total OT,ale ne zas tak moc - malovani

26 nepřečtených
  • Lance

    A abyste mi nerekli,ze to tady nepatri,tak zacnu takhle. Chci vymalovat a udelat pokojicek pro sve dve kola,at ma kazde kolo svuj. Nemate nekdo zkusenost co pouzit na zadelani der a prasklin,ale nemyslim tim ELKTRIKARSKOU SADRU!!!! Neco jak Rigips nebo Gypsar nebo jak se to pise nebo podobne,v tom se totiz moc teda nevyznam. A dat tam tmel silikon nebo co? A nedavejte mi tu odkazy na tipy hornbach obi a tak tam sem byl,ale nic konkretniho se nedovedel a tu su fseci dycky chytri. Je to pro kola:)

    0 0
    • Pá-dlista1  

      V tom poslednim slove mas preklep ;)

      0 0
    • orca  

      fáákt každé kolo jeden pokojíček ??? a pozveš nás na kolaudaci ???

      0 0
      • Lance  

        jo,ale zatim mi jeste nikdo nepomoh

        0 0
        • orca  

          a nebude ten pokojíček dražší jak to kolo co tam bude spinkat ??

          0 0
          • Lance  

            to vis ze bude i kdyz asi nebude,protoze koupim jen tu barvu. Mista je dost a dost:)

            0 0
      • Pá-dlista1  

        Bych to mel doma jak ve stajich :)

        0 0
        • chupas  

          „hodnej norco, vem si cukricek. a mas dost vodicky? nechces novy senicko?“ :DDDDDD

          0 0
    • Pijer  

      Vymatlej to tmelem na sádroš. Je to jedno jestli KNAUF nebo Rigips. Je to sice dražší než sádra, ale dobře se s tím dělá. Má to v sobě nějakou disperzi a proto to nepraská tolik jako sádra a i pomaleji to schne. Já s tím předělával bydlení a je to v pohodě.

      0 0
    • vlk  

      Jen aby náhodou odpověď nevypadala nějak podobně-v tom lepším případě

      „Tak zase poruším mlčení. Tady nastal přímo exemplární příklad. Máme tu člověka, který ještě nevyzkoušel aplikovat sádru. Tak mu poraďte velcí odborníci , kteří zase víte své. Vím přesně jakým dojmem působí tahle debata na ty tzv "odborníky“. Takových hodných lidí a jistě samí odborníci , mu tady nezištně radí. To je něco jiného než ten vydřiduch milan. Lance , přestože má dva pokojíčky jistě již delší dobu, je naprostý začátečník a o vlivu, který má hustota sádry na charakteristiku výsledné zdi nemá ani potuchy. Chce jednoduchý návod a ten mu tady podává velmi lehce pokročilý xy . Na mých stránkách je návod na měření charakteristiky tuhosti sádry. Vše si můžete jednoduše změřit( je tam ke stažení a vytištění i základní mřížka). Kdo tohle vyzkouší na vlastním pokoji, tak pochopí co tím asi jde dosáhnout. Ale chce to vyzkoušet. Vždy nabádám k osobním zkušenostem, ne převzatým radám. Většina z Vás to moc nechápe. Řídíte se návodem a rady pak tak vypadají , jako když člověka se zavázanýma očima učí kreslit kruh. Prostě musíš táhnout takhle a zase takhle a vidíš jak se ti to nakonec povedlo. Tak takovéhle nějaké pokusy udělá většina z Vás a vzhledem k tomu, co popisuje, tak to má pěkně rozhozené a nějakého pokroku dosáhnete. V tom okamžiku bude mít jasno, luboš je odborní. A luboš si vychoval dalšího nepokročilého začátečníka. Ten člověk totiž, stejně jako ten, se zavázanýma očima kruh sám nenakreslí a stejně tak nepochopí co vlastně vytvořil. Moje návody a testy slouží k tomu aby se z lidí nestávali loutky ve vleku tzv bikeforistů-odborníků, ale aby sami pochopili o co v ve štukatérství jde. Ono se velmi lehce na dálku vykřikují soudy, které nejdou ověřit. Dále neustále šířená fáma, že jde o to znát nějaký postup a výsledek je zaručen je nesmysl. Malování a štukatérsví je a musí být velmi bráno jako vyvážený celek, kde musí všechno spolupracovat. Napohled to není vidět. proto moje stálá snaha o objektivnost testování. To, co dělám nejde vyfotit a zkopírovat, jsou to prostě zkušenosti a zkušenosti. A já bych byl velmi rád, kdyby všichi ti mluvkové a odborníci vzali sádru a pokoj ve stejném stavu, a aby jejich výsledek byl prostě stejný jako mým postupem. Podle těch řečí je to velmi jednoduché a odborníků tu je hafo a pádlista vám to udělá i pod 5% ceny výrobku :-). Připomenu jenom zde uveřřejněný vzor . „praskliny nejde odstranit“ . Na závěr jenom upozornění. Vždy jsem takhle dokázal rozeznat kdo co a jak vnímá a kde jsou jeho hranice schopností. Při reakcích na některé z Vás to vedlo k tomu, že jsem se někdy neudržel. Pochopil jsem, že je třeba rozlišovat kdo je kdo a jak je pokročilý tak aby to rozeznalo víc lidí. Proto jsem na svých stránkách rozdělil postupy a vysvětlení podle úrovní začátečník – pokročilý a expert. Na B-F jsem stále narážel na vysvětlování pro lehce pokročilé, kteří mají své limit, proto by měl každý správně zařadit a číst pouze to, co je určeno pro jeho kategorii. " :o))

