Cervena z Tabora do Bechyne podel Luznice

41 nepřečtených
  • grizzly

    Rad bych se zeptal:

    • jak narocna je Cervena z Tabora do Bechyne podel Luznice?
    • Jak dlouho to asi trva?
    • Je to vubec sjizdny?

    diky

    0 0
    • Orbis  

      asi ti nedokazu uplne odpovedet, jel jsem ji jen z tabora k harachovce a pak jeste asi 3 km, a pak se to nedalo bylo to zarostlý… ale to už je asi měsíc, chce to skusit.)

      0 0
    • J.A.V.  

      Šel jsem to minulej týden pěšky při jednom vypečeném závodě v opačném směru z Bechyně do Tábora. Jelikož byla Lužnice malinko zvedlá (asi 20 cm pod první povodňovej stupeň) tak byly části cesty zalitý vodou a muselo se to traverzovat ve stráni. K tý sjízdnosti: od Tábora až ke Stádleckýmu mostu si myslím naprosto v pohodě, místy sice trochu singlík ale OK. Za Stádleckým mostem už to začíná být zabušený občas padlej strom a tak. Pak je tábořiště na Papírně od něj je těžkej výjezd nahoru ke kostelu v Dobronicích, šli jsme to dolů ale vyjet se to asi dá. Pak Dobronice kolem hradu pěknej sjezdík a tam bych skončil. Dál z Dobronic až do Bechyně si myslím to buď nemá cenu vůbec nebo jestli tě baví hodně tlačit a přenášet. Je fakt že tenhle kus byl tou vodou asi poznamenanej nejvíc, ale i tak je tam spousta popadanejch stromů, nízký křoví a uzounká pěšinka která navíc ve stráni občas prudce stoupá a hned zase klesá. Celkovej čas jízdy netuším, ale je to 33 km (podle směrovníků) takže tak za tři hodiny i s tím tlačením by to mohlo pustit.

      0 0
    • peeet  

      Podle mě to nejde až do Bechyně podél řeky…Hlavně kvuli kvalite cesty…Já to jel do Příběnic…pak pěkný asfaltový stoupaní…tak 12% a zpátky horem k Harachovce. Bylo tak 14dní po dešti a všude bahno, kopřivy, popadaný stromy a taky spadlá lávka…Cesta na ho… ale pak je tam fakt pěkná lávka přidělaná na skále…to stojí zato:o)

      0 0
      • Maskyč  

        Ale jde :o) Do Dobronic v pohodě, sem tam někde padlej strom, ale jde to. Z Dobronic je to peklo jen pro otrlé. Takhle velký kopřivy jsem v životě neviděl. Cesta je tak 20 cm široká a je plná popadanejch stromů, naplavenejch krámů a bahna, ale nejhorší jsou ty kopřivy. Jel jsem ten úsek před 14 dny cca hodinu a půl.

        0 0
        • grizzly  

          Skoda, ze jsem nevyslysel tveho varovani. Muzu potvrdit „peklo pro otrle“.

          Do tech kopriv jsem si pochopitelne ustlal, nemohl jsem vycvaknout spdcko, protoze mi branil jakysi parez. Tak jsem se tam chvili mrskal a vytahnul me az kamarad, co jel se mnou, za ruku.

          Vylet kolem Luznice po cervene je krasny, jenom ta cast z Dobronic do Bechyne je min nez radost.

          0 0
    • Dr.Drejg  

      Ahoj, 30.6.2007 jsem projel červenou trasu z Tábora do Bechyně. Je to moc pěkná trasa, občas trochu náročnější na techniku. Padlých stromů bylo cca 20, kopřivové pole celkem tak 600 m. Těch 30 km sme jeli lehčím tempem se zastávkami na pivko pod 3 hodky. Z Dobronic to je o něco horší (víc kopřiv, víc přenášení), ale tou dobou ste stejně už dost požahaný, takže to jde přežít. Každopádně můžu vřele doporučit, zvláště za hezkého počasí (při mokru kameny a kořeny dost kloužou) je to krásná projížďka krásnou přírodou.

      0 0
    • Fugas  

      jel jsem to před pár lety z Dobronic až k soutoku s Vltavou. Dá se to, ale pro mě to bylo tenkrát po povodních pěkný maso… (brašny 20kg plný krmení a krámů na ryby + na zádech futrál s prutama 170cm). Teď už bude cesta určitě čistější.

