• Marcelius

    Jsem na tom to serveru jen krátce ale líbí se mi. Dříve( 5 lety) jsem jezdil závody v cross country a předtím za Duklu dráhu,ted jsem se zas vrátil ke kolu a chytlo mě to. Ale přemýšlím o tom zda si znovu holit nohy nebo ne. Z jednoho hlediska je to i esteticky příjemnější ALE… Jak jste na tom vy???

    0 0
    • Otík :-)  

      Určitě jo – holit. Je to lepší pro masáže před i po výkonu. Estetika je druhá věc a taky se lépe čistí a nedrží se v chlupech špína a nečistoty :-)

      0 0
      • Marcelius  

        Takhle nějak jsem tu odpověd "inteligentní čekal,že by taky závodník. Když jsem si je holoil tak mě akorát točilo vyjádření ostatních proč si je holím, protože by se mi zamotali do řetězu ale časem jsem si zvyk a přišlo mi normální mít nohy oholené… A mimochodem ,oholené a opalené nohy jsou :o)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Už zas?

      0 0
    • wroum  

      urcite neholit. neptej se proc, nerad bych se nekoho dotknul…

      0 0
      • Marcelius  

        Pokud narážíš na orientaci tak myslím že ta s tím nemá co dělat. Co teprve potom plavci.

        0 0
        • wroum  

          na orientaci nenarazim (ze by se ozvala potrefena husa?:). u plavani to nepostrada smysl. na biku to je jenom poza te metrosexualnejsi casti bikeru a ziletek, kterym delaji dobre pohledy vysolarkovanych slecen vlhnoucich pri pohledu na opalena, leskla a oholena lytka borce na nablyskanem stroji (takova ta sorta lidi co maj na sobe loga firem, ktery ani neznaj). samozrejme ze u zavodniku to nejakej duvod ma, ale u nezavodniku to nechapu. pripadal bych si jako *****.

          0 0
          • Lance  

            Heled mi je jedno co si myslis,nohy jsem si nikdy neholil,ale uvazuju o tom. A na pohledy slecen ti … stejne jako na pozu,je to kazdeho vec. A reknu Ti,ze ja na kole padnul (uz jsem to tu psal) a nevis co ty chlupy v te rane delaly – hruza. A jestli ty si pripadas jak pica jak pises,je to tvoje minus a tvuj problem:-) Nechci se Te dotknout,nic proti Tobe nemam:-) A loga firem na sobe mam a znam vsechny. Jestli trpis komplexem toho,co si o Tobe mysli druzi,tak to mas v zivote blbe:-)

            0 0
            • wroum  

              zadnym komplexem netrpim, ale jsou veci ktery mi prijdou normalni a veci ktery mi prijdou uchylny (treba ty hladky nohy u chlapa). to s tema logama byla trochu nadsazka (skoda zes to nepochopil). na kole sem taky padnul (mockrat) a s chlupama sem nemel problem – stejne tam bylo bago sutru a jinyho bordelu, par chlupu se ztrati. Co si o me myslej druhy me zajima (rad vim na cem sem), ale komplexy z toho rozhodne nemam. takze podtrzeno secteno: nazor nezmenim: nohy si holej pozeri, buzny, metrosexualove a zavodnici. je jen na tobe kam se zaradis.

              0 0
              • Lance  

                byly tam smajlici, vse je ok, prece se tu nebudem prit kvuli blbostem. Ale je fakt,ze mi je fuk co si o mne mysli druzi. Asi jsem nebo teda budu pokud se oholim zavodnik,ktery moc nezavodi:)))

                0 0
                • JohnLee  

                  Technicka: A holis si prsty na nohach?

