Lysá hora - jak rychle po asfaltu?

90 nepřečtených
  • tomaschek

    Prosím švihaře ze severní Moravy, kteří si sem tam vyjedou Lysou horu na bajku po asfaltové silnici, aby se podělili o svůj čas a rychlostní průměr. Myslím ten 8,5 km dlouhý úsek od hlavní cesty na Visalaje až na vrchol k vysílači.

    Nejde mi o závodníky, ale hlavně hobíky, kteří se na kolo dostanou tak 2–3× týdně (jako já) a pokud už se zúčastňují nějakých závodů v kategorii hobíků, nekončí na chvostu výsledkové listiny. Potřebuju porovnání, jak jsem na tom s kondicí, takže za všechny ohlasy předem dík.

    0 0
    • Pospa  

      Ok tak já ti svůj čas napíšu, i když není z nejlepších 42 min a 15 sek, můj nejlepší čas na bajku. Můj šéf to má na silničce za 34 min, ale on je skoro profík.

      0 0
      • alpo  

        Šéf je M. Masný ? Měl by přidat, já to měl na silničce v době dřevěné za 32,45.

        0 0
    • PT  

      Tak je to tady zase.Budu mlatit hlavou do zdi a prehodnocovat svou cyklo budoucnost:)Na silnicce jsem to jel pred dvema roky za 43minut,zacinal jsem,ted by to snad bylo lepsi,ale tady tech 34minut,jak pise vedle, je teda dost rychle.Kdysi tady uz tohle tema bylo,ale slo myslim o silnicky.

      0 0
      • tomaschek  

        Abych nebyl jen za loudila informací – já to vyjel na bajku za 45 minut, ale vzhledem k tomu, jaké minimum mám natrénováno, tak asi úplný tragéd nebudu :-)))

        0 0
        • PT  

          Jsem Ti rikal,ze se naseru:)Ne,mys­lim,ze je ten Tvuj cas hoodne dobry.Za cas budes nahore driv,nez jsi vyjel.

          0 0
          • tomaschek  

            Abych to trošku upřesnil – mám spíše polobajka s karbonovou vidlicí a slicky, váha lehce nad deset kilo. Ale jezdím úplně první sezonu, třicítka už je pryč a po jarních problémech s kolenem mám najeto všehovšudy 800 km, takže úplný začátečník.

            Na silnici ve zvlněné krajině s menšími kopci (Hlučínsko, konkrétně Píš?, Bolatice, Šilheřovice a okolí) se mi na cca 50 km vyjížďkách daří držet rychlostní průměr 27 – 29 km/hod.(jezdím sám), ale ani v tomhle nemám měřítko výkonnnosti, proto takhle vyzvídám.

            Díky všem za odpověď, člověk si alespoň udělá orientační představu, jak je na tom s kondicí. Je to alespoň částečné měřítko, protože většinou trénuju sám a když někoho předjedu (nebo jsem předjet), nic mi to neřekne, protože nevím, kolik má natrénováno on.

            0 0
            • PT  

              Tak jo,budu vypadat strasne chytre,ale jezdim pomalu,ale zezacatku jsem byl v podobne situaci a ptal se stejne.Kdyz jsem pred dvema a pul roky koupil silnicku,mel jsem neco nabehano v zime,takze prvotni zlepseni nebylo nijak viditelne.Jezdival jsem prumery tak 27,28.Samozrejme zalezi,na jakych tepech to jedes.Muzes jet 50kilaku na 140tepech prumerem 27 treba nebo jedes 170 a muzes mit 30.Mne se nekdy podari treba 32,ale to vyjimecne,taky zalezi na vetru.Tedka jezdivam mezi 29 a 30 treba,fakt tezko rict.Na to,jak jsem trenoval kolem 10tis za rok ty dva roky jsem si predstavoval,ze budu jezdit lip,ale tady nic neuspechas,chce to nekolik let a postupne pomaloucku se zlepsujes.Kazdy je jiny a ma jine predpoklady.Ja na tom nejsem moc dobre.Nikdo ti presne nerekne,jak rychle jezdi,vzdycky to vyjde trosku jinak,zalezi na tepech.Kdyz pojedes ve skupine,dostanes se zase o dost na vyssi rychlosti.Jo a na zavodech,jel jsem jich asi tak 7,tak na Moravaku prakticky posledni,na hromadnych v prvni ctvrtine,myslim,ze letos je to proste lepsi.

