Zkušenosti s cestováním vlakem s kolem?

36 nepřečtených
  • Flais

    Chtěl bych se zeptat jaké jsou vaše zkušenosti s cestováním vlakem s kolem. Zatím jsem měl zkušenost jenom 2× ale není uričtě stoprocentní. I když byl v jízdním řádu symbol kola tak tam speciální vagon na kola nebyl. Musel jsem ho nouzově opřít kolo na plošinu do posledního vagonu kde ale vadilo při vystupování a furt jsem akorát trnul kde padne a kde se odře. Takže nevím jestli budu mít příště chu? vlakem někam vyjet, hlavně mě odrazuje ta možnost poničení. Ahoj Petr.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Vyhledávání? :o/

      0 0
      • Flais  

        Já vím že to tu už bylo…

        0 0
        • Smazaný účet  

          to máš jak kdy. jako u všeho u čd. jeden tak a druhý onak. jednou ti kolo nevemou, i dyž vagon maj, páč se nevejde, podruhý vemou, i dyž vagon nemaj, a eště zadarmo, páč je vlastně ani brát nesměj…

          0 0
        • Gatier  

          Mozno sa od vtedy nieco zmenilo… k horsiemu.

          0 0
    • Toams  

      hmmm, su dva druhy symbolov kola … jeden znamena, ze je tam plosina a za dvacku si ho mas odviezt sam, alebo za „maly“ poplatok ti ho strcia do batozinoveho vagonu … treba si najst, co znamenaju symboly:-))) inac ja som si z Plzne viezol bajk … nie je prave najkratsi a vpoho sa zmestil, aj ked naknap

      0 0
    • MattsSpeed  

      dobra, a neratam vlak v rakusku, tam to sice bolo luxusne ale drahe jak krava…

      0 0
    • kesu  

      presne,bud je to zjednodusena preprava,tj ze si bike postavis na tu nastupni plosinu a rucis si za nej sam nebo uschova behem prepravy a to znamena ze ti bike daj do postovniho vagonu kde na to sou vetsinou drzaky.Me nikdy bike neodreli ale stejne jim neverim a dost me vadi ze pri ty uschove behem prepravy ti napisou bud jen blby potvrzeni tipu „kolo giant“ nebo vubec zadny.Proste nemam z toho pocit jistioty tak jezdim vlakem jen se silnickou ktery neni takova skoda

      0 0
    • Santus  

      Cestuju za rok s kolem asi 20krat, zkusenosti mam jen dobry, dnes uz jezdi hodne vlaku s moznosti prepravy kola, cena 20kc se mi nezda moc. To ze nekde nejsou haky, ale kola mas na plosine mi nevadi, tak si chvilu postojim u kola, vsak se potom nasedim dost.
      Jen malou vytku na ty haky, to by mohli doladit, nekdy to jde hodne spatne vytahnout.

      0 0
    • 0v0ce  

      Musim rict, ze ja mam zkusenosti s prepravou dalkoplaze s plnou polni dost spatne jednak gdyz presedate jako ja minuly tyden 3krat pac jsem mel dovolenou moc kratkou na to abych si do Doupovskych Hor mohl dojet po svych, to stoji do kazdeho vlaku 20, tudiz 60kc. Coz za sluzbu ktera je poskytnuta je urazejici.

      1. Kolo jsem musel cele odstrojit od brasen a vecpat se s nimi do narvaneho vlaku k prasknuti. Jeste bych to prezil.
      2. kolo jsem si musel jit za par stanic polepit samolepkou cilove stanice co me bylo receno dodatecne pruvodcim gdyz schledl listek na prepravu kol. Meli jste videt ty lidi gdyz jsem se nima prodiral na konec vlaku do prepravniho vagonu a zpet, hnus.

