• Troll

    Trochu jsem premyslel ted o nakupu noveho kola a celkem me prekvapilo, jak se necha diskutovat o cene. No diskutovat… Ani vlastne moc netreba.

    Prvni obchod – kolo za 35kKc, jen jsem si tak povidal s prodavacem a zminil se, ze zvazuju koupi kola. Rekl, ze mi ho necha za 30 a pokud se do zari neproda, zbavi se ho za nakup – kolem 25.

    Druhy obchod. Kupuji vestu za 500kc a rikam, aby rec nestala, ze ten i-Drive, sleva z 41 na 28kKc je fakt super cena. Odpoved byla podobna jako v prvnim pripade, ze je to lonsky model a ze kdyz ho vezmu, pujde na 25kKc!

    Takze jednou marze 40% (10tis), podruhe 64%(16tis). Coz mi prijde celkem brutalni.:-(

    Tusite nekdo, zda se daji zjistit nejak velkoobchodni ceny? Chapu, ze se je treba uzivit, ale pokud si vyberu a objednam kolo, tak se mi nechce zaplatit za preprodej 10–15 tisic. (zaruku predpokladam drzi vyrobce). A ani neverim, ze tyhle ceny jsou nakup, kdyz mi je jen tak nabidli, aniz bych byl vazny zajemce a zacal o cene vyjednavat.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      By me zajimalo, kde ses ucil pocitat a taky jak vis, ze za tech 25 to bylo za nakup? Treba na tom tratil, ale kdyby mu tam zustal trati vic.

      0 0
    • Martyss  

      Pokud si pamatuji dobře authorácký ceník, tak myslím, že tam marže byla 30 %, což se mi zdá hlavně ohledně menších prodejců přiměřené.

      0 0
    • wroum  

      VOC se daj zjistit jednoduse, kouknu do VOC ceniku :-)

      Dneska je cena nejvetsi tahak na lidi a kola nejsou vyjimka. Ale treba Gigasport, koupis tam boty Adidas za treba 1000 kc, je na nich napsana puvodni cena treba 2450. ty mas pocit ze si dobre koupil, ale gigasport vi, ze dobre prodal, protoze ty boty koupil za 500 :-), ale tam to neresis. v kolech jsou ty marze mnohem mensi a zalezi i na okolnich faktorech. treba kolik moc kol si od toho ktereho dodavatele beres, jestli je rovnou koupis nebo jestli jsou do komise… nicmene horni hranice na kolo jako celek je u beznych znacek cca do 40%, coz neni moc kdyz si uvedomis kolik kol se proda a co vsechno z toho musis platit. a aby se kolo prodalo, tak je obchodnik ochoten jit i pod nakupku (pokud to je ke konci sezony), jen aby to prodal a nezralo mu to misto ve skladu a nelezely mu v tom prachy. je to stejny jako vsude.

      0 0
    • Volf  

      Letos se obchodníci naclali kolamaaž po střechu a budou mít obrovskej problém se toho zbavit. Ono je lepší něco pustit i pod nákup, protože pokud máš na zboží půjčený, tak to půjčení peněz něco stojí a za chvíli budou přicházet nový modely a musíš mít něco skladem. Jinak nechápu proč se pídíš po velkoobchodních cenách. Obchod je o tom, že prodávající vydělá. Mne spíš trápí, že jako koncovej zákazník zaplatím 19 % státu na DPH a ještě to kupuju ze zdaněnejch peněz, kde zaměstnavatel odvedl 35 %. A to si myslím je mnohem amorálnější než marže obchodníka.

      0 0
      • Vóca  

        Naprostej souhlas. Daně jsou v tonhle státě strašný.

        0 0
    • BH  

      zajimave tema a nazor.Pokud by jsi svou logiku dotahl do konce, tak by bylo spravne, aby maloobchody prodavali za velkoobchodni ceny obecne,davat si jakoukoli marzi je vicemene nemoralni, no snad 5% by jsi akceptoval? nejake mzdy, obcas najem, nejake zasoby, energie, telefony… ale to vlastne pro tebe neni dulezite, ze? Pokud se tyce konkretni situace jak jsi ji popsal, tak ti prodavaci (cky) nejsou moc profici nabizet ve dverich slevu asi neni to prave orechove . A vyse slevy? asi odrazi momentalni situaci daneho obchodu nez realnou vysi jejich marze. a pokud jsme u marzi, tak na zapad od nas paracuji mamoobchody s marzi 100% a vice, ceskeho zakaznika na ne ! zlodeje!, ze? obecny zaver, po veloobchodnich cenach u kol je ti prd, v carrefour se take u kasy neptaz za kolik ty rohliky nakoupili, ne?

      0 0
      • Troll  

        No tak pokud by jsi to chtel dotahovat do konce, tak by ty kola mohla mit cenu podle toho, kolik vydelavam a nebo byt dokonce zadarmo. Ale to se dostavame k jine ideologii, ktera uz je nastesti za nami. Oba dva tvrdili, ze pujdou az na NAKUP. A proto, ze mi tu slevu dali prave „ve dverich“, tak predpokladam, ze trochu kecali a realny nakup je niz. A proc to resim? Protoze si myslim, ze je neco jine, kdyz pridu do obchodu, zamestnam 5 prodavacu a koupim neco, co tam pul roku zabira misto a prodejce v tom ma penize a nebo kdyz prijdu, vim co chci a necham si to objednat a dam predem zalohu. Pak se asi necha o cene diskutovat.

