• Quake 9.0

    Napadla mě taková nevinná myšlenka, bude problém, když si na Sněžku (kam je zákaz vjezdu cyklistů) vezmu kolo na hřbetě? Můžu dostat pokutu, nebo snad nějaký jiný postih?

    0 0
    • Meesha  

      No kdyz tam na nem nebudes jezdit, tak asi problem nebude – je tam zakaz VJEZDU cyklistu… Ale rozhodne bych se tam s tim netahal! :-))

      0 0
      • Quake 9.0  

        Já jo :o), přece nenechám svojeho miláčka čekat někde u cedule… a jako protest že tam nesmíme to taky udělám. Vždycky mě hrozně štve ta lanovka co tam dělá randál a nás tam nepustěj. Přitom tam je docela široká cesta a při vší opatrnosti by se tam dalo jezdit, aniž bychom ohrožovali či omezovali pěší. Stejně jich tam moc nechodí, protože jezdí hlavně tou lanovkou. Nehledě na to, že těch cyklistů co by vyjelo na sněžku není tolik. Je to ovšem otázka slušnosti, což v mentalitě mnohých je VELKÝ problém.

        0 0
        • Meesha  

          Spravne – //pri vsi opatrnosti by se tam dalo jezdit… // sou ale lidi, ktery tak nejezdej atd… to uz se tu resilo mockrat takze psssst! :-) Taky bych si tam rad vyjel! SOu sice asi i lepsi a bikove vyzivnejsi kopce, ale nemenujou se Snezka. :-)

          0 0
          • Quake 9.0  

            no práááávě. Já na ní koukám celej život – sice zdálky ale přece. A navíc je to skoro jedinej kopec na horizontu, co jsem ještě nepokořil na kole.

            0 0
            • RomanH  

              Nechci rejpat, ale co Ti brani ? Vyber si nejakou rozumnou dobu, kdy tam bude minimum turistu a jed.

              0 0
        • Tomcat  

          Jsem pro velkou demostrativní akci. Výjezd a sjezd Sněžky. Určitě budem na Nóvě. Už to vidím… banda krvelačných bikerů rozehnal skupinku důchodců z NDR… …dva jsou ve vážném stavu protože mu zaskočil jeho lecker Vienschnitzel und wurst… …škoda na kyselým deštěm zalévaným zetleni překročila minimálně hodnotu 100kg topného dřeva.. …blabla televize Znova .

          Bulvár jak prase LOL

          0 0
          • Quake 9.0  

            :-)) ok, jdem do toho. Uděláme něco pro všechny, užijem legraci a ještě utrhneme trochu Novácké „slávy“ :-)

            0 0
            • Melnicak  

              Ale jde to asi pred dvema roky jsme tam byli na biku a pohoda jeste na nas Polaci volali ze budeme v Polskej televize!!!Jinak nas vsechni hecovali at to dame ani s Polskejma celnikama nebyl problem kdyz jsme se jich ptali jestli muzeme jet tou stezkou co jsme chteli.

              0 0
              • Pablo9  

                No kdysi jsem četl v cykloturistice,že se tam dá vyjet z polský strany,dokonce tam byla popsaná cesta celkem podrobně včetně obrázků.Docela rád bych se toho zůčastnil…

                0 0
                • FAH  

                  Pokud se nekdo chce kodrcat po kocicich hlavach nahoru i dolu prosim. Jednou jsme tam dojel a uz vim, ze to nestoji vubec za to. Jediny co je na tom zajimavy jsou vibrace pri jizde dolu, clovek se divi co vsechno on a jeho kolo snesou.

                  0 0
                • Kolík  

                  Mám pocit že jsem někde četl že Poláci dávaj dokonce povolení vyjet na Sněžku po tý svý cestě na kole, čímž je člověk krytej proti našim „ochráncům“. Akorát si už nepamatuju kde ho vystavují. Kdybyste někde věděl, dejte vědět.