                  PS: to neni zadna narazka,urazka,vy­razka,zarazka. Jen me to zajima…:) Kdybych si ja oholil nohy,tak uz nemam asi na cem stat…:)

                  0 0
                • wroum  

                  v pohode. ja se nepru. kdybych se prel, tak to vypada jinak :-)

                  0 0
              • beady  

                Wroume tvůj názor měnit nehodlám, ale jen se mě nelíbí to tvý škatulkování. Ty znáš takové množství gayů nebo buzen jak píšeš abys dokázal posoudit že mnoho z nich si nohy holí? Já si teda tohle říct netroufnu a to osobně gayů znám hodně a možná se budeš divit ale nohy si z nich neholí snad nikdo a někteří z nich jsou bikeři. Taky znám heterosexuály, kteří si nohy holí a co na tom? Prostě myslím, že to není absolutně věc spojená s orientací ani z žádnou další z tvých škatulek. Takže až zas uslyšíš o někom že si holí nohy nebo že na sobě nosí kožich nebo prostě něco co pro tebe znamená být výstřední tak zkus tuhle tvou rovnici vypustit, většinou nebývá pravdivá. Proto většinou do spojitosti to co jsi dal ty dávají lidé, kteří o tom vlastně nic moc neví…

                0 0
                • wroum  

                  3 moji kamaradi sou gayove (2 holej a jeden ne – schvalne se jeste zeptam na jejich partnery). nosit kozich a holit nohy je rozdil, v okamziku kdy sundas ten kozich ses defuckto „normalni“, oholeny nohy nesundas. mam pochopeni pro chlapy co nosej latexovy pradlo, kozichy, tanga… :-). popravde nic neni natolik vystredni, aby me to sokovalo (ne ze bych to nosil nebo delal) ale chlap s holejma nohama me rozesmeje (pokud ovsem neni nemocnej – pak je mi ho lito). dalsi vec je, co se zadama, pupkem, hrudi? nebo si holit jenom ty nohy a nahore mit „svetr“, nepripadal by sis divne s holejma nohama a chlupatym zbytkem? nebo ti nekdo bude holit zada? jsou na to specialni salony na odchlupeni celeho tela? Co bych o tom prosim mel vedet abych dokazal pochopit myslenkove pochody muzu kteri si myslej ze s holejma nohama budou lepsi a hezci (opet podotykam nerad bych se dotknul zavodniku). nejsem metrosexual takze fakt nepochopim proc to ty lidi delaj.

                  0 0
                  • beady  

                    Pokud bys bral v úvahu jen to jak to vypadá, může to být fakt divný mít oholený nohy a zbytek ne (ale zas ne všichni jsou od přírody chlupatí na hrudi, zádech…). Na druhou stranu ale myslím, že většina lidí tady z fóra si ty nohy přece neholí kvuli tomu jak to vypadá, ale v první řadě kvuli lepšímu hojení při případném úrazu a pokud oni mají zkušenosti s tím, že to je takto lepší tak pak aspoň pro mě je to celkem pochopitelný.

                    0 0
                  • miťo  

                    No nastesti mam celkem holy telo od prirody, tak nikdo skoro nepozna, ze mam oholeny nohy. Ale to prirovnani ke gayum, to docela prehanis ne? Pripada mi to jako typicky hospodsky kecy u pulitru.

                    0 0
                    • kovar  

                      a co třeba „slizoun“, toto přirovnání už vyhovuje? :-)

                      0 0
                    • wroum  

                      je treba rozlisovat pojem „gay“ a pojem „*****“.

                      a vubec, proc si holis kdyz jak pises ses celkem holej od prirody? vzrusuje te chlad ostri na tvych nohach? nic ve zlym, ja uz jinej nebudu :-)

                      0 0
                      • miťo  

                        Ja to myslel tak, ze mi nekontrastujou oholeny nohy s chlupatou zadnici a rukama ci hrudi. Jako ze nejsem orangutan :)

                        0 0
          • rock  

            Tak konkrétně na obdivném pohledu vysolárkované vlhnoucí slečny mi nepřijde vůbec nic odpudivého :-) …

            0 0
            • wroum  

              me na tom prijde odpudiva prave ta vysolarkovana slecna. solarium pro zensky je stejny zverstvo jako hladky nohy pro chlapa – hnus a na prvni pohled neprirozeny jev.

              0 0
              • rock  

                Věc vkusu a názoru. Přijde mi přirozené, že čas od šasu potkávám opálené jedince – a zdá se mi celkem lhostejné (pokud to neplatím já), jestli se ta dotyčná ožehla na dvoutýdenní dovolené v Riu nebo jestli právě vylezla ze solária …

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jenže on je v tom dost citelnej rozdíl, když se opálíš v Riu tak to vypadá přirozeně, ale smažba ze solárka vypadá naprosto nechutně.

