Třídíte odpad? Někteří bajkeři asi ne...

73 nepřečtených
  • piskot

    Dneska jsem si zajel svůj druhý maraton v životě – Šelu – a byl jsem fakt dost silně překvapen, kolik jsem musel přejíždět prázdných tub od karbošneků a jiných podobných gelů spermatické konzistence. To opravdu nemá nikdo na dresu na zádech kapsu a nemůže to vyhodit v cíli?

    P.S. jinak Šela byla fakt parádní

    0 0
    • enjoy  

      jeste ze jsi na spermatickou barvu zvykly ze svyho bika:-)). k tematu.no ano,spousta „zavodniku“ tim usetri mnoho casu a posune se o mnoho mist kupredu:-) kdekdo se schovava za poradatele a za to ze to oni ukidi.uz vidim jak uklidi vsechny do jednoho.

      0 0
    • Jogador  

      No, popravdě, jednou jsem jeden bikemaraton si projel ještě jednou asi 2 hodky po uzaviračce, a ač v průběhu závodu toho bylo všude mraky, teď jsem nenašel ani tubu. Ale taky platím dost vysoké startovné, tak at se trochu snaží, krom toho mi přijde, že to vracet do kapsi dost zdržuje.

      0 0
      • Thorn  

        „vracet do kapsi dost zdržuje“

        vole ty si prasa…

        0 0
        • Jogador  

          Počkej, já to nedělám, já totiž nežeru tuby, já do těla žádný chemikálie nechci a mám prblem do sebe dostat i anopirin. Jde o to, že na závodech, kde jsem si to zaplatil to po mě pak můžou zvednou, jako že to i zvedaj. Když nejdeu závody, to je něco jiného, to neodhazjuji vůbec nic.

          0 0
          • mlyny  

            Když už platíš to startovný, nechtěl bys, aby za tebe někdo i šlapal :-)))

            0 0
            • mlyny  

              I když je fakt, že na maratonech bývá dost přemrštěný startovný- když tak člověk počítá a počítá- celkem slušnej výdělečnej podnik…

              0 0
              • Orbis  

                neřek bych, ale to se tu řešilo už mockrat když to vše spočítáš, tak jsou pořadatelé rádi, že jim na vsechno staci prach…:o)))

                mrkni se do Vela tam je to celkem slusne rozepsany

                0 0
          • Martyss  

            „já do těla žádný chemikálie“ tak to abys nejedl,nepil a nedýchal:-)

            0 0
    • kankrlicek  

      Já třídím, a to i na Šele. Viděl jsem i neotevřené tuby, takže to může být i neúmyslné, ale mnohem větší počet byl těch použitých :(

      0 0
      • Pekáček  

        A taky duše, pumpičky, bidony… Ale použitý tuby a obaly mě taky štvou, vždy je vracím do kapsy a když jedu „civilizací“, poprosím někoho aby to vyhodil, tak jsem to udělal včera s jednou tubou, jinak jsem dovezl všechny s sebou do cíle.

        0 0
    • ihik  

      Dneska jsem jel za borcem, který odhodil něco do asi 5m vzdáleného potoka, kolem kterého jsme jeli. Kdyby to hodil pod sebe, udělal by líp. Měl jsem chu? ho dojet a říct mu, co si o něm myslím, ale pak jsem se na něj vydláb. V těhle situacích většinou lidé reagují tak, že se ještě rozčilují, co si to k nim kdo dovoluje…

      0 0
      • enjoy  

        nemel si z nej mit strach:-).ale jo,v tehle situacich se clovek stara o jiny veci nez o karani.

        0 0
      • zwwak  

        Já mám v této situaci jen jedno označení – DEBIL.

        0 0
      • sis  

        Tohle fakt nechapu. Kdybych na to mel, tak ho do toho potoka hodim taky (toho cloveka) at se probere

        0 0
      • Michel  

        Je otazka jestli ses na nej vydlab nebo ti (samozrejme pod vlivem obsahu tuby) ujel…:-)))

        No ale samozrejme jsi ho mel z kola zkopnout

        0 0
    • McBlacky  

      zaprvé pořadatel zodpovídá za úklid tratě, takže teoreticky by každej mohl házet co je mu libo. zadruhý, většinou to odhazujou gumy, který jedou v půlce pole a jsou rádi že žijou. Nevím jak elite, ale já se pohybuju relativně vpředu pole a žádny orgie s odhazováním se tam nekonaj. Někdy se přesto staně že to vypadne z kapsy dresu náhodou (většinou ve sjezdu)…

      0 0
      • Cejlon  

        Na Šele jsem vyhodil pouze tři papírky o lipa.To snad přírodu nezabije…Ale ty tuby,to je opravdu hnusný pohled.Jak když přejedeš slimáka!

