Už to tu dlouho nebylo .. VELIKOST RÁMU

18 nepřečtených
  • Komi

    Do historie sem se díval … (pro ty co by mi to chtěli připomenout)

    Takže mám nabídku na Meridu matts spec. ed. D 2005 ale jen ve velikosti 20´ … máte někdo zkušenosti s těmahle rámama? Výšku mám 183cm a mám strach aby to nebylo moc velký … A taky když si to v obchodě zkusím, jak poznám, jestli mi sedí?

    btw: ten odkaz na měření ideální velikosti mám projetej ,) … zajímají vaše osobní názory a zkušenosti

    0 0
    • khooca  

      Nedá se paušalizovat. Každý výrobce má specifickou geometrii, takže u jednoho ti může být 19" dobrá, u jiného 21" malá. Jestli máš teďka kolo a jsi na něj zvyklej, změř si základní míry, sežeň si geometrii na meridu a porovnej to. Takto jsem koupil kolo pro sebe bez vyzkoušení..

      0 0
    • Smazaný účet  

      U Meridy Ti bude 18 asi malá a 22 velká .Pokud vím ,tak 19 a 21 nedělaj,tak už není co řešit.Hele za 20k je to fakt super!A víš jak:Kdo vybírá přebere.

      0 0
      • Komi  

        Já už nevibírám .. já ho chci, ale zas aby mi bylo velký, to za to nestojí. A je pravda, že ta 18 by asi byla malá

        0 0
    • Lister  

      Tak já trochu zneužiju tvůj dotaz. Chci si koupit nový rám od RB, bude to nejspiš CR1500. Mám asi 176 cm, ale můj problém je, že mám v poměru k tělu dost krátký nohy. Nechal jsem si to spočítat podle toho odkazu co udáváš a vyšla mi ideální výška rámu 17 palců a ideální délka posedu 72 cm (efektivní délka horní trubky+délka představce) – nejsou to teoretické hodnoty, zpětně jsem si změřil i svůj momentální posed a sedí to na cm přesně. A v tom je ten problém, protože pokud vezmu 17 – M, horní trubka 56,5cm – tak mi bude přesně sedět na výšku, ale bude asi krátký, pokud vezmu 19 – L, horní trubka 58,5cm – tak mi bude na délku tak akorát, ale na výšku bude větší než by mohl být – míň vysunutá sedlovka – nebude tolik pracovat, nebezpěčí při seskakování v technických pasážích. Zatím se víc přikláním k tomu L, protože s vysokým kolem se dá žít, ale krátký se prostě dohnat nedá, ale víc se mi líbí menší kola s větším slopingem – ale o designu to jenom není.

      0 0
      • oggy  

        mozna je to mimo mistu ale stema nohama mam ten samej problem sposta lidi co zanm tvrdej ze je lepsi mensi ram a doladit predstavcem me se ale na 17 i kdyz je obratnejsi zkousel sem amuleta a16,5 apache jezdi hur ten mam 19 shamana a ac sem se bal ze bude velkej tak mi dost sedi

        0 0
      • Smazaný účet  

        Mám RB CR1300 v eLku,měřím 182 a sedí mi akorát.Je fakt, že předtím sem jezdil Trek 8000 a byl určitě delší.Byla to 19 a moc místa sem mezi horní rourou a rozkrokem neměl..Mám taky problém s kratšíma nohama.Na druhý straně je RB proti tomu Treku raketa,alespon pocitově teda.Na to maj vliv,kromě rámu samozřejmě i jiný věci:kola,pláš­tě,hmotnost kola atd.

        0 0
    • McBlacky  

      to bude ok. Mám taky 183 a jezdil jsem od 17 po 21. Nakonec si zvykneš :) ted mám dva bajky 19,5 a 20. Merida dřív dělala dlouhý rámy ale ted má spíš kratší, a díky slopingu už to nevypadá jako štafle takže to neřeš…

      0 0
    • skipXC  

      jakej odkaz? kde je ten odkaz? zajímalo by mě to…

      0 0
    • pavelr  

      Mám tenhle rám – 18´/179cm. Pak mám ještě meridu 20´ z r.2001. 20´ bude pro tebe asi lepší. Jenom mne na rámu Matts SE vadí, že má zadní brzdový bovden vedenej spodem horní rámové trubky. Při přenášení kola mám strach, abych ho neurval.

      0 0
    • Pebe  

      Mám Meridu Matts Sport 500 2004 vel. 20', měřím 180cm a je akorát pro mě se sedlovkou hokejkou a 120mm představcem :-) Geometrie jsou celkem stejné, budeš mít o 1mm větší rozvor a o 18mm výš horní rámovou ve spoji se sedlovou.

      0 0
      • pavelr  

        Já jsem si 18° a 20° Matts SE zkresloval v CADu a i když je rozdíl vzdálenosti os kol 1071–1066=5mm, tak rozdíl vzdálenosti střed sedla-střed řidítek bude vlivem různých úhlů 15 až 20mm. Ale to se nechá dohnat posunutím sedla a délkou představce.

        0 0
        • Pebe  

          Ale tady se o 18' nejedná, na krámě maj jenom 20' a tak se bojí, aby mu to nebylo velký. A jeho 20' a moje 20' maj úhly stejný.

          0 0
    • MattsSpeed  

      velky ti urcite nebude.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.