      3)Me zcela dostalo zachazeni s koly ocividne nasraneho zeleznicare ktery nakladku a vykladku provadel. Pri vyndavani meho kola (plecky – Madison) mu stalo v ceste lanko od brzdy nejakeho tusim Spesla ktereho tam radne omlatil nez se z toho vypletl a pak s nim nasrane prastil o zem jelikoz mu prekazel pri vyndavani dalsich kol. Podobne se choval i k ostatnim kolum.

      1. Ubohost teto sluzby za tyto penize nezna mezi a nevrazive nalady pruvodcich na ukor 2kol na plosine vlaku protoze ten dalsi vlak nemel zavazadlovy vagon me prekvapila. Zato bezproblemove jsou nove vlaky okolo PHA gde je nastupni plosina dost velka a pruvodci prijemni i radi poradi.

      Moje zkusenosti.

      0 0
      • 0v0ce  

        Jeste si odpovim, jednoznacne pokud bych nemusel tak vlak vubec nepouziju a pojedu po svych, ale obcas tomu neni prano.

        0 0
        • defenger  

          jezdím s partou, vlakem poměrně často. Kola si nakládáme sami a to i do poštovních vozů… Většinou se k nim chovají slušně i když počet odřenin stoupá… Je výhodou mi sebou někoho, kdo umí jednat s lidmi a má své kouzlo pro ženy v uniformě…

          0 0
    • Vladimír  

      jel jsem minuly tyden rychlikem Praded z Ostruzne do Brna a ve vlaku mne sdelili, ze z Vyskova je vyluka a ze si musim nalozit kolo na Avii a ja pokracovat autobusem. No to byl pro me sok, dat sveho milacka do Avie na valnou hromadu. Nechci videt co to kolo tam dela v zatackach a na semaforech, hr sem, hr tam. Vlezl jsem i s kolem do autobusu, samozrejme se jim to nelibilo, ale nenechal jsem se odbyt. Takze zkusenost nic moc, ale co ma clovek delat kdyz chce do vecera jezdit po horach a na noc se vratit domu.

      0 0
      • marapara  

        Taky jsem měl podobnou příhodu, když jsem jel do jižních čech do Tábora. Z Brna vlakem do Horní Cerekve, z Jihlavy byla výluka. Kolo jsem dával do Transitu, pak jsem jej v Kostelci při nasedání na vlak kontroloval a neobjevil jsem kupodivu žádý nový šrám. Cestou zpět to samé. Jinak s cestování vlakem s kolem nemám problém. Když není žádný vagon, kde by se dalo naložit, tak jej dám úplně dozadu, stáhnu k zadním dvěřím gumicukem a je to. Nastupování a vystupování to nebrání, snad jen z jedné strany, kde jsou řídítka se musí nastupující otočit a vyhnout. Ale nikdy jsem neměl problém.

        0 0
    • frof  

      Zcela bez problemu cestujeme vlakem na trase Praha -Decin.Ridime se jizdim radem symbol kufr nebo kolo.Cena za kolo za jizdu zde jiz byla zminena.Prozatim kola bez zadneho potkozeni zavineneho prepravou.

      0 0
    • Liborek  

      Před dvouma lety,jsem jel s kolem z Českýho Ráje.Tato cesta byla moje poslední.Poté jsem navštívil autobazar a vozíme s manželkou svoje Erbéčka autíčkem.Arogan­ce,hloupost a neúcta k majetku druhých je charakteristika většiny zaměstnanců Českých drah.Přesto,když nejde jinak,tak doporučuji prostudovat práva a povinosti a vyžadovat tyto i od zaměstnanců ČD.V každém případě přeji pevné nervy a štěstí při přepravě s a.s České dráhy.

