• th74

    Po výborné loňské zkušenosti z Lago di Garda bych se rád podíval někam do rakouský části Alp. Z toho místa bych rád udělal 4 až 5 výletů min. 40 km a 1000 m převýšení. Můžete mě někdo doporučit vhodný místo a případně přidat tip na ubytování a ještě nejlíp přidat i tip na trasy (stačí naznačit na který kopec či sedlo). Díky Tom.

    0 0
    • climber  

      Myslím, že to nebude špatný v okolí Lienzu (neplést Linz a Lienz), ostatně jezdí se tam Dolomitenman tak to snad nebude úplně od věci. Jestli se, ale chceš vypravit na bika do Alp tak doporučuji Grindenwald. Za prvý ti v infocentru dají mapku bikových tras (ani v Alpách to není všude samozřejmostí) a za druhý je to tam dobrý. Každý rok se tam jezdí Eiger bike challenge, kde (jestli si to správně pamatuju) na asi 85 km nabereš cca 3 500 metrů. Další docela dobrá lokace je Zermatt. Taky ucházející okruhy. Podle mě je v Grindenwaldu jezdění na cca 4 dny a Zermattu to samý. Pokud jde o vzdálenosti, tak okruhy v Zermattu jsou delší než v Grindenwaldu, ale tím se nenech odradit. Po 15–20 km šlapání do kopce už netoužím po žádném prodloužení okruhu. Grindenwald mi přišel lepší. Další výhodou Švýcarska je, že pivo je asi o polovinu levnější než v euro zóně. Jinak ubytování v Grindenwaldu je v pohodě v kempu přímo ve středisku. V Zermattu je sice kemp, přimo ve vesnici, ale budeš muset nechat auto ve vesnici cca 3–4 km od Zermattu, vesnice se jmenuje Tasch. Nejlepší je bydlet přímo v Taschi. Jsou tam dva kempy, jeden je na prd, tam to vede takovej docela vágus, ale druhej kemp byl naprosto OK. Ceny jsou normální. Kdyby jsi chtěl nějaké další infos dej vědět.

      0 0
      • biker007  

        ze je tam levnejsi pivo je sice dobra zprava:).. ale muzes porovnat ceny treba ubutovani a jidla (kramy i restaurace) treba s italii nebo rakouskem? sem i od nemcu slysel ze je tam prave v porovnani s It. a Rak. dost draho..

        0 0
        • Meedja  

          No ono Svycarsko je obecne nechutne drahy a v tehle turistickejch centrech, jako je Grindenwald nebo Zermatt. My tam byli v lete (lezli jsme Eiger, takze ne biky) a docela me znechutilo, kolik tam bylo turistu korzujicich po ulicich a cestach. Do Lienzu jezdime kazdy rok na bezky a urcite tam nekdy pojedeme i na kola, protoze tamni oblast je super na divani. Je to neco mezi Dolomitama a Alpama, neni tam ani moc draho a je to i blizko na Grossglockner.

          0 0
        • blue  

          co se tyka kempu, tak podle my zkusenosti neni svycarsko nejak vyrazne drazsi, nez rakousko nebo francie… samozrejme zalezi na konkretni situaci, v rakousku jsem kolikrat kempovali v soukromych malych kempech, co provozujou lidi na louce u svoji chalupy a parkrat se podarila dohodnou sleva, naopak asi dvakrat jsme byli nuceni zustat v pomerne drahym vetsim kempu… ve francii jsme zase narazili na slusnej obecni kemp, kterej vysel dokonce levneji (vcetne pouzivani elektriny), nez nektery cesky kempy… takze hledat a hledat

          restaurace jsou ve obecne drazsi, to je pravda, ale na druhou stranu se asi moc nepocita s kazdodennim stravovanim se v restauraci… nakupovani v supermarketech se da zvladnou, alespon co se tyka zakladnich potravin

          0 0
          • climber  

            Blue má recht, kempy ceny přijatelné, v restauraci akorát pivo a ceny v supermarketu mě přišli srovnatelné se zeměmi eurozóny.

            0 0
      • th74  

        Díky za info., mrknu na to do map a pak se případně ještě ozvu. T.

