• universal

    Vsem obrylenym cyklistum, pouzivate pri jizde cocky nebo bryle s dioptrickyma vlozkama ??? Cocky jsem nikdy nemel a pripada mi, ze investice do sportovnich brylovych obrub s vlozkama je mensi nez za cocky+normalni sportovni bryle…jake mate zkusenosti ? zdravi http://universal.vmoste.cz

    0 0
    • Radek Broz  

      Uz se to tu probiralo hodnekrat. Cocky jsem odmital dokud jsem je nezkusil. Az si na ne za par dni uplne privyknes, neda se to s brylema srovnat.

      0 0
    • wroum  

      drive sem nosil na vsechno v podstate jenom cocky (4 roky). ted nosim zase jenom bryle. kazdy ma svoje vyhody, dneska u me prevazujou vyhody bryli. na kolo by byly idealni jednodenni cocky, ale sou drahy. U cocek mi vadi, ze pri koukani do kompu nebo v zakoureny mistnosti vyschnou a jsou neprijemny ve voku.

      0 0
      • Žulda  

        Kup si v lékárně „umělý slzy“, já za ně dal cca 130,– a paráda.

        0 0
        • Luka  

          jo jo, taky jsem na ne presla, ty co mam jsou s nejakou kyselinou ci cim, co je prej pro oko dobry, a je fakt, ze je vozim pohotovoste ted uz furt…

          0 0
    • Daf  

      Patrim bohuzel mezi tu obrylenou cast. Mam 2 dioptrie. Kdyz trenuji na silnici zvladam to bez brejli. Mam i dioptricky adapter do brejli, ale jezdim s nim nerad spis tedy vubec. Na zavody mam jednodenni cocky. Je to nesrovnatelne lepsi nez s klipem. Vyhoda je ze kdyz mas spinave brejle napr v blativem zavode, tak je muzes sundat. Navic bryle s klipem se podstatme rychleji zamlzuji nez bez klipu a pak se navic jeste dlouho odmlzuji. Dva balicky jednodennich cocek me vy na 1400kc a je to investice asi na jeden rok.

      0 0
    • Otaku  

      ja si sehnal sponzora a poridil si LASIK ___

      0 0
      • blue  

        souhlas… je to parada zase videt dobre bez jakejchkoliv pomucek

        0 0
        • Mamutt  

          Taktak, také se hlásím do party.. mimochodem, přepočítával jsem to i cenově, a laser (mě dělali PRK – povrchovou úpravu) v ceně 26000 se vyplatí (alespoň u mně) cca za 6 let. Stojí to za to.

          0 0
      • zdenek  

        Mohl bys napsat zkušenosti s Lasikem? Stačilo by na mail. Nějak se k tomu nemůžu odhodlat. Ta představa, že mi budou „krájet“ oko, je strašná.

        0 0
      • orca  

        Taky bych prosil info o průběhu, přemýšlel jsem o laser ale chybí ta správná odvaha. můžeš na mejl. Dík

        0 0
    • JFB  

      porizovat si cocky jen kvuli jezdeni na kole je vec financi. jestli bys je ale pouzival i jinak, tak jsou urcite lepsi, nez vsechny adaptery. sam jezdim bud s cockama a cykl. brylemi, nebo jen v normalnich brylich, jak mi to vyjde… ta prvni varianta je ale samo lepsi… jinak se to tu resilo uz opravdu mockrat…

      0 0
      • universal  

        dival jsem ted na bryle BRIKE, jsou nadherny,ale cenove nic moc 8-(, asi koupim nejaky AXONY…nevim jestli bych si zvyk na cocky..

        0 0
        • JFB  

          me prave od nakupu spec. bryli s adapterem odrazuje cena. bud je to drahy jaXvine (na to, kolikrat mi upadnou nebo je nekde zapomenu), nebo je to smejdsky ci nekomfortni provedeni (napr. Axon). ty axony mam obyc. s vymennymi skly, jsou v pho, ale ty ten adapter vypadal dost divne. ale je to uz 2 roky, treba to zmenili…

          0 0
    • Smazaný účet  

      Jsem si furt řikal že vidim dobře, dokud mi doktor při prohlídce na řidičák nepředepsal brejle. Pak jsem zjistil co všecko se dá vidět na dálku. A nedávno sem si pořídil čočky. Není to zázrak, v interiéru a obzvláště při čumění do počítače vysychaj a sou nepříjemný, ale na kole o nich obvykle ani nevim. Mám 30 denní, beru si je občas i jinam dyž nechci tahat brejle.

      0 0
    • rtw  

      U me zvitezila lenost. Nandavani cocek a vubec vse kolem toho mi k srdci neprirostlo, takze jezdim v brylich, ale zkusebni cocky ti daji dneska v kazdy lepsi optice, takze uvidis, co bude pro tebe optimalni.

      0 0
      • Radek Broz  

        Ja cocky nandam skoro stejne rychle jako bryle. Kdyz pripoctu, ze bryle neustale nekde hledam;-), tak i rychleji.

        0 0
    • -b-n-x-  

      Ja treba jezdim bez dioptrickych bryli a cocky taky nepouzivam. Jsem tak zvykly a staci mi videt i hure. Mam cca 2 dioptrie. Mate nekdo zkusenost s tim jake jsou rozdily pri jizde s brylemi(cockami) a bez nich? Zvlaste by me zajimalo jestli se tento rozdil nejak muze projevit pri dh/fr.

      0 0
      • blue  

        kamaradka ma vybornou zkusenost… roztrhnuty stehno skoro az na kost, tesne vedle tepny, tejden v nemocnici v cesky lipe a dost podlomeny sebevedomi… 2 dioptrie je podle me uz celkem dost na to, abys poznal rozdil

        0 0
        • -b-n-x-  

          hmmm, to je skarede :-(( Jaxe ji to stalo? Prehlidla nejakou diru nebo co?

          Ja si rikam, ze male nerovnosti musi vzit vidla + hlavne ruce a velke vidim. Zatim jsem nezkousel testovaci jizdu s brylemi, protoze se bojim, ze je pri padu zrusim. Jeste k tomu bych musel jet na hranici svych moznosti abych poznal rozdil. Coz docela zvysuje moznost nejakeho blbeho padu. Mozna se ale ted nekdy hecnu, vezmu si na to mx integralu a uvidime.

          0 0
          • wroum  

            jezdim s brylema porad a este sem jim nic neudelal, neboj se toho.

