• luCas

    Vcera sem se dozvedel ze po Brne clovek nema jezdit na kole. Mame prej chodit pesky. Cyklisti prej sou spolu s motorkari dobrovolny darci organu a kdybych chtel tak mi prej ty lemry co mu lezi na salech ukaze. takovyhle keci mi vcera rek pan radoby doktor Tomasuk na urazovce kam me privezla zachranka, kdyz me na hlavni sejmul nakej ***** z kola a ujel. Takovyhle doktory by pole me meli rovnou strilet, slovo sport mu asi nic nerika. Asi by si pral aby sme sedeli doma a vubec mu nelezli do ordinaci zvlaste kdyz uz chce jit domu. Jinak sem zaplat pan Bud skoro v pohode, kolo drobet odreny a zniceny sedlo. K ridicum uz ale po vcerejsku nemam slov…

    0 0
    • MartinS  

      Trochu važ slova, je to jeho osobní názor, na který má právo. Jinak příště se nech přivést do Vojenské nemocnice, u nás Ti nikdo nadávat nebude.

      0 0
      • scret  

        Coze? Jeho osobni nazor? To je holej nesmysl. Na jeho osobni nazor neni pacient zvedavej. A kdyby by to byl dobrej doktor, tak by si svy kecy nechal akorat tak pro sebe. U svyho znamyho doktora bych takovej nazor zkousnul, ale u cloveka, kterej me nezna, bych mu ty blby kecy zase vratil.

        0 0
        • Paja  

          Jo, ale pohadat se s nim muzes, pokud mas jen odreniny jako lucas, ale se zlomenou nohou ses trochu zavislej na tom doktorovi a asi se moc nevyplati ho proti sobe stvat at mele sebevetsi nesmysly.

          0 0
          • scret  

            To potom jo, ale aspon na nej potom muzes podat nejakou stiznost. Sice to bude vzdycky tvrzeni proti tvrzeni, ale co jinyho potom delat. Protoze nekteri lide si jeste nevsimli, ze uz nekoukame v TV na Husaka. A pacient je prece klient, ze kteryho jsou penize. Je to sice hnusny, ale proste je to tak.

            0 0
      • enjoy  

        jojo,hitler a mnoho jinych meli taky jenom svuj nazor. dost sem to prehnal,ale nejak me to k tomu napadlo.

        0 0
      • P.B.  

        Z pohledu toho doktora (pravdepodobne nesportovce) je to forma prevence. Z pohledu sportovce asi hodne nepochopitelna, ale nic jinyho bych v tom nevidel a rozhodne bych ho kvuli tomu kokotem nenazyval.

        0 0
        • Paja  

          Myslim, ze dneska uz to neni tak hrozna nadavka, jsou i lepsi;) Ale z pohledu cloveka, ktery byl minimalne v rakousku a vi jak se tam ridici chovaji k cyklistum a chodcum a jake cyklostezky jsou treba kousek odsud ve Vidni a jak je frekventovana a respektovana doprava na kole v zemich jako je Dansko, Nizozemi,…je to akorat strkani hlavy do pisku: ridici jsou tady hovada, co cyklisty neuznavaji, cyklostezky ve mestech temer neexistuji a ty co jsou nejsou propojene,…=cy­klisti jsou blazni, nebezpecni svemu okoli tim, ze chteji po meste jezdit a ohrozovat sve okoli, zejmena pak motoristy, kterym brani v jizde vyssi rychlosti:( Uf to jsem se rozjel.

          0 0
        • brubaker  

          Churchil taky říkával „No sports“ jako prevence.

          0 0
    • Eda-Velo  

      Hlavně se chlape uzdrav :-)) Ty řidiči jsou stejný jako cyklisti, jenom si některý neuvědomujou jaká je to kupa plechu. To si připadaj jako v tanku a jsou okamžitě mistři světa. Taky jsem měl rozpor s řidičem který po mém zdviženém prostředníku zastavil a rozčiloval se že jsem tam měl minimálně 10 cm místa. Málem mi návěsem roztrhnul nohu. Na druhou stranu se někdy podívej na rádoby cyklisty co se motaj až ke střednímu pruhu…ale to by bylo na dlouhý povídání, tak se dej do kupy a hurá zpátky do městské „jungle“

      0 0
      • Vezirek  

        Kdyz je uzkej pruh v nejakem neprijemnem miste, tak ject na kraji je min bezpecnejsi, nez ject chvili uprostred. Na kraji te spis potka neco jako vytlaceni z vozovky…

        0 0
        • fíha  

          naprosty suhlas

          0 0
          • Luke  

            tak tak. jednou se o me baba ve favoritu skoro otrela, chybely me milimetry. od te doby se cpu vic doprostred, aby me nikdo nemohl predjizdet, kdyz jede neco v protismeru.