        0 0
      • kolda  

        dolomitenmanna jsem jel, trasa na bajk spis prumerna, ale sjezd byl super. Vyjezd je cely po sotoline + 2 useky s kolem na rameni, v lese,zadne vyhledy (aspon jsem je nezaregistroval:) ale okoli vypadalo dobre. Loni jsem byl na 2 dny v Ga-Pa, vsechny trasy byly asfalt/sotolina:( ale prevyseni brutal.

        0 0
    • rasto  

      zkus mozna Nauders. (byli jsme tam pred 3,5 lety) je to u hranic s IT. na vrscich jsou patrne bunkry, protitankove zatarasy, proste hustota. dupat se tam da snad na vsechny strany. (poprve vzivote jsem tam palil V :-)

      0 0
    • Jogador  

      Já osobně nevim, co natom vidíte, kolo miluju,ale na hory, zvášt takové mi přijde jako dost velká brzda, navíc je to mi přijde dost nebezpečné, vápenec je dost kluzkej a sklouznou zadník kolem dolu mi přijde obvyklé. Navíc na určitá místa se skolem prostě nedostaneš, možná dojet na kole do nějaké boudy a dál jít pěšky. Julky vůbec nedoporučuji, jsou dost kamenité a s těžšími trasami, aspon na slovinsku, v rakousku jsem nikdy v alpách nebyl,ale ve Švýcarských jsem každý rok, a myslim, že můj rekord 4300 mnm na kole nikdo nepřekoná. Prostě mi přijde že na takové vysoké hory to chce lezečky, lano, mačky a cepín… Do zermatru podle mě nejezděte, jediné co tam je je matterhorn, když sjedete do vedlejšího údolí, do města Zinal, je levnější, jde tam spát na parkovišti,ne­placeném,ale je tam i pár kempů, a jde od sud udělat pár dobrých výšlapů,i na čtyřtisícovky…

      0 0
      • blue  

        ad zermatt – to neni vubec pravda, jezdit se tam da v okoli paradne, neni tam jen matterhorn…

        a alpy nejsou jen kluzskej vapenec

        0 0
        • Jogador  

          Mě je to jedno,jedtě kam chcete,mě se plíst nebudete, budu vejš, ale jo,neni vždy kluzkej,někdy i drolící se,tedy ono skoro pořád,ale stačí když vlhne, a je to horší. Zermatt, nevim,mě se tam moc nelíbilo, šíleně cizinců, lanovky do všech koutů, vztanu v pět, vyšlápnu nahoru a když tam vyjdu,tak tam sedí plnoštíhlá stařenka,která tam vyjela lanovkou. Ale je pravda,že tady v okolí se i na kole jezdilo…

          0 0
          • blue  

            na to se uz da rict snad jen ze „jaky si to udelas, takovy to mas“ :-)

            0 0
      • RomanH  

        ad Zerrmatt – souhlas s Bluem, neni tam jen Mattehorn, je to tam parada (cca 3 dny jezdeni, pak se presunout o udoli dal)

        ad Tvuj vyskovy rekord s kolem – byl jsem vyse :o)

        0 0
        • Jogador  

          Já tam byl ale bez kola, ale zase s mačkami, se plazilo po ledovci:) Ale tento rok chce zkusit Mont Blank, s Francouzské strany ale zase bez kola:)

          0 0
          • biker007  

            sem uz chtel zacit hledat kde je to mista kam se v Evrope dostanes bikem do 4300m:)) co vim tak maximum je o cca 1000m niz..

            0 0
          • climber  

            Nemachruj, bez kola jsem byl v 6 000 metrech, s kolem ve 3 100 metrů. To že je v Zermattu nechutně turistů je pravda, ale na druhou stranu například okruh přes Schwarzsee je super, zvláš? docela brutální sjezd po sjezdovkách dolů do Zermattu. Pokud jde o to co můžeš a co nemůžeš na horách dosáhnout na biku a co pěšky, tak tady není žádná diskuse. Nikdo z nás nesoutěží v tom jestli se dostane výš pěšky nebo na kole. Cílem je užít si pohyb ve vysokých horách na biku, protože ten nás baví.

            0 0
          • vifon  

            Tie tvoje slova o 4300m bez kola su teda na moj vkus dost silne, nie?. 4000 – 5500 (6000)mnm je uplne bezna vyska na treky v Himalajach… Stretol som typkov z Rakuska, co si to tam drandili na bikoch vo vyske cca. 3800 mnm…

            0 0
      • ropman  

        4300 mnm ? To ale nebylo v evropských Alpách ne ?

