• Katarina_ML

    http://www.bikros.cz/…_cj/view.php?… Proč jim to chtěj zrušit?

    0 0
    • Smazaný účet  

      Aby rozhodovala technika jízdy a ne technika jako technika. Tahat kolo za nášlapy není umění.

      0 0
      • blue  

        rekl bych, ze to je spis kvuli bezpecnosti

        0 0
        •  

          jojo, myslim ze se nejaky profik pri padu zmrzacil tak ze je na voziku…

          0 0
        • Radek Broz  

          Jde o to, jak kdo s cim umi jezdit. Pro me osobne je treba bezpecnejsi jezdit s SPD – dokazu diky tomu potahnout zadni kolo i tam, kde bych ho bez SPD nechal a rozsekal se, lip se odrazim a celkove se mi bike ve vzduchu lip koriguje. O tom, ze se diky SPD udrzim na biku v kamenitejch usecich v DH lip nezbez nich, taky neni pochyb. Tohle rozhodne neni jen muj ojedinely nazor. Urcitou nevyhodou jsou extremne utazene SPD u lidi, co to na nich jeste moc neumi, takze jse schopen pochopit jejich zakaz u deti, ale myslim, ze plnolety clovek uz je schopen posoudit, co je pro nej jak bezpecne a zvazit rizika.

          0 0
          • enjoy  

            kdokoliv ti tady rekne jedno.MAS ZMRSENEJ STYL!:-)))

            0 0
          • blue  

            ja myslim, ze hlavni problem jsou hromadny pady, kdyz se zamotaj ty lidi do sebe a jeste jim kolo zustane na nohach

            0 0
          • hrušák  

            Dneska jezdí většina lidí DH bez nášlapů – nechápu proč. Ve špindlu na poslední lávce se ukázalo na co SPD jdou. Kromě pár elitních riderů si tam po dopadu většina zahrála pěknej kulečník. Pro mě jako diváka to bylo atraktivní místo :)

            0 0
      • Radek Broz  

        Tohle je absolutni blbost a klidne mi muzes na nejaky bikrosce ukazat, jak to „neni umeni“. Navic jsem toho nazoru, ze technika jakozto „hardware“ je taky cast uspechu a je to tak spravne – pokud na to nahlizis takhle, tak by v ramci objektivity museli vsichni jezdit na stejnych kolech.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Se tak nečil, boha, mam pocit že todle zdůvodnění sem čet už před delší dobou. Já ti nic ukazovat nebudu, neb nevytáhnu kolo nikam ani s nášlapama. :o)

          0 0
          • Radek Broz  

            Ja se proste za SPD vzdycky bil (pral bych ti videt videt ostrou debatu ohledne SPD v ceskem 4X pred dvema lety) a budu dal;-) Uz to nese ovoce.

            0 0
            • visby  

              to je dobre, dospeli ludia maju mat pravo volby:-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Stejne vsichni pojedou naslapy. Protoze vedi, ze to je lepsi pro jejich vykon. Je to jak kdyby s akrobatickem lyzovani neskocili salto, protoze by mohli spadnout. Bez salta sice nemusi spadnout, ale muzou, za to nevyhrajou urcite.

                0 0
                • visby  

                  mne je to jasne…

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Proto mě ale překvapuje, že jich tolik (nebo kolik jich vlastně je?) požaduje zrušení nášlapů. Snaha po zabezpečení obvykle pochází ze strany organizátorů, nevolají po ní závodníci (viz silničářské přilby). Ještě bych to pochopil u mládežníků, ale OH?

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Nevim kolik jich je, ale vzhledem k tomu kolik jich jezdi na platformach v ABA a NBL… (jeden dohromady?) by se OH zakzaem naslapu zase ukazaly. Chapu, ze nechteji downhill BMX a chteji regulerni startak, aby se olympijsky zavod aspon trochu priblizil skutecnemu BMX ne tak, jak je to v jinych disciplinach. Mozna to znamena zakaz klipsen z obavy pred zavodniky mene vyspelych narodu :)))

                    0 0
    • jonti  

      Podla mna je blbost to rusit, jedine to znevyhodni jazdcov ktori maju silne starty, bez spd tam az taky rozdiel nebude.

      0 0
      • jimmy63  

        podle me je blbost to nerusit..jedine to znevyhodnuje jezdce,co maj silnou techniku!!nevim,co s tim zas delaj takovy krky!!dyby to nechaly volitelny jako driv,tak by to bylo jedine dobre!!!

        0 0
    • Tomcat  

      No víš von se jeden majej špunt přizabil. Vykloubilo mu ro kyčel při pádu, že mu to přethlo nervy. Jinak někdo dokazuje že fakt nejsou vždycky potřeba.

