Rám plus vidlice do cca 16 000,-

30 nepřečtených
  • Volf

    Chtěl bych váš názor k následující věci. Mám cca 16 000,– Kč a chci si pořídit novej rám a vidli. Ne že bych extra chrtil, ale chci spíš švihový kolo. U vidlice mám skoro jasno: SKAREB ELITE 80 2005, ale u rámu přemýšlím buď o RB CRX a nebo Author Introvert. Nebo co jinýho podle vás ?Zbytek je spotřební materiál, kterej neřeším.

    0 0
    • TinkTink  

      Bych Ti doporucil vybrat u RB jiny ram – CRX bude podle vsech uzivatelu s toudle vidli podkopnuty…

      0 0
    • RomanH  

      Plnej souhlas Tinkem. Mam CRX se Z3 (100mm zdvihu, ale vyskove je nekde mezi Vanillou 100–130) a prijde mi to akorat. Na toho Scareba si vem spise RB CR1300. Nedokazi si predstavit jizdu na CRX s 80mm.

      0 0
    • Daf  

      Asi takhle, k teto vidli radeji spis RB1300 pokud ti nevadi kratka geometrie RBcek. Jinak bych sel do Authora. Kdybych mel volit ja, tak jdu rovnou do Introverta prave kvuli geometrii i hmotnosti.

      0 0
      • Volf  

        Já bych taky raději toho Introverta.

        0 0
        • icewind  

          bleee author…never

          0 0
          • Daf  

            Naka spatna zkusenost?

            0 0
            • Lister  

              Moje jsou jen ty nejlepší. A že je to masovka je mi naprosto u p*dele(Tedy Author obecně, těch introvertů tolik nebude – podle tohodle fora bych dokonce řekl, že introvertů se prodalo míň než těch CRX)

              0 0
              • icewind  

                ja osobne authora nemam, mel jsem mobstra…mel jsem moznost se na tom projit a mne osobne nevyhovuje tuhost a geometrie (subjektivni)…

                0 0
                • Daf  

                  Me prave vytaci kdyz nekdo pro nic za nic pomlouva Authora. Pritom Author ma podle me perfektni zavodni geometrii a zrovna Introvetr je postavenej ze sady trubek od Columbusu kterou se toho urcite neda moc pokazit. Nejvetsi slabima Authoru je asi lak kterej se obcas po zasahu sutru odloupne na rozdil treba od meho GTcka.

                  0 0
                  • Lister  

                    Tohle musím bohužel potvrdit. Měl jsem z toho za začátku strach, ale nakonec to není tak děsní. I po peti letech používání vypadá pořád celkem slučně, Jen nemůžu používat nic co by se připevňovalo na rám pomocí pásků, třeba ze suchého zipu nebo z gumy, protože se mi to pod tím pak rychle ošoupe až na kov. Zajímavé je že brácha má stejný matřoš rámu a stejný rok výroby a lak drží jak přibitý.

                    0 0
                  • cabbage  

                    pro nic za nic? a co jejich fully? to neni dobrej duvod?:) jinak proti ht nic nemam, na tech se toho moc zkazit neda.

                    0 0
                    • Daf  

                      Myslis ty ubohe ctyri fully co maj v nabidce :) O tech opravdu nic nevim, ale jsem si jistej ze to neni zrovna hlavni program znacky.

                      0 0
                • enjoy  

                  to se po tom kole nemuzes jenom prochazet,to pak ta tuhost malinko klesa to je fakt.

                  0 0
              • Volf  

                No můj kámoš, kterej dělá Authora a taky prodává RB mi tvrdí, že by šel raději do Introverta taky a jefakt, že já jsem si na žádnej authoráckej rám nikdy nemohl stěžovat.

                0 0
    • Quake 9.0  

      Co vyzkoušet nějakou ocel? Ke Skarebovi by vypadala skvěle… A to pohodlíčko…

      0 0
    • Lister  

      Já bych koupil rám od Spyderu: 3× zeslabovaný Alu Easton za 6 tisíc a na vidlici by zbylo 10tis což mi přijde jako lepší kombinace. Popřípadě Columbus Zonal za 4300 a na vidlici máš nějakých 11 a půl a s tím už se dá něco vybrat. Třeba vzduchový Black???