                  0 0
                  • wroum  

                    baba, pravdu díš. solarko je gut na leceni ekzemu. nicmene vysledek pobytu v solarku je nechutnej a uplne rozdilnej od slunecnich paprsku.

                    0 0
                    • rock  

                      O.K., jsem umlácen argumenty … jen jsem se nechal unést představou sličné mulatky :-) …

                      0 0
                      • kovar  

                        a víš jak bude vypadat taková vysolárkovaná ženská třebas po třicítce? Viděls někdy scvrklý vysušený pomeranč?

                        0 0
                        • rock  

                          Oh, kdo by řešil, co bude zítra … carpe diem quam minimum credula postero …

                          0 0
    • biker007  

      jednoznacne holit.a proc? protoze se to lip hoji, myje a vypada. asi v poradi dulezitosti jaxem to napsal.

      0 0
      • Marcelius  

        Nechci se nikoho dotknout zas já ale myslím že se tady ted střetává inteligentismus s nevidomostí. Přál bych nekomu sedřené koleno a na něj nalepovat leukoplast a pak ji dávat dolu :o-

        0 0
    • miťo  

      Určitě holit! Ještě jeden důvod: Po maratonu se myju z kanystru s vodou (vozím v kufru v autě)a s chlupy by to tak snadno nešlo :)

      0 0
      • Marcelius  

        Tak jako jsem to forum začal tak bych ho s dovolením dokončil. Myslím že těch názorů pro ANO je víc, hlavním důvodem proč holit je hygiena a ta je nedílnou součástí života. Takže holit holit holit prasátka. Všem Holonožkám 3× zdar.

        0 0
        • biker007  

          este se ale nevyjadrili vsichni zastanci chlupate varianty:)) a tusim ze oni to jen tak neuzavrou:))

          0 0
          • cabbage  

            zatim maj sichtu v zoo jako orangutani, ale az je pustej.........:)

            0 0
            • Jogador  

              Já se třeba taky neholim,ale já vtom nevidim žádnou výhodu, líp hojí, když jste tak blbí, že se zraňujete:), no a ta čistota, se divim že jezdíte na kole když vám vadí trochu bahna:) No, možná ta aerodinamika ale to bych neviděl tak vážně, mě spíš přijde,že ty chlupy jsou aspon trochu ochrana proti zimě…

              0 0
              • biker007  

                no, ja se taky listopad-unor neholim.. ale spis nez kvuli zime je to z lenosti:))

                0 0
                • Jogador  

                  To pak to první holní v unoru musí být obzvášt příjemné:) Prostě mi když se oholim cítim tak nějak bez obrany,bez obraného štítu…

                  0 0
                  • biker007  

                    to prvni holeni uz probehlo asi pred tejdnem:)) teda potreboval sem spis krovinorez, ale zvladl sem to:) jen ten pocit kdyz si obliknu kalhoty.. jako by ty nohavice byly nejaky prazdny..

                    0 0
              • -b-n-x-  

                jojojo :-) a navic spina hreje :-)

                0 0
            • wroum  

              az je pustej tak ti natrhnou prdel cukrousi :-)

              0 0
          • Smazaný účet  

            Chlupatým je to asi u …, no nebo tam rači ne.

            0 0
    • Bleda tvar  

      dete do ******…

      0 0
    • robero  

      no urcite ne. kdybych si zacal holit nohy, tak bych asi jen tak brzo neskoncil – kdyz uz nohy, tak i prdel, a kdyz prdel tak i kulky, a kdyz kulky tak i bricho a taky prsa… A jen s chlupatyma rukama bych vypadal jak *****, takze ruce taky – az po ramena (na zada si nedosahnu)

      Co se tyce masaze, tak na tu nejsou lidi, takze mi je to k nicemu a pokud se nekde vorostuju, tak prijde na radu rucnik mezi zuby a kartacek – vydrhnout se to musi chlupy nechlupy! Nehlede na to, ze kdyz se nekde odru (at uz silnice nebo teren) tak tam tech chlupu moc nezustane…

      takze asi tak…

      zdravim chlupatce!!!

      0 0
    • libi  

      Rozhodně neholit. Nejsem ženská abych si holil nohy. Estetický názory sou různy, ale podle mě má bejt chlap chlupatej. Kůli těm odřeninám to je taky blbost, protože tam těch chlupů moc nezůstane a když jo a dělaj bordel, tak snad něco vydržim ne.

