• Kolík

    V mrazu mi tuhnou brzdy. Dneska dokonce obě. Mám pocit jako by ty lanka šla v bovdenech ztuha. Přitom jsem je ničím nepromazával. Víte čím by to mohlo být a jak se toho zbavit?

    0 0
    • biker007  

      ja sem vcera promazal bovdeny (brzdy+razeni) TF2 ->ridkej olej jako WD40,GT85,atd. a vsechno chodilo jako hodinky. a to mam bovdeny uz dost zasrany (maj najeto tak 4000km)

      0 0
    • TinkTink  

      No jasny…pokud na tom jezdis dyl nez od ted, tak to muzes mit zaspineny bovdeny a nebo tam muzes mit zkondenzovanou vodu – takze neni problem se zatuhnutim – tipl bych to druhy… :)

      Pokud to mas novy, tak to promaz treba silikonem…

      0 0
      • marhi  

        Vyháknout lanka a prostříknout benzínem, nebo petrolejem. Pak namazat WD 40. Anebo jen prostříknout. Kvůli špíně to měnit je blbost. Jen si dej pozor až to budeš sundavat. Doporučuji ocínovat konce lanek. Protože jak se ti někde kousne tak pak to budeš měnit celý. Co se rozmoce zpátky se už nezamoce.

        0 0
        • TinkTink  

          WD 40 neni mazadlo :) – je to rozpoustedlo…ale to nic no…

          1 m bovdenu na razeni stoji 20,–…1 m bovdenu na brzdy stoji taky 20,–…takze radsi bych to vymenil (pokud pouzivam tydle levny…pokud ne, tak bych to nejdriv proplachl…ale spis bych to rovnou vymenil – muzes tam mit taky prodrenou tu umelou vlozku

          0 0
    • Žanek  

      Ještě sundej čelisti z čepů a čepy očisti a dej na ně novou vazelínu. Můžou bejt špinavý, rezavý a stará vazelína může v mraze tuhnout. Spíš bude asi problém v lankách a bovdenech, ale když už budeš mít špinavý ruce, jak je budeš čistit, tak tě tohle už nezabije…

      0 0
      • marhi  

        WD 40 je čistidlo a mazadlo, podle výrobce to používala v padesátých letech Nasa. Zrovna teď jsem to dělal a chodí to jak po másle. Nechápu proč to děláte všechno složitější než to je. A ty lanka nerez a je po problému.

        0 0
        • marhi  

          Teď jsem si vzpoměl že mě spís trápí že mi omrzájí ráfky a pak to vůbec nebrzdí, zamrzne a nebrzdí. Ty řeči o tom že se to musí bržděním zahřát mi nefungují. To je problém.

          0 0
          • TinkTink  

            No to jo no – to je problem (ja to vyresil jednoduse – v zime jezdim do terenu na dualovym bajku (mozna se to zda jako ptakovina, ale kolik toho najedete v 15cm snehu…) a na nem mam kotouce (teda…uz jenom jeden…ale to je delsi historie…)…no a na bajku na XC jezdim ted po asfaltu a na valcich…na nem mam vecka…

            No – ten tvuj problem – co mas za rafky a za spalky? Mne to vzdycky roztalo (pred kotoucema…) – a i ted na zacatku zimy jsem mel na jednom bajku vecko vzadu a uplne obyc spalik za 30,– a Remerx Jumbo a vzdycky to rozmrzlo…

            0 0
          • Staenly  

            Me to dycky rozmrzne az vyjedu ze snehu, ale pokud jedes porad v pul metra snehu, tak se ti to nemuze zahrat, protoze ten snih to porad chladi, ale nekdy se mi stane, ze spalky mi tak nak „urvou“ tu ledovou vrstvu, co se mi na rafku vytvori a brzdi to zase dobre…:)

            0 0
        • ravo  

          Protože i výrobce WD40 jednoznačně tvrdí, že to není mazadlo, ale když už tak konzervovadlo. funguje skvěle na povolování zarezlých spojů, odpuzuje vodu atd, ale jako mazivo funguje jen krátkodobě.

          0 0
          • marhi  

            No na zimáku mám prehistorické kantíky + noname ráfky a spalky jeste snad z ebonitu. Po chvíly jízdy ve sněhu se mi udělá na ráfku krusta a nebrzdí.

            0 0
            • lubos  

              Me nebrzdila predni. Tedka mam keramiku a predni brzdi skvele (az na extremni vyjimky). Zato zadni nebrzdi :-((

              0 0
              • marhi  

                Jenže já na tom jezdím do práce. To kolo je plečka a na to keramika je škoda. Tu nemám ani na letňáku. Takže zitra se mám zas na co těšit.

                0 0
                • lubos  

                  Jasne, ja si jen povzdychl :-(( Ale v takovych podminkach jsem jezdil i na ne-keramike a tehda jsem mel vepredu Avid → nebrzdil (v takovych podminkach) a vzadu Fibrax → brzdil a dost dobre. Tak treba zkus Fibrax.

                  0 0
                  • bikemanx  

                    Heljte mně trápí to. že se mi mezi ráfek a špalek dostane sníh a jpáčky můžu mačkat jak vůl a nic. A skvěle to taky funguje jak „šmirgl“.....

                    0 0
                    • lubos  

                      Napada jenom takove reseni, ze si dodelas takovy „pluh“ na brzdy, aby ti odhrnovaly snih a led z rafku. Nebo zmensit vzdalenost gumicky-rafek. A co guma ? Nezatvrdne v te zime ? Toz by pak taky nebrzdilo.

                      0 0
                      • scret  

                        Lidi a na co brzdit? Ted to stejne nema cenu, obuj boty s podrazkou a brzdi botama:-)

                        0 0
                      • Žanek  

                        A nebo udělat takový „pluh“ před přední kolo. Razil by ti cestu sněhem a ten by se k ráfkům vůbec nedostal. A šlo by to ještě doplnit o multifunkční sypač se zásobmíkem soli v Camelbaku!:o)))

                        0 0
                        • lubos  

                          Hehe, jsem si tak predstavil jak cestari posypuji na bajku .. no mozna by pak nemeli vymluvy na stav jejich techniky :-)))))))

                          0 0
                    • vlk  

                      Zkus 3-barevné bbb špalky, mě to pomohlo.

                      0 0
                      • Lišák  

                        Já je letos nasadil a taky spokojenost.

                        0 0
                        • sharkcom  

                          WD 40 že nemaže? Tak ho zkuste stříknou mezi dveře na lino… A ustele si každej, kdo tam projde. Tedy je fakt že to maže tak z býdou 2 dny a je to suchý, ale zase se ta tom nedží bordel.

                          0 0
                          • lubos  

                            No, jasne, ono to maze, ale myslim, ze na jine bazi nez klasicke mazadlo. Plus to co obsahuje, klasicke mazadlo likviduje (vazelina a tak). No, presneji to snad vysvetli nekdo znalejsi veci.

                            0 0
    • Thapsus  

      mně deorka čelisti brzděj i v marastu dobře,překvapila mně ale dost nemile životnost botek.Po 150km je můžu zahodit,nic z nich nezbylo.

      0 0
    • thulio  

      mne teraz w nedelu omrznuty raf vydrzal tak 200m intenzivneho nebrzdenia, a potom sa ten sajrajt asi roztopil ci co sa s nim stalo lebo to zacalo zrazu brzdit…

      noooo, lenze kto brzdi 200m pred cielom :))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.