            0 0
    • ihik  

      Taky znám jednoho doktora, ale ten pro změnu když vidí dítě na kole bez helmy zuří tak, že kdyby byli poblíž rodiče toho dítěte, tak je asi vlastnoručně zabije. Možná to bude tím, že jim denně sešívá ty rozbitý hlavy… a o těch, který už na to šití nejsou, ani nemluví… Moc se těm doktorům nedivím, z jejich pohledu je na tom cyklista stejně jako člověk, kterej si dobrovolně zaváže oči a bude přecházet magistrálu… Já zase na druhou stranu nechápu, že každej druhej doktor hulí jako fabrika :-)

      0 0
      • TomK  

        No vidíš a já znám jednopho primáře na ARO a ten mi zcela vážně radil, že pokud chci jezdit v lese mezi stromy, tak si přilbu nemám brát, nemám-li v úmyslu strávit zbytek života jako pytel hnoje napojený na hadičky.

        0 0
        • BiSon  

          A rekl ti jak to myslel? :-)

          0 0
          • TomK  

            Popsal mi to docela barvitě na mnoha případech, se kterými se setkal :-(. Prostě je lepší mít díru v hlavě a odejít důstojně, než se nemoct pohnout po přeražení krční páteře. Nedal jsem na něj a přilbu vozím, jen se trochu víc zamýšlím.

            0 0
            • RomanH  

              Ono si asi nevyberes – s prilbou by jsi zase treba neco ustal v pohode a bez ni by jsi zkoncil treba jako lezak, hodne zalezi na nahode. Ja prilbu roztrelil na 4 kusy v Adru a myslim si, ze bez ni bych asi byl ten druhy pripad.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                lezak… mnam :)

                0 0
              • Paja  

                Presne tak, myslim, ze pripadu, kdy to odnese helma a ty bud vubec nebo otresem mozku a bez helmy dirou do hlavy a minimalne dlouhym lecenim bude podstatne vic nez pripadu, kdy ti nepomuze ani helma nebo z tebe bude do konce zivota lezak.

                0 0
              • jakub  

                neni to nahodaou ta, co ji ma Medoch vystavenu v Polici v karame??? (((-:

                0 0
                • RomanH  

                  Urcite ne – ja jsem z Brna, prilba byla Mango Breeze a bral jsem si ji s sebou domu kvuli sleve pri koupi nove – po dohode to jde i s jinymi prilbami nez s Girem :o)

                  0 0
            • Pá-dlista1  

              Jenze zase vubec nevidel tu absolutni vetsinu bikeru, kteri s helmou na dva kusy odkraceli do obchodu pro novu. Misto toho, aby se jim v hlave hodiny rejpal neurochirurg a pak skoncili jako debilci. Proste integralu v lese sundam, az budu chtit spachat uspesnou sebevrazdu.

              0 0
    •  

      Svym způsobem měl doktor pravdu. Chápu tvoje rozčilení vzniklý situací, která se ti stala. Považuj doktora za nestranného člověka. Vidí to z toho pohledu, jak je jízda na kole leckdy nebezpečná. Ty jako cyklista, kterýho srazilo auto to vidí taky trochu jinak. Myslim, že tvoje reakce na doktorova slova je trochu přehnaná.

      0 0
      • Lucka  

        Tak nejak to taky citim. Kdyz me sejmula motorka a odvezli me do menocnice, tak mel doktor taky takovy reci…proste je to doktor…

        0 0
      • enjoy  

        myslim ze jeho reakce v jeho situaci neni ani trochu prehnana.neumis se vzit do jeho situace,tak to tak nevidis.

        0 0
      • blue  

        ja teda nevim, ale kdyz me porazi auto na hlavni a on mi bude rikat, ze to je vlastne moje chyba, protoze jezdim na kole, tak mi to zas tak v poradku teda neprijde…

        chodcum taky rika, ze je to jejich chyba, ze nemaj chodit po meste, kdyz je nejakej debil porazi?

        0 0
        •  

          Doktor mluvil o cyklistově zavinění? Já to teda v původním příspěvku nikde nenašel. Co měl podle tebe doktor říct? Třeba: Seš bůh, žes to přežil, jen tak dál, jel si po hlavní, měl si přednost, seš v právu a já ti fandim? A je doktor povinen jezdit na kole, aby pochopil, jaký je to nebezpečí, aby se vžil do situace toho, koho mu tam přivezou? Doktor je pouze nezasvěcená osoba, která to vidí ze svýho pohledu každodenního řešení stejných situací. Řekl svůj názor, má na něj právo, nikoho tím neurazil.

          0 0
          • enjoy  

            spis tim neurazil tebe.ma pravo na spoustu veci,ktery by byly dost nepatricny.za­razujes se k tem co takhle mluvi protoze se to jim nestalo.