            0 0
          • fousmen  

            Me pri padech bryle vzdycky vydrzely.. Kdyz uz sebou jako hodne riznu, tak mi sleti.. Hledani s rozostrenym zrakem ale moc zabavny neni..

            0 0
          • zirecek  

            Vozim starsi dipotricke bryle, v podstate me prvni, zatim vydrzely vse. Nikdy bych nevyjel do terenu s 2 dipotriemi! To je dle mne horsi nez bez skopku. Fakt zkus nejaky cas bryle v terenu a zjistis ten rozdil… .

            0 0
            • -b-n-x-  

              No nic, tak jdu zkusit ty bryle. Pokud se do deseti tady neozvu, budu jeste lezet v lese se strepy v ocich :-)

              0 0
              • -b-n-x-  

                Tak jsem z5. Sorry, že tu ještě otravuju, ale musím :-). O brýlích jsem v integrále ani nevěděl. Vidění bylo o hodně lepší. Schválně jsem zvolil trasu v lese, kde mívám obvykle za šera problémy s viděním. Teď jsem viděl až moc :-). Fakt jsem měl pocit, že na všechno mám mnohem déle času a to jsem jel rychleji než obvykle. Prostě paráda. Díky všem za rady a za vaše zkušenosti. Teď už jen zbývá rozhodnout tu správnou možnost pro co se rozhodnu. Jestli brýle, čočky, nebo laser.

                0 0
      • Smazaný účet  

        Právě že já jsem začal s čočkama jezdit letos. A rozdíl to je. Předtím jsem hlavně v lese třeba nestíhal rozeznat kameny mezi listim a tak, čuměl jsem metr před kolo… a to mám 1 dioptrii na každym. Teďka mam pocit mnohem většího přehledu, vim co mě čeká, předtim to byly takový nervy a už mě to štvalo.

        0 0
      • Daf  

        Ja v terenu bez bryli jet muzu ale jen pohodovym tempem. Ve sjezdu musim davat bacha a nemuzu jet na max. Proste to omezuje hodne a je to nebezpecne. Cim min svetla tim hur jdou bez brejli rozeznavat prekazky. 2 dioptrie nejsou zas tak malo.

        0 0
        • Luka  

          Jo, 2 dioptrie uz fakt nejsou malo, mela jsem driv 1 a 0,5, od te doby se mi ale oci zhorsily tak, ze obe oci se pohybuji kolem 2dioptrii a o blbejch padech mi povidejte. Vybirat si nejlepsi cestu z nekolika moznosti na posledni chvili je dost nebezpecny. Od pondelka kdy dostanu novy bryle bez nich na bike nevyjedu.

          0 0
          • Daf  

            Hlavne je pohoda kdyz clovek vidi dobre na 30 metru pred sebe a ne jen 5 :) Je to cely o uplne jinem pocitu z vyjizdky.

            0 0
            • Luka  

              Taky se na to moc tesim… jak rekl muj muz: "Jestli si poridis takovy drahy brejle, co kdyz je na bajku rozmlatis, az si zase usteles? – No, ale kdyz konecne uvidis na cestu, tak uz nebudes tolik padat vid? :) " Tak doufam, ze to bude tak jak rikate a fakt konecne nepojedu posrana strachy jestli to co se objevilo ve sjezdu pred kolem je stin nebo megapropast :)

              0 0
              • -b-n-x-  

                jo tak to s tim stinem znam taky :-). Jednou si tak jedu z kopce po pohodove lesni ceste a najednou vim tak 30 m pred sebou lezici kmen. Zacnu intenzivne brzdit a jaxem bliz, tak zjistuju ze to neni kmen ale stin. No a jeste jednou jsem myslel, ze proti me bezi srna, coz se mi zdalo divne, a nakonec se z toho vyklubala doga podobne velikosti jako srna. Jo a jednou jsem vlastne taky prehledl chlapa moudre obleceneho v maskacich. Ale to by mozna ani ty bryle nepomohly :-)

                0 0
                • zirecek  

                  Ale pomohly, .o)). Fakt je blbost jezdit na biku se zhorsenym zrakem bez bryly/cocek… .

                  0 0
              • cabbage  

                si mi pripomela jeden vtip: http://www.pexeso.vtipalek.cz/index.php?… :-)

                0 0
      • wroum  

        ja mam 1,75 na pravo a 1,5 na levo, k tomu lehky cylindry (opravdu maly) a bez bryly (cocek) sem jak v mlze, jezdit na kole a autem bez bryli ci cocek je nemyslitelny. dokonce sem jednou jel z koupani autem a porad sem se snazil otrit predni sklo auta tak, abych aspon videl a pak sem nasel bryle polozeny na palubce, po nandani bylo sklo uplne cisty…

        0 0
        • -b-n-x-  

          sakra. Kdyz si tady ctu vase zkusenosti a postrehy tak s tim asi taky neco zacnu delat. Ja s tim ale zatim fakt nemel zadne problemy. Vzdycky jsem tak jezdil a nic. Pad mam tak cca 1 do roka a to jeste ani snad nestoji za zminku. Mozna je to zpusobeno, ze diky horsimu videni to zase tak moc nepoustim a jedu celkem posrane. Takze, kdyz ted zacnu jezdit s brylemi/cockami tak urcite zacnu vice padat :-)

          0 0
          • wroum  

            rozdil je propastnej. to, ze nutne potrebuju brejle sem zjistil, kdyz sem zacal muskarit a tu musku sem na hladine videl asi tak na 6 metru.

