• alcakv

    Chtěla bych se zeptat jakou značku horského kola vybrat pro rekreační ježdění,pánské,do 10.000 Kč. Po přečtení některých příspěvků jsem trekové pro svého přítele zavrhla. Ale nerada bych přišla do obchodu a oni nám tam vnutili cokoli. Já sama vlastním od zn. Giant a jsem spokojená. Mám tam dané užší gumy pro silniční ježdění. Kolo mám už dlouho. Budu ráda za každou radu.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Rada prvni: Nedivej se jen na znacku.

      0 0
    • Robo  

      Podívej, hlavně a? si na něho sedne, vyzkouší, projede, padne do oka. Ono to vyjde asi nastejno, co koupíte.

      0 0
      • alcakv  

        OK. A na co se máme zaměřit při výběru, když budem váhat mezi více kolama?

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Asi 90% kol v tehle cene bude uplne stejna. Zbytek tvori kola „znackova“, kde padne polovina te castky na samolepky a budou tedy hur osazene. Spis se prijd zase poradit, az budete uvazovat nad konkretnima modelama.

          0 0
    • Daf  

      V tomto pripade bych se snazil najit kolo s co nejlepsi vybavou bez ohledu na znacku.

      0 0
      • alcakv  

        Dobře, kouknem na značky. Já jen kdyby jste měl někdo osobní zkušenost s koly v této cenové relaci,tak ji sem napište.Díky

        0 0
    • fousac  

      NE kotouce, 8-kolo (pro budouci kompatibilitu s 9-kolem, v tehle cenovych kategoriich se stale jeste vyskytuji sroubovaci 7-kola)

      0 0
    • Daf  

      Tak treba tohle vypada aspon trochu sportovne http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      0 0
      • alcakv  

        zatím díky

        0 0
        • alcakv  

          Tak já jsem ještě na nějaký konkr.kola nekoukala,ale přítel se byl koukat v jednom obchodě a tam mu nabízeli hlavně zn. Olpran – Dominator, nevim ale přesně jaký,ale říkali mu, že mu objednají cokoli. Co si myslítech o těchto kolech?

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To jsou kola pro necyklisty. Od obchodniku pro spotrebitele v tom nejhorsim slova smyslu. Ale da se od nich koupit za co nejmensi penize (a to hlavne) lepe vybavene kolo nez od konkurence (mozna). Ovsem jen v pripade, ze ti zalezi jen na cene.

            0 0
            • alcakv  

              To jsem nějak nepochopila. Kola pro necyklisty? Každý kdo jezdí na kole je snad cyklista ne? No nic, počkám na další příspěvky. I tak díky.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                No prave. Kazdy kdo na kole opravdu jezdi nejezdi na Dominatoru. To je dobry tak pro hokejisty :)

                0 0
              • Luka  

                :) Oni to mysleli tak, ze tohle neni kolo, ale napodobenina kola a cyklista si je nikdy nekoupi, koupi si ho „kolista“ = clovek, ktery vaha mezi starou Libertou a nabliskanym celoperem z Tesca.

                0 0
          • Daf  

            Olpran mel driv u nas celkem slusnou image ale nejak zanikl a zacala prodavat kola jen v supermarketech. Nejsem zrovna priznivcem teto znacky. Pokud clovek vybira kolo je dobre do nejakeho vetsiho kramu kde muzou nabidnout vic nez jednu znacku kvuli srovnani.

            0 0
          • climber  

            Hele záleží jenom na tobě, ale jestli to chcete s tím tvým brát trochu vážnějc (myslím cyklistiku), tak budete za chvíli tenhle supermarketovej shit měnit za něco jinýho. Ale jestli budoucí bike bude určen k tomu, aby jste na něm v létě jezdili k rybníku na koupání, tak to je Dominator naprosto dostačující.

            0 0
            • alcakv  

              Hele, já nechi to kolo kupovat. Jen říkám co viděl „ten můj“ za kolo a tak se vás jen ptám. Já kolo mám a jsem spokojená. To jak a kam bude „ten můj“ jezdit neposoudim. Děkuji všem za příspěvky.Domi­natoru se vyhneme obloukem.