            0 0
            • Lucka  

              A tebe uz nekdy nekdo sundal z kola? S mim-li se ptat?

              0 0
              • enjoy  

                bydlim v praze tak co myslis?:-) nikdy to ale nebylo na nemocnici. treba pred par mesici jsem jel z vysehradu dolu do podoli,takovou zapadlou ulickou,docela slusne z kopce a prede mnou zenska,sla furt rovne,kdyz sem ji mijel tak uhla prudce doleva,uplne z niceho nic(ne kvuli me,o me vubec nevedela),nic zajimavyho tam nebylo.stacil jsem trochu zareagovat,dostala to do ramene,trochu.ja to malem koupil o zed na kterou jsem se ritil.kdyz jsem zastavil tak jsem bezel za ni a strasne jsem se omlouval. jednou me nejakej kreten malem uriznul hlavu dratama do betonu ktery mel na strese auta a neoznaceny,vy­kukoval z vedlejsi a ty draty dost precnivaly.jeste mel keci,myslel sem ze ho rozkopu.no nic moc se rozvasnuju. jinak nejaky pesaci,co se chovali dost neracionalne,ale i tem se vzdy omlouvam,protoze jsou vetsinou v pravu. ale kdyz na me nejakej dedula s coklem bez nahubku a voditka(ja osobne bych to nevyzadoval,je to casto zbytecnost) zacne hulakat co jezdim po chodniku,kdyz se mu pritom vyhybam trimetrovym obloukem a jeste pomalu,tak ho s radosti servu.

                0 0
                • Lucka  

                  No to jo, to je jasny, takovy veci se dejou. To me taky cas od casu nekdo hodne nastve. At je to pesak a nebo nekdo v aute. Mne slo spis o tu nemocnici…Me kdyz tam odvezli, tak jsem byla rada, ze se mi venujou a kdyz doktor mel narazku na muj ucet, tak me to mohlo jen mrzet…at doktor rekne co chce, je to on kdo ti pomuze.

                  0 0
                  • enjoy  

                    jako uz sem v nemocnici se zranenim byl,to jo:-) nektery doktori a je jich docela dost,jsou velky soumeni,delaj si srandicky a jiny jsou uz nasrany a spis cloveka serou.asi to bude tim ze videj porad ty samy pripady,u kterych si lidi nedaj rict.sice to chapu ze jim pak ujedou nervy a neco reknou,ale v tomhle pripade pro nej pochopeni nemam a i kdyby to byl ten pripad ze by treba v pravu byl,tak by stejne mel bejt ticho,mel by se ovladnout a rict si vybral sis to tak delej.precijenom neni placenej za moudra,on se vykeca,ulevi se mu ze to zase jednomu rekl,ale k cemu je to dobry cloveku kterej si to sam nezpusobil a nema zapotrebi tohle poslouchat.

                    0 0
                  • scret  

                    To je bohuzel smutny dukaz stavu naseho zdravotnictvi!!!

                    0 0
                    • zirecek  

                      Vseci akorat kydate hnuj na doktory, ale kdyz dojde na vec, tak ste radi, ze vam nekdo pomuze. Lekar v nemocnici (chirurg) ma rozhodne jine nasazeni v praci nez vetsina zamestnani; je uplne normalni, ze vtipkujou, ze nekdy nadavaji, ze maji pustenou hudbu na sale; jinak by z toho zcvokli. Kdyz nejsi doktor nemuzes posuzovat. A kde je nase zdravotnictvi? Co ti vadi? Moc cucis na media, kde ze vseho delaji senzaci. Zkus si udelat vlastni nazor, zamysli se, co bylo v nemocnici pred par lety, jak vypadala a kde je to dnes? V drtive vetsine mam lepsi zkusenosti nez pred par lety!

                      Mam taky spatnou zkusenost s jednim chirurgem. V nedeli jsem si zlomil zaprstni kustku na noze. Na chiru jsem dorazil kolem obeda a doktor flirtoval se setrou a bylo evidentni, ze nechape co tam chcu na obed v nedeli, :-). Nohu mi zasil, pak pro jistotu zrengenoval, noha samozrejme zlomena-pak zase rozesil a srovnal kosti, zasadroval…

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Byl jsem v nemocnici na civilce a tak trochu predstavu mam. Treba sem tam poprve videl na vlastni oci psaci stroj :) Jasne ze to je uz nekde jinde nez pred par lety. Treba doktori uz nosi jine civilni obleceni a jezdi lepsima autama :) Penezma se tam mrha a setri na nespravnych mistech a pracovni nasazeni… no comment. V soukromem sektoru by si to dovolit nemohli. Samozrejme jsou i vyjimky.