            0 0
          • orca  

            Nemyslím že by jsi začal padat. myslím jen že se ti po pořízení brejlí otevře svět a konečně uvidíš dál než na 5m OSTŘE !! Má památná věta po nasazení brejlí byla : Budiž světlo a vidím konečně svět jak je krásnej :-)

            0 0
      • universal  

        bohuzel ja mam 2 a 4 dioptrie, takze kdyz jsem si jednou rozbil brejle na vyjizdce, malem jsem netrefil domu 8-))) universal

        0 0
      • fousac  

        tohle mi prijde jako dost desny cteni.. :((( zvlast, kdyz nedavno sem musle akutne k ocarce si nechat vyndat nejakej bordel z oka.. no a tak si me rovnou premerila, a nez sem se nadal, vrazila mi do ruky recept na brjle.. :// silenej pocit, brrrr, este ted se klepu… vyhral sem 1,75 na pravy a 1 na levy oko… doufam, ze vysledky mereni byly ovlivneny faktem, ze sem byl po sileny kalbe a 2 hodinach spanku, takze i to nejvetsi pismeno na svetelny tabuli sem videl dvakrat, rozmazane a porad nekam utikalo.. ;) takze stejne si obehnu jeste nekolik nezavislych mereni v nejakem lidstejsim stavu..

        jen by me jeste zajimalo, jaky cocky by muselo nosit dost lidi okolo me, proto oproti nim porad vidim jako ostriz.. by asi museli fasovat okynka z ponorky…

        0 0
        • Smazaný účet  

          No já si taky řikal jak vidim pěkně a hle, napařili mi brejle. :o) Přeměřit se nechej i jinde, to je jistota…

          0 0
      • Radek Broz  

        Hele, driv jsem tak taky jezdil – dioptrie 1,75 a 2,25 a myslim, ze zrovna pri dh/fr se to projevi dost rapidne. Zrychleni (zvlast na neznamych tratich) je dost rapidni. Se dvema dioptriema uz kvuli tomu vide musis fakt spomalovat, jinak vsude vidis jen jednolitou smouhu.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Tak ste me presvedcili. Na nejblizsi vyjizdce beru sebou dioptricke bryle a zkusim jake to je konecne i videt :-) Normalne se tesim lidi :-) Zase neco noveho

          0 0
      • orca  

        Bez brejlí ?? a sjezd ??? ani omylem !!!!! mám 2,75 a když sundám brejle cítim se slepej . Myslím že v té rychlosti kdy sleduješ stopu jsou více než důležité…Tolik můj názor.

        0 0
      • kajulka2  

        já mám 2 1/4 a 2 1/2 na dálku, bez brejlí nevidím ani na zem z kola, nechápu jak můžeš jezdit, já to taky zkoušel, ale to se nedalo, nejsou vidět drobný nerovnosti,názvy na značkách u silnice atd, je to pěkně o hubu. Teď mám čočky, používám je většinou jen na kolo a jsem max. spokojen.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Vsak ja uz jsem taky presvedcen, ze to s brylemi zkusim a podle vysledku uvidim co dal. JENZE: prozatim mam takovou zkusenost, ze krome rizeni auta, bryle nepouzivam a normalne funguju (cca 15let). Furt mam obavu, ze az je budu obcas pouzivat, tak teprve uvidim, ze nevidim a budu je muset pouzivat porad. Coz by mi treba pri lyzovani, fotbalu a podobnych sportech dost vadilo. Takze jedine cocky a to zase stoji kupu penez. Anebo to poresit laserem. Je to proste vyber mezi nekomplikovanym VIDIM SPATNE, ALE NEVIM O TOM a mezi VIDIM DOBRE POMOCI RUZNYCH POMUCEK A VIM ZE JSEM PREDTIM NEVIDEL

          0 0
          • blue  

            jednorazovy cocky, kdyz je budes pouzivat jen na sport, te zas tak draho neprijdou… pokud teda nehrajes fotbal kazdej den :-)

            0 0
            • -b-n-x-  

              no tak fotbal hraju minimalne. Obcas si s kamosema jen tak lehce zahrajem nekde v teloctvicne, nebo na malem hristi. Ja si u te stupidni hry jenom snazim zabehat. Parkrat jsem videl jak nekdo, kdo nosi bryle dostal bombu balonem do hlavy a o bryle prisel. Takze na tohleto pro me neexituje pouzivat bryle. No a kamos si vlastne rozbil bryle i na biku, ale to je zvlastni pripad nemotornosti. Na temer rovne hladke lesni ceste nejakym kouzelnym zpusobem preletel riditka, nedal ruce pred oblicej a kousicek ryl nosem v zemi. Bryle rozbite, tvar poskrabana. Ale jak rikam, takovych nesiku je strasne malo. Podle toho se neda nic posuzovat.

              0 0
    • speedy gonzales  

      ja nedam na cocky dopustit…vsude a furt. na parby to sice neni optimalni, ale prezijou to taky.

      0 0
      • kajulka2  

        JAk si vyndáváš čočky „pod parou“ ? Já si vždycky málem vypíchnu oko

        0 0
    • Excel  

      Zkoušel jsem čočky a docela spokojenost, jen je to dražší špás…jednou na delším závodě mi, i přes brýle, vyschly za jízdy a postupně odpadly…takže pak jsem se chytil prvního borce (červený flek) a držel se ho, než si oči zvykly, docela šok…no a pak ještě při pár delších vyjížďkách to samé…asi to chce lyž. brýle. Ted jezdim s obyč. brýlama a ve sjezdech je to, přes slzy, vo držku.

      0 0
    • Pebe  

      Mám –5 dioptrií na obou očích/koukám, že vedu :-) a k tomu cca 1.75 cylindru, takže bez brýlí netrefim ani z baráku :-) Když se mi přestaly měnit dioptrie, nechal jsem si do větších slunečních šroubovatelných obrouček naistalovat tmavá dioptrická skla a mám pokoj. Obroučky stály 999 a skla kolem 3000.

      0 0
      • rtw  

        jsem v zavesu, mam ctyrky s jednim cylindrem. Jeste ze moderni technologie umozni tenky skla, jinak bych nosila jogurtovky:-)

        0 0
      • ada  

        Nie nie, vediem ja. :-) Mám 6 a 6,5 dioptrií. K čočkám som sa ešte neodhodlala, ale už dva roky mám heliovary. Je to celkom pohodlné a praktické. Keď sa niekde vymeliem, prvé čo ma zaujíma je, kde skončili okuliare. Je to otázka prežitia. :-))

        0 0
        • Santus  

          Jeste by se mohly rozbit, nejlepe v nejake divocine daleko od domova… moje nocni mura, mam 5 dioptrii :-))

          0 0
        • vratan  

          nie su heliovary nebezpecne? rychly prechod zo slnka do tiena a okuliare zostavaju stale tmave…

          0 0
          • ada  

            nie, je to prave lepsie ako ked mas na nose slnecne (sportove) okuliare, heliovary sa po case (napr. ked zapadne slnko) zosvetlia.