        0 0
      • Orbis  

        jj přesně, odhazujou to ti, kteří si mysli, že kdyz odhodi praznou tubu, ze jim to pomuze…

        vepředu nic, ale jak jsi psal už se mi taky stalo, že mi vypadla plna tuba ve sjezdu…:o)))

        0 0
    • grafik  

      Na Sele to nebylo az tak hrozny, nesrovnatelne vetsi bordel byl loni na trati nova author capu.

      0 0
    • Meesha  

      Na maratonech je to nekdy boj… Jedes prositej do kopce, mas ulepenou hubu od gelu, drzis ho v ruce a on ti tece po ruce, po riditkach… Do kapsy se spatne strka – treba kdyz mas Camela a pak mas upatlanej i dres.

      Ale stejne ho tam vzdycky nejak narvu. Vzdycky si reknu „ne ne, tady ho hodis do prirody a ona ti to v pristim sjezdu vrati a pudes na drzku…“

      0 0
    • Vrci  

      Ad 1) odpad netřídím, protože ty popelnice nejsou v naší ulici, ani v jednej z roznoběžných a ani v nejbližších kolmých, a jezdit s odpadkama někam na sídliště mi nepřijde rozumný. Ad 2) jezdím na silnici. Pokud jedu lesem nebo mezi poli, strkám vše do kapes, když projíždím městem tak vyhazuju do popelnic nebo beru s sebou, ale pokud jedu na maraton tak, tak ve okolí bufetu hážu na zem.

      0 0
      • merunka  

        odkud jsi, ze nemate pobliz popelnice,ty jsou snad uz na kazdym rohu,ne?

        0 0
        • TinkTink  

          Odeme je prvni popelnice na trideny odpad 550m…dalsi nejblizsi je 1,6km… :)..ale ja jsem na venkove :)

          0 0
        • Vrci  

          Jsem z ČB a bydlím v centru. U nás ty popelnice daly jenom na sídliště, který jsou na okraji města.

          0 0
    • vlad@  

      Jo ja tridim odpad,kdyz jedu nekde terenem les atd… tak to dam zpet do batohu a nebo do zadni kapse dresu.

      Ani me nenapadlo to odhodit jako prase!

      0 0
    • climber  

      Tvoje úvodní poznámka není o třídění odpadu, ale o prasatech. V životě by mě v lese nenapadlo cokoli odhodit (a to včetně odpadu, který se „sám“ zlikviduje, např. šlupka od banánu). Pokud jde o třídění odpadu, tak domá zásadně třídíme papír, sklo a plasty.

      0 0
      • piskot  

        Jasně že to není o třídění odpadu. Původně měl být titulek „jsou bajkeři prasata?“, ale to mě přišlo už dost silný a lehce urážející, tak jsem to zjemnil. Ten slogan „třídíte odpad“ je taková lehčí narážka na současnou reklamní kapmaň.

        0 0
      • orca  

        Při závodech ani při soukromé cestě nic nevyhazuji za jízdy. Nevěřím tomu že schování do kapsy je ztráta času…Za jízdy baštím jen musli tyčinku kterou si většinou z domova roztrhnu pro snadnější konzumaci za jízdy. A šlupka od banánu ? Přiznám se že tohle vyhodím běžně v přírodě ( banán jím pouze když stojím poté jde do křiviny) – dle mého nastoupí přirození brouci a další havě? a za tejden je čisto.Nebo se mýlím ?

        0 0
        • Krutohlav  

          Mýliš sa, brouci majú vačšinou tvoj banán v paži. Najdoležitejší je proces humufikácie (rozklad organickej hmoty na humus). Podľa prístupu vzduchu (najma kyslíka) poznávame pri humifikácii tlenie, hnitie a kvasenie. V tvojom prípade ide o tlenie, t.j. rozklad organickej hmoty za dostatočného prístupu vzduchu. Baktérie rozkladajú organickú hmotu a uvoľnené minerálne látky slúžia rastlinám ako živiny. Je to priaznivý pochod a čím viac humusu, tým je poda kvalitnejšia a úrodnejšia.

          0 0
        • hydrant  

          tak to máme nastejno, taky nevyhodím nic, všechny obaly zpět do kapsy, jen banánové šlupky ne. Věřím, že se rozloží, ne asi do týdne, ale že tím přírodu moc nezatěžuju. Když vyskočí bidon z košíku nebo šnek z kapsy u dresu, tak to je naprostá výjimka. Hlavně dávám pozor, aby mou kapsu neopustil mobil nebo klíče a to ani ne tolik kvůli přírodě… Kdo vědomě hází prázdný tuby a obaly od tyček, tak je jednoduše prase.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Rika se, ze kdyz das slupku od bananu do polstare, tak zmizi asi do 14 dnu. Ale to bude vyjimka. V ciste prirode vydrzi urcite dele :))

            0 0
            • hydrant  

              já měl snahu cpát do slamníku peníze, ale ty mizely ještě rychleji :-)

              0 0
    • Eila  

      taky hazim na zem, za 500+ startovne to muzou uklidit a taky uklidi, tim spis ze s tim uz poradatel pocita…

      0 0
      • Raydowe  

        takze si prase za kterym treba uklizet..:))

        Tiez nic nevyhadzujem. Pride mi to stupidne, robit si bordel tam, kde chodim rad.