                        0 0
                        • PT  

                          Kdybyste si porovnali pracovní vytíženost,únavu a následné ohodnocení s mnohými z vás,a nemyslím to špatně,protože kvalitní práce se musí ocenit,tak jsou na tom naši doktoři mizerně a nedivím se jejich naštvání.V téhle zemi si lidi neváží vlastního zdraví,o to méně lékařů,takže jakmile budu mít možnost,jedu pryč.A na kole(na víc nevydělám:)

                          0 0
                          • enjoy  

                            v ktere zemi si lide vazi vlastniho zdravi?

                            0 0
                            • PT  

                              Rozhodně tam,kde není lékařská péče zadarmo a je zavedené obecné povědomí,že za své zdraví si každý zodpovídá.

                              0 0
                              • enjoy  

                                nikde neni nic zadarmo.

                                0 0
                              • enjoy  

                                trochu blbe jsem odpovedel:-),vim jak to myslis.ne ze bych s tebou uplne souhlasil:-)

                                0 0
                              • Pá-dlista1  

                                JJ to je videt treba na americanech. Nejlepsi jsou jejich destruction videa. Treba Appetite 4 Destruction je dobrej kousek :) To by clovek neveril jak se muzou sami takhle mrzacit. To ze jsou tlusty jako prasata jim na zdravi taky neprida.

                                0 0
                      • scret  

                        No tak zaprvy, na vsechny doktory nenadavam, ale jen pisu, to co si myslim o ty dany situaci, kvuli ktery je tahle diskuze. Za druhy, ja jsem zdravotnik, no teda byl jsem jeste donedavna, takze vim moc presne jak to v nemocnici chodi. Takze v tomhle smeru opravdu poucovat nepotrebuju. Za treti, na media necucim, ty mi jsou celkem u pr… A za ctvrty, mam mozna narozdil od tebe srovnani i se zdravotnictvym jinyho statu. Dost veci je samozrejme o penezich, ale dost je o lidech! A bohuzel totalitni mysleni v nasem zdravotnictvi se jeste stale v hojne mire vyskytuje. A to, ze doktori vtipkujou, poslouchaj hudbu na salech apod., to mi absolutne nevadi, naopak jsem pro.

                        Ale asi jsi zapomnel na nejakou lekarskou etiku, Hypokratovu prisahu apod. takze to toho doktora absolutne neomlouva, ze nekomu nadava, ikdyby mel sichtu buhvi jak narocnou!!!

                        0 0
            •  

              Stalo a ne jednou.S auto­mobilistama jsem měl už řadu konfliktů. Spíš mě štve především to, že se o člověku hned mluví že je ***** jen proto, že řekl co si myslí. Toho doktora neznám a je mi ukradenej. jde mi o princip. Jak už tu bylo psáno, pokud se někomu něco nelíbilo, měli si to říct hned v ordinaci. Hlásat o někom že je ***** za jeho zády mi připadá divný :-).

              0 0
              • enjoy  

                mel to rict jemu a nam treba taky,aspon se muzem postekat:-) nejde o to ze rekl co si mysli,to at si rika treba kamosum v hospode,ale kdyz to cpe cloveku kteryho prave tohle muze ****** asi nejvic,tak to neni o.k.

                0 0
    • Siddha  

      LUCAS ty ses fakt neskutecnej blb. Su z Brna, auto me v Kobylnicich sejmulo naposled v zime, na podzim mne sili xicht po valne hromade… Mam zdratovanou ruku, bifteky a jizvy skoro vsude… A tak proste vim, ze je to nebezpecnej sport, taky ho provozuju.. Muzes mu ale snad rict, ze se neda nic delat, ze se z mesta nejak dostat musis, ale nenadavej! Doktor kterej ti zasije rozbitou drzku nevymachanou zaslouzi kapku ucty. Neni to nejspis LUCAS, kterej dokaze akorat nadavat.

      Zamyslete se lidi nad sebou… prosim…

      0 0
      • enjoy  

        tos to trochu prekroutil ne?on je za to placenej ze sije lidi,nikdo ho k tomu nenutil,spis se musel skoro pretrhnou aby delal co dela. ja kdyz si jdu koupit rohlik taky nerikam pokladni at vyridi moje vrely pozdravy pekarovi. ses asi vubec nezamyslel nad tim co bys rikal ty kdyby ti tohle nejakej doktor rikal,kdybys byl zrovna dolamanej a doktor by ti rikal ze ***** ses vlastne ty.

        0 0
        • Siddha  

          Kdyby me to nejak sralo, coz by nesralo, pac vim, ze jezdit po tom nasem zk*** meste je cipovina, to ale ted nemluvim o tom, ze by se s tim nemelo nic delat, to je jina otazka, tak mu to reknu rovnou. Slusne a jemu do oci! Tohleto je zbabely zbavovani se nejakejch mindraku, pane Enjoy!