      Je to takovej návrat ke kořenům

      0 0
      • jonti  

        to je nejake divne, ved pri krute by sa to malo vypnut, coskoro si niekto na zjazde ublizi napr. o kotucovu brzdu a zakazu aj tie? ;)

        0 0
        • visby  

          praveze to jazdili tak utiahnute, ze sa to nevykliklo…

          0 0
    • black.horse  

      hmm, ale celkem souhlasím s tím zákazem SPD… nebo bych dal alespoň omezení na nižší věkové kategorie, přeci je to trošku o držku a myslím, že to kluci zvládnou i bez nich… a třeba i přežijou…

      0 0
      • Dumbo  

        je blbost to rusit pre nizsie kategorie… to ze je niekto mladý este neznamena ze nema nalietane na naslapoch… ved jazdec sam dokaze posudit ci si tie spd vziat alebo nie… predsa si nevezmem na pretek spd ak vnich neviem jazdit neee…

        myslim ze to je koli technike nie koli bezpecnosti… to je *********…

        0 0
        • visby  

          praveze mladsim to nastavia na tuho aby to nevytrhavali pri startoch a potom to pri pade nevyklikne…

          v kategoriach nad 18 rokov je blbost zakazovat naslapy, ale v nizsich by to zakazat mali…

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To zalezi. Myslim, ze je nestesti, kdyz letitymu bikrosakovi co jezdi Elitu 4X v naslapech a na nicem jinym v zivote nejel, zakazou naslapy na nejakej zavod, protoze mu neni treba osmnact. Pak je sice daleko vetsi pravdepodobnost, ze si rozbije hubu, ale nerozbije si ji v SPD…

            0 0
            • visby  

              to je pravda… ale mal skor na mysli to, aby juniori vobec nemohli jazdit s naslapami, ani bmx ani 4× ani dual… urcite uznas, ze sa aj nieco naucia a bude to bezpecnejsie(hlavne ked som videl ako im tie naslapy na bikros utahuju)

              0 0
    • Radek Broz  

      Zajimave je, ze proti SPD je spousta tech, kteri je treba nikdy nezkusili. Zakaz SPD v kategoriich nad 18 let je absolutni nesmysl a argument „vetsi bezpecnosti“ u me neobstoji. Jednak je to dost relativni – ja jsem treba mnohem nebezpecnejsi bez SPD a kazdy si snad o svem zdravi dokaze rozhodnout sam. Nazor, ze je to nebezpecne, maji jen ti, kteri s tim nemaji zkusenosti.

      0 0
      • Mark1  

        Já přešel kvůli kolenu z SPD na pinové pedály, děsil jsem se toho, ale myslím si, že mám konečně prostor vychytat co dřív tak nějak šlo jen díky spojení noha – kolo.

        Mám jediné dva problémy → osekané nohy od pinů při vedení kola, občasné „tahání“ neaktivní nohy – pozůstatek po SPD.

        Jinak bezpečnost není argument, noha na pinovém pedálu drží jako přibitá a když nezneužíváš SPD, není žádný problém.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Zajimavy nazor cloveka, ktery jezdi platformy tyden a jeste v uplne jine discipline. Pro zajimavost. Predevcirem jsem byl na bikrosce na platformach, vcera v naslapech…

          0 0
          • Gatier  

            A? :-) Myslim, ze nam to moze byt jedno… Ale spravny biker sa pozna, ked vie skakat bez naslapov.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ses sam eliminoval :) Btw. je videt, ze nevite o co v BMX jde. Tam je to jen o slapani. Na to, abys ten skok skocil ti pomahaji naslapy jen minimalne pri samotnem skoku, ale obrovsky pri rozjezdu a startu. V samotnem skoku uz neni temer rozdil mezi platformama a naslapama. A kazdy kdo se probojuje do finale na OH na kole uz urcite jezdit umi :) Puvodne jsem chtel napsat kazdy, ale vzpomnel jsem si na to jak ubohou sportovni uroven olympiada ma.

              0 0
              • Gatier  

                :) Ja viem, ale nechcel som to tak okato napisat. Ty si na to prisiel :-)

                0 0
              • pened  

                Prestali jsme trenovat cca pred 4 lety. Kluk tenkrat jezdil kategorii tusim do 10 let. Kdyz tenkrat nekdo jezdil s naslapy, byla to pise vyjimka. Ale skakali temer vsichni. Ve starsich kategoriich uz skakali vsichni. Bylo to jenom o technice jizdy. A kdyz se ucili skakat, tak samozrejme bez SPD.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Chtel jsem tim rict, ze tu techniku tam maji vsichni. Vsichni ten skok preskoci. A jak pises, tak se to ucili bez SPD, tudiz to asi neni v SPD snazsi. Ono mozna o trochu je. Nekomu to pomaha. Me je to jedno, protoze jsem se ucil bez naslapu. Ale pri tom samotnem skoku, kdyz to umis si myslim, ze SPD nepomuze. SPD bude rozhodovat na startu a bude rozhodovat pri rozjezdu na skok.

                  0 0
          • Mark1  

            To byla reakce na předchozí příspěvek, já tím chtěl říct to, že nášlapy nejosu samospasitelné a není možné je brát jako dogma, že vše lze i s pinama. Detailní potřeby BMX neumím posoudit, na to jsou tu jiní, příspěvek nebyl myšlen v kontextu s nadpisem SPD pro BMX, dosah neumím posoudit a navíc mě to moc nezajímá.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.