                  0 0
              • rasto  

                4 roky dozadu: my (5 chlapu) jsme dotahli/ dotlacili kola az tesne pod snezku. (k polske celnici), z pomezek. tam nam chlapik se sapikem rikal, ze dal nemuzeme :-/ byl neoblomny. nepustil nas ani na zasobovaci cestu!! tak jsme (2) si dali vyslap snezky s spdckama :-) i kdyz to bylo bez zateze (kola), byl to humus :-)

                0 0
    • vinca  

      Bylo to v cykloturistice c8 / 2002 , vede tam dlazdena cesta z Polska z Karpacze od kostelaa Wang. Z Polska po ni nahoru jezdej i nakladaky.

      0 0
      • pitelboy  

        vpohode se da. Ja tam byl uz 2×. Na horu sme jeli od Bufetu na rozcesti – Vyrovka – kaplicka – Lucni bouda … necha se vyjet az uplne nahoru. Dolu sme sjizdeli na Ruzovku – 1,3 km schodu… parada… Letos si chcem dat sjezd dolu do obraku !

        0 0
        • mastihuba  

          u výrovky je ale tákaz. Je tak?

          0 0
        • mastihuba  

          zákaz

          0 0
          • pitelboy  

            jo něco takoviho tam je. Ale jak si to clovek dava, tak si ho ani nevsimne !

            0 0
            • mastihuba  

              ja vim, jsme si v létě vyjeli ke kapličce v 7 večer. Počkali jsme si na Výrovce až zmizí poslední turisti a pak jsme jeli. Motat se tam mezi lidma, ale opravdu nemá žádnej význam, z toho jsou akorat všichni nasr. Ve frekventovaných lokalitách ty zákazy celkem chápu i když je tam široká cesta.

              0 0
    • Shamick  

      Hned bych jel taky,jen nahoru bych tlacil…Ten obrak ale nevim,v lete sem tam byl pjesky a pul hodky sem dumal na to kudy a cestou fr je to takovej mensi rampage…

      0 0
    • ddreamon  

      Snezka na kolo nepatri a je zbytecne provokovat ochranare, lesniky, turisty atd atd atd tam, kde neziskame nic, kdyz od nich chceme ustupky a vstricnost tam, kde nam na tom zalezi. Tahat kolo na Snezku je hloupost pro hlupaky, ktera skodi nam vsem.

      0 0
      • RomanH  

        Hele, kolo patri kamkoliv. Rozlisuj to, jak s nim danej clovek pojede a dobu, kdy tam pojede. Nevidim jedinej duvod, aby globalne platilo, ze jedna skupina je nadrazena druhe. Chapu ochranu zivotniho prostredi v tom smylu, ze tam mohou rust vzacne rostlinky, nebo zit vzacni zivocichove – pak tam ale nemaji co delat ani pesaci. Navic by tam ten zakaz nemel platit celorocne, ale za danych prirodnich podminek a obdobi. Pokud jde o ochranu chodcu – proc by meli mit vetsi pravo nez treba cyklisti ? Muzes tam dat urcita sezoni opatreni, texty typu „Pesak ma prednost“ – cokoliv, jen ne globalni zakaz. To si ochranci sami koleduji o to, ze se na nej kazdej … Proste ohleduplnost k prirode a k ostatnim a na tzv. ochrance zvysoka kaslat.

        0 0
        • Smazaný účet  

          A udělá ti to tolik když jednou sesedneš a ujdeš pár km pěšky? Nevím co vás na tom tak láká. Je spousta lepších kopců kde si užiju zábavu bez komplikací. Zkuste třeba Snohettu (= v překladu taky cosi jako Sněžka) v Norsku. Pořádnej „hukot“ garantován.

          0 0
          • pitelboy  

            jenže všichni nemaj na to, aby jezdili bikovat do zahraničí !