              0 0
              • tomaschek  

                Dík za info. K těm tepům tolik: trénuju na dost vysoké (průměr 165), ale zase mám maximálku asi vyšší, protože když jsem loni zkusmo zkoušel bez jakékoliv předchozí pravidelné sportovní aktivity vyjet kopec, co to dá, ukázal mi nový Polar 203 tepů (kupodivu jsem to přežil).

                V klidu mám nejméně naměřeno 57 tepů, ale už když si obouvám tretry a nasazuju přilbu, lítám někde kolem stovky :-). Na těch 50 tréninkových kilometrů nastoupám v průměru 500 metrů. Jinak zlepšení cítím – ani tak ne v rychlosti vyjetí kopce, ale v tom, že postupně dokážu stejně rychle vyjet i další kopce v pořadí, na kterých mi ze začátku rychle došel dech.

                0 0
                • PT  

                  Jestli vis neco o anaerobnim prahu,max.tep­.frekvenci a tak,tak si sve zlepseni timhle vysvetlis.Ja mam taky nejmin kolem 60 a jinak mi to lita vys.Ted sedim,mam 70.Spousta lidi tady muze mit klidne 40,to casem klesa.Ja mam maximalku 200,ale tam se ani nahodou nepriblizim,chvili muzu jet 190,ale to plivu krev.Trenovanost je v posouvani anaerobniho prahu vys a v toleranci zateze nad nim.A samozrejme vykonu pri nem.Jak mi nekdo rekl,trenovani jsou ti,co po rovine jedou 30,ale do kopce taky:)Tak se ma asi jezdit.

                  0 0
            • Pospa  

              To vám ještě povím, že mému šéfovi je přes 50, ale on fakt jezdí každý den, v dešti, zimě, hlídá stravu, je holt fakt někde jinde. Vyzkoušej si dát ještě Prašivou, od odbočky z hlavní nahoru, když budeš mít pod 15 min, tak jsi sakra dobrej. Já jsem tu Lysou jel na mém celopéru, ale zavřel jsem si tlumič, ale stejně si myslím, že kromě váhy toho kola, je úplně jedno jestli máš silničku nebo bajka, protože při takové rychlosti kolem 10 až 12 km/hod je to fakt jedno.

              0 0
              • tomaschek  

                Prašivou jsem si dal hned z jara jako test – první těžší kopec – a byl to porod, sotva jsem se na ni vyplazil, průměr asi 7 km/hod. I když měří jen 3,5 km, měl jsem dost a tep přes 180 už před tou zatáčkou v polovině výjezdu :-)))

                0 0
                • 0702  

                  Zajímavé, já jel Lysou od přehrady Šance po takové lesní asfaltce, která pod vrcholem přešla chvíli na trávu a pak se napojila těsně pod vrcholem na tu hlavní cestu. Teda byl to nářez, kdy několik stoupáčků mělo 15% a průměr od vody nahoru byl 11%, což se hned tak nevidí. Záznam celé trasy mám s HAC4 a v PNG formátu, můžu zaslat. Trvalo mi to asi 45 minut a vím, že když se přede mnou vždycky za zatáčkou objevila hrana, tak už jsem se řechtal, že to snad není možný, aby to byl takový kopec. Něco podobného byl výjezd na Výrovku z Pece. Zítra tam jedu, tak doufám, že nebude chcát.

                  0 0
                  • BorisFR  

                    No já sem to po stejné cestě na Stinky 04 (150/150) dal asi za 2 a něco hodiny, takchák nemám, ale byl to maras ;-)))

                    0 0
                  • preacher  

                    minuly tyden jsem jel ze Starych Hamru kolem Šance, pak po lesni asfaltce na Kobylanku a odtud na Lysou. Na tu asfaltku co vede na Lysou jsem se pripojil tak 2 kilaky pod vrcholem. Cesta tam a zpatky i s 30 minutovou prestavkou na pivo mi trvala necele tri hodiny…

                    0 0
                  • peetrys  

                    Taky tu Lysou dávám touto cestou…

                    0 0
              • Daník  

                A co Ráztoka – Pustevny po Knížecí?Prý to profíci dávají těsně nad 15 minut třeba v rámci závodů které tudy vedou (5,5km/cca 450m)?!Za kolik se to dá jet na biku?