      0 0
    • bishi  

      Já to projel loni v říjnu, přikládám foto, říjnová idylka na Harachovce a příklad některých singlíků. Z Dobronic taky letos v květnu. V těchto termínech tolik kopřiv už anebo ještě není:-). Pohodový pokračování z Bechyně do Koloděj taky po červený. Taky pěknej úsek z Týna nad Vltavou do Hluboké taky po červený zvlášť z Purkarce přes Karlův Hrádek.

      0 0
    • vlkouš  

      jel jset to před pár lety obráceně z budějic přes týn až do tábora. bylo to na podzim, kopřivy už polehaly, ale padlejch stromů, mokrýho listí, vlhkejch kořenů bylo dost. krajinově je to moc nádherná trasa, nejhezčí je úsek z tábora do příběnic a pak kolem bechyně. mně se to celé moc líbilo, ale drtiči kilometrů a průměrů by si tuhle trasu asi nevybrali. v.

      0 0
    • Alty  

      Je to pěkná náročná trasa, nejlíp ale jezdiv na jaře dokud to nezaroste a když je trochu sucho. Technicky poučné…

      0 0
    • rock  

      Jojo, projedu si ten úsek vždycky, když se ocitnu v JČ … je to moc příjemný, akorát mne dost rozhodila cena kofoly & spol v některých vodáckých kempech, 10Kč/deci mi přišlo dost od věci (holt to není 10Kč/0.5l, jak jsem zvyklý z nejmenované zahrádky) …

      0 0
    • blue  

      asi před měsícem jsem jel z budějovic do tábora, včetně tohodle úseku… fakt jeden z nejlepších trailů, co jsem kdy v čechách jel…

      jestli to je sjízdný, to záleží na tvojí technický zdatnosti, asfaltová stezka to není :-)

      0 0
      • vlkouš  

        Souhlas s Tebou. Ja to jel jen jednou pred asi 5 lety a vzpominam dodnes. Bylo to v rijnu, vseude plno spadanyho listi, vlhky koreny, kluzky listi, mlha nad rekou. A byl vsedni den, nikoho jsem nepotkal krom par rybaru proti harrachovce.....co vic si prat…snad se tam jeste nekdy dostanu. trochu podobny je treba i udoli strely, horni doubravka, horni berounka, chrudimka…v.

        0 0
    • Páník  

      naprostej mazec, krasnej singlik…jel jsem to ted v tydnu (kdyz jeste neprselo). Nadherny okoli, skoda, ze jsem jel na HT s 80mm zdvihu a klouzavyma plastema, takze jsem musel furt cumet pred sebe a hoooodne dobre volit stopu…priste beru fulla. Kazdopadne doporucuju, ale jen za sucha…mokry to mistama bude asi dost o drzku.

      0 0
    • baboon  

      Ahoj. Dneska jsem byl, tak bych rád popsal aktuální info:

      • vyrážel jsem z Kolodějí, po červené, pak jsem odbočil na žlutou naDubový vrch (moc pěkný sjezd) a po žluté až do Bechyně. Myslím, žedaleko lepší cesta, než podél řeky.
      • Z Bechyně jsem zkoušel podél řeky, ale dojel jsem jen ten kousek, co sepak napojuje cesta na asfaltku (jel jsem to půl hodiny) a vzdal jsem to –šílený nošení, hromada klád, hromada nesjízdného terénu, vrátil se poasfaltce na silnici 122 a jel po silnici až do Dobronic.
      • Z Dobronic jsem jel po modré k Řetězovému mostu (také moc pěknácesta jen s jedním přenášením kvůli strženému svahu).
      • Od řetězového mostu jsem jel po červené až do Příběnic, všerelativně OK, trochu se nosit musí, bláta rozumně.
      • Z Příběnic jsem zkusil žlutou – zpočátku fajn, docela se to houpenahoru a dolu, ale pak jsem dojel k cihelně a kolem ní jsem muselv podstatě jen po louce a pak po zoraném poli. Do Tábora jsem to nedal,u Vlčího dolu jsem to vzdal a sjel dolů k řece.
      • Od Vlčího dolu až k Řetězovému mostu po červené relativně dobré,cesta pod listím, bláta moc nebylo, občas se musí něco nosit.
      • Od Řetězového mostu do Dobronic červenou nebrat! Příšerně bahna,příšerně zarostlé těmi fialovými kytkami do výše hlavy a když už jeto sjízdné, tak je to asfalt. Za mě je druhá strana (modrá značka)rozhod­ně lepší.
      • Z Dobronic jsem jel opět asfalt jako cestou tam.
      • Z Bechyně jsem jel po červené kolem řeky – sice tam nejsou kopce,jako na žluté zmíněné v prvním bodě, ale docela dost bláta, místyslušné kaluže a ty příšerný fialový kytky. Sice ne tak strašné, jakoŘM – Dobronice, ale na druhou stranu moc zábavné také ne.