      0 0
    • mastihuba  

      holení – nebrat.

      0 0
    • climber  

      Na rovinu si myslím, že pro normálního bikera nemá cenu si nohy holit, takže si je neholím. Spíš jsem se chtěl zeptat zde přítomných, kteří si nohy holí, jak často se musí proces opakovat, protože pro mě je utrpení se i donutit oholit si hubu, když jdu do práce. Takže nohy to už bych asi nezvládl. Co naopak provozuji a doporučuji, je holit se v podpaždí. Kvůli pocení je to dobrý.

      0 0
      • MARIN  

        Proces provadim jednou tydne a spojim ho i s holenim drzky a hlavy – pri pouziti ziletky. Nebo 2×tydne s pouzitim el.holiciho strojku – zalezitost 3–5min / nohu :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Držku si holim jedno za 14 dnů, a to jenom zastřihávám, a i tak mi to zabere 20 minut. Ty budeš závodní žiletka asi. :o)

          0 0
          • climber  

            Hubu jednou tejdně, v podpaždí jednou za měsíc.

            0 0
          • MARIN  

            zavodni ziletka ne, to sem jednou takhle rychle holil hlavu ziletkou a zle to dopadlo takze od ty doby opatrne s rozvahou a v klidu – teda se ziletkou

            0 0
    • rasto  

      jedna z veci, ktere se zenskym na chlapech libi jsou chlupy. tak proc holit? :-)

      0 0
      • Peslezedirou  

        Když jsem dřív závodil tak jsem holil, výhoda byla fakt ta, že když jsem na žiletce nebo na bajku sebou říznul o zem, tak se rány daleko líp hojily a nezůstaly potom takové jizvy. Jelikož teď jezdím na pohodu ( nezávodně :o) ), tak si nohy neholím. Pač bych si připadal s oholenýma nohama blbě, když mě předjede stará babka na skládačce.....:o))

        0 0
      • Eila  

        kdo ti to rekl?:-)

        0 0
    • blick  

      Jelikož nejsem žiletkář ani teplej, tak říkám jednoznačně NEE !!

      0 0
    • Lada1  

      Jsou 3 sporty, kde se „odjakziva“ holi telo/koncetiny. 1)Plavani – z duvodu lepsiho pocitu pri obtekani vody tela. Navozuje pocit vetsi rychlosti.Nekdo uvadi, ze to muze pridat i 0,1s na bazen.S novymi celotelovymi obleky je lepsi byt vyholen, at to netaha chlupy pri oblekani/svlekani 2)Cyklistika – z duvodu pro lepsi hojeni pri odreninach. A mozna se to i lepe omyva. 3)Kulturistika – z duvodu vizualniho. Z podchulupu jak si nejsou videt svaly :-)

      Celkem se mi dost hnusi moderni trend – vyholit/oholit vsechno z duvodu estetickeho. Pamatujete na serial NAvstevnici ? Chcete tak vypadat ?

      0 0
      • blick  

        tu cyklistiku, ale trochu rozděl na žiletkáře a XCéčkaře a bikery (t.j.DH,FRE,END..a tyse neholej), a pochybuju, že Marosana si holí nohy… "o)

        0 0
        • Freestyle MTBer  

          Marosana at si je klidne neholi ale kdyz vozis chranice tak to docela neprijemne taha(zalezi na kvalite porostu:-) )Ja sem to uz kvuli chranicum zkratil aspon strojkem na hlavu a na leto bych sel klidne i do hola taky ze zvedavosti na ty priblble kecy radoby freerideru a podobnych typu :-)

          0 0
          • blick  

            no pokud máš takový háro, tak asi musíš..:o)

            0 0
          • Pá-dlista1  

            To je videt, ze si ziletka a uz nikdy jinej nebudes :) Ja mam kozich i chranice a jediny co me taha je gravitace.

            0 0
            • Freestyle MTBer  

              No jasne pocitam ze do roka si koupim silnicku a budu freeriderum…nadavad do fetaku nebo jak se to niz pise :-) Ne nic proti nikomu at si kazdy jezdi co chce a at si taky holi co chce.Jo gravitace me taha taky ale chranice taky teda hlavne kdyz si je chci posunout nebo tak.A nemyslim si ze bych mel nake extra haro.