            K tomu sjezdu do obřáku. Já to tam taky procházel a myslim si, že kromě nerealnýho úseku před Trkačem (vodárnička asi 300 vyskovych m pod vrcholem), by to mělo bejt asi komplet sjízdný… Máme tu podobný věci, ale vždy jen v kratších provedeních..

            a tajy děkuju bikerovi " RomanH ", že přesně vystihl můj názor… díky

            0 0
            • Smazaný účet  

              V zahraničí jsem byl bajkovat jednou… v Roháčích… a stejně mě nijak neláká prosazovat svůj názor a drandit po Krkonoších. Snohettu jsem myslel jako žert. Není zrovna sjízdná. Pokud nemáš padák.

              0 0
          • RomanH  

            Ty jsi me nepochopil. Prave proto, ze jezdim skoro kazdy rok bikovat do zahranici, jsem se naucil, ze se obcas trasa i z oficialnich bikovych pruvodcu stava „prochazkou s kolem“. Nikoliv ale proto, ze by tam byl zakaz, ale proto, ze to na kole proste nejde. Nikdy jsem se v zahranici nesetkal s tim, ze by me turisti nadavali, spise naopak povzbuzuji Te a uhybaji. Ve meste bych si nedovolil vyhodit treba jen papirek na ulici, ale na druhou stranu klidne prespim v rezervaci (za urcitych podminek), protoze vim, ze to po me nikdo nepozna a prirode taky neublizim. Proste jen nechci bezmyslenkovite dodrzovat hloupe zakazy.

            Nedavno jsme se tady pozastavovali nad tim, ze ochranci zakazali pri BeskydTouru Smrk. Neznam konkretne trasu (na Smrku jsem byl pouze pesky), ale mozna bych to pochopil pri velkem mnozstvi bikeru. A jeste jedna kacirska myslenka : parta 5-ti kluku na Enduru, kteri si v klidu projednou treba trat Krale Sumavy a na stejne trati 4500 bikeru – co je horsi ?

            0 0
            • blue  

              //Nikdy jsem se v zahranici nesetkal s tim, ze by me turisti nadavali, spise naopak povzbuzuji Te a uhybaji. //

              ano.. jenze je treba zminit i druhou stranu mince… nikdy sem v zahranici nezazil, ze by se nejakej biker kolem lidi prohnal jak magor a vylekal je nebo nejak ohrozil nebo omezil na spolecny ceste… maximalne jednou, a to byl prekvapive clovek z nasi party… proste ta tolerance je tam oboustranna, coz tady bohuzel zatim nefunguje a obavam se, ze dlouho fungovat nebude

              0 0
              • RomanH  

                A kvuli nejakym magorum zakazes danou oblast pro vsechny ? To pak v extremu muzes zakazat i jizdu v aute po silnici. Plosne zakazy nic nevyresi.

                0 0
                • blue  

                  nic takovy sem prece nerekl… na druhou stranu se nesmis divit, ze kdyz ty problemy jsou neustale a nic se nelepsi, tak lidi sahnou k nejakymu radikalnimu reseni typu plosnyho zakazu

                  0 0
                  • RomanH  

                    Jenze pak se divy, ze tako zakazy lidi porusuji. Vem si tedka opet „oblibene“ Krkonose a Snowbordaky. Ty, co musely vytahovat z laviny v mistech, kde hrozilo lavinove nebezpeci, bych to nechal zaplatit. Zrovna tak bych byl pro prisne pokuty v mistech, kde kluci jezdi po kosodrevine, ktera vykukuje ze snehu. Ale kdyz vidis v televizi vzrostly les s hlubokou vrstvou snehu, mezi nima kluky na prknech a par iniciativnich ochrancu, kteri se je snazi pokutovat, tak citim, ze je neco spatne.

