• martin L

    Ahoj, chci si koupit trekové kolo a nevím, zda s odpruženou vidlicí. Budu jezdit po dobrých i špatných silnicích a příležitostně po polních cestách. Když jsem se na podobném kole projel, tak na špatné silnici i polní cestě se mi zdálo, že pevná je v pohodě, ale kdoví co bych říkal po pár desítkách km. Jaký je Váš názor? Předem dík za jakýkoliv komentář. (P.S. další kolo chci koupit manželce a tam odpruženou asi ano, uvažuji o SR Suntour NRX-7500-LO)

    0 0
    • Siddha  

      zalezi na tom, co od toho cekas, jestli nesetris kazdou korunu a budes mit na kolo treba tak alespon kolem 15000 tak bude podle me na pohodlne turisticke jezdeni prinosem.

      ja jezdim na silnici, zimaka mam cyklokrosku toho zase prodam, ted mam cerstve i bika. treba cyklokrosce muzes taky trosku jezdit v terenu, ale zadny extra pojezdeni to neni…

      0 0
    • BB  

      odpruzena vidle se v Cechach hodi i na asfaltu, pokud je funkcni. Nevim jak je to u trekovych kol, ale u horaku ty nejlevnejsi vidle nebrat. To je lepsi pevna. Takze odpruzena vidle ano, ale funkcni i kdyz je drazsi.

      0 0
    • jecnak  

      Zatim jsem jeste nevidel trekovou funkcni vidli. Vetsinou maj takovy chod, ze bych radsi pevnou. Kazdopadne na treka je podle meho celkove pevna vyhodnejsi – nic se tam nemuz po…, nemusis se o ni starat, jdou tam pridelat blatniky a nosic, pokud neni prima, tak i celkem pruzi, do kopce muzes jet ve stoje a nic se nehoupe.

      Na to co popisujes je odpruzena vidle zbytecnost, respektive pritez.

      0 0
    • Daf  

      Jestli hodlas jezdit hlavne po silnici urcite bych nechal pevnou. Trekovy vidlice jsou stejne vetsinou smejdy.

      0 0
      • Vymi  

        kdyz uz je rec o pevne vidli to by ti mohl vypravet Jarda Obruca… :-) ale muj nazor je takovy ze pro lepsi pocit z jizdy je lepsi odpruzena… jezdil jsem 3 roky s pevnou a vzdy jsem nadaval kdyz jsem dojel domu s projizdky a kamos co mel RST omegu byl vzdy vysmatej…

        0 0
    • mlyny  

      Já teda nevím, jak vypadá Tvoje manželka, ale jestli je „lehká“, tak ji tu vidli nekupuj. Navíc si myslím, že my ženské (až na vyjímky) nejezdíme tak rychle, aby to nešlo zvládnout rukama. Blbý by bylo, kdyby Ti pak na tom kole „plavala“.

      0 0
      • martin L  

        Manželka je 75 kg lehká :-) Jde mi o to, aby měla na kole maximální pohodlí. Bude jezdit spíš po městě (kočičí hlavy, koleje obrubníky). Protože toho nenajezdí až tolik, myslím, že by ta odpružená vidlice nemusela dělat delší dobu problémy. Pro sebe jsem se už rozhodl pro pevnou.

        0 0
        • martin L  

          Když to teď po sobě čtu, tak jsem si vlastně odpověděl sám. Pokud chce někdo maximální pohodlí, tak a? neleze na kolo :-)

          0 0
    • mosquito  

      na kolech v normalni pouzitelne cenove relaci 10+ jsou uz odpruzene vidlice snad uplne normalne od vyrobce, nech ji tam a uvidis – kvalita sice nic moc – jejich hodnota je na pulte kolem tisicovky, ale zase s trekem vetsina lidi neskace pres koreny a nesjizdi schodiste tak nejakou dobu zcela vydrzi nez chytne vakl – akorat ji obcas namazej nohy – vidlici samo ne manzelce :)) a kdyz nebude dobra tak koupis pevnou za 3–4kila, ale pochybuju :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.