• M@rtin

    Jak se díváte na in-line bruslení jako doplňkovou aktivitu? Já jsem si teď pořídil nové in-line brusle a hned jsem je otestoval o weekendu. Dal jsem si každý den dopoledne cca 40 km a přestože jsem byl po skončení skoro mrtvej tak když jsem potom odpoledne sednul na kolo tak se mi jelo naprosto úžasně – nic nebolelo, byl jsem takovej krásně protaženej. Přestože se mi zdá, že na těch bruslích namáhám skoro stejné svaly jako na kole tak se mi jelo opravdu krásně – žádně zakyselení, žádné vasoké tepy a přitom rychlost možná i větší než obvykle. Myslíte si, že by to byl na kolo vhodný doplňkový ternink i v měsících kdy se dá jezdit bez problému na kole?

    0 0
    • Lucka  

      Jo, jako doplnek dobry, ale myslim, ze prave proto, ze namahas v zaklade jiny svaly nez na kole…

      0 0
    • MARIN  

      Nevim ale tipnul bych ze nenamahas skoro stejny svaly. Treba o trislech a zadech na kole nic nevim :) Jinak jako doplnkovy sport se mi to strasne libi bohuzel k me nelibosti je to spis pro rovinatejsi kraj a v tom ja neziju

      0 0
    • blue  

      ja bych zase rekl, ze skoro stejny svaly namahas, jenom trochu jinym zpusobem… a na bruslich se k tomu horejsek pridava v intenzivnejsi mire, nez na kole

      zada i trisla, a treba i ruce a ramena jiste pracujou i na kole, i kdyz treba ne tolik, abys to hned cejtil

      0 0
      • Lucka  

        Ja myslim, ze tady jde ale prevazne o nohy, neb to je zaklad na jizdu na kole, tedy aspon tak to beru ja, kdyz si treba nekde namuzu ruce, tak me to na kole az tak netrapi(s porov­nanim s nohama)…

        0 0
        • blue  

          no me prave i slaby a sezenim v kancelari ochably svalstvo ruce+zada+ramena hodne trapi i na kole :-)

          0 0
          • Lucka  

            No tak v tom pripade je to idealni reseni, proti tomu nic nemam…ja to myslela ohledne namozenych nohou, ze ikdyz si je namuzes na bruslych, tak na kole to v sede tak vnimat nebudes, jako treba pri chuzi…

            0 0
        • Sirenna  

          Tak to mne namozeny ruce v terenu opravdu vadi je to neprijemna bolest, a gdyz nemuzes poradne udrzet riditka tak je to ohubu :((

          0 0
    • Kohout  

      Prosím tě, kde se dá najezdit 40 km na bruslích? To je tak 15× okolo Stromovky, ne? Díky.

      0 0
      • M@rtin  

        Jezdím v Bohnicích v arealu blázince (je tam přístup i pro veřejnost – nesjem blázen :)) ). Mám tam takové cca 2km kolečko a dám si ho 20×. Někdy víc, někdy méně. Je dobré, že cca po 1/4 je to rozdělené po rovině, z kopce, mírný kopec, prudší kopec – takže z toho mám takový „intervalový trenink“.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To jsem teda rad, ze ziju v polabi. Tady se da jet podel Labe 40km aniz bys jel 2× po stejne ceste. 20 kolecek to musi byt uz zahul na palici a to nepocitam to stereotypni brusleni. No mozna jsou na to silnicari zvykly:)) Jo mimochodem ja mam z brusleni namozeny i predlokti jedny ruky, jak je mam sepnuty za zady.

          0 0
        • pepino  

          Počet koleček se liší dle toho,kdo má zrovna vycházku a jak upoutám jeho zájem:-)

          0 0
    • Honzin  

      citace z www.kpo.cz/…ziologie.htm Dopňkové sportovní aktivity: „Jsou sporty, které se hádají méně – třeba kolo a běh. I tak ale běh "šlapací“ pohybové vzorce narušuje – triatlet nikdy není na kole tak dobrý, jako specialista-cyklista stejné výkonnostní úrovně. Ten naopak nebude triatletovi ani zdaleka stačit v běhu.

