• nachti

    Prosím o zkušenosti od uživatelů. V historii jsem nějak nenašel lidi co by je jezdili, buď kritiky, nebo obdivovatele. Jestli máte někdo zkušenosti, podělte se. Stačí 160mm vepředu? Vážím 71 kg. Funfuje to červené kolečko? Je nástup brzdné síly pozvolný? Je páka na začátku kroku měkčí, nebo jako u 525? Mám ted Formule 4Racing a navzdory té spoustě kritiky, jsem s nima opravdu spokojený. Teda až na maličkost, že už dvakrát mi nějak vypadla tyčinka pístu, jednou během maratonu na Slovensku a její hledání v trávě je během závodu dost stresující, tak jsem se rozhodl upgadovat.

    0 0
    • cabbage  

      jezdim je o neco vic nez mesic. 160 vepredu ti bude bohate stacit pokud nejezdis fr/dh(ale to by ses neptal:) ja mam 75 +5kg kejml. cervene koleck slouzi k nestaveni chodu packy, ne k roztahoveni desticek(to me dost nesr*lo) nevimj co znamena " Je páka na začátku kroku měkčí, nebo jako u 525?" s 525 nemam zadny zkusenosti s vyjimkou tech co ma otaku na drobkovi:) ale ty sdou na 200mm kotoucich… juicyny brzdej rozhodne lip nez fhx-9, HPH3, cokoliv nechanickyho a ta Formula 4Racing(185mm) co sem mel moznost testovat… paka je pomerne masivni, takze si nemyslim, ze by z ni melo cokoliv vypadnout.

      0 0
    • Ivann  

      Jezdim je necele dva tydny, brzdi dost dobre, i kdyz musim rict, ze jsem ocekaval vetsi rozdil oproti mechanickym Avidum. V soucasnosti resim dva problemy – vibrace zadniho a obcas i predniho kotouce (podle recenzi na mtbr.com je to docela casty problem u kotoucu ve tvaru polygonu) a stale se mi nedari vhodne nastavit vzdalenost desticek, tak aby neskrtaly o kotouc (resp. nevim jak na to). 160 mm kotouc vpredu by mel stacit na normalni XC (mam 77 kg i s camelem), cervene kolecko skutecne funguje a davkovani brzdne sily mi prijde taky dobre.

      0 0
      • nachti  

        Nastavování u post mounting je snad poměrně jednoduché. Necháš třmen nedotažený, stiskneš páku a dotáhneš. Možná + trošku laborování.

        0 0
        • Ivann  

          No a o tu trosku laborovani mi jde :-) Dneska jsem zkusil vymezit rovnomerne vzdalenost desticek od kotoucu tak, že jsem z obou stran vsunul cistou vizitku a pokracoval podle navodu. Zatim to vypada O.K., uvidime po delsi vyjizdce.

          0 0
    • lubos  

      Pripojim se, z tech co jezdi AJ7 muze je srovnat s XTR hydrami , resp. XTR trmen + desticky + kotouc.

      0 0
    • JMT  

      musim rict ze i s malym kotoucem (165mm) brzdej fakt super. ale holt mechanika to neni…

      0 0
      • cabbage  

        uber, 160..:-))

        0 0
      • lubos  

        horsi nez mechanika ? To snad ne :(

        0 0
        • cabbage  

          klid, jmt je fanaticky zastance mechanik kvuli udajne jednodussi udrzbe(blbost) ale sam uznal, ze juicy s 160 brzdi lip, nez jeho cps s 180:-)

          0 0
        • JMT  

          neni to horsi nez mechanika, jenom me na nich stve ze to neni mechanicky… :-) p.s. co sem jezdil juicy na jinym biku, tak to brzdilo dost bidne, brzdej super ale musej bejt naprosto vyladeny…

          0 0
      • mawerick  

        mechanika to neni? tim jako ches rictze mechanika brzdi lip nez hydra?

        0 0
    • nachti  

      Diky. Tak zatím žádný vyloženě negativní názor nezazněl. Na občasné cinknutí kotouče jsem už zvyklý (mám 185 vepředu), to ke kotoučovkám tak nějak patří. Jen s tím kolečkem nemám úplně jasno, měl jsem za to, že posunuje pístek v páce, tak asi ne. Ale nedělá snad jen to, že oddaluje páku od gripu – tak to ma ta 4Racing.

      0 0
      • Pebe  

        Mám sice Juicy 5, ale… páku od gripu oddaluje šroubek. Jinak mám kolek 95kg, vepředu 160 kotouč a stačí to v pohodě. Občas mi v zatáčce cikne, ale to je díky vidlici, jinak neškrtá. Spokojenost veliká, šetřim na zadní :-)

        0 0
      • Zdyn  

        Jo to kolecko posouva pistek,ale nedela nic s destickama.(je to otevrenej system) meni se jen krok na pace.