              0 0
          • McBlacky  

            dominator dává na svý kola to co každej druhej, ale cenově jsou třeba v porovnání dražší než author, což u značky bez cykloimage a tradice je trochu divný. Co jsem koukal tak vlastní maj snad jen sedla, rámy jsou polepenej taiwan (co jinýho). ten model za 11 proti authoru basic je bída. Do domiho bych fakt nešel ani omylel :)

            0 0
    • tradic  

      Co se tyce znacky, ja bych se nebal jit do Authora nebo Demy. Mel jsem 8 let Author Horizon.(je to teda trekovy) Najeto na nem cca 30 000 km. Ted jsem ho nechal tatovi. Ram uplne v pohode, nezdeformovanej, bez prasklin. A to jsem mu daval hodne zabrat, sutry koreny, skoky… s pevnou vidli!!! Za tu dobu ani jedna vylomena spic!!! A ani jednou jsem ho za tu dobu necentroval!!!!!!! Cena je urcite do nejakejch 11 000,– Je to hodne povedeny kolo.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Nezapomen, ze tak jako vsechno i kola toho pred 8 lety vydrzely vic nez ted :)

        0 0
        • tradic  

          To je pravda.:) Jeste dodam. Kamos si ho koupil pred 2 roky akorat ma jinou barvu, ale na tu to nejezdi :) A to kolo se ubira tou samou cestou jako to moje:)

          0 0
      • wraftler  

        cela ta sprava je divna budiz, ale to necentrovanie skoky a pevna vidla.. ty vole ty musis mat techniku..

        0 0
      • gumid  

        to alcakv: nenech se odradit. Myslela jsis, že se tu dočkáš rady od lidí, keří mají vztah ke kolu – to jsi se asi spletla / u poměrné části /, viz. příspěvky výše. To jsou High-endisti, pro ně kolo pod padesát klacíků je šrot nehodný zřetele a majitel stroje pod 15.000 ubožák , který se sem dere zadním vchodem. Tomu kádrování ani tady neutečem. Jen vydrž, důležité je vyzvědět partnerovu motivaci pro „mít kolo“. Od toho základního poznání se pak odvíjí vše – úroveň výbavy,možnost upgradu či přehodnocení obětivatelné částky. Všechna čest ženě, která takto dbá o svého muže.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Ja vztah ke kolu tedy rozhodne mam a rozhodne daleko vetsi nez nekdo kdo kupuje Dominatora :) (tj. svatecni jezdec)

          0 0
          • alcakv  

            Pá-dlista : Jestli to měla být urážka pro mě ,že jsem sváteční jezdec, protože chci kupovat Dominatora.Tak pořádně čti.Jen jsem se na to kolo ptala. Kupovat ho nehodlám. PS: a? se ti s kolem vztah krásně vyvíjí a a? vám to dlouho vydrží:o) , ale to přeci já jako sváteční jezdec :o) nemůžu znát a pochopit :o))

            0 0
        • alcakv  

          gumid: díky, po pročítání jsem pochopila,že se tady asi tito někteří „borci“ usmívají nad cenou,kterou chcem dát do kola.Nic si z toho nedělám,takových lidí znám. Je fajn, že jsou ještě tací jako ty :o)

          0 0
      • alcakv  

        Díky, tohle kolo má být tedy to do čeho by jsme mohli jít?

        0 0
        • Volf  

          Víš já bych se na tvým místě podíval po slevách na loňských modelech a za těch 10 000,– co uvádíš můžeš koupit kolo, který loni stálo kolem 13 000,–. Jedinej problém může být, že je třeba omezenej výběr velikostí, ale já bych to řešil takto, protože peněz není nikdy nazbyt. No a názory, že kolo pod 50 000,– není kolo, to je určitej folklor nad kterým je zbytečný se trápit.

          0 0
          • Luka  

            To je pravda, folklor… ale taky jsem koupila kolo za 14 a do pul roku presla na to „poradne“ a ted co s tim starym, prodava se to spatne.