        Moje uvaha sla smerem, ze ja budu spokojeny (usetrim), prodejce bude spokojeny – nevydela 10–15kKc, ale otoci kolo za 2 dny, s marzi rekneme 10% a minimalnimi naklady. je to samozrejme o dohode.

        0 0
        • Lister  

          K tomu objednání – přesně tak. pokud něco objednávám tak to nikdy neberu za MOC. Obchodníkovy dáš zálohu, on ví že to vezmeš a ještě má jistotu že vydělá. Minimálně 10% se dá ukecat vždy. Jak jsem už jednou psal, tak při nákupu DVD rekordéru mi stačila jediná věta, že se mi cena moc nezamlouvá ( a to už tam ležel minimálně 1/2roku a už byl slevněný asi o 20%) a hned slevil dalších asi 12%. Takže MOC beru jen jako oreintační.

          0 0
          • vlk  

            jako třešničku bych dodal.-Sháněl jsem originální stolek pod TV Sony-původní cena 10 500.No a sám prodejce mi v obchodě slevnil na 2200.Nejlepší na tom bylo to, že se nikde nedal sehnat.Dobrý co.

            0 0
        • BH  

          abych te dostal do realu tak prumerna marze na kola u nas je okolo 30%, pocitano vsak ze spodu!Koneckonci pokud mas zajem si to overit, tak tu letos sla diskuze o marzich, nebot Sterba si dal na svuj web velkoobchodni cenik Author a pak se to tu rozebiralo. Jedna vec je cena „dohodou“, pokud se domluvis nekde na nejake jine cene je to Tvoje + , k tomu neni co dodat.

          0 0
    • vlk  

      no konečně rozumný obchodník.Až vyjdou nové modely, měl by asi problém ten starý prodat.Tak se toho zbaví za nákupní cenu.I v kolech jde vývoj dopředu a obchodník musí zboží co nejrychleji prodávat.Taky by sis dnes nekoupil např PC 486 apod.Na západě jsou takové výprodeje zcela běžné.V obchodě se musí prachy točit.A když není co točit, tak jde obchod ke dnu. Miluji prodavače co „suší“ v obchodech stará kola a komponenty, za původní ceny, když např. ty novější jsou dokonce třeba i levnější. Když mají v cizině marže na kola skoro 100% a přesto jsou často levnější než u nás, tak asi není něco v pořádku s velkoobchody a dodavateli do ČR.

      0 0
      • Peslezedirou  

        Znám jednoho obchodníka co suší ve výloze MTB Danaceli geometrie jen pro pevnou vidli osazené kompletní sadou Deore XT s centelivrama za cenu cca. 27 000,– :o)))) rok výroby cca 94.

        0 0
        • mosquito  

          ty vole takovej archivni kousek … to uz ma vetsi hodnotu nez 27 :)) ber ho radeji zavcas :))

          0 0
        • Martyss  

          Jsem nevěděl, že už je starožitnictví i na kola:-)

          0 0
    • hajkis  

      Já se trochu pohybuju v oboru domácích spotřebičů (bílá technika) a tam to chodí tak, že malí prodejci se slabou vyjednávací silou dostávaj marži 20% z doporučené ceny. Pokud prodáváš velké objemy můžeš se dostat někam ke 30% i víš. Velký prodejci jako je Datart, ElektroWord, super hypermarkety mají ještě na určitý typy zboží lepší podmínky. Pokud vím tak dovozce z toho má zbytek do plus mínus 50%, takže asi něco mezi 20% až 30%. Nevím přesně jak to chodí v jinejch oborech, ale co vím tak všeobecně u věcí s delší dobou spotřeby jako je elektronika, sportovní potřeby atd. je to podobný. U bílí techniky se stává, že se můžeš dohodnout i na zpětném odkupu starých vystavených modelů a původní nákupní cenu, takže prodejce nemá důvod nic prodávat pod nákupem.

      0 0
      • Santus  

        Ja mam takovou prihodu s ElektroWordu, kde jsem chtel vybavit novyma spotrebicema kuchyn .
        Chtel jsem sporak Mora, kterej nemeli, slecna rika ze to neni problem objednat a kdyz jsme listovali katalogem od Mory s doporucenyma cenama, tak mi u vsech veci hlasila cenu asi o 10procent vyssi nez doporucena Morou!!!Kdyz jsem se na to slecny zeptal jak je to mozny, tak mi rika ze to jsou jejich ceny a ze mi k tomu nema co rict.Nakonec jsem vsechno koupil prez net. Mam dojem ze to co maji v akci je za slusny ceny, ale ostatni je predrazeny.

        0 0
        • Meesha  

          Ja sem delal v jedny firme s „cernynou“ technikou a tam zase prodejci typu EW,Makro,Tesco maj slevy a akce dle odberu – v tomhle pripade obrovskym a slevy taky nebyly zrovna maly.

          0 0
    • mosquito  

      marze byva kolem 20–30%, ale to mas skoro na vsem, prakticky uz neni o moc vyhodny nakupovat ani v Makru jak si nekdo mysli (zpravidla tam posledni dobou ale nekoupis nic extra kvalitniho), jedina sance jak neco koupit jsou vyprodeje starych modelu, ale zas musis prijit vcas, pripadne na tom jeste najit nejakej drobnej kaz a zkusit jeste nejakou slevicku

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.