16'' dětské kolo s přehazovačkou

14 nepřečtených
  • Ashin

    Prosím o radu, vybírám 16 '' kolo pro svého syna, ale ráda bych s přehazovačkou. Na 12 valí sám terénem, kopce zvládne, ale po rovince se moc našlape, tak chci něco většího. Ale bohužel je prťavej po mamince :-), tak při jeho výšce 102 cm a 4,5 letech nemůžeme jít rovnou do 20''.

    Díky!!!

    0 0
    • XC-biker1  

      myslim že s tou přehazovačkou u 16" kol bude problém. Žádné takové jsem nenašel, a už u 20" kol je ta přehazovačka dost nízko nad zemí, takže nevím jestli by to u te 16" fungovalo

      0 0
    • Listr  

      16" s přehazkou se podle mě vůbec nedělá. Každej seriózní výrobce se řídí předpokládanou dětskou anatomií. Mám synka 5 let, vím o čem je řeč, na 16" jezdí do 3.5roku. O prázdninách jsme jezdili i Alpy.

      1. 4,5 letý dítě nemá dost velkou sílu v prstech aby efektivně mohlo déle brzdit páčkama. Brzdu na zadním kole zároveň s přehazkou jsem v životě neviděl.
      2. dtto na přehazování, jestli velikost ruky odpovídá velikosti vzrůstu, nemá šanci uchopit a otočit efektivně gripshiftem a bude se jen trápit
      3. docela bych se bál, že bude při jízdě koukat jak přehazuje místo na cestu, viz výše.

      Vyzkoušejte 16ku a uvidíte. Mezi 12 a 16 je v jízdě óóóbrovskej rozdíl. Na 12" jsme jezdili maximálně kilák do krámu a zpět. Jak sednul na 16" ujel 20km v kuse jako by se neřeklo. Při normální frekvenci šlapání jede na 16" cca 18 km/hod Větší rychlosti bych se už bál i zhlediska toho, že když si namele, bude to větší průšvih. Pokud je tak šikovnej jak píšeš a tomu věřím, tak Ti asi nezbyde nic jinýho, než to nechat udělat na objednávku. Dobře to ale zvaž, jestli je to nutný. Já měl první kolo s přehazovačkou tak v 10 letech a myslím, že mě to bikersky nijak nepoznamenalo.

      0 0
    • Listr  

      Nicméně se můžeš podívat na níže uvedený odkaz na bikekatalog a zkusit tam najít pod „dětskými koly“ něco pro Vás.

      http://www.mtbs.cz/…_hledej.html?…

       
      0 0
    • mr.antik  

      Neřešil jste někdo u 16 palcového kola volnoběžku? Nebo se vše dělá s torpédem?

      0 0
      • oddie  

        Byl tu odkaz na nějaké hodně lehké bez protišlapací brzdy. V nějakém tématu o 16" kolech.

        0 0
      • krtex  

        Jo řešil,

        naplet sem mladýmu na silniční náby (ze sběrného dvora) na nějaké jednostěnné alu remerxy 16", místo šroubovací kazety dal SS volnoběžku.. .

        Brzdy dvoutahy favorit místo per gumy z duše, páky Avid 7 max. moment / delší šrouby na štelování vzdálenosti k páce pro větší přiblížení..

        Vedla mě k tomu snaha o úsporu na váze.

        KTX

        0 0
        • krtex  

          .. a všemocné BF nabízí rovněž foto:

          http://www.bike-forum.cz/…ges.ajax.php?…

          0 0
        • oddie  

          Snažím se někde najít takový šroubovací náboj, a narážím na to, že mají všechny 36 děr, ale ráfek má 32… Nemáte někdo tip, kde sehnat šroubovací náboj s 32 děrami? Ideálně co nejjednodušší, s kónusy, i bez RU, na matice.

          0 0
          • krtex  

            .. tak na náboji pár děr vynecháš – dělal jsem to stejně..

            0 0
            • oddie  

              Tak jsem to letmo prohlíd, mám tu zapletené 26" kolo se singlespeed nábojem 32 děr, ráfek má 16 (předtím jsem to napsal špatně), takže by to z toho vyrobit šlo, když vyházím distance z osy, bude to mít akorát těch 110mm. Akorát jinou délku drátů, páč je jiný průměr přírub. A jak tak o tom přemýšlím, možná bude jednodušší z toho torpéda prostě jen vyndat brzdu než to přeplejtat…

              0 0
      • Pavel8  

        Obě mají volnoběh.

        http://www.albie.cz/orbea-6/

        0 0
    • zzd426  

      16" kola se s přehazovačkou dají udělat, používá se nějaký náboj s integrovanou přehazovačkou unitř od shimana. jinak bych se zkusil obrátit na http://www.cyklo-patik.cz , tento pán skládá kola pro děti, ale nevím jak je na tom, zda stále ještě pracuje. jinak na jeho kola byli samé dobré ohlasy, a pokud to myslíte s ježděním vážně tak bych o tom uvažoval, s cenou budete někde na úrovni běžné lepší sériovky. dokonce myslím že tento nábo je i s torpédem, ale náš mladý má taky 4,5 roku ale je vysoký a jezdí už na 20 palcovém kole a brzdit páčkama mu nedělá problém, kvalitní brzdy brzdí jako kotva :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.