            Ale od jesene nosim na bika uz len cocky + „priliehave“ sportove okuliarky. Je to ovela lepsie, hlavne v zjazdoch, uz tolko neslzim a zvacsil sa mi pozorovaci radius. :-)

            0 0
          • Riiik  

            Heliovary mám v provedení lehký kouř. To je, že mají jemné přibarvení v klidu. Na slunci ztmavnou, ale ne úplně, tak 40 procent. Zpět to opravdu trvá několik minut. V tomto stavu je s nimi vidět i ve stínu. Tyto brýle používám i pro noční řízení, jsou fajn. Doporučuji v tomto provedení.

            0 0
    • pavelr  

      Mám 3 a 3,5 dioptrie. Asi třetí rok používám 30-denní kontaktní čočky, prakticky jen na kolo. Takže mi jeden pár vydrží asi tři měsíce. Zhruba tisícikorunová investice na 3/4 roku. V dioptrických brýlích už bych jezdit nechtěl. V dešti jsem s nimi byl skoro slepý.

      0 0
      • universal  

        achjo dalsi bodik pro cocky (a ja uz byl rozhodlej pro ty axony), zapomnel jsem na dest, snih a jinej bordel…sice se trochu bojim strkat si neco ciziho do oci, ale ted jsi mne trochu rozhodil, jakou znacku cocek pouzivas ?

        0 0
        • pavelr  

          http://www.cz.cibavision.com/…lenses.shtml čočky focus monthly (alespoň myslím, že se tak jmenují) a roztok solo-care agua V ceně jsem se krapet seknul, jak tak na to koukám, tak cena bude spíše 1500–1700 za 3 páry čoček a roztok. Roztok vyměňuji ob jednu vyjížďku, pokud je nemám celý den. První zkušební pár je zdarma. Ne pro každého jsou však čočky vhodné. Za zkoušku nic nedáš, tak proč je nezkusit.

          0 0
          • pavelr  

            Navrch vozím brýle, už jsem tak zvyklý. Čočky tolik nevysychají a možná se tím prodlouží i jejich životnost.

            0 0
    • TNT  

      ja mam cocky, a nestezuju si..........brejle nemam vubec

      0 0
    • gram  

      Já teda používám čočky,koupil jsem 14ti denní. Používám je prakticky jen na kolo nebo lyže a tak mi jeden pár vydrží i půl roku (není to sice úplně košer, ale oči nebolej, nečervenaj). Brýle s adaptéreme jsem nikdy neměl, tak nemůžu srovnávat

      0 0
    • goofy  

      Jak to tu ctu, tak sem taky zacal uvazovat o tech brylich… Jak fungujou ty bryle s tou dioptrickou obrubou? Tam se nejak do tech bryli prichyty normalni cocky?

      0 0
    • Ivan  

      Tak já se přidám. Mám čtyři dioptrie a po letech jsem se bez nadšení rozhod zkusit jednodenní čočky. Po půl dni bylo jasný, že tudy ne. Špatně se mi akomodovalo, čočky vysychaly a i prostorově zkreslovaly a navíc se mi z toho dělalo blbě (čočky Focus Dailies). Brejlí s klipem jsem vyzkoušel asi dvacet modelů a jedině u nějakejch Adidasů za 5800 mi neškrtaly řasy o klip (ten stojí navíc 1400). To mi přijde trochu moc. Tak teď řešim , jestli se na to vykašlu a budu dál slzavě jezdit v normálních brejlích, nebo ještě zkusim dioptrický zatmavený skla ve sportovních obroučkách.

      0 0
      • blue  

        mel sis nechat zkusit dat jiny cocky, ja za celejch 10 nebo kolik let s cockama nemel ani malinkej pocit zkreslovani

        0 0
        • Smazaný účet  

          no, já měl pocit zkreslování akorát s brejlema, dyž sem je měl teprv krátce tak sem se málem zabil při vystupování z busu… :o)

          0 0
      • rtw  

        Je fakt, ze rasy skrtajici o klip je bohuzel dost normalni, trochu to jde upravit stahnutim nosniku, ale zadnej zazrak. Mne cocky nevadi fyzicky, ale proste je to prace navic. Doted jsem jezdila v normalnich dioptrickej brylich, ale jak uz nejsem nejmladsi tak mi slzi oci a taky jsem na rezany pivo jakou zvolit variantu:-)

        0 0
        • Volf  

          No u holek, který maj většinou dlouhý řasy to je asi problém. Jinak já osobně čočky v očích nesnesu a trápil jsem se v normálních brejlích i s tím slzením. Nakonec jsem koupil nějaký levný Axony s klipem a pohoda. určitě existujou mnohem lepší brejle, ale za cenu 380,– Kč plus 500,– za plasty do klipu si myslím, že hodně dobrý. Nevím jak ty, ale já brejlím dám docela zabrat a tato částkě mě potom nemrzí. jinak v nich jezdím i v zimě a taky na běžkách no a jediný co si člověk musí dát bacha, je na dýchání když zastavíš, aby se nerosily.

          0 0
        • gaston  

          prace navic? trva mi nasadit si cocky asi 20 s a vyndat 15 :0) nepocitam do toho miti rukou :OD pouzivam je asi 4 roky a jen jednou jsem mel problem, jakasi neodbytna muska si nasla cestu okolo brejli …

          0 0
    • MartinXC  

      Čocky jsou dobrá frajeřinka, ale na bika stejně potřebuješ brýle proti muchám, slunci, apod. Dioptrická vložka nic moc, v létě se zalejvá potem, v zimě paří. První možnost: Podívej se do historie, je tu doporučení na pár typů bike-brýlí, do kterých ti někteří optici vsadí dioptr.skla i se zabarvením. Druhá možnost: levné obruby „na pokladnu“, do nich plastová skla a vidím taky. Na léto klip přez ně. Nepaří se, dostatečná plocha i pro periferní vidění.

