• mantak

    Máte tip na rozumný držák kol na auto? Už jsem pochopil, že kupovat to nejlevnější v akci v globusu většinou nemá cenu, tak se radši ptám na zkušenosti. Držák bude držet Authora Stratose, bude na Felicii a budu tam kolo dávat sám (netuším, jestli jsou držáky, kde to chce víc než dvě ruce). Zatím vozím kolo v kufru, ale nedělá to dobře ani jemu ani autu. Dík za rady.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      A ja sem se neudrzel :) A co historie? Co jsi nasel, ze se nemuzes rozhodnout? A jinak. Kolo pokud mozno dovnitr.

      0 0
      • fousek  

        Nebo jeste lepe nevozit sebou auto, hned bude o starost min

        0 0
      • mantak  

        Napřed jsem nenašel nic, napodruhý teda Thule ProRide 591 ;-) Tak už všechno vim, už mlčim :-) A mimochodem, kolo dovnitř je dobrá teorie, v praxi mám ohnutej blatník, špinavý sedačky a v rameni důlek vytlačenej řídítkama. Zkus někdy dát Stratose do krátký Felicie, je to jen tak tak. No, kdybyste někdo měl stejně nějakej jinej, lepší tip, nepohrdnu.

        0 0
        • BH  

          schaluji, ten Thule, jinak existuji tzv. vaky na kolo,takze padlistova rada nebyla vubec od veci. kdyz jsem mel drive relativne male auto (passat combi),tak jsem takto kola bezne prevazel. ohledne thule napr. www.ebikeshop.cz, at si prihreji polivcicku.

          0 0
          • rock  

            Relativně malé auto Passat Variant má kufr řádově trojnásobný ve srovnání s krátkou feldou … a pokud se tam sklopí zadní sedačky, už to vypadá spíš jak vnitřek Transitu, než osobní auto :-) …

            0 0
        • Pá-dlista1  

          Kdyz se chce vsechno jde. Ja sem vozil fulla na zadni lavici malucha, takze tohle na me neuhrajes :) Ale zadny pohodli to neni. To je fakt. Chce to vymenit auto. Kratka Felicie neni nic co by se melo drzet doma a navic je to levnejsi nez vymenit kolo:) Teda nevim jak u toho authora, ale ja mel vzdycky kola drazsi nez auta :)))

          Nejdriv jsem se zasmal tomu blatniku… na sedacky davam deku nebo plachtu a riditka? To je jen spatna technika. Dozadu se ti vejdou dve kola a spolujezdec. Kdyz jsou nenarocny, tak mozna i dva.

          0 0
          • BH  

            me se fakt osvedcil ten vak na kola, muzes tam dat spinave kolo, nic se nepodre, neb je to polstrovane. jedina co me vadilo bylo vyndavani predniho a zadniho kola, ale jsou i vaky, kde s vejde kolo i se zadnim vypletem. pokud se tyce ceny kola vs. auto, tak vuci tomu kolu Author by to musel byt hodne jety trabos. kdysi jsem mel S favorit a tak i to moje tehdejsi kolo bylo drazsi nez to auto.A mas pravdu, vesli jsme se tam i ctyri a s kolama. Kdyz se chce..

            0 0
        • Daník  

          mému kolu se teda ve Felicii líbí, méně už máti, která občas musí sedět vedle. Zkus vyhodit přední a zadní kolo a sedlovku-takhle jsem do krátké naskládal i 3kola+3pasažéry.

          0 0
    • norman  

      Momentálně zvažuju Thule Freeride 575. Je to sice low-end, ale pořád Thule. Dá se koupit pod 1400,–. což je proti jiným Thule nosičům značný rozdíl. Nemáte s tímhle nosišem někdo praktickou zkušenost?

      0 0
      • JIRA  

        Není zamykací ke střeše = minimální trvanlivost ve městě. Tedy pokud se nepletu a není to jiný. Mám 2 ks 591 a 1× 511 a spokojenost. Hlavně na obsluhu. Trochu mínus je cena. Kolo vevnitř už nikdy! Kdo to pak má uklízet.