              0 0
          • fousmen  

            Kdyz uz mas takovej porost tak ani nepotrebujes chanice ne? (-:

            0 0
    • Shamick  

      MUzu se zeptat?Holite si i bricho?Beru sice fakt,ze dys se natahnete,lip se to asi hoji,ale chlap,kterej tvrdi,ze oholeny nohy vypadaj lip je u me buzik…Nebo to praktikujete kvuli snizeni hmotnosti?Tejka stavim bika a bude mit cca.20–22kg,tak by me zajimalo jestli se neda negde uholit…

      0 0
      • Meesha  

        Tak to sem u sebe asi nasel prvni priznak homosexuality. :-))

        0 0
        • wroum  

          bud v klidu. na tom neni nic spatnyho mit rad kluky :-)

          0 0
          • Meesha  

            Dik! Este to musim vysvetlit pritelkyni :-/

            0 0
            • kovar  

              snad to pochopí

              0 0
            • wroum  

              muzes mit rad ji i nejakeho chlapce. muzete doma poradat ruzne… :-D a nezapomen ze ve trech se to lepe tahne.

              0 0
      • Vrci  

        A chlap kterej se češe protože to vypadá líp?

        0 0
        • kovar  

          Asi ano, učesané chlupy na nohách vypadají líp.

          0 0
          • náčelník  

            Kocour z Červeného trpaslíka si chlupy na nohou onduloval. Ale jak sám řekl: „Jen abych zdůraznil přirozené vlny.“ :)

            0 0
    • gummo  

      Cus hele resil sem tendle problem uz dlouho!! A porad sem se ktomu nemoch premluvit!! Ale vyresil sem to tak ze sem si nechal udelat keru na lejtko!! Doporucuju bajker pochopi ze mam nohy voholeny kvuli biku a vocasek si to vysvetli ze to mam kvuli ty kere!!

      0 0
      • Freestyle MTBer  

        Me zase predminule leto oholili nohu kvuli kerkam v nemocnici:-) www.bmx.cz/index.php?… dve fotky)

        0 0
        • Lada1  

          njn kotnik je pekne svinstvo, ale vidim, zes to bral sportovne

          0 0
          • dhmiki  

            myslete si omě co chcete ale ten kdo si holí nohy je promě ********!

            0 0
            • Lada1  

              ty potrebujes pro sebe buzeranty ? a to ti pri operaci nohy nesmi ani oholit chlupy ?

              0 0
              • dhmiki  

                buzeranti sou ti co si holi nohy pro sport,samozdřejmě že ne kvuli operaci…dival sem se na ty tve fotky taky mam sešroubované nohy a taky byly oholené

                0 0
                • Smazaný účet  

                  zranil ses určitě při sportu, takže nohy ti oholili taky kvůli sportu… Buzno!

                  0 0
                  • dhmiki  

                    nezranil sem se při sportu ale ikdyby tak nejsem buzyk,jezdim dh a nemam rad žiletkáře

                    0 0
                    • cabbage  

                      koukam ze je z toho zase hadka mezi ziletkama a smazkama:)

                      0 0
                      • dhmiki  

                        to jako že kdo jezdí něco ineho než žiletky je smažka?

                        0 0
                        • cabbage  

                          evidentne ano: žiletkáře a XCéčkaře a bikery (t.j.DH,FRE,END.

                          0 0
                      • Beeda  

                        jo a zpuzobil to Marcelius, ktery predtim jezdil 5let XC a drahu, o cemz tezce pochybuji, a navic datum registrace ledasocem vypovida, ze:-) B.

                        0 0
                    • sis  

                      snad z toho vyrostes…

                      0 0
                • Volf  

                  Díval jsem se na tvůj věk a ten tě opravňuje k radikálním názorům. Já si třeba zase pamatuju dobu kdy se říkalo, že ženská která se holí pod pažema / o zbytku se ani neuvažovalo / je ***** / omlouvám se za ten výraz /. No a umíš si dneska představit třeba v létě ty trsy zpocenejch chlupů, který byly před dvaceti rokama v týto republice normální nejen na ulici, ale i v našich filmech. Tím neříkám, že si má chlap holit nohy, ale třeba za dvacet let bude chlap s neoholenejma nohama za primitiva, protože se i v historii v nejrůznějších kulturách považovaly chlupy za vrchol neestetična.Jo a nohy si neholím a jsem heterouš.