        Je pekne ze po zavodoch si to ulozia, ale urcite sa na nieco zabudne.

        0 0
        • Eila  

          no treba na krali sumavy zapomenout nemuzou, nebo jim to za rok nepovoli…

          0 0
      • wroum  

        to sem si myslel taky a pak sem aspon kolem Struhař pozbiral ctvrt igelitky tub a obalu od tech sracek. Bylo to loni pri nejakym podelanym silnicarskym zavode kolem Blovic. Poradatel to taky asi mel posbirat, ale vysral se na to. nehodil bych na zem nic i kdyby za mnou jel nekdo kdo to ma posbirat. je to jen o pristupu.

        0 0
        • Eila  

          jo to vim, to jsem taky nadavala, mluvim o mtb maratonech kdy se opravdu pak uklizi, ne o tom co se minuly rok konalo kolem blovic

          0 0
          • orca  

            Docela bych o pravidelnosti uklidu polemizoval…ted v Plzni se jela „Sporitelna“ a cast cesty vyuzivam celkem pravidelne i v jinou dobu a tech tub bylo na zemi celkem dost..takze nevim jak kde.. dle meho kdo krom „občerstvovadle“ max 50m něco vyhodí záměrně je PRASE a nema co v lese delat… a tohle mi nikdo nevymluvi…

            0 0
      • Radek Broz  
        1. sorry, ale jsi prase;-)
        2. i kdyz budou uklizet dost dukladne (cez je na 100km docela dost prace), vzdy vitr neco rozfouka tam, kde to poradatel neuvidi a uz to tam zustane
        3. asi jsi nikdy nic neporadala – divila bys se, ale i s 500 startovnym jsou obcas poradatele radi, kdyz se dostanou na nulu. Nektery rocnik je to kvuli pocasi lepsi, ale to kryje ztratu z roku, kdy prselo.Fakt mi ver, ze se na tom nede nejak zbohatnout.
        0 0
      • Santus  

        jasny, ja bych to hazel vsude i na ulici, oni jsou prece nejaky uklidovy cety, ktery s tim pocitaji, a ja si to diky mym velkym danim bohate platim. A co v lese, neni problem , tam to pujdou pozbirat nejaci pionyri nebo junaci, nebo saleni zeleni a budou mit dobrej pocit ze delaji dobrej skutek:(
        Akorat kam se podivam, tam je binec.

        0 0
        • orca  

          Bodejt by nebyl binec kdyz je vic takovejch jako jsi TY … copak doma hazes bordel na zem a cekas az to nekdo uklidi ??? Jestli te tak vychovali no chraň mě abych tě v lese nepotkal..asi bych zapoměl na slušné vychovani…:-((

          0 0
          • piskot  

            to chce klid – vždy? je to psaný ironicky… :)) (teda aspoň doufám :)

            0 0
          • Santus  

            Asi jsem to spatne podal., je to fakt ironicky:)
            Jsem rad, ze nejses lhostejnej, ja bych se v lese taky ozval.

            0 0
      • kovar  

        taky si myslím, že patříš do chlíva.

        0 0
      • Jenda  

        a tim ze odhodis se posunes z 272 mista na 270? :-) si myslim ze to uz za to stoji, doporucuju taky v prubehu zavodu zvracet pro efektivni snizeni hmotnosti

        0 0
      • black.horse  

        chodím s čunčetem, ještě že seš už pod dozorem…

        0 0
    • biker007  

      Pri zavodech strkam vsechno zpet do kapsy u dresu a vyhodim na obcertvovacce nebo v cili.. az budu mit ambice ject na prvni dvacitku (na maratonech) tak me to zdrzeni v radu vterin bude nejak zajimat..ted me necini nejmensi problem tech par obalu odvezt do cile..

      0 0
    • Raydowe  

      Si pamatam, ako mi raz odtletelo zadne svetlo v lese, vedel som, kde asi dopadlo, bolo stieborne, dobre viditelne, a aj tak som ho hladal v blbej trave vyse hodinu..... tak si viem predstavit, kolko toho sa prehliadne pri nejakej cistke po zavode.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Jsem dost ambiciozní a tak bych na závodech klidně všechno házel na zem, jen abych se posunul z 227 na 226 místo ale protože nechci být prase tak se závodům vyhýbám......fuj ra­ce!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.