      0 0
      • Slavik  

        Všechno je to o lidech a nemůžeš soudit podle jednoho idiota, kterej se chová ke kolu hnusně, charakteristiku většinu zaměstnanců nebo organizaci!!! Byli jsme na týden v Rychlebech s kolem a poměrně často jsme cestovali vlakem. Přístup zaměstnanců ČD k nám kolařům byl celou dobu vstřícný až na jednoho idiota vlakvedoucího rychlíku z Přerova do Chebu (v Zábřehu)- nechtěl nám naložit páč měl prý v zavazadlovém oddíle plno (odhad cca 10 kol :-)))), tak jsem mu blokoval 20minut zpožděný rychlík vlak dalších cca. 10 minut strčením kola mezi vagony a nemohl dát pokyn k odjezdu. Poté jsem pochopil, že nejhorší je srážka s blbcem a dovolil jsem mu odjet bez nás a patřičně jsem se na něm vydováděl v knize přání a stížností… To byl můj nejhorší zážitek s kolama na ČD, ale těch cca. 50 dalších bylo celkem pozitivních…

        0 0
    • petryk  

      VLoni v létě jsem vezl kolo vlakem naposledy – jel jsem z Jizerek do Olomouce, dal jsem kolo do vlaku prijemne (asi jeste) slecne, bylo v tom vagonu jedine… Kdyz jsem v OL vystupoval, ve vagonu byla kupa kol nahazenych na sobe. Moje samozrejme uplne dole, na nem samy kramy jako Liberta a tak. Ve vagonu byl uz samozrejme nekdo jinej – borec mi rika – Ktery je Tvoje? Tak rikam, ze to zeleny. A on ho nermalne chytl za riditka a ze ho jako jednoduse vytahne…

      No uz dlouho jsem nebyl tak sprostej…

      0 0
      • Nikdo  

        No ja nevim, kdyz ctu tyhle prispevky, tak mi prijde, ze to s laskou ke kolu prehanite. Jeste bych pochopil, ze si nekdo poridi psa, kdyz nema dite nebo pritelkyni, ale kolo ? A pak si rvat vlasy kuli kazdemu skrabanci a kadeho kde se na nej krive podiva servat. Je to preci jen horske kolo, ktere musi neco vydrzet a kdyz nevydrzi prepravu ve vlaku ci avii jak ma preckat ostrejsi sjezd v terenu ?

        0 0
        • Pida  

          Na mím kole mi sem tam škrábanec navadí, ale když jsem špatně naložil kočiky kolo a moje brzda jí na rámu vytnula pěknej šrám, to bylo povyku. ještě že si zanedlouho kupovala nový. Od tý doby jí kolo balím do molitanu. Jinak plošiny ve vlaku mezi vagonama navrhoval ňákej blbec, stačilo vynechal ještě jednu sedačku a vešli by se tam pohodlně dvě kola na každou stranu a člověk by pořád nemusel koukat, z který strany bude nastupovat rozezlený důchodce a verglovat dveřma.

          0 0
          • Nikdo  

            He he, tak to se nedivim, kupovat ji po kazdem skrabanci nove kolo, to by se prodrazilo. Jinak ty plosiny, bohuzel neprojektovali pro kola a vzhledem k tomu, ze se CD porad topi v dluzich tak asi vyroba specialnich vagonu pro bikery nepripada v uvahu, ale bylo by to krasny – privezt si kolo sirokou ulickou, pohodlne zaparkovat do specialniho kolo-kupicka …

            0 0
            • kolombo  

              Nejsou nutné specielní vagony, stačí vyndat jeden pár stále prázdných sedadel a místa je dost.

              0 0
        • Lance  

          no ono je rozdil jestli jedes na kole v tezkem terenu nebo ti ho chce nejaky kripl vytahnout z pod x dalsich kol uz vidim jak to drzi prez prehazku apod.

          0 0
        • petryk  

          Nejde o lasku ke kolu, ale princip. Doprava vlakem tomu kolu ublizila vic nez intenzivni jezdeni v Jizerkach. A tenhle argument mi prijde stejne scestnej jako kdybys nekomu po tom, co mu nkdo objede auto klicem rekl, ze je to prece hlavne auto a ze bude jezdit dal… Ale jinak bych se nerval:)

          0 0
          • marapara  

            Musím souhlasit s petrykem. Nikdo: Pochybuju že by se ti líbilo, kdyby se to stalo tobě. Kdyby mi tohle někdo udělal, chtěl tahat kolo z kupy libert a pobodných sraček, taky bych se do něj pustil. Ještě něco o té lásce ke kolu. Když do něj dáš desítky tisíc z vlastní kapsy, tak se nediv, že si člověk takové drahé věci hledí. Naprosto chápu.