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      A sou ty kola silnicni nebo XC nebo jakyj? Ne vazne, zalezi na tom z ceho je zed vod toho pokojicku, kolik je tam starejch nateru a jakejch. Na normalni nahozenou cihlu je nejlepsi stuk, po oskrabanij stary malby. Rozdelas si trochu stuku, vezmes filcovy hladitko (nebo si nalep kousek kovralu na prkynko), namocis ho, stuk das do prasklinky a cely to rozhladis, zbytky stary hlinky z toho udelaj takovou kasicku a vubec nepoznas ze tam nejaka prasklina kdy byla, a par let to vydrzi. Stejne se da pouzit i sadra, ale ta rychle tvrdne a musi se delat furt cerstva. Jestli je to panel, tak neco trvale pruznyho- akrylatovej tmel, teda jestli ta prazklina nejni moc siroka. Zkratka to chce jezdit a jezdit a prijdes na to sam a stanes se opravdovym mirne pokrocilym pseudoodbornikem.

      0 0
      • BH  

        napsal jsi to dobre,je fakt dulezite jak velke praskliny to jsou, kolik je tam omitky, zda je pod cihla , panel, Ytong a pod.Obecne velke praskliny je dobre zapravit tzv. „fajnovou“,(vrchni omitka- da se koupit jen k naredeni vodou v hobby marketech)techlo­logicky postup viz. vyse. Na mensi praskliny je vhodnejsi pouzit sadru, aby netuhla rychle, staci do ni krome vody pridat trochu naterove hmoty jako Primalex a pod.Pred aplikaci omitky i sadry je nutne prislusne misto navlhcit. Na praskliny v panelech, ktere pracuji je pak nutne pouzit Akryl, ovsem nesmi byt ta praskliny prilis velka- akryl se po zaschnuti castecne smrsti.Pokud je prasklin moc a zed hrbata, je lepsi omitku sundat a nahodit novou, ev. to zakryt sadrokartonem.

        0 0
    • VS  

      Kup si akrylový tmel v kartuši, aplikační pistol a pokud jde jenom o praskliny, jde to výborně. Natlačit do spáry, srovnat špachtlí a je to. Rozhodně nepoužívej silikon, ten nepřemaluješ.

      0 0
      • Peslezedirou  

        JJ, naprosto souhlas!

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Jj, a dobre to jde uhladit mokrym prstem. Ale kdyz mas tech prasklinek moc a tenkejch, tak stuk je rychlejsi a min prace. Po nejakejch 80 m2 nahozenejch prken s rakosem na stropech vim o cem mluvim.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.