      0 0
    • civetta  

      Cocky. Pres ne pochopitelne brejle, proti slzeni, bordelu a moucham (nutnost) – v terenu ciry, na bezkach zluty, u more na silnici cerny. Tisickrat lepsi periferni videni (treba kdyz se otacis jestli neco nejede…). Jeden bonus: jednou v zivote mi cocka vypadla – shodou okolnosti pri maratonu – duvod netusim. Cejtil jsem ze je problem, chyt jsem ji jeste na tvari, zastavil, tou zablacenou pazourou ji behem snad peti vterin nasadil (tep 170 a bez zrcatka 8-))) a tech zbylejch cca 80 km bez problemu dojel…

      0 0
    • Vladimír  

      driv jsem jezdil s brylemi Rudy Project, kdysi jedine co bylo, dnes kdyz to vidim tak hruza, je to obrovske, vyklopne predni sklo.Ale tehdy to byla bomba. Jo a take jsem jezdil jen na silnici. Mezitim se u me objevila vada oka (deformace rohovky), clovek nevidi ani s brylemi a nez se to operuje tak se nosi tvrda cocka. Je to kus skla, tvrde a neprijemne, ale co se da delat. A na druhem oku mam mekko cocku.A muzu rict, ze oproti brylim si chrochtam, prestoze tvrda cocka je strasne bolestiva pri sebemensim prachu v oku. Ale ta nadhera jak clovek vidi orpoti brylim. A hlavne v terenu, kdyz jedu z kopce, tak bryle (nedioptricke) sundam, mam je tmave a perfektne vidim. Do kopce je sundam, min se potim. Kdezto kdyz jsou dioptricke tak s tim clovek nic neudela, porad musi byt nasazeny. Cocky jsou financne dost drahe, k tomu je nutne pripocitat roztoky, ale je to komfort. Uz bych nemenil. A nasazovat se to kazdy nauci.

      0 0
    • danno  

      Taky se pridam, bryle nosim od cca. 2 let, takze uz skoro 20 roku, zacinal sem s 8 diopt. ted sem se dostal na 4,5 a 4, na zacatku sezony sem se rozhodl koupit sportovni bryle stim ze si necham udelat konecne cocky. Samozrejme mi to nedalo a jeste bez cocek jsem vyrazil na svih cca. 70km teren na horach, trpel sem jak zvire, strasne me bolela hlava, takze uplne bez bryli to nejde, pak prisly cocky a byl to naprosty zlom. Ten komfort a prozitek z jizdy je neco sileneho. Jediny problem je si zvyknout na to nasazovani, to je fakt porod, za boha nevim co delam spatne. Ale cocky doporucuju kazdopadne.

      0 0
      • Vladimír  

        mekke cocky se nasazuji uplne perfektne proti te tvrde cocce.Mekkou cocku kdyz nasadis bokem tak na ni muzes polozit prst a posunout ji. To u tvrde nejde, poskrabalo by se oko a musi se vyndat. Tvrda se vyndava i jinak (technika) nez mekka. Naucit se nasazovat tvrdou je horsi a tim, ze to zvladam dobre, tak asi nemam problem ani s mekkou. Takze popisi jak to delam. Pred sebou mam zrcatko, doma na stole, v lese na polozenem kole, ci na zadech nekoho, je potreba si poradit. Polozis cocku na prst a davas ji do oka, oko mej poradne otevrene a ted to dulezite, neuhybej s nim. Musis se naucit dat prst az na oko aniz by jsi s nim pohnul. Dobre je kdyz si nad tebe nekdo pri uceni stoupne a diva se do zrcatka co ti dela oko, kdyz ti uhne tak te zastavi, ty to sam tak nepoznas,ze jsi okem cuknul, udelas buch a mas tam cocku nekde na boku. A budes to delat tak dlouho az se to naucis, prst jde na oko a oko stoji a cocka se hezky prilepi. tot vse.

        0 0
        • danno  

          Wov, dik. Jsem necekal tak rychlou radu, mozna to je muj problem. Nasadit si cocky to je u mne otazka v prumeru 30min.:-((. Vetsinou se nejak sroluje, atp. Mel sem je prozatim asi 25× s odstupem nekolika dni, holt asi budu muset potrenovat i kdyz nepujdu na bika. Kazdopadne dik.

          0 0
          • Vladimír  

            neboj, casem to bude otazka 3 vterin

            0 0
            • LoL  

              mam cocky odvcera a nasadzovanie je podla mna hracka, no vyberanie z oka, to je utrpenie, trapil som sa s tym asi 30min kym sa mi ich podarilo vybrat. Dufam ze dnes to bude lepsie :)

              0 0
              • TheIF  

                abys ji nevytáhl i s okem :-) Nebo si kup www.kontaktnicocka.cz/…ay-6-ks.html a budeš se trapit jen 1× do měsíce.

                0 0
                • LoL  

                  tak ak by som ich vytiahol aj s okom, tak to neva, vlozim ho spat, len dufam ze nebude casom to oko vybehane a nebude samo vypadavat :)

                  Ale ved to chce cas, casom sa to vyberanie hadam naucim

                  0 0
                  • siho  

                    Určite natrénuješ neustálim vyberaním a zakladaním.. ;) Ja mám tvrdé kontaktné šošovky, tj. nie šošovka sa prispôsobuje oku ale oko sa prispôsobuje šošovke. Oproti mäkkým šošovkám výhoda, že sa ľahšie zakladajú a vyberajú, nevýhoda, že si oko dlhšie zvyká a ťažšie sa znášajú.

                    Inak od minulého mesiaca mám na vyberanie šošovky takú tyčinku, prísavku, ktorú prisajem o šošovku a tak ju môžem vytiahnuť vonku bez akéhokoľvek dotyku ruky s okom.

                    Ale na bike som ich ešte nezobral, hoci už mám perfektné športové okuliare, ktoré žiaľ bez šošoviek nemôžem použiť, bo by som sa vykotil hneď na prvom strome.. ;)

                    0 0
        • Smazaný účet  

          Přesně, základní je neuhybat s okem. Já mam problém že pravý voko v klidu udržim, šmatám po něm, šoupu čočkou, neva mi to, ale levý ne, tam sotva se čočkou dotknu, už mrkám a kroutim voko… a nemůžu to překonat… :o) Je dobrý snažit se koukat co nejdýl, já sem třeba zjistil že čočku dávám trochu šejdrem, ne naplacato, a ona se pak dycky skrčila. Ale největší porod byl sundat jí… :o) to než sem se naučil… tam je asi eště kritičtější neuhybat okem, páč jinak se na ní člověk ani netrefí.

          0 0
          • pavelr  

            Vydloubnout čočku z oka mi šlo hned. Zato s nandaváním mám čas od času problémy i dnes po třech letech nošení.

            0 0
        • vojtechposmourny  

          To s sebou taháš ven zrcátko? V poho se to dá zvládnout i bez něj.