      0 0
      • Volf  

        Když právě ty Spydery se mi vůbec nelíbí a já už dneska nepotřebuju dejme tomu jen výkon, ale i vzhled.

        0 0
        • Lister  

          No každému se líbí něco jiného, ale podle mě je tam dost možností vlastního designu, není problém třeba jednobarevný rám a jednoduché popisky. Třeba Grafikův Spyder je jedno z nejkrásnějších kol tady na foru.

          Jediný problém může být arachnofobie. Moje přitulka řekla, že na nečem s takovým odporným názvem nebude v žádném případě jezdit :-)

          0 0
          • Lišák  

            Nevím-školy nemám, ale spYder je asi něco jako špion/vyzvědač a spIder je něco jako členovec, potažmo pavouk…

            0 0
            • Lister  

              Ono je jedno jak se to píše, důležitý je jak to zní a to že je to jenom trochu podobný :-)

              0 0
        • RomanH  

          Podivej, nevim, z jakych cen vychazis, ale u toho RB pocitel cca 11tkc (vcetne hlavovky) a u toho Skareba cca 8tkc. V tehle vybave tech 16t stejne prelezes, tak popremyslej i o tom, zda chces skutecne vidli jen se zdvihem 80mm. Myslim si, ze pokud nejsi „zavodak“, bude pro Tebe lepsi nejaka citliva vidlice se 100mm. Muses si pak vzit treba to CRX s Vanillou, nebo uplne jine alternativy. Ja jsem hodne zvazoval, zda Introverta, Durateca Carreera, Zaskara ci CRX (CR1300 byla diky me vidlici, ktere se zase nehodlam vzdat, pase). Pokud trvas na tech 80mm (fakt si myslim, ze je to skoda), tak co takhle k tomu Skarebu vzit toho Zaskara ? (vyjde Ti to o cca 2 tisice draz nez v kombinaci s RB)

          0 0
          • Volf  

            Dejme tomu, že můj kamarád má obchod, takže nakupuju za trochu jiný ceny. Jinak ten skareb je za stejný prachy i se zdvihem 100 mm. Ne že bych byl nějak extra gramhonič, ale je fakt, že pružinovej Black je třeba ve stejný ceně o dost těžší a ze začátku jsem uvažoval o pružině.

            0 0
    • wroum  

      myslim ze kombinace skareb+crx je nesmysl, navic introvert je lepsi ram nez crx za mensi prachy (taky horsi image). ja bych sel spis do authora (nebo do rb 1300). dalsi vec je, ze tech introvertu jezdi urcite min nez crx, takze budes mit za min penez originalnejsi kolo.

      0 0
    • miťo  

      Kdyz tu lidi rikaj, ze RB je kratky atd, co jit treba do Durateka? Carrer by stacil, je jen o 50g tezsi nez Sonix. Kdyz si vyberes nenapadnou barvu a polepy, tak to nebude tuctovka. Ja mam staryho fousatyho Streama a spokojenost. Dva roky po nastriku, ty novy barvy mi pripadaj kvalitnejsi nez ta puvodni.

      0 0
      • Uža  

        trochu jsem se dnes svezl – author vision + scareb comp. bylo mi to sice maly (sedlovka vysunuta 2cm nad min.), ale celkem me to svezeni potesilo. lehounke, zrychluje to skoro jako silnicka:-) a paradne to drzi stopu. fajn svezeni.

        0 0
        • Volf  

          Přesně jak říkáš. Kamarád má Egoista a to je ůplně jiný svezení a ten rám je stejnej s Introvertem jen nemá návarky na véčka.

          0 0
    • vlk  

      jo to jsem se zasmál CRX+skareb 80mm.Tak jednak těch 80 je na crx moc málo.Geometrie je dělaná na mnohem vyšší zdvihy.A za další chceš koupit relativně těžký rám a k tomu vidlici párátku.Bu´D chceš chr?ácký kolo a pak pokud trváš na rb bych k tomu skarebovi dal RB 1300.Nebo něco pevného CRX + fox, marzocchi, RS Pike apod se zvihem 100–130mm.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.