                    0 0
          • Pablo9  

            No jelikož se zákazy snažím respektovat,tak když jezdíme bikovat do Harrachova,vydali jsme se takovým okruhem a byla tam odbočka na Voseckýho boudu,tak jsme se tam chtěli podívat,ale po pár metrech zákaz jízdy na kole…Slezli jsme a asi po 2,5m široký cestě tlačíme kola,no po dalších pár metrech nás málem sundal jeden se škodovkou,po chvíli Jeep s pražskou SPZ,tak jsem si připadal jak debil,jak jsem tlačil to kolo abych neuškodil přírodě…

            0 0
            • Pá-dlista1  

              To je zajimavy ukaz tyhle zakazy. Moc nechapu jak skodi min prirode kolo jedouci vedle dupajiciho pesaka nez samotne kolo, ale ja nejak velky ekolog zase nejsem.

              0 0
              • kolombo  

                Moje vysvětlení je naprosto logické. Zatímco pěšáci se pohybují ve větším množství jen v okolí parkoviš? a lanovek, cyklista není líný a dostane se sám tam, kam chce. Je tedy schopen vyskytovat se ve větším množství na místech zcela netušených a od parkoviš? a lanovek vzdálených. Takže celkem chápu, proč nás neradi vidí v 1. zóně NP. Jen poněkud nechápu, proč je tam povolen vjezd aut. Já do Krkonoš moc nejezdím, ale asi bych se zeptal na Správě NP na stanovisko. Je-li zákaz kol, mělo by být i podstatné omezení aut.

                0 0
                • RomanH  

                  Bavil jsem se na toto tema s klukem od Horske (vasnivy postarsi biker) a na Krnapaky nadaval, jak mohl. Ty auta to maji povoleny pry za poplatek.

                  0 0
                  • pitelboy  

                    tady na krnap nadáva kde kdo ! sou to šmejdi, všude věšej ty svoje hnusný zákazy. Třeba k Luční boudě (asi 3km od Sněžky) běžně jezdí auta, ale na kolo se tam „nesmí“ …

                    0 0
                    • RomanH  

                      Tak proc s tim neco mistni neudelaji ? Nebo Vas neni tolik, ci je mistnim porusovani tolerovano ? Vzdyt starostove okolnich obci ve spojeni s majiteli chat a hotelu – to uz musi byt poradna sila, nebo ne ?

                      0 0
                      • Vrci  

                        Nejsou to náhodou právě starostové a majitelé chat, kdo maj ty vyjímky?

                        0 0
                        • RomanH  

                          Leda tak…

                          0 0
                        • kolombo  

                          Ta vyjimka je vázaná na ubytování, takže když jsme si najali chalupu na Janové hoře, tak jsme zaplatili asi 50 za auto na vikend a bylo to. Bylo nás tam asi 7 aut. Vede tam asfaltka a provoz tam byl dost velký a do zákazu vjezdu to rozhodně je. Takže, pokud tam má být trochu živo, tak se tam asi jezdit bude, jen jen o to, aby si pak lidi nejezdili dolů pod kopec pro rohlíky autem.

                          0 0
        • Jirik123  

          …Proste ohleduplnost k prirode a k ostatnim… ano presne, jen ja si myslim ze sjezd ze snezky tohle nesplnuje.

          0 0
          • RomanH  

            Ja uz jsem davno vyrostl z toho, ze si musim dokazat vyjet tam nebo tam. Na Snezce jsem na kole nebyl a ani me to nelaka. Ale chapu, ze kdyz ji ma nekdo za barakem, tak ma nutkani.

            S tim ohledem k lidem – treba v okoli brnenske prehrady se o vikendech pravemu brehu vyhybam obrovskym obloukem, protoze me nebavi porad sesedat a poustet pesaky. Podobne se snazim eliminovat i cestu z Bilovic do Obran kolem reky, kde se zase pro zmenu motaji rodinky s detmi a tatici z hospody. Kdyz se ale jedu projed odpoledne po praci, nepotkas tam ani zivacka. Myslim si, ze pri trosku premysleni a znalosti mistnich podminek to jde skloubit.