          0 0
    • faba  

      Já sem měl s brýlema docela pěkný úraz. Dioptrická skla z polykarbonátu se ukázala až moc pevná a rozsekl jsem si o ně vnější koutek oka. Šití tak na hodinku :-)

      0 0
    • dada  

      jednoznačně LASIK.....drive 9/7 nyní 0.5/0 ale to jen kvuli zbesilymu cylindru

      0 0
      • Pebe  

        Jo cylindry jsou mršky, já kvůli nim nemohl nosit čočky, protože mi úplně čočka nepřilnula k oku a dělaly se mi pod čočkou bubliny. Jinak jsem dělal civilku v nemocnici na očním, kde LASIK dělali a občas jsem musel na Kavčí Hory nechat přehrát video o LASIK do NTSC a když jsem viděl těch pár nepodařených operací s tisíců, přešla mě na tuhle metodu chu?.

        0 0
        • dada  

          no jo muze se to nepodarit ale ten efekt kdyz rano nehmatas kolem postele kde sou bryle je k nezaplaceni. Jo a ty brejle ti fakt vubec neslusej!

          0 0
          • JFB  

            tak to je fakt argument k nezaplaceni:-)

            0 0
            • dada  

              kerej argument myslis..slusivost nebo ranni slepecké orgie?

              0 0
              • JFB  

                tu slusivost. jako argument proti noseni bryli je to fakt nevyvratitelny:-)

                0 0
                • hydrant  

                  dada píše o dioptriích 9/7, u takovýchhle jogurtů by se asi o slušivosti dalo diskutovat

                  0 0
          • Pebe  

            To je fotka asi 10 let stará :-))

            0 0
        • Otaku  

          Ja do toho sel s vedomim ze to muze dopadnout spatne. Muzes dan priklad co a jakse nepovedlo?

          0 0
          • dada  

            nemuzu…u mne se to povedlo super!

            0 0
            • Otaku  

              u mne taky, ptal jsem se PeBeho

              0 0
              • dada  

                aha sorry. jinak ty nepovedenosti byvaji vetsinou zpusobeny v momentu kdy se sesekava ta rohovka-bud se sesekne malo nebo cela…a je to v radu 1–2 procent a neni to zadna tragedie…jen se ta operace nemuze udelat a musis prijit treba za pul roku.

                0 0
          • Pebe  

            Ono se to nezdá, ale to seřezávaci zařízení je dost pidi, takže párkrát selhal lidský faktor(špatně složrné, tupý břit) a největší počet selhání je právě tvar a umístění toho seříznutí. Samotné odstranění laserem je vpohodě. Takže to bylo eliptické seříznutí, nedoříznutí do potřebné velikosti, nebo naopak úplné seříznutí rohovky. Ale musím upozornit, že to byly případy z celé ČR asi za 2 roky, procentuelně se to pohybovalo tuším pod jednu promili.

            0 0
            • Otaku  

              aha myslis mikrokeraton. Bzzzzz zzzz!!

              0 0
              • Pebe  

                Tak proč ti to vysvětluju :-))

                0 0
                • Otaku  

                  No ja nevedel kolik operaci se nepovedlo a proc.

                  0 0
                  • MartinXC  

                    Já bych teda statistiku plnit nechtěl. Radši si nechám brýle.

                    0 0
                    • Jester  

                      No predevsim jsi uz starsi (tedy bez urazky – asi jako ja) a u nas starsich uz hrozi vetchozrakost. Takze seriznout oci na 0 dioptrii s tim, ze se ti za par let o dalsi 2 dioptrie samy upravi, je asi silenost.

                      0 0
            • dada  

              tak sem mozna kecal s temi procenty asi sou to fakt promile…tak proc do toho nejdes?

              0 0
              • Pebe  

                Protože by ten černej Petr vyšel určitě na mě :-)) A bez brýlý vypadám jako krtek, říká manželka :-) A dcera mi říká „Táto, nevidíš“ když si sundám brýle(jsou teprve 2 roky) :-))

                0 0
                • dada  

                  manzelky tohle rikavaj, ale nesmis vsemu verit…zkus si najit nejakou pritulku a ty se zeptej na nezavisly posudek :)

                  0 0
                  • Pebe  

                    Další ženskou? Nejsem šílenec, děluju :-))

                    0 0
                    • dada  

                      no jak rikam-de hlavne o ten nezavislej posudek :)))))

                      0 0
                      • Pebe  

                        Tak to jo, to se můžu zeptat někde na ulici, to nejnezávislejší :-))

                        0 0
                        • dada  

                          Ale stejne je to hrozny co si k nam ty zensky dovolej. Dovedes si predstavit jak by dopadla nejaka arabka kdyby svymu manzilkovi sdelila ze vypada jak krtek.....:?

                          0 0
                          • Pebe  

                            Dovedu, manžel by svolal celou svojí rodinu (půl města) a společně by jí ukamenovali :-))

                            0 0
                          • Paja  

                            Me to rika porad, viz. profil :o)

                            0 0
                            • dada  

                              dost dobry jen nevim jak jezdis na tom Modusu…nozicky mas tak akorat na tu kolobrndu!!

                              0 0
    • Luka  

      Lidicky pomoc!… vcera jsem byla konecne u optika aby mi namerili oka a ono prd!… Mam pry na levym oku nejakou nepopsatelnou chybu, kdy se ocicko prizpusobuje od –1 do +1 dioptrie prakticky cemukoli a se stejne prisernym vysledkem jako bez brejli. Optik to nechapal, rikal, ze se jeste nesetkal aby clovek mel na jednom oku + a na druhym – a ze si mam skocit k ocari. A kamen urazu nastal. Nenasla jsem tady v okoli zadneho „oftalmologa“… nemate nekdo tip na dobryho ocniho? (spis praha 4 prosim)… DIKY MOC!

      0 0
      • Pebe  

        Tak to slyšim taky poprvé. Spíš mi připadá, že to pan optik neumí nebo jsi špatně ostřila na „balón“. Jinak s očním asi nepomůžu, já jsem z Prahy 10 a jezdím na Barrandov :-))

        0 0
      • Jester  

        Hele neber jmeno „kamen urazu“ nadarmo do pusy :-) Jinak optici jsou hrozna celadka a absolutne se k nim nevyplati chodit. Jsou to otroci svych stroju a kdyz se vyskytne neco jenom trochu odlisneho, nedokazou se s tim popasovat. Ten Tvuj byl aspon trochu slusnej v tom, ze Te poslal k ocnimu …

        0 0
        • Luka  

          :) no, jasne, promin mi, Kamene_urazu, ja to nemyslela spatne :)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Dobrá, dobrá, odpuštěno. :-) Jinak to s jedním okem krátkozrakým a jedním dalekozrakým taky slyším prvně. Ale možný je skoro všechno. Na základce jsem byla dalekozraká, pak dva roky bystrozraká :-) a potom až doteď krátkozraká. Bohužel se to furt zhoršuje. :-/

            0 0
      • MartinXC  

        To jsem měl před pár lety taky. Teď je z toho hezká cylindrická vada už jen v – 8-) Jestli ti to nevadí při řízení auta, nech to pár let plavat a necpi na oči skla co vadu jen zhorší nebo způsobí bolení hlavy.

