• Mark1

    Prosím o vysvětlení pojmů u kra?as, co je vložka s Coolmaxem, respektive jsou i jiné ??? A co znamená počet panelů, běžně jsou vidět 6-ti panelové, občas 8-mi panelové, co to znamená a jsou tam nějaké výhody ??

    0 0
    • Mamutt  

      Vložky – většinou platí že dražší (vyšší modely) je skutečně lepší, chtěj ploché švy, někteří výrobci používají spec. lepidlo — žádné švy, které by mohly tlačit nebo dřít. Panely = počet kusů, ze kterých jsou kra?áky sešité dohromady. Obecně platí, že vícepanelové lépe padnou. Za sebe (z hlediska poměru cena/výkon) doporučuji Specialized Comp Daytona

      0 0
      • Mark1  

        Díky za reakci, ale stejně mě není jasné jak rozlišit dražší modely, mám obavu, že v převážné většině jde o platbu za vzhled, nikoliv reálný stav vložky. Nebo jsou i vložky nějak odstupňované ??? Co jsem se tak díval, tak standardně se uvádí vložka s Coolmaxem a počet panelů. Přiznám se že te'd mám nějaké v podstatě obyčejné od Kalaše, jenže po přeletu přes přední kolo to na rozdíl ode mě nezvládly, proto hledám již něco lepšího, ale nerad bych platil jen za značku.

        0 0
        • Uža  

          Jisteze jsou mezi vlozkama rozdily. Vzdyt i tebou uvadeny Kalas pouziva asi 3 kvalitativne rozdilne druhy. Dobre patrne treba zde: http://www.bikecentrum.cz/uvex.php?… Vetsi pocet panelu zase lepe kopiruje tvar tela,… Za znacku a design se samozrejme plati, ale to plati vsude.

          0 0
          • Mark1  

            Díky, konečně jeden ze serverů, který to popisuje, teď jen najít odpovídající zboží k dané vložce, respektive naopak. Toto předpokládám platí jen pro De Marchi, jinde tomu bude zcela jinak.

            Že se platí za design/značku je samozřejmé a akceptovatelné, jenže nerad bych dopadl tak že koupím něco značkového (jako spíše fanda, to ani nemusím vědět) a nakonec zjistím že tam mám vložku horší než současnou pokrčenou od Kalaše.

            Původně jsem myslel, že existuje nějaký obecnější návod jak se v tomto vyznat.

            0 0
      • Jenda  

        mozna jsem barbar a nechavam svoji prdel zazivat stredovek:-) ale me uplne nejlepsi pomer vykon cena prijde u axonu Special II na www.axonsport.cz/…hastrana.htm proste tech 550 korun neresim a rozpadaji se asi o polovinu pomaleji nez treba G-sporty co jsem mel a vlozka je v pohode s plochejma svama. Ale je fakt ze kratasy nad 1000kc jsem v zivote nemel a zatim to ani neplanuju:-)

        0 0
    • Uža  

      Tohle platí pro De Marchi, ale zobecnil bych to tak, ze cim vic je vlozka profilovana a tvarovana, tim jsou gate drazsi. Dale roste cena s poctem panelu, pritomnosti plochych svu, a sitovanych ksand,… Projdi par obchodu ozkousej, vyber. Nic lepsiho ti asi neporadim.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.