            0 0
            • mastihuba  

              Plošný zákazy bohužel nejsou dělaný kvuli takovejm jako jsi ty, ale kvuli těm co si do takových lokalit jak popisuješ vyrazí na treninkový švih. A neni jich málo. :(

              0 0
              • Volf  

                Plošný zákazy jsou to nejjednodušší co lze udělat. Já si myslím, že někteří zde mylně argumentují, že jde o ochranu přírody. Já si myslím, že jde opravdu spíš o ochranu pěšáků před bikery, protože si myslím, že na Sněžku moc aut nejezdí, ale pokud tam povolíš cyklisty tak jich tam bude jako mravenců. Jinak já mám kolo jako únik od civilizace a proto mě zákazy vjezdu do turisticky exponovanejch míst moc nepostihujou. Zlatá Českomoravská vrchovina a Orlické hoy.

                0 0
                • RomanH  

                  Ja se taky mistum s vetsim vyskytem lidi vyhybam.

                  Fajn, dejme tomu, ze s tou ochranu pesaku mas pravdu v dobe prazdnin, ci o vikendech v lete. Tak proc tam nedaji znacku, ze tam na kole muzes mimo tyto dny, pripadne jeste treba jeden urcity den – dva v tydnu i v sezone (pesaci si v dany den daji taky pozor) ?

                  Pak at si to hlidaji a muzou vesele rozdavat pokuty. Kdo by to porusoval, ten by si tu pokutu zaslouzil.

                  0 0
                • mastihuba  

                  tak nějak jsem to myslel. V létě jsme byli s partou u pramene Labe a když jsem viděl kolik desítek lidí nasere jeden neukázněnej bajker, tak se těm zákazům facht nedivím. Možná by se to dalo řešit stejně jako s vězdem aut do středu města. od-do. U pramene Labe jsme byli kolem objeda a kola tlačily vedle sebe. Na Výrovce jsme byli v 7 večer, nikde ani noha tak proč si nevyjet ke kapličce, když nikoho neohrožuju ani neomezuju.

                  0 0
        • kolombo  

          Vzhledem k nekončící debatě o rekonstrukci lanovky a její zkrácení jen na Růžovou horu, tak se domnívám, že chodci vadí taky, ale ta lanovka tam prostě už je. Narozdíl třeba od České boudy :-( Je to 1. pásmo NP, tak bych to raději moc nehrotil.

          0 0
    • náčelník  

      Sněžka je nejvyšší kopec v ČR a tak zvýšený turistický provoz a následné zákazy jsou zčásti důsledkem jakési „národní hrdosti“ :) Naštěstí je zde spousta jiných kopců, cyklisticky zajímavějších, a bez zákazů.

      0 0
      • RomanH  

        Pekne jsi to zhrnul, pod to se musi podepsat kazdej :o)

        0 0
      • pitelboy  

        Jaká národní hrdost !, dy? je to z půlky Poláků…

        A samozřejmě se tam nedá jet vždycky. Chce to hodně pozdě odpoledne ve všední den…

        0 0
    • robb  

      Trošku to tady oživím.

      Kamarád by chtěl vyjet na Sněžku na kole z Polské strany.

      Hodně se tady psalo, že tam nahoře je někde 2 km pod vrcholem zákaz. Pořád to platí, nebo je možný se dostat na kole až nahoru?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Letos jsem jednou po té polské cestě šel a žádný zákaz (cedule) jsem neviděl. Každoročně poláci pořádají výjezd na sněžku na MTB, tak to asi s tím zákazem nemají moc horký…

        0 0
        • Jirik123  

          jo ty fotky s vrcholem plnym cyklistu, z toho musi dostavat krnapaci infarkt http://www.uphillrace.pl/index.php

          0 0
          • Pi†el  

            Krnapáci tam jezděj autem a jsou schopný stáhnout okýnko a tě *******. Škoda slov, najde se mezi nima dost idiotů.

