• Roman

    Tak jsem byl dnes na garančte. Včera se mi konečně podařilo naladit přehazovačku i přesmyk tak, aby to šaltrovalo nejen na stojanu, ale i v lese pod zátěží (znalci potvrdí, že stojan a les jsou kolikrát naprosto různé podmínky), no a pán se mi v servisu (garančka)vysmál, že to mám prý zprasené a že to musí doštelovat. U něj na stojanu to byla paráda, ale v lese jsem vypustil z úst na adresu toho odborníka celou zoologickou zahradu.

    Ještě jsem se ptal, jestli je u shimana LX normální, že na střední placajdě a na nejmenším pastorku trochu škrhlá řetěz o přesmyk – a že prý jo.

    Nakakal jsem se, znovu jsem si obojí seřídil dle sebe, potom pomocí superjemného náředí (kovářské kleště) jsem domluvil přesmyku a ejhle vše funguje naprosto výbordelně.

    Holt se to soudruhům v džaponsku nějak nepovedlo, či co…

    Na druhou stranu ho, ale musím pochválit, že bravůrně zakrátil krk a vyměnil ježka za pár šupů.

    0 0
    • TinkTink  

      Hehe…predpokladam ze mas packy – tam to skrtani na tomdle debilnim prevodu je normalni…jezdit ho je docela blbost, protoze to cely hodne namahas a rek bych hlavne ten nejmensi pastorek…ne nadarmo jsou jakysi doporuceny prevody…ze jo..!

      http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      S tim stojanem atd nesouhlasim…kdyz si seridim bajka ve stojanu, tak mi pak uz funguje dokud si to

      1. nesedne
      2. nezasere
      3. neurve

      tot vse…

      0 0
      • jakub  

        teda ja bika zasadne taky nesteluju ve stojanu ale za jizdy ( zastavim a dosteluju)

        0 0
        • enjoy  

          taky za jizdy,ale nezastavuju.

          0 0
          • Jogador  

            Tak to by mě zajímalo, já si totiž ze sedla na přehazovačku ani nedošáhnu, natož tam točit šroubovákem s malými červíky.Navíc nevim jak bych držel směr, ikdyž je fakt že GPS už to může vyřešit.Nebo nato asi máš kamaráda, kterej Ti zajízdy drží řídítka, Ty sedíš na nosiči a gymnastickou polohou mostu štyluješ, to by mě zajímalo, mohl bys mi to někdy vyfotit.

            0 0
            • enjoy  

              :-))) vyfotit muzu,ale nic zvlastniho na tom neuvidis:-) steluju koleckem u razeni,jde jemneji doladit.kdysi se na bikeforu resilo jestli je stelovani na razeni jemnejsi nez u prehazky a opravdu je a to o dost.takze proste posloucham cvakani a tocim sem a tam.

              0 0
      • Roman  

        Věřím ti. Vtip (nebo vlastně rozdíl) je v tom, že já to sešteluju doma na věšáku funkčně – no a venku je to taky OK, ale z toho servisu to byla rachotící katastrofa.

        0 0
        • Gatier  

          To je parada! Kritizujes mechanika, ze to nevedel nastavit a ty to doladujes kliestami. Keby videl zakaznik mechanika, ako doladuje presmyk kliestami tak uz sa tam asi neobjavi.

          0 0
          • enjoy  

            no,ten mechanik mohl rict:ja vam to spravim,ale klestema.to by stacilo.

            0 0
          • Roman  

            Napsal jsem to málo srozumitelně – mechanik to zprasil tak, že to vůbec nekvaltovalo, nechtělo přehazovat a když to přehodilo (nahoru, nebo dolů) tak to rachtalo a mělo to tendenci se vracet na původní pastorek.

            1. Takže jsem si to musel seštelovat sám a pořádně.
            2. S těma kleštěma jsem si doladil převodník jako bonus navíc – on tvrdil, že to nejde (přičemž věčinou respektuji doporučené kombinace řazení).

            Chovám úctu ke každému pracovníkovi, který umí to, co dělá a je mi lhostejno je-li to zedník nebo ředitel, ale tenhle mechanik se mi posmíval, že neumím seřídit přehazovačku (přitom byla plně funkčí – mnou seřízena) a přitom do tak dodrbal, že to řazení bylo nepoužitelné – a takové chytráky prostě nemám rád.

            0 0
          • Mamutt  

            Můj mechanik mě naučil používat na přesmyk JEDINĚ kleště. Howgh.

            0 0
    • lubos  

      Hmm, no ja mam uz druhej LX presmykac, ale nikdy jsem s timhle problem nemel :) Skrtani mivam na velke pile a nejmensim, nebo i druhem nejmensim pastorku, ale ty stejne temer neuzivam. Jo, podle Shimano dokumentace se nema pouzivat nejmensi a nejvetsi pastorek na stredni pile .. ale zrovna ten nejvetsi pastorek neni nic zas tak hroznyho … imho. Tedy, pokud se nerasi silove.

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.