• tjuren

    Zajímalo by mě jestli někdo z vás nebyl v toskánsku na kole. Pokud ano, tak na jakým a jestli je to spíš na silnici (což si myslím) nebo se dá i turistika mimo silnice. Případně náročnost, myslím tím rodinu a děti kolem 10 let. Případně nějakej link

    0 0
    • Matts.  

      V Toskánsku boli chalani z oddielu a aj idú teraz v máji, na ces?ákoch.

      0 0
    • Brasi  

      Zdarec, oživím tohle vlákno, máte někdo zkušenosti s reálnou náročností na gravel/silničku v okolí Sieny a Grosseta? Chceme dovolenou u moře proložit kolem, ale nejsme žádní extra vrchaři, tak jestli to má vůbec cenu. Zvládáme kolem 60–100 km s převýšením kolem 600–800m nastoupaných, možná po treningu trochu víc. Osobně vzpírám, takže jsou pro mě kopce, vždycky trošku větší výzva.

      Přijde mi, že když se to slušně naplánuje, tak je to možné, ale nevím, jestli jsem realista.

      0 0
      • jIrI___  

        U Sieny jsem byl jsem na jaře, jezdili jsme hlavně na jih od tohoto města. Na silnicích je to masakr, tolik oprasení jako tam během jednoho dne jsem v ČR nezažil za celý rok. Takže vyloženě silničku bych škrtl a přibalil spíše gravel. Je tam hromada štěrkových cest (zvláště od Sieny na jih), po nich je jízda naopak skvělá. Připrav se celkem na makačku, je to pořád nahoru/dolů, kopce sice nevelké ale za to v hojném množství.

        0 0
      • gregorus  

        Kolem Sieny velmi zhruba 1000m převýšení na 50–60km, pokud chceš jezdit po okreskách a štěrku. Sklony občas výrazně nad 10%, ale v krátkých úsecích. Ale je tam nádherně a den se dá užít i s kratší trasou – taky jsme to tak dělali. Jenom je teda na zvážení, jestli to podnikat v letních vedrech, lepší je zajet si tam na jaře čistě na kola. A určitě bych nevynechal sever od Sieny oblast Chianti, je to daleko pestřejší a divočejší než ten jih, i když na jihu je to ta toskánská foto klasika. Musím přiznat, že na silničce s ráfkovýma brzdrama jsem ve sjezdech byl občas na limitu. Jinak jsou tu mnohem obsáhlejší vlákna o Toskánsku.

        0 0
    • Dizie  

      Ja som bol minuly rok v Castiglione della Pescaia kusok od Grosseta a bolo to tam fajn na Gravel. Vyhybal by som sa urcite rusnym cestam – jazdia tam ako magori. Luxusne vyzerali traily na sever od Castiglione, tak by som zvazil aj MTB.

      0 0
      • Brasi  

        Jj jedeme na gravelech, možná sem to ne úplně dobře specifikoval.

        0 0
    • Fanman  

      Doporučuji parádní výlet do San Gimignana. Byli jsme opravdu nadšeni, centrum je umístěné na kouzelném kopci, kam je lépe vyjít již bez kol. Ta jsou možná ponechat před branami města např. v restauraci Enjoy, kde se dají i dobít kole elektrická. My jsme byli městem nakonec tak okouzleni, že jsme zůstali i přes noc v úžasném hotelu Leon Biancopřímo na náměstí Piazza della Cisterna. Na náměstí se pyšní nejlepší zmrzlinou světa v Gelateria Dondoli , což je samozřejmě i reklama, ale výborná opravdu byla :-)

      0 1
      • ratel  

        No hlavně je asi reklama ten tvůj hotelový odkaz. Kdyby tu fungoval admin jak má, tak už té žene pryč .

        0 0
      • Hagner  

        Pyšnit se může ;-) protože ital ještě neochutnal Opočno! Rázem by bylo po pýše :-D

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.