                0 0
                • 0702  

                  Prdím na profíky, jen mě těší, že to tady tak nějak časově u všech odpovídá. Já tenkrát jel 102km s 2700m převýšením, takže když jsem se (z)vracel přes Pustevny později, tak jsem v hospodě sežral všechnu zmrzlinu co měli s ovocným pohárem a teplýma ostružinama.

                  0 0
                • aku  

                  Muzes to vyzkouset na Drticovi :). Podle letmeho pohledu na mapu tudy povede stoupani na Pustevny

                  0 0
                  • Daník  

                    což o to, já to vyzkoušené mám, spíš mě zajímalo kolik toho mám dohánět. Drtič podle všeho jde v první zatáčce za lomem doprava napříč sjezdovkami po šotolině, ne po knížecí.Projel jsem si to před týdnem v těch vedrech a občas jsem se tam plazil 6km/h. Když ale kouknu z okna, asi mám v letošní účasti na Drtičovi jasno. Teda spíš zataženo.

                    0 0
    • Pospa  

      A řekněte mi hoši kdo s vás vyjel ten poslední úsek Lysé po sjezdovce (jižní) až na horu?

      0 0
    • -b-n-x-  

      ja to jel kdysi dvakrat. Jednou za 51 minut, podruhe jiz za cca 44. Tenkrat jsem ale dost jezdil. Dneska bych byl rad, pokud bych tam vubec na svem bajku vyjel.

      0 0
    • Andrzej  

      na mtb si to ani nemerim, navic jezdim vetsinou jinou cestou…

      0 0
      • Pospa  

        Já taky většinou jezdím buď od Šance nebo přes Ivančenu, ale na jaře nebo když jedu s Ostravy odpoledne po práci tak je to nahoru nejrychlejší cesta.

        0 0
    • jIrI___  

      Kudy je nejlepší jetelná trasa na Lysou z Frýdlantu? Samozřejmě to nemusí být po asfaltu :)

      0 0
      • deko  

        Pojedes na Ostravici, pak smerem na prehradu a pak po zelene. Dale zabocis ve stoupani do lesa a po lesni ceste, asfaltu a dojedes na Zimny. Chapes no ni? ja bych dle navodu zabloudil :-D

        0 0
      • kulispit  

        Zdar tak těch cest je tam více třeba z Frýdlantu k Rajské boudě kolem jízdárny nad Veličkou to stočíš doleva kotlem a vyjedeš na Ivančeně pak směr zimný a asfalt nahoru.Já to mám rád z F-M zadem Baška – Dřevěný kopec – Janovice – Bystré a od Tofla na Kykulu – Ivančenu – Zimný – asfalt směr vrch – jižní sjezdovka – Lysá. To je moje a jezdím to na fullu nejedu hranu a ani nezastavuji dokuď nespadnu např. když se škrabu na Kykulu :-)

        0 0
      • Kamikaze 591  

        Já jezdím z FnO do Ostravice až na přehradu a odtud po žluté. Na té Kobylance nebo jak je to značeno v mapě se odpojím a jedu na Zimný a od Zimný po asfaltu až nahoru.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Koukni jak se jel predloni Drtic.

        0 0
        • jIrI___  

          Super, díky. Je tam ke stažení i gpx, takže pro mě úplně ideální :D. Cestou zpět to pak vezmu tou cestou, kterou navrhoval Kamikaze 591.

          0 0
          • Smazaný účet  

            cestou pec to mev na Zimny po cervene a ne po asfaltu..nebo muzes zkusit jet primo po zlute kdyz mas toho fulla:) Je to prijemny trening terenich schodu:)

            0 0
            • Kamikaze 591  

              Já po té žluté nikdy nejel až navrch, takže dle tvého soudím, že je to nejetelné?

