• smahyyy

    Ahoj,

    snad to tu nikde není.

    Chtěl bych se zeptat, nevíte někdo o nějakého 24 hodinovém silničním závodě v dohledné době v čr nebo někde poblíž za hranicema.

    Díky za případné info či odkazy

    0 0
    • Mikikuba  

      V sobotu Kelheim :). Jede tam Standa Prokeš. Viz jejich stránky u mě na www v odkazech.

      0 0
      • smahyyy  

        Tak profi to být nemusí…:)

        A v ČR už nic není červenec nebo srpen, nevíš prosímtě?

        0 0
        • Mikikuba  

          Nevím jak je teď Lichnov ale za mě to byla docela masovka, kde bylo i mraky družstev a úzká silnice ve vesnicích. Docela se tam padalo. Další možnost je K24 ale ta byla v červnu. Opět je to bohužel masovka, ale aspoň tam nejezdí týmy čili je to opravdu 24 jednotlivců. Pokud jezdí týmy tak to není košer protože jednotlivci se vozí za družstvy a ten výkon není od jednotlivce a moc se to neuznává. Samozřejmě je na tobě co chceš zkusit. Jeětě se jezdí teď někdy na Slovensku na automobilovém okruhu, ale to je paskvil komerční kde dokonce jezdí i 8mi! členná družstva a jednotlivci se vozí za nimi. Opět to není platná 24 h jednotlivců. Co vím tak jiná 24 h se v ČR myslím silniční nejezdí. Ještě se jezdila jedna na Vysočině říkalo se tomu Horolezecká 24hodinovka, ale fakt netuším jestli se jezdí. Opět je to hodně amatérské ale jsou to jenom jednotlivci ale rozbitý silnice.

          http://www.hankaebertova.cz/index.php?…

          tady jsou odkazy na dlouhý závody :) ale já hodně vyhledávala zahraniční kvůli organizaci a konkurenci a dalším vychytávkám, které v ČR prostě nejsou.

          0 0
          • smahyyy  

            Děkuji za reakci i cenné rady :)

            Vyzkouším ten Lichnov. Minulý týden jsem si dal přes den třístovku a docela to šlo, tak to chci vyzkoušet na nějakém závodě 24hrs. Kdyby to šlo, určitě se do budoucna zahraničí bránit nebudu :)

            0 0
            • Mikikuba  

              Držím palce se pak pochlub:) já tam v dávné historii zajela rekord smíšených dvojic:). 825,235 km

              0 0
          • jecnak  

            Teda ze zrovna ty neco rikas o platnosti vykonu na 24h a hakovani.

            0 0
            • Mikikuba  

              Píšu o hákování za tými ne za jednotlivci! Pokud si dobře pamatuji tak já snad ani 24hodinovku, kde by jely i tými nejela. Pokud jela a už nepamatuju tak to rozhodně není úmyslný. Snažila jsem se vždy 24h s tými vyhýbat protože ty výkony neuznávám jako plnohodnotné. Pokud jedou jednotlivci 24h a navzájem se hákují je to naprosto jiná situace. Jediná co si pamatuji byl ten pokus na Moravě ale to nebyl závod ale můj zorganizovaný pokus o překonání 800 km.

              0 0
              • Mikikuba  

                Pokud se pletu klidně mě oprav nemám s tím problém:)

                0 0
                • jecnak  

                  „…ale to nebyl závod ale můj zorganizovaný pokus o překonání 800 km.“ Oficialne? Asi ne. Kazdopadne letos jsem se na Slovakia Ringu cirou nahodou objevil prave v te osmici jako nahrada na posledni chvili a nedovedu si predstavit, ze by s nami nejaky jednotlivec vydrzel v baliku osmic a sestic (spurty a taktizovani = na wattmetru 800W+ spice). Vloni a predloni to pry bylo klidnejsi, tak chapu, ze se tam dalo zajet hodne dobre cislo a urcite bych to nehanil. Proste je to vykon jako kazdy jiny ve sve kategorii. Jen to nema nic spolecneho se solo jizdou na 24h. Tu predvedl celkem nedavno Strasser.

                  Jestli si nekdo chce zkusit 24h a jezdit bezpecne na osvetlene, uzavrene trati s dobrym asfaltem je to jedna z mala moznosti. Osobne bych uz silnicni 24h na otevrenem okruhu na verejnych komunikacich nejel. Mrtvych bylo za posledni roky pri ruznych ultra dost.

                  0 0
          • l-e-t-o  

            Kdysi to byla masovka, to jo.

            Ale teď když jsem se díval na propozice, tak mají omezený počet na 30 týmů a 50 jednotlivců. Což si myslím, že už jde.

            0 0
      • Mikikuba  

        http://my2.raceresult.com/78295/results?…

        online výsledky Kelheim

        Standa zatím famózně ale vše se bude lámat v noci jako vždy…Tedy skoro vždy:)

        0 0
    • l-e-t-o  

      v sprnu se pojede Lichnov 24 hodin.

      0 0
      • smahyyy  

        Díky, přihlášen ;)

        0 0
      • popokatepetl  

        to chci zkusit příští rok (letos jsem na vodě) pro mě ale bude výkon to nějak ve zdraví dokončit.

        0 0
        • Mikikuba  

          V cizine jsou 24 zabezpecene i na normalnich silnicich a rozhodne nic nehrozi:-) klidne nakou zkus. Standa byl na tom Slovensku dvakrat a s klasickou 24 h to nema nic spolecnyho bohuzel. Oni tomu dokonce rikali teambulding :-D

          0 0
          • popokatepetl  

            Lichnov na SK není :-) mám to relativně kousek tak to zkusím, když mě to nebude bavit tak pojedu dom :o)

            Letos jsem zkusil peklo moravy a bylo to dobrý, tak zase něco jiného pro zábavu.

            0 0
            • Mikikuba  

              Jasný jen říkám, že pokud bys vyrazil do ciziny tím teda nemyslím SK…to víš jsem už stará generace:) tak tam je to bezpečnostně super zabezpečený takže se není třeba obávat provozu. Lichnov je specifickej uvidíš ale zas má jednu strašnou výhodu rozhodně nepojedeš sám a okruh má jen jeden kopec a asi jen 10km na délku. a bývá tam pěkná atmosféra:) ale jak jsem psala já tam jela jen dvojice. V mé době to byl závod dvojic pak tam nabalili i jednotlivce a je to holt trochu *******. Ráda jezdím závody myslím 24 h a ultra kdy se neříká ultra závodu kdy vzdálenost jede stejně jednotlivec jako třeba 4členej tým. Prototže se vší úctou prostě pro 4člený tým to není ultra a to z toho důvodu že nejedeš nonstop ale odpočíváš na chvilku zabereš a klidně se dojíš. Tak napiš jak se ti to líbilo:)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.