            0 0
          • Nikdo  

            Umyslne poskozeni to je neco jineho, to bych se i rval (kdyby byl mensi). Jinak ve vlaku si to kolo jeste nejak ohlidas a i kdyz narazis na nesikovneho nadrazaka tak nema moc sanci ti kolo nejak vyrazne poskodit, horsi je to v letadle.

            0 0
            • frof  

              S tim souhlasim .Kola si hlidame a davame pozor jak s nimi zachazi.Myslim hlidame nakladku a ulozeni a vykladku s prepr. vagonu.Kdyz se nechovaji opatrne okamzite je napomenu.

              0 0
        • Radek Broz  

          Kolo zrovna nesetrim a jezdim na nem fakt hodne, ale 99% skrabancu, co na nem je, je zpusobeno dopravou a ne jizdou – at uz z lanovky nebo z aut (a tam je to ulozeny mnohem lip nez ve vlaku). Je taky dost rozdil, jestli ti poskrabou ram, kde je mi to uplne jedno, nebo pistnice, kde to jedno neni ci treba urvou hadici. To, ze nekoho sere, ze se vsichni nadrazaci mracej, jsou arogantni a neochotny, je celkem pochopitelny – drahy by se k cestujicim uz konecne mohli zacit chovat jako k zakaznikum a ne jako k lidem, kteri je cestovanim vlakem neskutecne obtezuji.

          0 0
          • Volf  

            A pokud dovolíš ještě doplním, že je velikej rozdíl jestli si kolo odřeš sám, nebo to udělá nějakej pologramot tím, že nahází kola na jednu hromadu jako hnůj.

            0 0
    • jihra  

      Teď se chystám začátkem září do jižních čech. Jede mi z Ostravy přímý vlak do Jindřichova Hradce. Dočetl jsem se, že se v tom vlaku dá i rezervovat místo pro kolo, tak jsem zvědav. Pak se podělím o zkušenosti.

      0 0
    • Siddha  

      s CD v posledni dobe jen dobre zkusenosti! teda nevyuzivam prirozene takovyho toho nakladani zrizencema, ale o kolo se staram sam. zvlast v nejakym EC z Phy z bikem to byla parada, pul vagonu na kola, samoze tam na zacatku jara jiny nez moje nebylo, takze klidecek, obcas kdyz nesezenu odvoz na nejaky zavodky tak klidne dojizdim vlakem, kdyz se kupuje zpatecni tak je to i opravdu vyhodny…

      btw kolo je na jezdeni a ze s nim nekde prcnes o dvere ho neznici a poskozenej lak? tak to mozna neni moc dobry lakovani… a jestli jo, tak to rovnou hod do srotu, to je k nicemu!

      0 0
    • Brouček  

      Zkusennosti asi takove, ze jsem 3× prestupoval abych dorazil tam kam jsem si pral. Kolo me vyslo na vic nez ja a to jsem neuplatnoval zadne studentske slevy ! No proste zlodejina.

      0 0
    • rock  

      Zkušenost ? Letos jenom jedna. Nechal jsem se odvézt vlakem cca 80 km vlakem (s přestupem) a pak jsem se vracel po vlastní ose domů. Cestoval jsem více než dvě a půl hodiny a stálo to majlant. Kdybych ráno někoho doma uprosil, a? mne na místo hodí mým autem a pak se vrátí domů sám, vyšlo by mne to levněji !! Alespoň že všichni zúčastnění nádražáci se ke mně chovali dovela v pohodě (a já se snažil o totéž) … Takže jako dobrodružství a adrenalin jo, beru to, tak jednou za 1–2 roky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.