              0 0
              • Smazaný účet  

                smerem nahoru jo, smerem dolu je to sranda:)

                Ono i ta zluta od sance je misty docela tlacando:)

                0 0
    • Fojas  

      39,5 min … 92 kg … GT ročník 2003 .-)

      0 0
    • goofy  

      53 min. pesky ze Zlatniku, v zime… Na kole to neresim :o)

      Edit: se divam, ze to je zase pekna vykopavka :o)

      0 0
      • tomaschek  

        …taky se chechtám, jak jste sáhli hluboko do archivu… prej pevná vidla… to už si ani nepamatuju, že jsem kdysi na něčem takovém jezdil :-)

        0 0
      • Risanek  

        Ale ty časy co tady píšou, to bych chtěl taky umět. to pak člověk nahoře nemusí řešit, jestli dolů po žluté nebo modré, prostě za jeden den každou trasu a měl bych poježděno:-)

        0 0
      • kulispit  

        no a co pěšky od Bezruče nahoru a pak po modré?Já to mám za 47min a holka to dá za 40min

        0 0
    • Talaj  

      Na Lysou funguje takové pravidlo: Čas výjezdu Lysé hory po asfaltu v minutách by měla odpovídat věku cyklisty, pokud je mu více než 27. Ve třiceti by to měl jezdit za 30 minut, ve čtyřiceti za 40, v padesáti za 50, atd.

      Kdo trochu jezdí, tak to opravdu odpovídá. Ve 27 za 27 minut to ale vyjel myslím jenom Velecký :-) Tam se to trochu rozchází.

      0 0
    • DavidX4  

      Loni 43 minut na Anthemu X4 :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dobrá vykopávka a když to tady čtu ty časy, musím se smát. Podle jízdního řádu jsem letos prvního května vystoupil ve 12 na nádraží v Ostravici a vrcholovou fotku mám ve 14:25 :-) Trasa Šance-Kobylanka-Zimný-asfalt. Forma 0, styl kochačka na 14 kilovém biku :DD

      0 0
    • bosmilan  

      Naposledy jsem to jel z Papežova na biku před cca 7 lety a čas byl 53min a něco…to jsem ještě zvládal vyhulit krabku denně a před výjezdem jsem si cigáro dal na roztažení plic.

      0 0
    • Fran-tic  

      na silničce rok zpět 32 minut, nahoře jsem pohledal plíce a jel dál :) na bajku jezdím mnohem mnohem déle, tam to o tom není, ale sjezdovka u asfaltky je libůstka na konec :)

      0 0
    • ReBeka  

      Čau, z které strany na Lysou po asfaltu? Jde vyjet z Ostravice nebo musím přes Krásnou. Díky

      0 0
    • ReBeka  

      Čau, z které strany na Lysou po asfaltu? Jde vyjet z Ostravice nebo musím přes Krásnou. Díky

      0 0
      • jIrI___  

        Po asfaltu (resp. šotolině) to jde buďto od Šance (ta cesta není značená) nebo z Papežova.

        0 0
        • ReBeka  

          jedu z Opavy a chtěl jsem z Ostravice, ale mapy mi vyhodily druhou stranu tzn. Krásnou. Já furt myslím, že cesta nahoru je ten asfalt který jde z Ostravice kolem Sluníčka akorát se neodbočí do lesa, ale valí se nahoru po tom asfaltu.

          0 0
          • ReBeka  

            nechce se mi ještě drbat, když jedu z Opy nahoru po šotolině nebo lesem

            0 0
        • ReBeka  

          už koukám, ten Papežov je za Krásnou, čili dík

          0 0
    • vp2  

      Plánuju letošní švihy na bajku a Lysá je jedním z cílů. Určitě bych vyjížděl z Frýdlantu. Dá se jet hned po modré? Snažil jsem se zorientovat v tomhle vlákně, ale to nějak nekoresponduje se současnou mapou. Třeba nechápu, jak se dá dostat z Ivančeny na Zimný? Která cesta je tedy aktuálně nejjetelnější (nejde mi o asfalt, ale nerad bych se dostal do situace, že budu 7 kilometrů nosit kolo na zádech přes šutry). Díky:-)

      0 0
      • bosmilan  

        po modré z Frýdlantu jet můžeš,jenom kousek před Ivančenou se modrá z „široké“ cesty odpojí vlevo do takového chodníčku,ale ty pojedeš dále po širší cestě a po chvíli se dáš „tady“http://ww­w.mapy.cz/s/g0×Q o 180°vlevo..…pro­jetí kolem Ivančeny vede vlevo kolem závory běžkařská trasa na Zimný (po krátkém sjezdu přijedeš na rozcestí a dáš se vpravo do kopce a pokračuješ až na Zimný (jsou tam i cedulky)

        0 0
      • vanderpoel  

        na ivancene nepojedes nahoru po turisticke znacce, ale stocis to doleva (je tam zavora). pak tam budou dve rozcesti, kde plati pravidlo „doprava a nahoru“. to vlastne plati pak uz i na zimnym, kdyz dorazis na asfalt.