      Celkově najeto asi 75km (párkrát jsem se vracel), něco super, něco k vzteku. Hospody a bufety ještě otevřené, ale byl jsem v nich téměř vždy sám. Celkově je to takové hodně slušné enduro, když se toho člověk snaží co nejvíce jet.

      0 0
      • baboon  

        Ještě dodám, že celý předchozí týden docela dost pršelo, tak s ohledem na to to s tím bahnem šlo. Kdybych neabsolvoval ty dva nejhorší úseky, tak by to bylo OK. Takhle dostalo kolo docela pokouřit :(

        0 0
    • horemdolem  

      Ahoj jel sem před 3 týdny Bechyně – Stádlec a naopak po obou stranách Lužnice – je to sjízdný naprosto v pohodě – fialový kytky byly ok sice si jeden začne připadat jak v džungly ale o to věčí prdel to je – ty zmíňky o nesjízdných úsecích nechápu – dají se tam najít v okolí i pěkný sjezdíky a celkově je sranda ;)

      Jinak trasa Stádlec – Tábor se dá jet snad i na trekovém kole a řadil bych jí mezi ,,komfortní,, ces­ty.

      0 0
    • yebat  

      Trasu z Dobronic do Bechyně po červené konečně někdo po letech vyčistil od padlejch stromů, takže se to dá v klidu projet. Akorát jednou jsem si odšlápnul a jednou se musí kousek tlačit do kopce, kde jsou šutry a kořeny. Ale oproti tomu co to bylo, je to paráda.

      Tak neváhejte, než to zaroste kopřivama.

      0 0
      • natureman42  

        good news!

        hele a co ta znacka zakaz vjezdu cyklistu, jak tam pred par rokama dal (tuším) KČT? Je to tam furt??

        0 0
        • yebat  

          Nevím jestli tam ještě je, ale pokud ano, ingoroval bych to.

          Ještě někde po cestě je pár chatek, kde mají přes cestu závoru, s upozorněním, že se jedná o soukromý pozemek, a že máš z kola slézt a jít pěšky. Podle katastru to však soukromá cesta není takže ******. :)

          0 0
          • zdenek  

            Že by měli až takovou drzost, aby zahradili závorou obecní pozemek?

            0 0
        • yebat  

          Jo, tak ta přiblblá cedeule je tam furt. Foceno v Příběnicích

          0 0
    • Bady71  

      Tak to je dobrá zpráva…díky na ní prospektore :-)

      0 0
    • parischr  

      Jel (častečně šel :)) jsem to minulej rok na podzim :)) …tady pár snímků …a pokud Tě zajímaj podrobnosti tak SZ …

      0 0
    • lazza  

      Jel sem to pred 14 dny a ty “zakazy” tam porad jsou.

      Hodil jsem dotaz na Ministerstvo pro mistni rozvoj a prisla mi odpoved. Za me je tam rozpor v definici “stezka pouze pro pesi” – nic takovyho jsem v legislative nenasel. Krome toho, aspon si myslim, nejakej evropskej standard pro Best trail nema opravneni definovat, kam kdo smi anebo nesmi.

      Ale treba se na to koukam uplne blbe. Rad se necham poucit nekym pravne zpusobilym :)

      Odpoved zde:

      Vážený pane….,

      lesní cesta spojující Tábor s Bechyní je jediná certifikovaná dálková trasa pro pěší v ČR podle standardu Leading Quality Trails, Best of Europe vydávaného European Ramblers Association (více na odkazu Leading Quality Trails, Best of Europe – European Ramblers Association (era-ewv-ferp.org)). Jednou z podmínek standardu je právě oddělení chodců a cyklistů z důvodu bezpečnosti. V tomto úseku došlo k přetrasování cyklostezky, která nyní vede odděleně od pěší trasy.