        0 0
    • Standa  

      Jezdím je cca dva měsíce.Když jsem byl s manželkou na Gardě,při sjezdu citelně klesla jejich účinnost.Byl to ale extrém,pořád jsem přibržďoval,přezto jsem objednal 185-ku kotouč(mám 70kg i s camelem).Dou­fám,že se ho letos dočkám.Kotouč mi necinkl ani jednou,seřízení je otázkou chvilky.Když je sucho,jsou tiché-v dešti je to ŘEV(s origoš destičkama,s jinýma nevím).Vím,že se to nedá srovnat s motkou,tam mi brzdí šest pístků,ale přezto jsem očekával větší účinnost.Tento týden mi začala drbat přední brzda,ve velké rychlosti to není poznat,ale při dobržďování celkem citelné.Kotouč mám odmaštěný,neš­majdá,nevím čím to je.Dneska jsem to pocítil i na zadku.

      0 0
      • nachti  

        Díky za varování (pokud to mam jako varování chápat), ale přišlo pozdě, už jsem je objednal. Pokud budou aspoň o malo lepší než současné Formule, budu spokojený. Ono s těma „polygon“ kotoučema není spokojeno víc lídí, viz mtbr.

        0 0
        • mawerick  

          a jak jinak formule krome toho vypadavyjiciho dilku? ja ted mam M555 ale formule bych mozna i bral az budu upgradovat na novej bike…

          0 0
          • nachti  

            Jinak jsou v pohodě, jak už jsem psal na začátku. Odvzdušňování tak po 2k km, dávkování skvělé, krok je hodně pozvolný (pro někoho možná houbovitý), prostě pravý opak 525(555) – kolo zablokuješ až skoro u gripu, vadnutí brzdného účinku – nemůžu srovnávat, ale je pozorovatelné až při opravdu dlouhém brzdění. Když to tak píšu, tak se znovu zamýšlím proč vlastně upgaduju. Asi to chce změnu a když se to týká biku, tak nejde vycouvat. Ty moje Formule už jsou zamluvené, ale můžu Ti dát kontakt kde bys je sehnal docela levně.

            0 0
      • morgoth1  

        ja teda jezdim juicy5 ale mam z nich podobny pocit. Na suchu jsou super, ale v desti je ten zvuk strasny. Chystam se vymenit origos desky za faststopy. Prisel jsem na to ze kdyz brzdy zacnou vybrovat tak se mi neco povolilo. nejcasteji to byva rychloupinak. Po dotazeni zase OK. Jinak jsem s nima docela spokojeny.

        0 0
        • Alesh  

          Ja je mam necelyho pul roku a musim souhlasit se vsim, co zde bylo uvedeny: taky mi vibrujou pri nizsi rychlosti (ale nic na co by si clovek nezvykl, nic hroznyho), brzdi vcelku obstojne (mam bohuzel srovnani jen s Formulema B4 :-)), davkovani paradni, vzdalenost paky se ladi sroubkem, red knob doladuje chod (kratky, dlouhy – pro mne zrovna dost uzitecny stelovani). Dotazeni upinaku zkusim zkontrolovat, ale dle mne to tim neni. A ze mokry a nekdy i suchy hulakaj je snad zbytecny psat :-)) Kazdopadne jsem zvedavej, az nekdo otestuje nejake alternativni desky…

          0 0
    • JIRA  

      Po 5 dnech v Jeseníkách je můžu jedině pochválit. Nic jsem neseřizoval – prostě byly namontovány. Za deště pískají jen na první přibrždění. V bahně – bez problémů. V trialových sjezdech je hlučnější ale všichni, co už kotoučovky mají tvrdili, že si to sedne a že za to může rozpálený kotouč. Přehřívání v dlouhém sjezdu jsem nezaznamenal. (Kralický Sněžník – Stříbnice – 15 km) Jediné co jsem neodhalil je zvuk připomínající zastrčenou vizitku do drátů při přibržďování. Vážím 71. Magické červené kolečko je podle mne (=pro mne) zbytečné. :)

      0 0
      • Pebe  

        Ta „vizitka“ je tvarem kotoučů :-)

        0 0
        • JIRA  

          Díky. Takže daň za design. :) Je fakt, že to dělá jen ve větší rychlosti a když se k tomu přidá šustění roztočených CROSS MAXů… No mě to nijak neotravuje. Hlavně, že to neškrtá, když nebrzdím.

          0 0
      • JIRA  

        Opravuji to s tím bahnem. Včera jsem kolo „utopil“ v bahně u Vltavy a od té doby výrazně dře zadní kotouč. Povolení destiček nepomohlo a tak přemýšlím o posunutí třmenu (možná jsem ho někde trefil). Nejdřív ale musím z kola sundat ty 2 kila bahna.....a z předsíně další kilo co opadalo.

        Pokud máte někdo zkušenost jak „občerstvit“ brzdy po bahenní lázni, tak pište. Stejně jako kde koupit jiný destičky než originál ......nebo i ty originál za dobrou cenu.

        0 0
        • Gatier  

          ostriekat vapkou?

          0 0
          • JIRA  

            No to je poslední co mne napadá – že se dostalo bahno za destičky a nedovolí jim se vrátit.