      No a hokej a kolo se hádají opravdu hodně, protože pohyb při bruslení je naprosto jiný než při šlapání."

      a in-line je takovej hokej bez hokejky a bez puku

      0 0
      • Jester  

        Jo to jsem taky cetl, ale treba Padrnos se Svoradou pres zimu taky hraji hokej. Jinak hokej a in-line brusleni je tedy hodne jiny. Hokej jsou kratke useky na hranicich tepoveho maxima (teda pokud to hrajes poradne), kdezto in-line je podobne jako kolo spis o vytrvalosti. Co se tyka rozdilu pohybu a namahanych svalu, tak urcite jsou: Kolo – lytka a zadek :-), hokej – stehna, trisla a zada. Delam oba sporty, ale na rekreacni urovni, takze nevim, jestli mne jeden sport omezuje v tom druhem. Na me urovni mi spis oba sporty prospivaji.

        0 0
      • blue  

        no je pravda, ze kdysi nekde (snad ve velu) byl clanek o jagr teamu, jak si na letni pripravu poridili kola, ale museli si vyrazne zmenit vsichni posed prave kvuli tomu, aby jim pohyb na kole prilis nerozhodil zase tu bruslarskou pohybovou specializaci

        0 0
      • ravo  

        Otázka je, co si kdo představí pod pojmem doplňkový sport. Pokud 5 dnů v týdnuu jezdím, jeden den lenosším a jeden den si zajezdím na in-linech nebo zahraji hokej nebo něco úplně jiného, tak to já považují za doplňkový sport. Ale pokud to někdo řeší stylem dopoledne brusle, odpoledne kolo, tak to už podle mne nemá s doplňkovým sportem nic společného…

        0 0
        • M@rtin  

          To jen, že je mám nové tak je testuju trochu víc. Samozřejmě, že neplanuju rozdělit treninky na in-line a kolo. :))

          0 0
      • J.A.V.  

        No jo hokej, ale ne bruslení, to je dost podstatnej rozdíl. Hokej je nevhodnej hlavně pro to že to je vysoká intenzivní zátěž po krátkou dobu, pak odpočinek na střídačce a zase intenzivní zátěž. Tedy ten vrcholový kde se střídá. Takové ty zimní mače s kámošema sou taky o něčem jiném (hlavně o zraněních :) ).

        Bruslení se naopak přes zimu celkem doporučuje – třeba na běžkách se říká že při bruslení je pohyb kolu bližší než při klasice. A jde to i na vrcholové úrovni – konec konců Káča Neumanová je jasnej důkaz, i když už na biku moc nejezdí. No a v celé historii OH jsou jen 4 lidé kteří mají medaile ze zimních i letních, přičemž v té poválečné historii jsou to právě kombinace rychlobruslení a dráhová cyklistika. V 88 němka Christa Luding-Rothenburger a v SaltLake to doplnila kanaďanka Clara Hughes.

        0 0
    • fousac  

      in-lajny sou docela dobry na doplneni a oziveni, jenom ten asfalt dost boli… jeste nemam vypilovanou techniku… :))) a nema to brzdy, to je zasadni nedostatek… no 40km uz je docela dost, ale i to se da… jezdim podel vltavy od barandaku do komoran a tam ty kilometry docela naskacou… taky obcas ulet: vlakem do horovic a zpatky do revnic pekne po svejch… to je docela pecka, hlavne si clovek uzije stoupani, o kterych ani treba z biku netusil ze tam sou… jo pro pripadne dalsi lajnare, na bruslich nema cenu setrit, rozumny kousky zacinaj na 4–5.000,– :)))

      0 0
      • dalimil  

        tak tam mě bruslaři pěkně serou.Jezděj vedle sebe třeba 4 a neradi uhybaj.