        0 0
    • bosmilan  

      „tady“http://ww­w.mapy.cz/s/g0y2 odbočíš k Ivančeně a kousek za ní vlevo

      nechtěně jsem vymazal pár písmen :-)

      0 0
      • vp2  

        OK, díky tobě i vanderpoelovi:-) A od Ivančeny je ta modrá nejetelná nebo z jakého důvodu je nutné objíždět vrchol přes Zimný?

        0 0
        • vanderpoel  

          v podstate nejetelna. a i kdyby to nejaky zdatny jezdec vyjet zvladl, tak proste se to brzo zuzuje, chodi tam lidi, mistama je to krpal, sutry, koreny. pres ten zimny je to pohodicka.

          0 0
          • vp2  

            OK, cestu vzhůru z Frýdlantu už mám ujasněnou. Dolů se potřebuju dostat do Ostravice, abych se pak napojil na modrou do Čeladné. Takže: pustit se přímo z vrcholu po červené jde? (mám HT 27,5) nebo je lepší po žluté k přehradě? Chtěl bych raději terénem než po asfaltu, ale určitě nechci přehupovat šutry po uzounkém chodníku mezi lidma…

            0 0
            • pitos  

              Určitě vhodnější na bike je žlutá k přehradě, už jen kvůli menšímu počtu lidí.

              Po červené klidně můžeš také, ale tu mohu doporučit jedině v době kdy tam bude minimum lidí,jinak to nemá smysl.

              0 0
        • pitos  

          Když jedu na Lysou přes Ivančenu, tak dále pokračuji právě po modré nahoru(přes Zimný mě to nebaví, je to dlouhé a nudné) ale jak bylo uvedeno je to krpál a znamená to že budeš skoro vše tlačit.

          0 0
          • jIrI___  

            Tak záleží jestli člověk preferuje jízdu na kole nebo turistiku s kolem :). Mordovat se s kolem po modré by mě ani nenapadlo.

            0 0
            • pitos  

              Jistě, proto jsem také znova upozornil že tu modrou od Ivančeny bude skoro celou tlačit.

              Co se týče turistiky s kolem záleží na preferencích, to je jasné. Mi to třeba nevadí a rád se s kolem do kopce i projdu, především po horách kde je na co koukat.Navíc jsem nahoře rychleji, to jsem si už několikrát na tomto úseku otestoval a to s různě výkonnostními jezdci.

              0 0
    • Scotty  

      No tak to jsem zvědav, jak to bude vypadat…

      http://www.lysahora.cz/…pitola.phtml?…

      0 0
      • VladexAndroid  

        to je super, že to konečně opraví. už se těším až si tam vyjedu. pak vám tady napíšu můj čas, abyste se měli nad čím zasmát.

        0 0
        • VladexAndroid  

          teď jsem se vrátil z Lysé. čas výjezdu na vrchol: hodina a 4 minuty.

          0 0
          • wilda81  

            Jj na elektrobajku to jede :))

            0 0
            • VladexAndroid  

              horáky jsem předjížděl a dokonce i silničáři tlačili. já jsem to vyjel bez zastavení.

              0 0
          • VladexAndroid  

            sem zapomněl napsat, že dolů mi to trvalo necelých 40 minut.

            0 0
            • Tomahomo  

              Kudy jsi jel? Zítra se tam chystám, ale pojedu od Ostravice.

              0 0
              • VladexAndroid  

                Krásná Papežov, jiný asfalt přece nahoru nevede.

                0 0
                • standoslav  

                  Můj synovec tam byl min. sobotu a říkal že nic tak strašného nikdy nejel; byl s partyjou, všichni na mtb, jen on na CX a jelikož i ten jeho nejlehčí převod byl „pila“ oproti těm jejich, všem ujel a nahoře na ně čekal. Někteří prý šli i pěšky.

                  0 0
      • Smazaný účet  

        Muj osobni tip je, ze vysledny povrch bude obsahovat hoooooodne volnych kaminku…proste jako by sravajici cestu polili asfaltem a pocukrovali ricnim sterkem. Takze bavte si vyjezdech a sjezdech…a nezaponinejte ze zachranna sluzba ma jenom jeden vrtulnik a pro nadseni z rychlosti by mohl chybet jinde......