        0 0
    • LukasX  

      Zdravim, ja jsem byl predloni v rakouskych, loni u Lago di Garda a letos se chystame do svycarskych. Z toho rakouska jsme projeli docela dost, prejizdeli jsem po ruznych kempech. Asi nejvic se mi libilo u Zell am see .. je tam par peknych vyjezdu (HundStein), kousek je Leogang, nebo na vylety kaprun. Na vejskovej vyslap GrossGlockner­Strasse .. ale to je po silnici a je tam spousta aut, motorek a autobusu. Dalsi oblast kde to je pekny..v SalzKam­mergut, pod salzburkem, ale to zase spis pro takove pohodove jezdeni s rodinou (jeli sme dve trasy z AlpenTour..takove vyletnicke pojezdeni) Letos se chystame do svycarska, vybral jsem uz jenom jednu oblast. Savoign .. mezi Davosem, St. Moritz. Podle mapek, co jsem si objednal z inetu to bude super, par vyslapu nad 2700. Osobne si myslim, ze alpy jsou laska na cely zivot ;o) Presne souhlasim s tim, ze jaky si to clovek udela, takovy to ma. Vetsinou kombinujeme turistiku a mtb tak v pomeru 3:4 (dny) a je to super. Na kole nemam potrebu litat nekam nad 4000, proc taky? Clovek ma zasobu oblasti v alpach na cely zivot.

      0 0
      • biker007  

        sem na tom stejne.. v alpach sem byl poprvy s bikem v roce 99 a od ty doby tam sem kazdej rok aspon na 10–14 dni.. je to neco jako droga:).. zkusil sem i skandinavii, ta ma taky neco do sebe..ale na alpy nema:)!

        0 0
        • ivano  

          Je to pravda, ja chodim do Alp uz dobrych 10 rokov na dovolenky, predlzene vikendy, ale stale sa tam budem vracat, je to fakt ako droga. A su nekonecne, za jeden zivot sa tam neda vsetko prejst, tolko nadhery sa inde nenajde. A tiez kombinujem bike a turistiku, niekde sa tym bikom ozaj neda.

          0 0
      • Kotěnočkin  

        Hundstein je SUPER! Jeli jsme tam z druhé strany z Maria Alm ze sjezdem do Zell. Teď jsem četl na jednom rakouském fóru, že tam byl nějaký týpek na biku 6. ledna!!!

        0 0
        • guru2  

          Ten Hundstein mám v plánu na letošní Alpy taky. Pojedeme z Krimmlu přes Kitzbuhelské Alpy, Leogang, Dachstein až do Nízkých Taur. U Zell se den zdržíme a vrchaři pojedou Hundstein, zatímco „silničáři“ si dají nějaké kolečko po údolích. Jelikož to znám jen z mapy a pár fotek, zajímalo by mě, kterým směrem je to lepší jet. Když začnu přes MariaAlm, tak to vypadá na povlovnější lepší cesty nahoru a pak prudce dolu. Lidi to myslím ale jezděj většinou opačně. Jaká je kvalita povrchu na těch úsecích? Nerad bych šlapal dlouho do prudkého kopce v nějakejch šutrech…

          0 0
          • Kotěnočkin  

            Nevím, jestli tady nezaplevelíme diskuzi, když tak se ozvi na e-mail.Z Maria Alm to je opravdu asi lepší, pozvolnější.Dojezd (posledních 300m) ze strany z Zell je docela hard…Zbytek je taková šotolinka, lesní cesty.Mimochodem, v září se tam jezdí závody – výjezd na Hundstein. Dal jsem pár fofo pro ilustraci: http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?… http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?… http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…

            0 0
          • rock  

            Přes Maria Alm pojedeš celou dobu po hezké široké cestě; nejdřív kousek asfalt, pak šotolina až nahoru. Naopak z vrcholu směr Zell tě je cesta na začátku zařízlá ve svahu, užší a zábavnější. Hlasuji pro směr Maria Alm – Hundstein – Zell

            Mimochodem, když už tam budete, vyjeďte si jako bonus na Asitz. Ve směru na Leogang je tam zhruba 1000 výškových metrů umělého singlu. Když jsem tam byl loni v půli léta, byla otevřená spodní polovina a tu jsem na hardtailu bez problémů sjel. Na začátku podzimu jsem viděl, že už je otevřená i horní polovina, ale neměl jsem příležitost ji vyzkoušet, tak nemůžu s čistým svědomím říct, že je stejně v pohodě jako spodní část. Já osobně bych to riskl :-)