        0 0
      • Pá-dlista1  

        Sem privez par in-linu z nemecka a jedny vysly na cca 1120,–. Rozhodne to nejsou spatny kousky. Hodne dobre vetrany, pohodlny, hlinikovy noze, ABEC 5 loziska, 80mm 78A kolecka. Pekne to frci. Mozna ze v Praze stojej tech 5 litru, ale cena neni ten rozhodujici udaj:))) Osobne si myslim, ze kdyz si dobre vyberes, tak ve sleve za cca 3500,– tady muzes sehnat brusle na kterych se nebudes trapit.

        0 0
    • jihra  

      No a co říkají na jízdu na in-linech po normální silnici policajti? Je to vůbec povolené? Vím, že tu v Ostravě policajti „bruslaře“ honí ze silnice na chodník. Já bych ale řekl, že jestli jedu po silnici na kole, na koloběžce nebo na bruslích, tak je to jedno. Má někdo přehled, jak to ošetřuje vyhláška a zákony?

      0 0
      • fousac  

        a je to nekde zakazany??? co ja vim tak jenom v praze v metru a pod. … no rozhodne uz sem par chlupatejch potkal tu tam na nejaky okresce a spis na me civeli jak na nejaky zjeveni… proste obuju brusle, chranice, helmu a batoch a jedu… podle vyhlasky jsem chodec…

        0 0
      • ravo  

        Dokud jsem bydlel v Praze, tak bych všechny tyhle „jezdiče“ ( prkno, brusle) nejraději přejel autem, protože to jsou v naprosté většině paka, která si vůbec nejsou schopna uvědomit, jak nebezpečné to pro ně, ale i pro ostatní na ty silnici je. Venkov, okresky s malým provozem a podobně jsou přecejen o něčem jiném…

        0 0
    • JIRA  

      Nemáte někdo praktickou zkušenost s tímhle www.sportobchod.cz/…_picture.php?… Možná by stačilo i něco z doslechu. :) Jsem zatím viděl jen brusle co měly 3 tyhle kolečka přímo pod botou.........ale tohle mi přijde blíž k běžkám.......ale brzdit se na tom musí blbě.

      0 0
      • pos3k  

        s timhl enee, ale v tydnu prisly Athletic Z1, a musim rict ze me botka trosku zklamala, (bota je stejna, lisi se jen podvozek), cekal jsem trosku vic i kdyz jsou levne. Plastu spousta, uchyceni prezek ujde, ale pohodli nevim nevim (mam koleno mimo provoz tak zadne jezdeni nebude), byly akurat (o cislo vetsi nez normalne mam) ale posilame je zpet a budu chtit o cislo vetsi (i pro pripadne upravy a zmeny vlozky). Jo a taky jedno lozisko nevykazovalo plynuly pohyb. :-)

        0 0
    • kurýr na bajku  

      Podle mě tady žádnej xindl co leze na in-line, nemá co dělat. Je to banda parchantů co sou schopný ti zkazit celej weekend.

      0 0
      • orca  

        ale fuj to bylo nehezké co jsi napsal … kde je nějaká tolerance ohleduplnost po které zase my cyklisté voláme jinam ???

        0 0
      • enjoy  

        podle me tady nema co delat zadnej zhulenej messenger,co akorat huli a jezdi jako prase.. no uz abych mel auto:-D

        0 0
    • Darjan  

      No já jsem si nedávno taky koupil inliny a musim rict ze jako alternativní sport na udržování kondičky je parádní. Na inlinech není problém jet i delší dobu s většími tepy. Klidně i hodinu pri 178 tepech/min. Na kole vydržím takové tempo mnohem kratší dobu. Navíc na ilnilech posiluješ i ostatní svaly. Na kole jsem schopen spálit tak nejvýše 700–800 KCal/h a na inlinech v pohodě 1100 KCal/h. Člověk by neřekl že u toho bude takový výdej energie.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.