            0 0
        • Cryzyy  

          :) jsem rad, ze jezdis ! :) sice nevim jake jsou, ale budu porizovat desticky na www.cykloprofi.cz/

          0 0
        • croscountry  

          V sobotu som vliezol do blata až som utopil zadný kotúč. Samotné teleso brzdy nie. 5–10 sekúnd pri brzdení to šustilo, potom stíchlo a fungovalo ďalej.

          0 0
      • ota  

        mám to s nima podobně.hlavně to chce nebrzdit v dešti ve městě,protože infarkt chodců z toho nelidského řevu si nevemu na triko.kolečko nějak nevyužiju,"vi­zitku"v drátech akusticky neřeším,jen se mi zdá,že to díky tvaru kotouče nerovnoměrně brzdí,zvlášť při pomalé jízdě.Při vyšší rychlosti jsou fantastické(pro mne).vážím 72 kg. zatím asi nej brzy ,co jsem mohl zkusit.

        0 0
    • Včelda  

      Já je mám dva roky. Za mokra opravdu vydávají strašidelné zvuky, ale po chvíli se to nějak obrzdí a už je to v pohodě. Při výměně destiček jsem zkusil jiné, než originální, ale neseděly tak, jak bych si představoval (nezapadly do prasátek), tak jsem tam nakonec dal originál a bylo to v poho. Tak na to pozor! Také jsem už je musel asi třikrát odvzdušňovat, mám pocit, že na to trochu trpí. To asi považuji za nejvážnější problém. Jinak jsem spokojen a výše uvedené neduhy považuji za spíše běžné provozní jevy.

      0 0
      • croscountry  

        Ja som mal od výroby veľmi voľné tie červíky v šroube aj va nádobke na kvap. Išli povoliť rukou. Možno to tak má byť a možno mohla byť chyba tam.

        0 0
      • JIRA  

        Čím na J7 mažeš pístky? Jsem to nějak zanedbal a teď bych potřeboval půlku zadní brzdy „rozhýbat“. Máš nějaký vyzkoušený postup? Jak často mazat a co všechno vlastně?

        V historii někdo píše DOT a jiný Silkal.

        0 0
        • Včelda  

          Já je nikdy nemazal.Vždycky chodily. Zeptám se na to ve servisu, čím to mazat a dám Ti vědět.

          0 0
        • hanz  

          silkal nebo silikonová vazelína vždycky pomohla.

          0 0
          • JIRA  

            Takže vyndat destičky, prostříknout okolo pístků a setřít? Nevím jak bych tam dal tu vazelínu. Nebude tolik vzlínat.

            0 0
            • hanz  

              vytlačít pístky, prostříkat silkalem, otřít nečistoty, prostříkat, zatlačit, vytlačit, prostříkat, otřít, zatlačit.....prostě to udělej několikrát až se to začne hejbat. Dej pozor at ty pístky nevytlačíš až na podlahu :-)

              0 0
              • JIRA  

                Díky za odpověď.....ale snad již poslední série dotazů:

                Čím je vracíš zpátky (zatlačuješ)? Zatím mi každý říkal, že když vyndám destičky tak na páku nesahat, jelikož nedostanu pístky bez násilí zpátky. Dělat tuhle proceduru i preventivně nebo jen v případě, že to začne zlobit?

                0 0
                • hanz  

                  vytlačim je samozřejmě pákou ale jen tak 3mm aby koukali, udělám proceduru a zatlačím je zpět čímkoliv co mám po ruce od šroubováku po montpáku…dej pozor jak budeš jeden zatlačovat tak pravděpodobně může druhej vylejzat tak dělej oba současně…stejný je to když je vytlačuječ, většinou jede jen jeden.

                  0 0
                  • hanz  

                    jo a dělám to preventivně jednou ročně nebo když to zlobí

                    0 0
                    • JIRA  

                      Tak jsme to promazal silkalem, ale stejně jeden pístek vyjíždí rychleji a druhý se podle mne nevrací tak, jak by měl. Co vlastně zajišťuje „odskočení“ destiček?

                      0 0
                      • hanz  

                        dokonalé to nebude nikdy, jestli to funguje jak píšeš tak to bude myslím klasika

                        odskok destiček zajištuje páčka..prostě podtlak po uvolnění páky…některý brzdy maj pružinky který tomu pomůžou.

                        0 0
                • croscountry  

                  Ak by to nešlo,, tak povoľ ten červík v šroube. Nemusíš kvapalinu tlačiť všetku do páky, ale ti vytečie von. Potom nie je problém ju doplniť. Je to obyčajná DOT 4. A nemusíš ju ani odvzdušňovať. Vykrútiš toho červíka von a kvapalina ti bude pomaly odkvapkávať. No a ty ju budeš strikačkou pomaly doplňať do nádobky. Keď si myslíš, že celý obsah je vymenený, tak ti niekto rýchlo chytí závit na červíku, dotiahneš ho a prípadne ešte doplníš do nádobky. Zároveň takto vymeníš i starú kvapalinu. Mne to fungovalo bez odvzdušňovania.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.