                  0 0
              • discover  

                mozno by som podlahol v ramci takejto paaarty :((((((

                0 0
                • discover  

                  .....no som zabudol pridat odkaz......... http://bram.grmbl.com/…h/suis20.jpg

                  0 0
                  • dhmiki  

                    to je trefné dokažeš si tam představit sebe-střizlivého?

                    0 0
                    • discover  

                      si tam radsej nechcem predstavit seba ozraleho :)))))

                      0 0
                      • rasto  

                        jsou strizliví – chlastaj tam vodu!!! :-)

                        0 0
                        • discover  

                          …ze to je bez farby neznamena ze to je voda !!!

                          0 0
                          • Marcelius  

                            Ta narážka na datum registrace je tvrdácká!!! Já jsem dal jen otázku do fora a jsem rád že měla takovej ohlas… Myslím že i když je tu střet zájmů velikej tak normální inteligentně myslící člověk rozezná logiku od hlouposti viz. některé odpovědi. A ta vulgarita to asi patří k tvrdejm DH atd. který jsou nad všechny disciplíny cyklistiky. Nevím já nemám právo nikoho napadat za jeho názory ale zamyslete se nad sebou, jdu si oholit nohy almožná i dál........... Váš ČERSTVĚ REGISTROVANEJ Marcelius

                            0 0
                            • Pá-dlista1  

                              Tak uz to registrovany partnerstvi povolili i u nas? :)

                              0 0
                            • MARIN  

                              diskuze na tema holeni nohou mela vzdycky velky ohlas viz. vyhledavani a nezklamala ani tentokrat :)

                              0 0
                            • Pedro  

                              Hrdě se hlásím k silnici – holím nohy (nevypadá tak strašně protože celkově nejsem ani moc chlupatej. Příklad ze života: do postele, teda pokud něco po přítelkyni něco chci, nemůžu pokud nemám nohy oholené (nechce aby ji škrábaly a poznámky jestli se ten večer bijem o koupelnu pokládam za bezpředmětné). PS: Loňských 28 závodů beru jako dostatečný důvod holení.

                              0 0
                              • Pá-dlista1  

                                Dlouhy chlupy taky neskrabou. Naopak narustajici jezecek nebo spis bobrik… :) No a kolik tisicin ti to asi tak za celou sezonu hodilo? Jo a jeste jak dlouho ti to holeni zabere… predstava, ze se holim 2–3× denne me deprimuje. Nedochazi pak k dehydrataci? Nebo ta podminka s holenim plati jen pro loznici?

                                0 0
                                • dhmiki  

                                  no přesně tak eště sem neviděl ani necitěl že by mě dluhé chlupy škrábali…holit si nohy na maratony je uplná zbytečnost tam zrovna tisícini nerozhodujou

                                  0 0
                                  • Meesha  

                                    Si asi natvrdlej! Tady nejde o tisiciny ale o to, ze se to snadno meje a kdyz to nekde polozis tak lip cisti, desinfikuje atd. Jel si vubec nekdy maraton?

                                    0 0
                                    • dhmiki  

                                      hej nejel sem žadný maraton a nic proti takovým zavodúm nemam,ja sem měl nohy rozjebane tolikrát a dycky sem to vklidu vičistil aj umyl a to mam nohy jak pan opic! je to prostě blbost a stráta času

                                      0 0
                                      • Meesha  

                                        Mas pravdu, je to ztrata casu! At si zkratka kazdej holi co se mu zachce a ostatnim to muze bejt uplene u (Y) .

                                        0 0
                                • Lada1  

                                  to si delas srandu, ne ? 2–3× za den si holit nohy ! Ja se holim (na xichtu) 3× tydne a jsem z toho vynervovany, protoze to je ztrata casu, ale spolecensky je to nutne

                                  0 0
                                  • Pá-dlista1  

                                    No presne. Ale bud bych to vytrpel jako on, chudak. Nebo by dostala fotbalistickou­ obuv.

                                    0 0
                            •  

                              to je moc, nevim proc se ptas kdyz si je stejne oholis… a ta otázka neměla ohlas, jeto jen flejm

                              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.