• BB

    jedu letos na Korsiku, spíše cykloturistika, ale chtěl bych si tam mimo program cestovky najít něco bikerskýho. Máte někdo zkušenost s bikováním na Korsice ? Budu se pohubovat někde na jihozápadním pobřeží.

    0 0
    • Jenda  

      Asi te zklamu ale prijde mi ze na korsice bikovejch moznosti moc neni. Radsi nasad hladky plaste a kochej se na silnickach:-)

      0 0
    • 100kg  

      Mimo asfalt se nikam nedostanes. Kdyz vidis slibne zacinajici cestu, tak urcite konci u nejake samoty, kde stoji chlap s brokovnici a neexistuje domluva o tom, ze jsi zabloudil a jen bys projel okolo – vzdycky tam ma ostry a v makii te nikdo uz nanajde. Kvuli makii ( trnite neprostupne krovi, ktere je absoulutne vsude) neudelas ani krok mimo silnici. Ale silnicek tam je dost a s velkym prevysenim. Stoupani je takove, ze stejka asfalt dolu. Nekdy jsou silnice ve vnitrozemi tak rozbite, ze se ti vyplati bike. A muzes narazit i na desetikilometrove useky silnic, kde je bez jakehokoliv upozorneni opravovana silnice, tak ze jedes po 10cm sutrovem podlozi nebo hlubokym piskem. Provoz mimo hlavni komunikace je maly az zadny.

      0 0
    • Cyril  

      Korsika je nádherná, ale musím se připojit k předchozím příspěvkům. Situace je asi taková – všude vede silnice/cesta kam nevede je jen pěšina pro pěší(hory-nesjízdné) , nebo machia (pestrá směs všelijakých trnitých prevítů), ale krok mimo silnici se dá i dva :) záleží na oblasti. Co se bivakování týká byl jsem tam s cestovkou=kempy, ale z doslechu, když si vybereš místo mimo civilizaci né na očích tak pro jednoho dva by to neměl být problém (spíš bude problém najít rovný plácek :). Silnice – hlavní tahy dobré ostatní taky, sem tam se objeví naprosto katastrofální povrch, ale snaží se to spravovat viz. příspěvek 100kg výše. Provoz mimo hlavní tahy a turistické atrakce minimální, řidiči velmi ohleduplní – vydrží dlouho, dlouho čekat než je člověk pustí (ukázání, že za zatáčkou je volno a můžou jet) na úzké zatáčkovité cestě před sebe nebo je vhodné místo pro předjetí. Ideální kolo trek. Jo a POZOR NA KRÁVY, PRASATA a kozy!!! Když člověk cestou z kopce dolů narazí na skupinku krav nebo prasat volně se pohybujích/pos­távajících po silnici není to nic příjemného. U prasat zvláš? pozor na selata většinou se snaží držet s bachyní a různě i mezi jedoucímy koly se k ní snaží dostat (jednou mi zahořely špalky-tak, tak) obdobně „blbá“ jsou telata. Tato „hovádka boží“ se u silnic drží pravděpodobně proto, že to je zpravidla jediný rovný flek na kterém se mohou válet aniž by ujížděla po svahu dolů. Prasata v žádném případě nekrmit – stávají se zachtívavými a agresivními. Byl jsem tam v září počasí-teplota fajn, z doslechu co byli v červnu hice jak sviňa, ale zase všude tekla voda ze zimy (podél silnic různé prameny, v září většina suchá, pokud přímo nad nimi není pastvina s dobytkem tak bývá voda pitná). Jinak móóře, hory, semtam památky, víno no prostě paráda … ňam. Chystám se tam za nějáký čas znovu. Čus!

      0 0
    • BB  

      chlapi, díky všem za názor, asi si moc nezabajkuju, ale srandy bude moře, dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.