          Mimochodem premyslis nekdy nad tim co pises? Pokladni a doktor? Nejak ste me na**ali, fakt tohleto nechapu…

          0 0
          • MARIN  

            to jako ta pokladni je menecenna nebo co???

            jinak ale souhlas s tim, ze to mohl rict doktorovi primo do oci. Tady anonymne je kazdy hrdina :)

            0 0
            • Siddha  

              noooo asi ne menecenna, ale asi do toho nema moc co mluvit…

              cyklistice zdar

              0 0
          • enjoy  

            kdyz je nekdo nasranej tak moc nepremysli,je to na tobe videt.nekolikrat sem si precet muj prispevek a tvoji odpoved a nechapu co se ti nelibi.kdyz ty pises takovy kraviny ze bych mel bejt vdecnej cloveku kterej mi jeste nepravem skoro nadava a ty ho obhajujes,tak si ho muzu prirovnavam ke komu budu chtit a porad to bude sedet. jeste mi kdyztak vysvetli jaks to myslel s tema mindrakama.

            0 0
    • mastihuba  

      jako řidič, kterej jezdil jen po Brně cca 40 000km/rok musim říct že ježdění po hl. tazích na kole (Vídeňská, Hněvkovského atd…) se rovná sebevraždě. V úrazovce sem si něco podobnýho vyslechl po fotbálku, takže bych si myslel že to co řekl tobě říká i bábě která de v zimě po chodníku pro rohlíky a uklouzne. Té prozměnu řekne aby seděla doma. Hold mistr světa.

      Spíš je důležitý aby jste se nedostaly do ruk nějakymu v-l-vi, kterej vám u zlomený kosti nechá půl cen?áku mezeru a celý to dá na měsíc do gypsu viz. jeden známej U sv. Anny.

      0 0
      • Karaya  

        Tak s tim jsem se asi taky potkal, mel jsem takovej vetsi vyron v kotniku, on mi to dal na mesic do gypsu (všeléčící metoda) a pak se hrozne divil ze se to jeste zhorsilo..Odbelhal jsem se k jinymu a ten se nad jeho postupem velmi podivoval…

        0 0
    • MartinS  

      Většina úrazů vzniká z hlouposti, nedodržování předpisů a podobně. Proto se nedivte, že občas lékař nadává. Co by ste řekli rodiči dítěte které si rozbije obličej o palubku jenom proto, že mu rodiče nekoupí autosedačku? Podobné je to u cyklistů, kolik pseudobikerů jezdí bez helmy?A pak se stane, že to občas slízne od doktora i ten nepravý.

      0 0
      • mastihuba  

        neřekl bych že kdo nemá helmu neni bajker, každej si zdraví ničíme nějak jinak, někdo hulí, někdo je imrvere ve stresu, u tý helmi je to evidentní, protože je to hned.

        0 0
        • Vymi  

          priznam se ze jezdim bez helmy a musim rict ze jsem mel vzdy stesti pri padech ale celkove ted jsem to vzal za spravny konec a kupuji si ji. Navic chci jeste koupit dres a hura na nejaky zavod… Co se tyka nazvani doktora ***** si myslim ze je to az moc prehnane…

          0 0
          • mastihuba  

            taky nejsem dokonalej a pořídil sem ji az po nárazu do hlavy (možná se mi rozsvítilo) ze skupiny jezdíme v přilbě dva (ten druhej jí kryje 30 štychů na palici)

            0 0
      • enjoy  

        by me zajimalo jak to jde na kole tobe,jestli nahodou nejsi pseudobiker ty. kdyz biking zacinal tak helmy nebyly,nebo se to tak nedalo nazvat a byli to pseudobikeri?to byli ty nejdrsnejsi a nejodvaznejsi bikeri. asi podle tebe vsichni co delaj nebezpecnou vec jsou nevim co.byt to na tobe tak nemame policii,protoze je to nebezpecny atd. lehce prehanim,ale porad se to da prirovnat.

        0 0
        • Santus  

          Souhlasim s MartinemS a nepochopil jsem tvoji reakci. Ze by nasi „zlati hosi“ nebyli dost tvrdi a odvazni, driv taky nebyli prilby. Apropo.....ty vozis kakac?

