• Petr_67

    Chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na tuto vidlici. Mám ji na kole Merida Crossway Special Edition a nejsem s ní příliš spokojen. Při sjezdech po rozbité asfaltce jdou všechny rázy do rukou, jako by vůbec netlumila. Taktéž jízda po kamenité polnačce je utrpení. Je pravda, že ji mám dotáhlou na doraz (ne zamknutou) a kola nahuštěna na 80 psi. To proto, že vážím 90 kg a taky se mi zdá, že vidlice při prudkých výjezdech po asfaltu strašně houpe. Je to dobrá vidlice? Jaký má systém pružení/tlumení? Co bych měl udělat pro zvýšení pohodlí? Díky moc, s kolem jsem docela spokojen, jen ta vidlice..

    0 0
    • Thapsus  

      Tuhle vidli jsem měl přes rok,byl jsem s ní celkem spokojenej,ale pak chytla trochu vůli,tak ji zdědila žena a já si pořídil vzduchovku SR 9100-lehčí a pevnější v krutu. Mám necelejch 90kg,měl jsem ji spíš povolenou,při výjezdech jsem ji zamykal.Systém je pružina v levé noze a tlumení-olej v patroně(nelze rozebírat-aspoň ne víc než jednou…).

      0 0
    • Thapsus  

      Nerad bych tě mystifikoval,ale mám pocit,že v crossové verzi(pro kola 28 palců) je zdvih jen 63 mm,75mm je pro horáky.

      0 0
      • bubo  

        Mám ji v crossové verzi (na 29" Superior) a naměřený zdvih je 75 mm.

        0 0
        • Thapsus  

          Nevím,i u výrobce http://www.srsuntour-cycling.com/techspecs.xml?… uvádějíu všech crossových vidlí serie NRX 63 mm,stejně tak dovozce.

          0 0
          • bubo  

            Vím, ale vloni to tam bylo psáno obráceně, 28" 75mm a 26" 63 mm, ale ne u všech vidlic, tak to asi někdo sjednotil, aby v tom neměli chyby :-)) a podle nich to teď samozřejmě uvádí i dovozce (stejně jako vloni uváděl 75mm). Skutečně, těch 75 mm na mým kole je změřených a dosahovaných. Buďto SR provedl zásadní modernizaci vidlic a ke tvrdému chodu vidlic ještě snížil zdvih :-) a nebo je to prostě něčí úlet (a nebo taky obojí dohromady).

            0 0
          • bubo  

            PS: kolik ti chodí ta NRX9100, 63 nebo 75mm?

            0 0
            • Thapsus  

              Tak jsem to změřil doraz-doraz (bez vzduchu) a fakt jsem naměřil 75mm.

              0 0
    • bubo  

      Mám taky bezmála 90 kg a stejnou vidli, mám ji povolenou úplně nadoraz, co to jde a dá se s tím jezdit. Chce to alespoň vyměnit původní vazelínu za jinou a chod se trochu zlepší, s tou původní měla vidle chu? se přidírat (popsal jsem to v recenzi, tak se tam mrkni). Pak už asi jedině zkusit náročnější tuning (viz Milan1) nebo jinou vidlici.

      0 0
      • Petr_67  

        Tak to se mi stává taky, že zadrhává. Rozebrat ji ale neumím, asi to nechám na zimu, do nějakého servisu. Je zajímavé, že ta vidle je tak tvrdá, i když se tak houpe. Moc tomu nerozumím, ale zdá se mi, že když ji povolím nadoraz, tak po nasednutí nějak moc zajede. Na novou vidli nemám :-/

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.