      Dle § 20 odst. 1 písm. j) zákona č. 289/1995 Sb., lesního zákona, je v lesích mimo jiné „zakázáno mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole“. Vzhledem k tomu, že se v předmětném úseku nejedná o lesní cestu ani vyznačenou trasu, protože jde o cestu pouze pro pěší, Klub českých turistů zde umístil několik značek, které nejsou dopravními značkami ve smyslu zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, resp. dle vyhlášky č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích. Jsou to turistické značky upozorňující na zákaz vjezdu cyklistů vyplývající z výše citovaného ustanovení lesního zákona. Nejde tedy o „vymahatelnost těchto značek“, jak uvádíte, ale v případě porušení o vymahatelnost výše uvedeného ustanovení lesního zákona. Lesní zákon toto porušení označuje v § 53 odst. 1 písm. j) přestupkem, za který lze uložit fyzické osobě pokutu do 5.000 Kč.

      Bližší informace k systému značení turistických tras (včetně cyklotras) naleznete na webu KČT (KČT – Systém turistického značení – značky (kct.cz)).

      S pozdravem,

      Veronika Hešíková, M.A.

      vedoucí oddělení komunikace a tisková mluvčí

      Kabinet ministra

      Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

      0 0
      • 01carbon  

        jen povzdech – by me celkem zajimalo, jestli tam byly nejake konflikty (to bych i dokazal zakazy pochopit) nebo iniciativni aktivni blb

        0 0
        • lazza  

          Mohly bejt: některý cyklisti jsou dementi, nezastaví a pěšáci se na takový úzký pěšiny dost snadno vyděsí.

          Ale spíš bych to hádal na proaktivní přístup KČT.

          2 0
      • Tess-cz  

        Můžu se zeptat, jaká je situace v úseku Dobronice papírna – řetězový most, na bývalé „modré“ (levý břeh)?

        Modrá už na mapě není a zdá se, že je po břehu přerušena pěší trasa v okolí nějakých chat.

        0 0
        • keymaker  

          Leva je nejak chatarema zneprujezdnena. Mam to z doslechu. Kdyz uz jedu tuhle trasu, jezdim ji po pravem brehu skrz VSE camp.

          0 0
          • Dumbíček  

            Skrz VŠE jedeš soukromým pozemkem a až tě tam chytím, vypustím ti obě kola. :-)

            Kousek za Stádleckým mostem je soukromý pozemek, i turistická trasa je tam už několik let zrušená. Takže tato strana je na kole neprůjezdná.

            0 0
            • keymaker  

              Az me tam chytis, tak mi je klidne vypust. Jezdim tam jednou za uherak. Navic myslim, ze ty pozemky pod tim nejsou VSE ;-)

              0 0
              • ladys  

                Cesta je obecní, nebyli jsme tam na kole sami. A naše skupina byla asi 20 lidi. V kempu jsme stavěli u stánku, nikdo nic neřešil. Někdy je vtipné kouknout do katastru, u cedule zákaz vjezdu kol. Zjistíš, že mají tak maximálně pozemek pod chatou a okolo je to lesů nebo obce…

                0 0
              • Dumbíček  

                Nahlédni do katastru, nejde projít kolem chatek, aby jsi nevstoupil na pozemek VŠE. Ale to řešíme hlouposti, lidé tam normálně chodí a nikomu to moc nevadí.

                Jinak je to, ale u těch chatařů, ty si své pozemky hodně hlasitě hají.

                0 0
                • keymaker  

                  Ok. Myslel jsem, ze historicky to byly pozemky co zrestituovali Paarove. A ano, ti chatari jsou prave to, proc uz tam cesta neni :-)

                  0 0
            • lazza  

              Je to tam uz oploceny?

              0 0
          • Tess-cz  

            No když já bych se právě potřebovala dostat na papírnu, to po druhém břehu by šlo blbě. Já svůj stroj klidně těch 200 metrů co na mapě chybí cesta povedu, nebo i přenesu po břehu, to mi nevadí. Chci jen nasbírat zkušenosti, co lidi v poslední době udělali :)

            0 0
            • Dumbíček  

              Nejde to rozumně obejít, ani pokud budeš tlačit kolo. To prostě v té stání nedáš.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.