        0 0
        • kamaro  

          Ač profesí projektant dopravních staveb, tak z toho popisu jsem stejně nepochopil co tam budou dělat. Jestli jenom zalepí výtluky nebo budou dělat nový koberec. Ale každopádně je jasné, že to bude úplně revoluční a boží, jen mám obavu aby to bylo horší než teď.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pisou to jako pohadku…neco dame na popraskanou vozovku a bude jako nova…ale imho pokud neudelaji novou ceatu, tak budou jenom lepit trhliny aby do vozovky nazatekalo…a asi zarovnaji par kritickych mist-der. Stejne je picovina na takove ceste zkouset maximalku…ale chapu ze silnizare by hladoucky asfalt ve vyjezdu potesil…

            0 0
          • zdenek  

            Spíš bych to z popisu odhadoval na opravu výtluků. Popisují to tedy trochu jinak, než jak probíhá u nás nejrozšířenější způsob opravy „emulzí a kamenivem“: nastříkat, přihodit lopatu jemného štěrku a v následujících týdnech počítat se zvýšeným výskytem nehod…

            Není na Lysou zákaz vjezdu pro auta? Pak by tohle asi nefungovalo: „Je nutné jí zajezdit koly automobilů k důkladnému utěsnění směsi ve výtluků“. Cyklisti to moc nezajezdí.

            0 0
            • Scotty  

              Zákaz tam sice je, ale v pátek, když jsem jel na silnici nahoru, tak mně zhruba za těch 45min předjelo 8 aut + 1 směrem dolů.

              0 0
          • Hanyz1  

            Vzhledem k časovému rozsahu akce a důležitosti cesty z hlediska silniční dopravy bych s výměnou celého koberce nepočítal ;-)

            ona je ta cesta mezi těmi, které vedou na vrchol kopce v Beskydech, de facto jedna z nejlepších :D

            0 0
        • Scotty  

          Těch volných kamínků se právě trochu bojím… Na sjezdy a maximálku kašlu dolů jedu vždy opatrně, ale ty výjezdy na silničce po štěrku by mě asi už přestali bavit. Pokud tedy udělají komplet celou cestu.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Promovideo JetPatcher masiny:

        http://www.youtube.com/watch?…

        takze to vypada na lepeni prasklin a der…tim padem na ostruvky drobneho sterku po cele ceste…no, hezkou zabavu:)

        0 0
      • Pavel  

        A do pi…Takhle „lepí“ silnice v Rakousku a je to s bídou jetelné na cyklokrosce, ale to tak po rovině. Na silničce z Lysé bych se na to mohl…

        A než to „zalisuje“ těch x tisíc aut, co přes to musí projet, aby se to „uválcovalo“, tak se ta silnice za těch xx let rozpadne komplet.

        No prostě, opět zase ********* na entou jak Brno… :-(

        0 0
      • Andrzej  

        jej, no tak cekam hromadu volnych kaminku a (nebo) to co jsem zazil na zelandu, o dost hrubsi povrch nez na ktery jsme zvykli u nas, ale jezdit se na tom v pohode dalo

        0 0
      • Paja.V  

        Nemáte někdo info, jak dopadla „oprava“ a v jakém stavu teď asfalt je? :-)

        0 0
        • Pavel  

          Před čtyřmi týdny jsem tam byl na silničce, vyjel i sjel jsem to bez rozbití huby, takže dá se to. ;-) Je halt potřeba dávat pozor na „štěrko-písková“ pole (tak, jak před tím na díry). Ale pláště to neprořezává a těch úseků „bacha, drobení na silnici, klouže to“ moc není a nejsou, co si teda pamatuji, v zatáčkách.

          0 0
          • Paja.V  

            Super, díky za info! Holt, nahoru si člověk zamaká v pedálech, dolů na očích a brzdách :-)

            0 0
        • KoudakT  

          Byl jsem tam dneska a nahoru i dolů to jde vyjet na MTB úplně v pohodě. Ani kamínky ani nic, čeho se lidi výše báli. Cestou dolů průměr přes 40 bez toho, že bych měl problém s povrchem.Spíš bylo protivné to vlhko v lese, potil jsem se, jako prase – dokonce jsem durch propotil dvoukilo, co jsem měl v kapse v dresu… Kolík ve stánku na to čuměl, jak z praku, ale nakonec ji vzal, jinou jsem neměl. :-D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.