• BLACK

    Zdravím všechny kolaře, zejména ty postižené optickou vadou oka. Rád bych se Vás zeptal zda při jízdě na kole používáte kontaktní čočky, jaké máte s nima zkušenosti, popř. nějaká doporučení. Hlavně mě zajímá jestli nedochází k nadměrnému vysušování oka/k. čočky při jízdě.

    Předem dík za každý naázor či radu.

    Black

    0 0
    • Gart  

      focus dailies, acuvue 2w s brylemi se nevysusuji, ale pro jistotu muzes vozit treba allergan refresh ocni kapky

      0 0
    • Elmaco  

      Mne sa nevysušujú ani s brilema, ani bez nich. Je však dobré občas zamrkat… ;o)

      0 0
    • lubos  

      johnson&johnson nejake 80% voda, nevim presne … 31dni*12hodinove .. bez problemu. Vysuseni oka mam problem jedine uvnitr mistnosti, venku ne.

      0 0
    • DyEm  

      Baush & … 1/4 roční, nevysušujou, akorát po dlouhým 6–8hod tréninku jsou pokrytý povlakem bílkovin? bordelu? kterej se blbě odtraňuje. Jo, jednou zaschly při 24hoďinovém závodě, ale to byla má blbost :) . Co je ale velice nepříjemný, pokud seš hodně prosolenej a lehoučce prší / sprchne, tak se posereš. Byl jsem rád, že jsem se dopotácel k benzínce a umyl si ksicht :(

      0 0
      • Monka  

        Nemyslim, ze by to bylo tim prosolenim – roztok sam o sobe je slany (vic nez slzy) a i morska voda vadi cockam nejmin -narozdil od chlorovany vody v bazenu (teoreticky, jinak je do bazenu nosim taky). Spis je to tim prachem, pylem apod., pak stipe…to jo. Ale jinak vyhody prevazuji nad zapory, cocky nosim pres 10 let, ted aktualne ActiFresh-mesicni, na kolo doporucuju.

        0 0
    • pavelr  

      Mám focusy určený na 1-měsíční nošení. Nosím je prakticky jen na kolo, takže mi vydrží i přes 3 měsíce. Většinou mám ještě brýle, s vysoušením nemám problémy.

      0 0
    • Otto  

      Používám je na lyžování, na plavání(pod plavecké brýle), do sauny a všude kde je vlhko.Na kole se mi neosvědčily.Sem tam mě vletí nějaký bordel, hlína,prach do oka a s čočkama je pak dost problém.Navíc i za brýlemy se mi dost vysušují oči a pálí. Holt jsem nějaký citlivý.

      0 0
    • vasek  

      Od minulýho tejdne jsem začal s focus monthly. Nosím je mimo zimu, tak si na ně musim každej rok trochu zvyknout, ale pak to je v pohodě.Měl jsem taky problém s vysušováním → pálení, jakoby cizí předmět v oku. To bylo ale jen při delší době v oku nebo extrém zakouřený prostředí. Určitě bych ale doporučil ty zvlhčovací kapky.

      0 0
    • Daf  

      Kontaktni cocka jsou naprosto skvele na kolo. Pouzivam jednodenni ale jen na zavody nemam zas tolik dioptrii abych nemohl jezdit bez nich. Pri dlouhejch sjezdech to chce trochu casteji mrkat :) Da se s nima jezdit i bez brejli ted mam na mysly zavody na blate kdy bryle musi z hlavy pryč abys neco videl. To je velka vyhoda oproti brylim s dioptr klipem.

      0 0
      • wmh  

        Souhlasim, kontaktni cocky jsou naprosto skvele na kolo. Tento tyden jsem poprve po dlouhe dobe vypad na kolo narychlo s dioptr. brylemi. Jako na potvoru nasledoval pad v desti na mokrem zeleznicnim prejezdu – vysledek : bryle na kusy, jeden poradny kus zapichly mezi vickem a obocim – jen o fous a byl by ze me kyklop. Takze to je moje odpoved.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.