          0 0
          • enjoy  

            asi myslis prilbu.tak tu nevozim ani nenosim.ale zadrz,nehodlam se o tom dal bavit.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Do debaty o lekarich jsem zasahovat nechtel, ale o helmach… to je jina. Tagze ja si myslim, ze jsem na urovni baby v satku co si jede na nakup. Spis ani to ne, protoze ona nejakou ochranu hlavy ma. Stejne jako mi nebude ta babka radit jaky si mam povesit tasky na riditka ukrajiny, tak mi takovy lidi jako ty nebudou radit co je dobry a co spatny, kdyz to sami nevedi. To jen abys vedel jak budu nahlizet na tvoje dalsi prispevky. Asi sem hodne ovlivnenej negativnima zkusenostma s jezdeni bez helmy a sam helmu pouzivam pomerne casto. Myslim jinak nez ze jen sedi na palici, ale pouzivam k tomu k cemu je urcena. Ale verim, ze z toho vyrostes nebo te nejaka mensi nehoda pouci. Me se nejhorsi zraneni hlavy stalo cestou z bikeshopu. Jen jsem si jel koupit gripy a kdyz sem se probudil vidim vsude dlazdicky. Treba v nemecku maj vsichni cyklisti helmy a vetsina z nich tak hnusny, ze bys je u nas ani za 300,– nekoupil a vubec se za to nestydi. A verim, ze stud je jediny duvod, proc nekdo nenosi helmu.

              0 0
              • Lucka  

                :) ja osobne povazuju helmu jako doplnek cyklisty. Ke kolu to a patri a ja ji nosim vzdy a vsude(na biku i na silnici a nazory o nenoseni helmy taky neberu). Jednu uz jsem rozflaka a s dalsi uz jsem si taky skrtla. Tohle bych fakt neriskovala, hlavne kdyz jsem jeji vyhody pocitila na vlastni kuzi…

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Jeee ja tam mam preklep hned v prvni vete. Ma tam byt ze enjoy je pod urovni baby v satku :) To sem teda zase jednou neco zvoral.

                  0 0
                • scret  

                  Zase to sklouzlo k helmam:-)) No muj nazor je takovej, ze helmu at si vozi kdo chce a kdo nechce, je to jenom jeho blbost a nikomu do toho nic neni. Ohrozuje prece jenom sam sebe a to dela kazdej z nas kazdej den, ani si to neuvedomujem. Vyjdes z baraku a neco te prejede, vyjedes autem a je sance, ze se naboris, jdes kalit do hospody a je sance, ze nalitej nekam spadnes, neco te prejede nebo umres na zastavu dychani z intoxikace alkoholem. Ta pravdepodobnost, ze se ti neco stane je skoro stejna. Ja helmu vozim a nekdy si ji nevezmu. Je to ciste jenom moje vec. A je pravda, ze radsi bych byl pod drnem, nez bejt lezak. Kazdymu helmu doporucuju, ale nenutim mu ji.

                  0 0
              • enjoy  

                :-))) ty ses tak hodnej ze te az rozciluje starost o moje zdravi:-) silne pochybuju ze poznam rozdil v tvych prispevcich,budou casto stejne dementni a radoby chytry jako doted.ale ja te za to neprcam,ty si delej co chces.kdybych si mel neco delat z tebe,tak to by bylo spatny. mimochodem,asi zmenim pristup k tvym prispevkum,pokud se dobre pamatuju tak jezdis ve skode 130,ne?to je horsi jak nemit helmu na kole.a navic jak takovou pleckou ohrozujes ostatni a ovzdusi taky.no ale kdyz te bavi ohorzovat svoje zdravi…:-)

                0 0
              • enjoy  

                jo a prosimte,ja sem ti radil co je dobry a co je spatny?to vis snad prece sam nejlip a od nikoho si do niceho nenechas kecat,ne?popripade ho setres,ne?tak co to placas. jinak nepochybuju ze na tvy jezdeni helmu potrebujes,spis si myslim ze je to malo. jinak nejsi zas takovej frajer jak sem si myslel,dost si u me klesnul.srat se takhle do me,nevim.ale co,tobe je to stopro jedno:-)

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  :-) tak ty uz si na tu hlavu bez helmy spadnul, co? :)

                  0 0
                  • enjoy  

                    ne.ale je poznat ze ty padas casto. hele,zamysli se,co te vede k tomu tady verejne onanovat a rejt do me nebo do jinych?asi tusis ze me tvoje keci nezajimaj a presto je tu pises?abys machroval pred ostatnima?mas problem.

                    0 0
                    • enjoy  

                      hele,nez neco reknes.ja vim ze mas vetsi schopnost nekoho setrit,ja ne,nemam to zapotrebi.znam taky takovyho cloveka,byla to sikana v detstvi.nedelam si prdel,myslim to uplne vazne a nechci te stirat.

                      0 0
                      • Sirenna  

                        Musim se Padlisty zastat! On to mysli dobre, to ze nevozis helmu ho trapi a chce te donutit ( jakymkoliv zpusobem, aby si ji zacal vozit :)), urcite by ho mrzelo, gdybys prestal psat prispevky jenom proto, ze negde spadnes na hlavu:)

                        0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Ty se hadas sam se sebou? :) A jen tak pro zajimavost. Sikanoval on tebe, ty jeho nebo v tom figuroval nekdo uplne jinej. Ale neboj ja neexhibuju jenom tady na foru. Tohle bych ti klidne rek i do oci. Takovy co si anonymne poustej hubu na spacir a jsou hrozne drsny nemam rad.