            0 0
    • mAk  

      No byli sme předloni Zell am See jukni na www.sns.cz tam k fotkám sou i nějaký popisky míst kde sme byli takže podle mapy si je najdeš. Jinak se chystáme na Nauders, ale až příští rok protože letos sem prosadil do týmu Gardu, byli sme tam naposled před třema rokama a to u Ledra tak chci letos dát tejden přímo od zdola…

      0 0
      • LukasX  

        Fotky jsou super ;o) Ten hundstein se mi moc libil, hlavne posledni cast .. ten vyjezd zariznutej do svahu ;o) Jenom tip, pro toho kdo by tam jel. V okoli jsou dva kempy .. primo u zell am see .. narvanej koupakama, karavanama, doucakama atd. Druhej o cirka 4km dal do udoli v Maisshofenu. Je o par euro na den levnejsi, rodinnejsi atmosfera (potkali jsme na louce ceskou rodinku;o), plne vybavenej. Jediny co nema, je to jezero (nepocitam kachnak za hlavni budovou s 1metrovejma kaprama)

        0 0
        • mosquito  

          kemp primo u ZAS mi pripadal nechutne drahej … ale takovych 25 kilacku dal byla pekna louka u lesika :)))

          0 0
      • Báža  

        mAku, to sis teda naběh.

        0 0
      • guru2  

        Koukal jsem na Vaše fotky a jsou nádherné. Myslíš, že by sis vzpomněl, odkud přesně jsou následující : 2003–08–18-bike-zell_am_see-2&fotokey=42 2003–08–18-bike-zell_am_see-1&fotokey=26 2003–08–18-bike-zell_am_see-misi&fotokey=2 Naplánoval jsem si letos taky dva dny v Saalfeldenu a okolí a tyhle singletracky vypadaj fakt skvěle…

        0 0
    • Andrzej  

      a co na zapade rakouska, tam nebyl nikdo? laka mne Montafon, okoli silvrety(nebo jak se to pise)a tak, proste hranice vorarlberska a tyrolska

      0 0
      • ivano  

        Bol som v Montafone, bikom sa da ist do udolia kde je Ischgl, Silvretta na bikovanie nema chybu, je tam toho spusta. A z Ischglu do Samnaunu a spat, to je zaber. Slapes do 2800, potom sa spustis na 1300, potom znova vyslapes na 2800 a zase ides do Ischglu do 1300. A da sa to zokruhovat, nejdes 2× to iste. Aj v udoli Montafonu je toho dost, ale viac som jazdil na tej strane Ischglu.

        0 0
        • Kotěnočkin  

          Ozvi se mi pls na e-mail, chci tam jet v září. Teoreticky jsem dobře vybaven, ale uvítám osobní zkušenost:-)

          0 0
    • Meedja  

      Psali jsme tu o Lienzu a ja prave nahodou nasel peknyho pruvodce na MTB v okoli Lienzu. http://www.probike-lienz.at/…er/index.php

      0 0
    • LukasX  

      Kdyz uz jsme u tech odkazu tak www.alpentour.at/…/default.htm.. objednal jsem si tam i zdarma prospekt, ktery se rozlozi na docela uchazejici mapu s popiskem jednotlivych tras, vcetne prevyseni, povrchu a tak.

      0 0
      • blue  

        pocitej ale s tim, ze to je technicky nenarocny, vetsinou siroky sotoliny a asfalt, spis koncipovany tak, aby to zvladla cela rodina

        0 0
        • LukasX  

          ja sem s tim pocital ;o) Proto jsme tam dali dve etapky a jeli dal, na rozjeti a pro rodinku je to vyborny ;o)

