• MlokCZ

    Budu kupovat nový pedály. Už jsem se rozhod pro Time Atac, ale teď nevím, jestli XE nebo XS. Má někdo přímé srovnání těchto dvou modelů. Stojí těch cca 400–700 Kč navíc za to štelování předpětí? Těch 6g rozdíl je mi opravdu ukradených. V historii tu je o Timech lecos, ale tohle přímé srovnání jsem nikde nenašel.

    0 0
    • RomanH  

      Ja mam starsi model, kde to serizeni predpeti neni a vubec mi nechybi – je to nastaveno optimalne (alespon podle me). Na druhou stranu, zena ma na SPD nastavenou mensi silu pro vytrhnuti, takze pro ni bych bral urcite ten model se stelovanim. Zalezi, na jakou vytrhavaci silu jsi zvykly.

      0 0
    • Daf  

      Me se u Timu po nekolika letech docela vytahaly ty perka a noha v pedalu docela plavala. Znat to bylo hlavne pri silovem slapani. No pro podobny pripady by se to stelovani hodilo. Jinak to stelovani predpeti nema zas tak velkej vyznam. Nohu z pedalu jen tak jednoduse nevytrhnes. Proste vypinaci uhel 13stupnu je dostatecnej abys nechtene nevystoupil.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak to bych mohl vzít jedny XS nejdřív (budu je dávat na bika i silničku) a vyzkoušet. Předpokládám, že XE budou cca odpovídat střední poloze nastavení XS. Já měl svoje první nášlapy před 10 lety nějaký hrozně hnusný a těžký Wellga, ale měly cca 5° rotační volnost bez odporu jakékoliv pružiny a úhel na vystoupení byl taky nějakých cca 15–20°. To mě hrozně vyhovovalo. Pak jsem měl ještě několik dalších a tam buď jsem utáh předpětí, aby noha držela, ale pak volnost vůbec žádná, už nepatrné pootoční nohou vyžadovalo velkou sílu nebo jsem povolil předpětí, pak už to šlo, ale zase nedržela noha dostatečně v pedálu. A do nějakých úprav pilování kufrů se mi moc nechce, protože jsem levej a udělal bych s tím víc škody než užitku.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.