                        0 0
                        • enjoy  

                          ja vim ze sem to napsal pod sebe,doslo mi pozde ze toho vyuzijes:-) nekdy bys mohl zapremyslet,nebyt tak sobecky a pochopit ze ne vzdy je na to kazdy zvedavy. jo,takovy taky nemam rad.

                          0 0
                        • enjoy  

                          abych ukojil tvoji zvedavost.sika­novany byl on,ne mnou.

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            a ted je z nej stvura jako sem ja. Chudacek.

                            0 0
                            • enjoy  

                              ted uz se chovas dost detinsky,zacinam se mracit.je to muj dobrej kamarad,je mi jedno jak se nekdy chova,vim proc.

                              0 0
                              • Sirenna  

                                Nereste to uz! Spatne se to cte :(

                                0 0
                                • enjoy  

                                  hur se to pise.a to jenom proto aby se padlista masitil.

                                  0 0
                                  • Sirenna  

                                    Muzu ti poradit? Padlista je proste takovej rejpavej, neni to naskodu, ale negdy to hodne poburuje, nebo nekoho nastve :)) negdo se mu i vysmeje, ale vetsinou ma pravdu:), ale jinak je to moooc fajn kluk, tak ho zkus brat trosku jinak :))

                                    0 0
                                    • enjoy  

                                      to ja beru od ty doby co jsem ho prokouk:-),ale pres urcity hranice nejdu,nevim kdo zdravej jo.

                                      0 0
                                      • Sirenna  

                                        Tak to si asi myslis, ze sem nemocna :-D

                                        0 0
                                        • enjoy  

                                          to si nemyslim,protoze jestli si chytra(staci byt zenska:-)) tak ho mas zmaknutyho:-)

                                          0 0
                                          • Sirenna  

                                            Padlista se neda ( nenecha) zmaknout:) Je to lyska podsita :))

                                            0 0
                                            • enjoy  

                                              jestli by dokazal prevychovat tu moji,tak by mel muj neskonalej obdiv:-)

                                              0 0
                                              • Sirenna  

                                                No, asi by snim nevydrzela :))

                                                0 0
                                                • enjoy  

                                                  tak to bych ho uz zacal uctivat,kdyby dokazal zaridit,aby ho dobrovolne opustila.se mnou zatim jenom blafuje:-)

                                                  0 0
                                                  • Sirenna  

                                                    Ja bych to nezkousela, treba by jim to klapalo a mne by bylo samotne smutno;(

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    to mas pravdu:-),to bysme nechteli.

                                                    0 0
                                                  • Sirenna  

                                                    Ted se me pres icq pta jaka je prej tvoje pritelkyne :(

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    haha,slidi neviditelne:-) moji pritelkyni je teprve 18,nic pro nej. a je to vazny?:-) promin:-),jenom nechapu tvuj zapornej smajlik.nebo je to tak vazny?:-)

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Tak z toho nic nebude. Ja sem na starsi :)

                                                    0 0
                                                  • Sirenna  

                                                    Slidi, je to chlap :)) a smajlik sem smajlik :)tam sem se prepsala :) to se mi stava casto :)

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    uf to se mi ulevilo:-),uz jsem se bal ze budu jeste muset neco resit s tebou:-)

                                                    0 0
                                                  • Sirenna  

                                                    :))uz tady resime Padlistu, tak to staci, ne ? :-D

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    uz doufam ne:-)

                                                    0 0
                                                  • Sirenna  

                                                    Ne :)

                                                    0 0
                                                  • fousac  

                                                    teda panove a damo, rozjeli ste to pekne… :)))

                                                    a jen me tak napadlo, kdo tady, krome lucase, vi co a jakym zpusobem ten doktor presne rek??? to by mozna bylo dobry vedet, nez zacnete nekoho pranyrovat…

                                                    0 0
        • MartinS  

          Jsme roce 2004 a dnes i ti největší profesionálové nosí helmy. Kdysi se i na motorkách jezdilo bez helmy, auta neměly pásy, hokej se hrál bez helmy, lyže neměli bezpečnostní vázání… A na základě statistik lidé došli k tomu, že na tom asi něco bude. tato debata je o tom, že pokud je někdo nespokojen s prací lékaře, tak se má ozvat hned a když už chce psát o tom na internetu, tak má používat adekvátní výrazy. Nevím jak by se dotyčnému líbilo, kdyby na nejakém lékařském serveru psal dotyčný lékař o kokotovi bikerovi. Nic víc nic míň. A? si každý dělá v rámci zákonů co chce, ale pokud se jedná o zdravotní riziko, tak má používát ochranné pomůcky odpovídající době. P.S. na kole mi to jde celkem dobře a bez helmy nevyjedu.