            0 0
            • lidumil  

              No a pak bez problémů skopčákům – myslivcům „prodají“ časově i místně neomezenou povolenku :-(

              0 0
        • SELMIRA  

          Ale ten uphill z Karpacze si dejte! Jela jsem ten závůdek před 5 lety a můžu vřele doporučit.

          0 0
          • Lsdenski  

            Já tam byl s kamarádem v roce 2002, taky výjezd z Karpacze okolo kostela Wang. Dodnes na to vzpomínám. Stále tam platí předpokládám zákaz vjezdu cyklistů :-(

            0 0
          • Lsdenski  

            Věřím že po setmění tam není ani noha a s dobrým světlem by se dalo jet.

            0 0
      • cenadamore  

        Byl jsem tam o vikendu a zadnej zakaz tam neni,alespon jsem si ho nevsiml,na ostatni jsem se smal a oni se smali na me,bylo to bezva,kdyz nejsi debil a treba i podekujes kdyz ti nekdo uvolni cestu tak opravdu nevidim problem a az nahoru vede krasna kostkova cesta…dolu pak po modre obrim dolem celkem paradni sjezd,obcas schody a vetsi kameny ale jinak pohoda…doporucuju

        0 0
        • cenadamore  

          tady par fotek…jinak ty zakazy co tam jsou moc neberu pokud tedy cesta nevede vylozene prirodou,treba pesinku raselinistem bzch si asi na kole nedal,nehlede na to ze by to nebylo asi ani technicky mozny,ale pokud vidim 3m sirokou cestu kde ani nahodou neohrozuji prirodni podlozi tak ty zakazy moc neresim…

          0 0
        • lidumil  

          No modrá Obřím dolem, hlavně kvůli pěším jdoucím nahoru, je docela o hubu, to sis celkem koledoval. A zákaz tam není, protože je na Luční a všech cestách na hřebenovku a pak dole v Peci.

          0 0
          • cenadamore  

            no ono je to jednoduchy,jedu dolu,vidim turistu jak se drape nahoru,zpomalim az temer zastavim,pockam na vizuelni kontakt,pozdra­vim,podekuji a jedu dal,zatim jsem nemel problem …a jedinej zakaz cyklistu jsem potkal na Lyzarsky boude a kdyz jsem videl tu dalnici nahoru sypanou sterkem tak mi to prislo trosku absurdni,ono oficialni stanovisko proc by nemeli cykliste pohybovat po krkonosich je ze se guma odira o kameny a ta pak zustava na miste je take lehce pofiderni tak nevim…

            0 0
            • lidumil  

              Nevím přesné oficiální zdůvodnění, ale když nějakého správce potkáš, těžko mu to budeš vysvětlovat. Jedině ujet.

              0 0
            • hawrda  

              Když vyjedeš na Lišku od Lyžařský směrem na bufet,tak tam už taková dálnice není.Nebo aspoň nebyla,když jsem tudy čas od času na kole jezdil:).

              0 0
            • tonik666  

              Díval jsem se také kvůli tomuto vláknu do pravidel Krnapu a bajkování je povoleno jen po vyznačneých cyklotrasách, takže bohužel jsi jel ilegál.

              Taky bych rád někdy sněžku dal, ale není to terénně tak zajímavý, aby stálo za to tam jet mimo sezónu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                tak tak, ale cesta vede z poslké strany po polské straně krkonoš, tak těžko říct jak to maj nebo nemaj poláci zakázaný. Jakákoliv jiná alternativa po české straně je ilegál, navíc mi to taky zase tak moc zajímavý nepřijde, v evropě se dá s kolem vyjet výš než na sněžku a je to zajímavější..

                0 0
            • Pi†el  

              modra do Obraku byla kdysy krasny a tezky technicky singl. Bohuzel, jako spoustu jinych cest, ho zeleny totalne dokurvili tim, ze z toho nechali udelat upravenou dalnici. Velka skoda.

              0 0
          • Smazaný účet  

            zákaz tam není, protože co není cedulí povoleno je v krnapu zakázáno, viz můj link výše…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.