• rooman

    Mám na mx com eta najeté padesát kiláku a začal se mi projevovat maly problem.Při malém propružení vidlice a na malých nerovnostech se mi při zpětném chodu na vrchní doraz z leve nohy eta ozyva malé tuknutí.To se ozyva pokažde dokud ji pořádně několikrát nepropružím až na doraz,potom je vše ok.Zajimave je že když na deset minut necham kolo v klidu opět to začne dělat.Mě to připadá jak by ta pružina byla špatně mazaná a trochu špatně vracela.Nemáte s tím nějaké zkušenosti jestli není třeba vyměnit olej.Předem dik za kazdou odpověd.

    0 0
    • Pavlos  

      je to normalni neboj

      0 0
    • rooman  

      Tak vam děkuji za odpovědi jsem zase o něco chytřejší, ale v archivu jsem se o tomto problemu nikde nedočet.

      0 0
    • C.A.C  

      Jsou dvě možnosti,buď to dělá pužina,která je dorazem při max.zdvihu nebo kovový kroužek,který je ve spodní části nohy a tvoří záklopku pro průchod oleje.Měl jsem rozdělanou MX COMP Eta 03 i 04, v 03 je kroužek plastový, v 04 hliníkový­.Tento kroužek se pohybuje mezi hliníkovým válečkem a kovovou podložkou pod pružinu, takže zvoní.Protože se o nic neopírá a tvoří vlastně jen záklopku, zkusil jsem jej vyrobit ze silonu a kovové zvuky z vidlice přestaly.Používám olej DENICOL viskozity SAE10.

      0 0
    • Pekáček  

      S tím propružením nadoraz a chováním po chvíli v klidu: dělala mi něco podobnýho (ztrácela citlivost) dokud jsem si jí sám neotevřel a nenalil tam doporučený množství oleje, bylo ho tam jaksi málo. Použil jsem Denicol 7,5.

      0 0
      • chemic  

        No mě to dělá to samý, při malejch nerovnostech bych ani nepotřeboval zvonek. Mám ji měsíc a pořád takhle vyvádí, je možný, že by to mohlo bejt tím olejem. Dyž jsem ji koupil, tak jsem se v manuálu přehlídnul a povolil tu matičku na noze(nafouklí) kde je vzduch a prásk, málem mi to vystřelilo voko. Měl jsem malej olej. flíček na triku a velkej v kalhotech(ne olejovej). Tím pádem tam ubylo asi půl deci oleje, je nějaká možnost zjistit kolik oleje tam má být? Je to mx com eta 103mm. rok 05. Díkes

        0 0
        • Pekáček  

          No dlouho se to měřilo jako výška hladiny od zátky při stlačený vidli, dnes se uvádí spíš množství nalitého oleje. Já do ní dostal cca 135ml, má tam bejt 140ml v každý noze. Jestli si na ní nalítal cca 1000km, dej jí do servisu na výměnu oleje po záběhu a máš klid.

          0 0
          • bazi.marko  

            koukam, ze uz ani ti spagetati nedelaji bombry tak dobre jako driv!

            0 0
            • Pekáček  

              Dělají je jinak, to je vše. Ale trend k horšímu pozoruju spíš u Šimána kromě jejich pedálů…

              0 0
              • bazi.marko  

                taky si to myslim, na kole nevozim od shimana vubec nic, pripada mi to jako skvele image:-)

                0 0
                • Pekáček  

                  Já pedály, tretry, kliky (180mm), náby Deore (za rok 3 ořechy v háji, půjdu do XT). Řadím Sramem a brzdím Avidem. Ale odbočujem od tématu :o)

                  0 0
          • chemic  

            Na kolik to tak výjde? Ta vyměna, přemejšlim, že bych to hodil do Razza.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.