          0 0
    • guru2  

      Jezdím do Rakouska už deset let, nejdřív na vodu, posledních pár let s kolem a v podstatě mohu říct, že kamkoli se tam vydáš do hor, nemůžeš šlápnout vedle. Loni jsem pořádal přejezd Alp z Garmische do Solné komory (popis, profily a fotky na www.gurustudio.cz/bike/alpy2004) a každé místo, kde jsme spali splňuje určitě tvé požadavky. Desítky i stovky kilometrů tras (značených či potenciálních) a v případě, že budete na jednom místě, může vrchařská grupa jezdit drsňárny po kopcích a rovináři valit svoje stovky v údolích… V říjnu jsme ještě objeli Dachstein (stručné info na www.gurustudio.cz/…achstein2004) a tam to byla taky paráda. Dokonce se nám osvědčilo i bydlení v horských chatách, kterých je po Rakousku neskutečné množství (seznam na www.publish.at/…g/index.html) a kde se dá za vcelku rozumný peníz (20–30 Euro) přespat i s polopenzí­. Jirka

      0 0
      • Vojtíšek  

        Ačkoli už jsem tak jednou činil, znovu musím vyzvednout hezké zpracování a velkou informační hodnotu Tvých stránek

        0 0
      • LukasX  

        Taktez .. prosel jsem to komplet a jsem jeste natesenejsi na leto nez jsem byl doted. Chtel bych se jenom zeptat co je to za pristroj a soft, se kterym meris a vytvaris ty prevyseni? (do mapy to predpokladam uz kreslis rucne ;o)

        0 0
        • guru2  

          Měřák je od firmy Ciclosport, typ CM436 (cena je někde mezi 4–5 kKč dle prodejce, český návod na http://www.pells.cz/…/CM434_6.pdf ). Koupil jsem ho loni a jsem s ním zatím moc spokojenej. Je to bezdrát a kromě běžných cyklistických hodnot měří i nadmořskou výšku, okamžité klesání a stoupání v procentech i ve vztahu k rychlosti jízdy v nastoupaných metrech za hodinu, kromě jiného i teplotu. Vše důležité pak ukládá do paměti každých 20 vteřin a po přenosu do PC přiloženým programem CicloTour to vyplivne graficky profil a zároveň to vlastně slouží jako archiv. Letos maj už možná novější modely, ale princip by měl být stejný. Nemá to tepové funkce, pro ty je spíš řada HAC od stejné firmy, ale pro mě nemá význam se stresovat ještě fyziologickejma údajema…:) Jinak konkurenční firma se jmenuje POLAR a dělá podobný věci, který jsem ale netestoval.

          0 0
      • grafik  

        taky se musim pripojit. Letos jedu poprve do alp /saalbach/ a z nadhernych fotek vidim, ze se mam na co tesit.

        0 0
        • Kotěnočkin  

          Saalbach je gut…Určitě zkus výjezd na Hundstein, který výše v diskuzi zmiňujeme. Jinak mám i nějaké cyklomapy a prospekty, tak se kdyžtak ozvi.

          0 0
    • Kotěnočkin  

      Z mé zkušenosti snad ani nemá cenu camp, ale osvědčil se nám pronájem bytu nebo apartmánu. Pro 4 lidi se dá od 30,–EUR/den, v hlavní sezóně více, ale my jezdíme začátkem září, to je klid a žádní turisté. Pokud chceš nějaké konkrétní tipy a oblasti, piš na e-mail.

      0 0
    • kačaba1  

      Zdravím,

       

      chci se zeptat, jak to vypadá s trasami pro mtb. Poridili jsme si mapu Freytag & Berndt v okolí Kitzbuhelu a tras pro mtb tam zase tolik neni. V katalogu Kudrny jsme si nasli nejake vrcholy, na ktere vubec zadne mtb trasy nevedou (ani turisticke znacky), presto tam CK pravidelne jezdi MTB zajezdy. Nekde jsme se docetli, ze cyklisty jedouci na kolach mimo cyklotrasy mohou pokutovat.. Nemate zkusenost? Diky

      0 0
    • Tomys  

      Někde v Saalbachu nebo jeho blízkém okolí je prý pension Ski-Bike, který má český majitel, nevíte někdo něco bližšího o tomto pensionu, popřípadě nemáte odkaz na něj?Díky moc…

      0 0
      • tom xtr  

        Provozovatel mgr. Pavel Podola, odkaz zde http://skibike.gemshorn.eu/gruber/.

        V přihlašovacím formuláři na těch stránkách je uvedený mobil a e-mail.

         
        0 0
        • Tomys  

          Díky moc a moc za odkaz, dnes odpoledne jsem tam volal a mluvil jsem přímo s majitelelem. Za hodinku vyrážím směr Saalbach Hinterglemm-Haus Gruber. Ještě jednou díky moc…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.