        0 0
        • Luka  

          Ja nastesti do auta nelezu za volant, ale problem mam na biku… a to dost velkej, jakmile jedu vic jak 20km/h nevim vubec co me ceka, jesti stin nebo kmen pres cestu, vubec nerozeznavam…

          0 0
      • Luka  

        TYJOOO, AHOJ spatnevidici spolubikerstvo!

        TAK, konecne od ocniho lekare, HURA! Predepsali mi cocky, protoze na me bryle nejsou dobrej napad, vzhledem k tomu podivnymu rozlozeniP+/L- :) Konecne jsem prohledla a neskutecne se tesim na bike odpoledne, protoze i kdyz si nemuzu ted privyknout na cumeni do monitoru, tak na dalku vidim jak nikdy predtim, boze to je fajn, precist si dopravni znacku driv, nez stihne zdrhnout!!!!!! HURAAA!!!! Tak a pro ty, co byly zvedavi na cenu a tak, tak za set mesicnich cocek na pul roku jsem dala 2300,–, pry mi ale vydrzej az na rok, kdyz je nebudu nosit uplne porad, a i tak, kdyz jsem si nechala za 1000,– predelat jeste skla do bryli co mam, tak me to porad vyslo levneji, nez kdybych si kupovala novy obroucky+skla+spor­tovni brejle s klipem+skla, takze spokojenost maximalni, mam strasnou radost, a ted, az si fakt zvyknu na ten ostrizi zrak, ted uz me nejakej stin pres cestu nezastavi :) PS: navic mam periferni videni, hec!!!! (driv byla leva strana skoro slepa co se tyka periferie :))))) JUPI! Tak, toliko vylev radosti :D

        0 0
        • Daf  

          Ted budes znovu objevovat krasy bikovani :) Kdyz clovek vidi je to uplne o necem jinem…

          0 0
        • -b-n-x-  

          toš to ti gratuluji :-) Sám jsem teď v pondělí objevil krásy ostrého zraku při jízdě na biku, takže vím o čem je řeč. Každopádně si to dnes nejspíše krásně užiješ. Doporučuji jet už známé trasy. Uvidíš kolik je na nich najednou nových věcí :-)

          0 0
        • Vladimír  

          cocky by se meli nosit jen po tu dobu na kterou jsou urceny, aspon tak mne to rikaji. Mam take mesicni cocky a nekdy to zkusim o tyden protahnout a dost citim, ze uz to oku nedela dobre. A protoze oci mame jen jedny, tak je asi lepsi si s tim nezahravat. P.S. pry by se meli pouzivat jeden mesic i kdyz je clovek nenosi cely mesic, proste jeden mesic od vytazeni z orig. pouzdra

          0 0
          • Vladimír  

            :-))) oprava „Cocky by se mely“

            0 0
          • Luka  

            No, ja myslela ne protahovat to na vic nez 30nandani, ale to, ze nekdy si je nedas, proste nektery den das brejle a odpocines si od noseni… no ale jasne, lepe si nezahravat, kdybys videl moje oci po dnesnich prvnich pokusech o sundani/nandani :)))))) jak kralik s myxomatozou :D

            0 0
            • Jester  

              Ja nosim 30 denni cocky zhruba ty 2 mesice. Ale je fakt, ze je nosim za tyden tak 2× az 3×. Nekde jsem cetl, ze by se nemely nosit dele nez 2 mesice, ze se tam potom vysrazi bilkoviny. Myxomatoza – ty jsi od fochu nebo jsi pouze fanousek Radiohead? :-)

              0 0
        • chupas  

          tak tuhle radost taky znam. a periferne videj vsichni stejne neostre. to cocka nezachrani.

          0 0
    • beady  

      Osobně můžu doporučit investovat do LASIKU – moderní laserové korekce. Brýle sem nosil 24 let a nedá se popsat ten pocit, kdy na tom nose nemusíš už nic mít! Jinak mé důvody proč jsem se rozhodl: 1. brýle na kolo a na jakýkoliv jiný sport celkem opruz, čočky mě nevyhovovaly + si myslím že každodenní aplikace není taky co se týče zdraví o.k… 2. cena – v mým případě se mě investice vrátí do několika let, když spočítáš, kolik tě stojí obruby, skla, opravy, čas kdy marně sháníš optiku, kde ti brýle spraví na počkání apod… 3. HLAVNĚ – po zahojení absolutně žádný starosti co se týče očí. Na druhou stranu taky ale musím říct, že jako každá jiná operace má i tato svá rizika by? to je pár jednotlivých případů. I v dnešní době se i u jakékoliv zdánlivě banální operace může vyskytnout nějaký pooperační problém – to by pak ale člověk nesměl ani k zubaři. Samotná operace je bezbolestná, provádí se ambulantně (když vše dobře jde, za 10min. je hotovo). Ale nečekej, že za týden uvidíš jako kdyby si brýle nikdy nenosil. Samotný hojení tvrá cca 14 dní (ikdyž druhý den celkem normálně vidíš), ale fakt dobře člověk vidí cca po 2 měsících, úplně super do půl roku. Osobně mám po operaci 7 měsíců, ale ty první dva měsíce sem míval záněty, viděl jsem trochu rozmazaně, chce to čas aby se vše spravilo. Dnes absolutně nelituju. Pak už se jen zasměješ, když ze začátku ze zvyku hledáš ráno brýle:-) Poslední důležitá věc – pozor na to kde si nechat operaci provést! Ne všechny centra jsou stejně kvalitní co se týče vybavení ale i personálu. Já doporučuju zajet si do Zlína k Dr. Stodůlkovi – má s tím nejdelší zkušenosti (www.lasik.cz). Operaci myslím nejlíp provést na podzim, kdy můžeš mít oči relativně víc v klidu a nesvítí tolik slunce, na který jsou oči po operaci víc háklivější. Všem brýlovcům hodně zdaru:-)

      0 0
    • chupas  

      vozim cratonyho bryle s adapterem. draha a velmi fajnova vecicka. ani rasy mi moc neskrtaj. zamlzi se jen kdyz zastavim. jak se zacnu hybat (3km/h a vys) tak se odmlzi.bryle nosim uz tak dlouho ze je proste nevnimam. takze volba jasna. na cocky nemam nervy, cpat je do oci. brrr. nic pro me. nehlede na to, ze koukani celej den do pc by jim nedelalo nejlip. operace (jedno ktera, je jich vic jak 6 druhu) prozatim ignoruju, stacilo mi si precist mozne problemy. napriklad pokud ma nekdo nadprumerne roztazenou zornicku (muj pripad) tak „muze“ po operaci dojit za sera k neprijemnym lomum svetla na hrane cocky a zkreslovani videni. to me odradilo. ale jinak asi nejlepsi reseni tohodle „problemu“.

