stržený závit na kostře u přehazovačky

21 nepřečtených
  • mastihuba

    Dostal se mi do ruky ocelový rám se strhaným závitem u přehazovačky. Máte nějaký typ jak to spravit? Navařit do té díry materiál? nebo použít nějaký tmel?

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Mam tIp. Zavitova vlozka. Nebo to zkusit jednou protahnout zavitnikem, treba to bude stacit.

      0 0
    • JD  

      Záleží jak moc je to stržený. Pokud tam aspoň trochu závitu zbylo, mázněte tam nějakej dvousložkovej epoxid a našroubujte ale moc neutahujte. Takhle mi to drží v rámu doposud. Vyšroubovat by to jít mělo.

      V případě vyvaření. Bacha, aby vám to moc nezkřehlo, nepřepálit. . Závitník použijte M10×1 ale bude mít rochu větší vůli. Originál závit má o něco menší průměr, ale stejné stoupání. Takže opět neutahovat na krev. Průměr díry pro závit si vyhledejte ve stroj. tabulkách, bude to cca 8,5mm Hlídejte si kolmost k patce.

      ZÁVITOVÁ VLOŽKA JE BLBOST. JE TO VLASTNĚ ZÁVIT V ZÁVITU, TAKŽE BY JSTE MUSELI VYŘEZAT ALESPON M14 A TO BY HODNE ZESLABILO PATKU. NAVÍC NA TĚCH PÁR ZÁVITŮ DO PLECHU, TO BY TAM SNAD ANI NEDRŽELA

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Zato lepit epoxidem to je maserina:)))) Se fakt bavim. Par zavitu do plechu. Co mas za patky? Navic to je proste overeny. Napsat o necem co funguje kde komu, ze by to tam snad ani nedrzelo a doporucit mu bilou lepici pastu… tomu rikam odvaha :))

        0 0
        • JD  

          Závitová vložka, to je v běžně používaném názvosloví tzv. typ Heli-Coil. A to by do patky, která má šířku několik mm, se jaksi nevešlo.

          Vyvložkování plechem, o tom jsem zatím neslyšel. A dvousložkovej epoxid vydrží náhodou vydrží dost. Použiju ho tam, kde je závit sice načatej, ale neni úplně strženej. Opakuji. Mám to použitý na svém kole a drží – spíš se obávám, jestli to později půjde sundat…

          0 0
          • MARIN  

            Ty zavitove vlozky se delaji pro dany prumer v urcitych delkach a je delsi neni problem tu vlozku zkratit. Kdysi jsem to tak aplikoval na starem Favoritu :-)

            0 0
            • mastihuba  

              kdes prosim koupil tu vložku. Sháněl jsem ji původně ve Fabory to je jeden z největších kšeftů se šroubkama a matičkama v republice a tam mi řekli, že v tom jemným závitu vložky vůbec nevedou.

              0 0
    • vlk  

      Měl jsem tentýž problém na starém kole -navrtaj jsem větší díru, závit a udělal si z tlustého plechu vložku , a bylo hotovo.

      0 0
    • mastihuba  

      Děkuji všem za tipy. Možná se vám to bude zdát moc složitý, ale nakonec jsem to odnesl k kednomu zámečníkovy, ten tam navařil trochu materiálu, upnuli jsme to na vrtačku, vystředily, vyvrtali a vyřízli nový závit. Celý to trvalo s odvozem tam a zpět asi 1 hodinu.

      S tmely na opravu závitů mám jen malé skušenosti a skoro nikdo to nepoužívá(pár modelářských dílen), kromě toho kupte si někde pixlu kvůli 1 závitu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.