        0 0
        • blue  

          tak tak… kazdej rok novy naby jsou lepsi :-)))

          0 0
          • JIRA  

            No to je daň za to abych pak třeba neměl orvaný pátý dveře od převodníků kol svých kamarádů. Víš! :)

            0 0
            • sousedovicmalymirek  

              Auto je spotřební věc, kolo musí být jako v bavlce, takže na střechu patří jen v krajní nouzi. Pak se vozí v Thule 510.

              0 0
              • homat  

                no nevím jaký je rozdíl ve spotřebě mezi kolem a autem, nicméně mě kolo do auta nesmí. Je mi jedno jestli něco zamaže, ale představa, že mě proěhnou řídítka nebo vidlice břichem při eventuální bouračce je silnějším argumentem. Vozím kolo v Thule 591 a můžu jen doporučit

                0 0
      • Jenda  

        mam ho a naprosta spokojenost, srovnani s drazsimi thuly nemam

        0 0
    • Paja  

      Ja si nemuzu stezovat na Hakr speed za necelych 900, je to kopie nekteryho nosice od thule (cislo uz si nepamatuju, ale stal asi 1500?), je i na siroky ramovy trubky (mongoose newman,apod.)

      0 0
      • Paja  

        Nejspis je to ten vyse zmineny freeride 575, takte ne 1500 ale 1350

        0 0
      • Shotas  

        No ja nejdriv koupil dva Hakr Speed. Pred tim jsem nosice nemel, tak jsem si rikal jaka to byla dobra koupe. Ale po praktickych zkusenostech bych uz do nej nesel. Myslel jsem si, ze aby dobre drzel kolo, tak se musi poradne utahnout, coz ale nevyhovuje tomu hlavnimu sroubu, ktery je podle mne dost mekky. Co ve me take nebudi duveru je to plastove ozubene kolecko v zamku. jednou jsem na tom sroubu strhal zavit a i to ozubene kolecko. od te doby jej tolik neutahuji a kolo drzi.

        Pak jsem ale potreboval treti nosic a rozhodl jsem se po Thule 575 a vubec toho nelituji. Kolo nasadis a zamek zacvaknes, zadne pracne utahovani … a navic kolo drzi o dost pevneji nez v tom Hakru.

        0 0
      • lepra  

        Ja si vcera koupil od Mont Blanc nosic Barracuda – ma je v akci Ford – normalni cena 2500–3000 a v akci do konce května je za 1990

        0 0
        • Hrabě  

          Hmm, koukám na ten model, fak dobrý a cena taky cool. Nadruhou stranu nevím, jak to vypadá s šířkou pneu, četl jsem max. 2,2. Nevím jak je na tom Thule a ostatní.

          0 0
    • micho  

      ten hakr je fakt dobrej. vozim to na formanovi. zahradka stala okolo 900, jeden drzak na kolo cca. 700 – vse jsem uhral v krame bez dane a paragonu. tyhle drzaky uz jsou vyssi tridy – tzn. na sirsi trubky, je do rychlosti cca. 160, ma jeste pojistnej remen a ma zamek (nic moc, ale kdyz na auto vidis, tak nez by to nekdo sundal, tak dobehnes) zatim zadnej problem a to to obcas valim i tech 160

      0 0
    • Orbis  

      nedavno jsem misto klasiky z kaufu koupili s tatou Pro Ride 591 a naprosta spokojenost utahujes to koleckem , který je na úrovni strechy, nechá se zamknout a pridělání k zahrádce? no chvilka nekolik malo minut ale na klaskike ne na origos thule, protoze tam se to upina takovejma Tečkama. Utahuje se to rychluupinakama a jeden je uzamykatelnej, aby ti nikdo neukrat kolo i s drzakem, mozna je trochu tezsi, ale vypada dost dobre a bezbproblemovy pouzivani me fakt presvedcilo, ze na tomhle se nenecha moc usetrit. No a taky to nekupuju na mesic co…:o)))

      0 0
    • Belial  

      No já jsem koupil Hakr (nosič na kolo) za 350,– Kč/ks. Mám krátkou felicii. Nosič jako takový stál asi 1050,–, taky Hakr. Oba jsou zamykací.

