• Univega

    Ahoj, tento týden jsem se vyskytl jako pěšák na Ještědu a uchvátilo mě to! Máte nějaký zajímavý tip na projížďku v okolí, s výjezdem nahoru a sjezdem po sjezdovce, tak kolem 2–3 hodin trvání?

    0 0
    • kolombo  

      Nahoru z Kryštofova údolí – Novina, pod viaduktem začíná modrá značka na Výpřež – Tetřeví sedlo. Odtud je na Ještěd jen kousek, po silnici a nebo po červené značce. Pak se dá sjed přímo dolů a nebo na Pláně a po Turistické sjezdovce dolů. Začíná kus před hospodou na Pláních, sjezd ma libereckou stranu kopce. Sedačková lanovka vozí kola bez problémů, kabinka bere jen dva cyklisty v jedné jízdě.

      0 0
      • davidak  

        Já dolů jezdim z Ještědu na Pláně, pak po značce na Hlubokou, no a tu bejvalou sjezdovku si docela dávám, pak už jsem doma:)

        0 0
        • kolombo  

          Docela hezké je dojet až nad Rašovku na Šámalku a pak jet traverzem nad Hlubokou a Pilínkovem a vyjet až v Horním Hanychově na Spáleništi.

          0 0
          • davidak  

            To jo, ale aby si někdo nesplet Šámalky:)

            0 0
          • PePu  

            Kde se da u Samalu zabocit na ten traverz? Jinak se v Krystofaku nemusi az na Novinu po asfaltu – jeste pred zacatkem obce se da v jedne zatacce odbocit na lesni cestu, ktera modrou krizuje, ale zase neni videt viadukt (pri ceste od Machnina je to v pravotocive zatacce doleva).

            0 0
            • kolombo  

              Od Šámalů je to zelená značka. V tom Kryštofáku je to samá zatáčka, který je to asi kilometr? Když nejedeš pod viadukt, tak to někde přejíždíš koleje?

              0 0
              • PePu  

                Ano, koleje prejizdim po starem prejezdu (jeste jsou tam zavory, ale uz bez pohonu). Odbocka je asi 200m (mam spatny odhad :) pred ceduli zacatku obce. Prejede se potok a pak jedes kolem prvniho baraku v Krystofaku (primo od silnice se k nemu neda jinak dostat). Na zacatku cesty je zavora, ale vetsinou otevrena.

                0 0
            • zac  

              myslis jak od silnice odbocis projedes uz v blizkosti baraku a vyjedes do lesa na takovou zpevnenou cestu?

              0 0
    • vinca  

      No ja jezdim z Jablonce , tak to davam nahoru: Radlo – Javornik – Rasovka – U Samalu – Plane Jested ( v podstate po modry znacce). Dolu: Tetrevi sedlo – Danske kameny – Sedlo nad zel.st. Krizany ( v podstate cervena znacka ) Krystofovo udoli (fajn hospody) Machnin – Straz n.N.(rybnik Kacak)- Katerinky – Rudolfov – Bedrichov , a dolu do Jablonce od Webrovky po hrebeni, nebo pres Kralovku a Severak.

      Ale to neni ani 2–3 hod, ani po sjezdovce .

      0 0
      • vinca  

        ale ma to vyhodu, ze takhle muzu dat obe Samalky

        0 0
        • davidak  

          To je koukám samá hospoda:). Ne, je to pěkná trasa, pro jablonečáka super.

          0 0
          • kolombo  

            To jde jet i z Liberce :-) V Jeřmanicích se dá jet nahoru na Záskalí po modré značce a nebo, pokud jedeš z Rádla tou spodní silničkou, tak se dá využít rozestavěné spojky nad opěrnou zdí u Rádelského mlýna a projet to na souběžnou komunikaci vedle dálnice. Po podjetí dálnice se odbočí doleva, pak už je to rovně …

            0 0
      • petryk  

        Jo, tuhle trasu schvaluju, obcas se v Jizerkach a okoli vyskytuju a ta cesta temer po hrebeni stoji za to. Hlavne ta skalka kousek od Plani – dolu samozrejme:)

        0 0
    • Univega  

      Všem díky, určitě si to projedu :-)

      0 0
      • Tommy  

        Ještě jedna: Z Hodkovic nad Mohelkou na Č.Dub, ve Vlčetíně doprava, přes Proseč p. Ještědem, Javorník, Světlou p. Ještědem po silnici na Ještěd. pak na Pláně, Šámalku, Rašovku, přes Javorník (jsou dva) na Záskalí a dolů do Hodkovic. No a závěr je v restauraci Na křižovatce nebo Na koupališti celé je to do 40-ti km.

        0 0
    • davidak  

      Já sem v neděli sjížděl po sjezdovce, po Liberecký, ale bacha, jsou tam vykopaný odvodňovací kanály, na XC kolo dost široký. Pak jsem najel na ten takovej dřevěnej mostek, kterej si tam DH kluci postavili, nějak jsem to neustál a zápěstí je v sádře:)

      0 0
    • honza130  

      ozivuju stary prispevek, rad bych se projel na Jested, okruh cca 40km… doporucite trasu?

      Koukal jsem na trasu z KPZ a to uz je trosku narocnejsi.. da se to zkratit, ale asi bych se nekde v lese ztratil, nevede to moc po turistickych znackach… :D

      diky za tipy :)

      Honza

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.