Tlak v tlumiči Manitou SPV 3 way

20 nepřečtených
  • Berbr

    Koupil jsem i přez zrazování tento tlumič a musím říci , že jsem mile překvapen funkčností a po správném nastavení i citlivostí tohoto tlumiče.Předtím jsem vystřídal asi 3 jiné typy tlumičů a tento opravdu funguje ,jak má. Nejdůležitější pro správnou funkci je si vyhrát s nastavením tlaku vzduchu /já osobně na svých 73kg foukám 80SPV a 100–120 hlavní komoru/, při tomto nastavení tlumič nehoupe a je citlivý na celém zdvihu . Také mám radu pro ty ,kteří jezdí v tomto zimním období, vstříkněte do hlavní komory trochu syntetického oleje pro lepší mazání těsnění a zabráníte tím přefukování vzduchu do neg. komory.Má-li někdo podobné zkušenosti, tak napište a také jaké používáte tlaky v tomto tlumiči. Dík a mnoho kilometrů.

    0 0
    • cabbage  

      pozitivka 150–170 psi a 50–80 spv pri na 74kg jak, pesp. kudy dostavas olej do hlavni komory?

      0 0
    • o.ndra3  

      Řekl bych, že vhodný tlak se liší podle rámu. Já mám na Meridě Transmission SPV 90/Main 115 při 70 kg čisté váhy. Použití řídkého oleje už jsem tady jednou doporučoval. Tekl mi olej od regulace odskoku, ale opravili mi to v Progress Cycle do dvou dnů. Jinak spokojenost.

      0 0
    • madcat  

      mám zbrusu novej swinger coil 4way na mojí koně a zatím to vypadá po pár jízdách před barákem, že mi bude vyhovovat nastavení 50 psi v SPV, aby to bylo co nejcitlivější, nastavení dorazu mám asi tak lehce za polovinou (možná to ještě utáhnu, když budu moc mlátit na doraz) a pružina je 550 lbs… odskok nevím kterej je to klik od nejrychlejšího, ale tak nějak akorát…

      ještě poreferuju…

      0 0
    • RUMcajs  

      73kg i s botama a tlak v SPV kolem 10–15psi, v hlavni kolem 150ti, mozna vic.

      0 0
      • Darkson  

        není náhodou min.hodnota tlaku v SPV komoře 50psi?

        0 0
        • RUMcajs  

          Co ja vim? Hlavne ze je to poladeny tak jak mi to vyhovuje :-)

          0 0
          • Darkson  

            jak myslíš:-). mne červený text s vykřičníkama v manuálu a jeden případ rozbitého tlumiče s podobným tlakem v SPV komoře přesvědčily. a stejně mi vyhovuje tlak okolo 100 psů:)

            0 0
        • mr.antik  

          A není to 40 psů? Já používám SPV cca 60, hlavní cca 145. U SPV to není moc přesný, po odšroubování / našroubování pumpičky vzduch uteče. Sag tak 6 mm při mých 62 kg

          0 0
          • MlokCZ  

            Opět utíkající vzduch z komory při huštění tlumiče/vidlice :-)

            Jak už tu bylo řečeno hodněkrát, tak uteče pouze v případě, že je špatná koncovka na hadičce pumpičky. Pokud je správná, tak vždy dojde při odšroubování nejprve k uzavření ventilku a teprve pak přestane těsnit ten spoj ventilek – hadička a všechen vzduch co uteče je z hadičky, takže to co ukáže pumpička při huštěný komory, takový tam přesně tlak zůstane (a pokud je špatná, tak většinou stači přídat těsnění navíc).

            0 0
            • mr.antik  

              To je možný, spíš bych řekl, že se něco vyfoukne při opětovným našroubování. Samostatný měřák nemám.

              0 0
              • MlokCZ  

                Při opětovném našroubování samozřejmě ano, to ti uteče tolik, jak je velká hadička. Ale to už ničemu nevadí, důležité je, že sedí ta hodnota co to ukazuje při huštění.

                0 0
                • mr.antik  

                  No já nad tím tolik vědecky nespekuloval, prostě to nafouknu na takovou hodnotu, jakou mám osvědčenou. Kolik se ztratí v hadičce, kolik je fyzicky v tlumiči mě zas tak nezajímá, pokud používám stejnou pumpičku.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.