          0 0
        • Char  

          Jestli nekdo bude nosit helmu zalezi ciste na nem kazdopadne je daleko pohodlnejsi jezdit bez ni a to myslim je ten hlavni duvod proc ji spousta lidi nevozi… ja sem si koupil helmu pred dvouma rokama potom co se znamej v 50kmh vysekal byl pul roku v nemocnici sotva to prezil a ted uz mu to nikdy nebude palit jak predtim…je to jinej clovek. Kazdopadne je s podivem ze helmy clovek spis vidi u lidi co je nikdy nevyuzijou (kazdej lestic ji ma v povinne vybave) a spousta frajeru jezdi bez ni i ty nejdrsnejsi sjezdy rychlejc nez ja a to je co rict.

          0 0
    • fousac  

      to od tebe ale neni vubec pekne… i doktor je jenom clovek, a pokud odvede svou praci dobre, muze si u toho mit kecy jaky chce… a praci doktora bych teda delat nechtel, je to dost vypeti, velika zodpovednost a to vsechno za malo penez… vis co si ten clovek musi uzit od jinych pacientu???? treba prokousnuty predlokti od fousace, kterymu se snazil spravit vykloubeny rameno.. :)))

      nekdo tu zminil pokladni, zkus si stoupnout na 8 hodin do samosky za kasu, co na to reknes…

      0 0
    • Žanek  

      To´s troch přehnal, ne??? Vžij se do role toho lékaře. Umíš si představit, jak stresující a zodpovědná práce to je?Představ si, že ti co chvíli přivezou zraněné z dopravních nehod a ty vidíš, že některým už nemůžeš pomoct a třeba ti umřou pod rukama na operačním stole. Ale nejhorší je to, že k většině těch nehod vůbec nemuselo dojít. No a když ten lékař vidí, kolik cyklistů a motorkářů zbytečně hazarduje se životem (jízda na kole po městě) tak je pochopitelné, že mu občas ujedou nervy a toho, co měl štěstí a vyvázl z nehody bez těžších následků (přitom si to vůbec neuvědomuje) trochu zdrbe. Je to přece jenom člověk. A je to jeho názor, o kterým si každý může myslet co chce. Jeho práce je tě ošetřit a to zřejmě udělal, tak proč ho nazývat kokotem?? A co se řidičů týče, jsou to prasata, některý z nich by měli rovnou střílet, a kvůli nim se na kole se hlavním silnicím a velkým městům, pokud to jde, vyhýbám. Howgh

      0 0
      • petersv  

        Tak , tak- v medicíne je doležitejšie ako problém rieši? – predchádza? mu .Volá sa to prevencia.AK lekár ktorý ?a ošetril, má podobných prípadov kopec,tak by mal ma? právo sa k tomu vyjadri?.AK by bol ticho ,znamenalo by to ,že je asi ľahostajný k svojej práci a k pacientom.A ta­kého by si už asi doktora ma? nechcel.Tak volil takúto, nie najš?astnejšiu – prevenciu.

        0 0
        • enjoy  

          ze bych mel radsi doktora kterej by mel blby neopravneny keci:-) doktora kterej se potrebuje vykecat a vybere si me(lucase) fakt nepotrebuju.

          0 0
        • scret  

          Tak me napadlo, ze treba policajti kdyz jdes na cervenou pres prechod by mohli strilet chodcum do nohou, ciste jako prevenece, ne? To by bylo taky jejich vyjadreni, ne? Pravo vyjadrit se jedna vec a urazet cloveka vec druha. Tak to vidim ja. Doktor mu to mel dejmetomu rozumne vysvetlit a ne si ho brat do huby.

          0 0
          • petersv  

            To je ale rozdiel, Lucasov doktor chce predís? trvalým následkom , ale tvoj policajt by ich určite sposobil :-)

            0 0
    • luCas  

      Nečekal sem že se rozjede takova diskuze. To co sem napsal nebylo zrovna to nejlepsi, byl sem jeste plnej emoci. Stejne si ale myslim ze to moch podat trosku jinak…to jest muj nazor. Nepochybuji o tom ze je to vynikající doktor ale s takovým pristupem sem se stkal poprve. Jinak se mu ale omlouvam za to jak sem ho nazval, jednal sem tak v afektu.

      0 0
      • Siddha  

        Tohle je myslim rozumny zaver teto diskuze. Diky LUCAS…

        0 0
      • MartinS  

        Souhlasím, a s tou VN jsem to myslel vážně, pokud bys něco potřebaval, ozvi se mi přes email.

        0 0
        • Siddha  

          S VN mam jen dobre zkusenosti, jak probihaji ty pokusy o zruseni, nebo co to bylo, co sem kdesi podepisoval? Je to definitivne zamitnuty?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.