      0 0
    • Jane  

      Nechce se mi to číst celý, tak hned odpovídám. Vozím dioptrické brýle. Mám 6 dioptrií (krátkozrakost) a na to by asi brýle s dioptrickymi vložkami nestačily. O čočkách zatím fakt neuvažuji, ty brýle jsem pořizovala nedavno a vyšlo to na 6000 Kč… Optimální to tedy rozhodně není, v zimě nebo za jiných vhodných podmínek se zamlžují, takže pak nic nevidím a taky mi často při jízdě z kopce slzí z očí… Asi jako ideální kombinaci bych volila kontaktní čočky a k tomu ty sportovní brýle.

      0 0
    • 888janicka  

      Ja cocky. Ale nejdriv jsem mela problemy s tim, ze my jakoby vysychalo oko, ale vyresil to jiny druh cocek. Ted mam tyto https://www.nejlevnejsikontaktnicocky.cz/…6-cocek.html a vse v naprostem poradku.

      0 0
    •  

      Ahoj, doporucil by mi nekdo nejaky cocky? Mam cca 3–4 dioptrii, coz je docela dost. Byl jsem u doktora na ocnim a ten mi rekl ze v mym pripade je uz lepsi ty bryle nechat anebo rovnou ta laserova operace. Co si myslite? Bryle nosim ale v lete je to opruz, v zime a na podzim mi ani zas tak moc nevadi.

      0 0
      • GrumpySmurf  

        1 dioptrie nebo 10 u cocek to je fakt docela jedno. 3–4 neni zadnej extrem. Operace urcite neni spatnej napad, ale vyzkouset cocky je prec jen jednodusi.

        Zajdi si k doktorce co dela aplikaci cocek a urcite ti cocky dobre vybere. Sam se do toho nepoustej! Prec jen jsou to oci… :-)

        0 0
        •  

          Jde mi o to ze po par ,,testovacich jizd'' s brylema a bez si troufnu rici ze bez bryli mam vetsi ,,koule'' :-D Mozna to je vsechno jen v hlave ale urcite ty cocky uvitam vic nez se s nima trapit v lete. Ok jeste zajdu na ocni a vyberu si cocky teda

          0 0
          • Andreany  

            Vyzkoušej čočky z DM drogerky, používám je, stojí pár kaček, mají i jednorázovky.

            0 0
            • lukasmcl  

              To je super rada, u čoček máš minimálně 5 parametrů, tak si v drogerii nějaký naordinuj. V albertu maj taky dobrý kola, za pár kaček.

              0 0
        • Martin  

          jo, první aplikace je ideální u odborníka, já jsem zkoušel snad troje testovací, než mi sedl správný typ

          0 0
      • lukasmcl  

        Musíš zkoušet, abys o nich nevěděl, oni ti něco „nejlepšího“ doporucej, asi je dobrý to jednou za čas aktualizovat stejně. A někteří velmi těžce nesou když si objednáš na netu :D

        0 0
        •  

          Ne z netu opravdu nehodlam nic objednavat krom veci na kolo :-D Uz jsem se telefonicky objednal u jedny ocni doktorky a zitra tam mam prijit aby me znova premerila dioptrie a vybereme spolu nejaky cocky ktery mi budou sedet :-)

          0 0
      • Pebe  

        Udělám trochu reklamu, ale co už.

        Čočky shop jsem si zaplatil tu první aplikaci, byla tam příjemná slečna, vyšetřila, doporučila, dostal jsem čočky na měsíc zkoušení. Moc mi nevyhovovaly, dostal jsem jiné, taky nic moc a napotřetí už spokojenost. Takže jsem za tu jednu cenu první aplikace dostal 3 páry čoček a perfektní péči.

        Nakonec jsem zakotvil u Biofinity čoček, i když mám cylindry tak mám obyč netoric čočky a paráda. Už je nosím i ve dny kdy nesportuju, je to super vidět :-)

        0 0
        • Martin  

          to máš dobré, mi netorické čočky po delší době vadí

          na zimu nosím normální jednodenní, při kratší aktivitě je to celkem jedno, ale když jsem vozíval normální čočky delší dobu, tak jsem měl děsně unavené oči

          0 0
          • GrumpySmurf  

            Bohuzel to mam uplne stejne. I proto by Tulipanek mel zacit u doktora a ne v DM drogerii.

            Na unavene oci, skrabani a tak sou super kapky na bazi kyseliny hyaluronove (hyal-drop a hromada dalsich). Treba v aute s klimoskou se fakt hodej :)

            0 0
          • Pebe  

            Mě zase vadily ty torické :-)

            Já jedu ty měsíční a velká spokojenost. Ty Biofinity jsou strašně pohodlné, zvlášť první dva týdny. To kolikrát ani nevim, že mám nasazeno, prostě pohoda od rána do večera…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Nemáš problém ani třeba při sezení u kompu, nebo v místnostech kde je suchý vzduch? Já kvůli tomu měsíční opustil a používám denní Proclear. Jinak taky mám cylindry a používám obyč čočky a neva.

              0 0
              • Pebe  

                v práci sedim celý den u PC v klimatizované místnosti, extra problémy s tím nemám, asi mi oči dobře mažou :-)

                0 0
      • Stingray  

        Nosil jsem brejle a čočky dvacet let.Teď jsem dva roky po operaci a rvu si vlasy, že jsem šel na ní tak pozdě. Když chytneš akci na laser, tak to není ani tak drahý. Rozhodně to byla nejlepší investice za celý roky co jsem do sebe dal.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.