ze jsou neco jen kecy,pokud si nekdo rano vybere bike (popripade nastavi tlaky) podle toho co jede tak je to uplne neco jinyhy nez kdyz ma jen jeden bike a chce od nej vsecko

          0 0
          • hanz  

            spv ve vidlici je opravdu tragické, jezdil jsem minute a blacka s spv a ani jedna se nedala nastavit aby byla citlivá. V tlumičích se spv chová uplně jinak, rozhodně se dá nastavit na žehlení ale přitom se nehoupeš jak na kolotoči, těžko se to vysvětluje ale je to nebe a dudy proti vidlím. Co se týká propedálu tam mam zkušenost jen s pružinovým tlumákem a tam je to docela řekl bych skoro neznatelný…jen to pořát cvaká.

            0 0
    • Kol.ista  

      No tak to se rozhoduju ja. Swinger je urcite lepsi, ale stejne asi koupim Radium RL. Misto SPV je tam lock, kterej to vpodstate nahradi (nevyhoda je, ze se musis zohnout abys pootocil packou) a jinak je to vpodstate to samy. Akorat swinger ma oproti radiumu nitridovanej kluzak (radium ho ma jenom teflonove upravenej). Pokud nepotrebujes nejaky extra funkce a potrebujes jenom, aby to tlumilo a pruzilo, tak asi Radium.

      0 0
      • Misfit  

        No ide o to ze lock nechcem kedze mi pride dost neprakticky pri mojom style jazdenia… navyse radium ma platform plus tj ako som pochopil nejak interne nastavene spv na nejaku fixnu hodnotu

        0 0
        • Kol.ista  

          SPV= ze se ti nepohupuje zadni stavba pri slapani. Pokud jezdis hlavne terenem, tak je ti to k velkymu hovnu, to bych spis koupil ten Radium bez lockotu (Radium R) nebo pruzinovyho Metela. Ten je spis jenom do terenu. Na asfalte bude tak pro zlost a budes mit z kola kolibku. Takze se rozhodni podle toho, kde s tim hodlas jezdit.

          0 0
          • Misfit  

            sak ale radium ma tiez spv len nenastavitele navyse urcite chcem vzduchovy tlmic… Ide mi skorej o prakticke skusenosti ludi s tymto tlmicom tj. nakolko je ten tlmic odolny voci pohupovaniu pri slapani

            0 0
            • JSt  

              to pohupovani zalezi minimalne stejnou merou na konstrukci ramu jak na tlumici. to bude dost neobjektivni, kdyz to neporovnas na stejnem ramu.

              0 0
            • Kol.ista  

              Tak Radium teda SPV nema…

              0 0
              • TinkTink  

                Ma levnejsi verzi SPV…neda se to akorat nastavit :)

                0 0
                • Kol.ista  

                  Tak s tim napul souhlasim, ale nejmenuje se to SPV ale Paltform Plus a je to radoby SPV. Ale ja si asi stejne koupim Radium bez SPV, protoze to SPV stejne nevyuziju…

                  0 0
                  • Misfit  

                    radium bez platform plus neexistuje:)

                    0 0
                    • Kol.ista  

                      Tim sem myslel, ze si koupim Radium a ne Swinger, kterej ma SPV (tzn. Radium bez SPV ale s Platform Plus). To tim chtel basnik rici :-)

                      0 0
                  • TinkTink  

                    Doufam ze jses fakt mladej, pac bych si musel myslet neco o tvy inteligenci…aspon podle prvni vety…

                    0 0
    • Misfit  

      no mate s tym niekto prakticke skusenosti s tym tlmicom?

      0 0
      • TinkTink  

        Kdyz par mesicu pockas, tak ho bude mit moja na bajku…SPV ji davat nebudu :)

        0 0
        • j-c  

          Teda takto na ni setrit:) poradneho foxa ji kup :)

          0 0
          • TinkTink  

            Hmm…to by stejne musela dostat levnejsi model, protoze SPV pod ni proste nefunguje tak jak ma…je moc lehka :)

            0 0
            • j-c  

              malo ju krmis:) vic jidla a min pohybu :)

              0 0
              • cabbage  

                stacila by permanentka na lanovku;)

                0 0
              • TinkTink  

                No jo no…tady bych to videl na A-Zone na hranicni hmotnost 70kg pro funkcni SPV – teda tak, aby to zehlilo tak jak si pro moju predstavuju – nafoukat ji SPV tak, aby to bralo az velky sutry muzu a pak to bude ok…ale proc bych to delal…chci at se ji to houpa :)

                0 0
    • speedy gonzales  

      takze to vypada ze budu prvni, kdo pride s praktickyma zkusenostma s radiem…

      jezdim ho od cervna- kolik najete si netroufam rict, nemel sem vzdycky comp- ale tak pres 15set v usa urcite, doma uz pak min pouziti echt enduro. fakt sem ho nesetril. mam to na 140mm zdvihu, jednocep.

      problemy nebyly nikdy zadne. akorat je potreba lehce prifouknout tak jednou za tri tydny.

      jizdni vlastnosti- to je tezke posoudit, hodne do toho urcite mluvi system zadniho odpruzeni. pro me tlumic chodi vyborne. slapani v sedle- nehoupe se, ze sedla nehoupe se, pritom je stale vyborne citlivy. za negativum se muze povazovat ze pri mem nastaveni nechodi plnych 140mm kdyz sem si bajka poprve zkousel pred bajkshopem tak sem se musel podivat jaktoze tam neni spvcko, odpruzeni se nehybalo dokud sem to neposlal pres patnik..ale to je zase spis ten system. jinak tohle je muj prvni zadni tlumic, nejake relevatni porovnani nemam (nepocitam zkusenosti „kamosovo kolo kolem baraku“). dulezite je ze dela dobre svou praci, o nic se nestaram, neresim a jezdim. spokojenost

      0 0
    • Misfit  

      speedy dik moc trochu si mi ulahcil rozhodovanie:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.