      0 0
    • Azagthoth  

      noo…ja som pred nedavnom kupil Thule ProRide 591, je to fakt geni(t)alny nosic. Lahko sa propevni na strechu bez potreby naradia, pasuje na 99,99999% bicyklov, ale v predajni (vyzerali tam celkom specialized) povedali ze univerzalnejsi nosic ako tento neexistuje, ze ak nepojde na tento tak uz na ziadny iny. A fakt, to rozpetie vysuvneho drziaku je fakt obrovske, mne sa tam pomesti spodnu trubka Bandit FR, co ma asi 9–10cm a etse tam je aj medzera. Stoji cca 3500sk, ak sa dobre pametam, ja som ho nekupoval :-)

      0 0
      • -jon-  

        souhlas … mam 2ks a oba pouzivam k naproste spokojenosti. Problem je pouze v tom, ackoli jsou zamykaci, nenchavam je na strese auta ani na chvili bez dohledu. Montaz a demontaz je velmi rychla, takze radejc nez je nechat na strese tak je radejc hodim do auta kde na ne neni videt. Vypadaji docela dobre a myslim ze je to lakadlo pro zlodeje.

        0 0
    • zwwak  

      Thule. Pokud možno dražší typ s upínáním rámu bez šroubování ( excentrem ). Je to velmi pohodlné.

      0 0
      • sfinga  

        sem taky pro thule. Ty levné držáky jsou na nic a už jsem viděl jak na dálnici z nich lítaj kola. Mám Thule už asi 2 roky a žádnej problém. Prostě Thule The best of… :-)

        0 0
    • Breakpain  

      Specifický dotaz – jaký držák na kolo, pokud po dolní rámové trubce vedou (nahoře) bovdeny od přesmykače a hadice zadní brzdy … tzn, když utahuju čelist na svém ProRide 591 – deformuju bovden i hadici …

      Nějaký nápad na vhodnější řešení na střechu? Jediné, co mne zatím napadlo, ale moc se mi do toho nechce je držák za vidlici – ale to by znamenalo vyndat/nandat přední kolo :-/ …

      Kolo je Capra … tak pokud někdo vlastní a převáží ho na střeše … jak to prosím realizujete? …

      0 0
      • siskin  

        Držák mám stejnej, bajk spectral- hadice brzdy a reverbu taky vede vrchem spodní trubky. Čelisti držáku nasazuju a utahuju přes spodní plastovou uchytku bowdenů. Naprosto bez problémů..

        0 0
        • Breakpain  

          Vyfotil bys mi prosím to místo, kde upneš tu čelist? Abych porovnal … třeba se zbytečně bojím, ale vypadalo to destrukčně … já to taky cvaknu ;)

          0 0
          • siskin  

            Tady to máš. Myslím že u Capry to je řešený podobně. Objímka není originál, byli tam jen takový nacvákávací mrdky, několik jsme jich ztratil. Tyhle jsem vysomroval v jednom bikeshopu..

            0 0
            • Breakpain  

              Jo … je to úplně to samé … takže ty to chytneš přes ten bazmek a držák nemá tendenci se sesmeknout jo … hm … no vyzkouším to … :-)

              Ale nejřív tam dám asi malou podložku (mezi rám a tu příchytku), protože když se to fest dotáhne, tak i tohle docela deformuje brzdovou hadici …

              0 0
              • siskin  

                Vozím to takhle cca rok. Min. 20× , delší trasy a žádnej problém. Nic se nesmeká a podložká není třeba, ta příchytka bowdenů je šroubovací a ta čelist držáku ten šroub určitě nezamáčkne..

                0 0
                • Breakpain  

                  dobrá, dobrá, zkusím si s tím pohrát ;) … dodal jsi mi naději :)

                  a když to nejvyjde, tak doporučovaný Freeride je taky řešení ;o)

                  @all: díky všem ;)

                  0 0
      • Smazaný účet  

        Co treba Thule Freeride 532 ?

        0 0
        • Breakpain  

          Přeměřím rámovku, jak je široká, ale vypadá to dobře – sice to bude větší oser, ale fungovat by to mělo a nemusel bych to rozebírat – díky, dobrý tip.

          0 0
      • Namtos  

        Možná by fungovalo i tohle: https://www.th-store.cz/…mu-thule-984

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.