            0 0
            • Volf  

              Hele nemyslím, že na kole za pade je něco špatnýho, ale pokud se jedná o společnýho koně tak už musíš mluvit o stovce. Jinak podle mýho vidění světa není cyklistika o tom jaký máš kolo, ale k tomu si musí každej dojít sám.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Uplne mi mluvis z duse. Pokud se jedna o spolecnyho kone musis uz mluvit aspon o stovce za kolo.

                0 0
              • Luka  

                :) U nas to bylo tak. Pritel si do vztahu uz poradny bycigel prinesl a ja se 14ti kilovou priserou mu dost zavidela lehci, hezci, kotoucovy a s poradnou vidlici… a uz to bylo.

                0 0
                • Volf  

                  U nás je to podobný. Kola stavím a jak jde čas tak si taky někdy říkám jak jsem na tom co bylo před tím mohl jezdit, ale nemění to můj názor na to, že cyklistika je o něčem jiným.

                  0 0
                • alcakv  

                  Jasně , chápu to, když je to pro někoho ten „hlavní“ koníček,tak do kola zainvestuje. Pro mě je ježdění na kole jen vedlejší relaxace a doplněk, mám jako hlavní koníček úplně něco jiného a přítel taky.

                  0 0
                  • Luka  

                    Nikdo tady prece netvrdi, ze si musite poridit kolo za 50hadru a vice. Dominator je fuj. Zkus Authora nebo Demu, jen kdyz se tu zacnou dohadovat ti s kolem za 10 a ti blazni s kolama i za 100.000. Je to jen a jen o tom, co od toho chces. Ja chtela vic, pohodli, lehky kolo, funkcni veci pro jezdeni jako hlavni a vlastne jediny nejvetsi konicek. Na jezdeni k rybniku by stacil i Olpran.

                    PS: zkus kouknout na inzeraty, da se sehnat slusny kolo za par penez i s papirama (nekradeny mozna).

                    HOWG

                    0 0
                    • alcakv  

                      Lucka: já přece kolo nesháním ,ale přítel a Dominatora NECHCEM,to už tu píšu po několikátý. Jen jsem se na něj ptala, protože ho příteli nabízeli v obchodě. uff, pa

                      0 0
                    • misj  

                      Naopak!! S tim drahym se k rybniku jezdi blbe… Ani vykoupat se nemuzes…:-(

                      0 0
                  • Pá-dlista1  

                    To je pak jasny. Ja to mam takhle se snb a jezdim na 7 letym proslaplym prkne u ktereho necham akorat jednou za rok (letos uz 2×:( ) prebrousit hrany a zalejt skluznici. Myslim, ze to moje jezdeni nijak vyrazne neomezuje, ale pretrhnul jsem prasku a musel investovat 150korun do novy. To sice zabolelo, ale ted si pri kazdym nazouvani rikam, ze pristi rok si uz urcite koupim novy prkno i vazani :) Ten rozdil mezi novou praskou a tim starym vazkem je tak veeelikej, ze jestli to tak bude i s prknem budu jezdit jak andy na lyzich :))) P.S.: To byl samozrejme zert. Jsem jen obycejny smrtelnik bez talentu.

                    0 0
    • Jirikus  

      Na téhle stránce je katalog kol http://new.mtbs.cz/Katalog/ vybraný typ kola:pevné XC zadej max. cenu zadej min. cenu a hledej Když dáš cenu do 12 000, tak u některých (zvláště českých) značek je tam už Shimano Alivio, někdy i nějaký komponent (přehazovačka) de­ore.

      0 0
      • alcakv  

        wolf,jirikus :díky :o)

        0 0
        • alcakv  

          pardon „volf“

          0 0
          • Wickey  

            tohle je ale skutecne krasny design new.mtbs.cz/o­brazek/author_ba­sicsxv by sis mela koupit a to svoje stary necvhat priteli :-)

            0 0
            • alcakv  

              Wickey : jestli to bylo na mě,tak souhlasím, že to kolo vypadá pěkně,ale já jsem se svým kolem spokojená, na to moje „ježdění“ mi to stačí. A příteli bych to neudělala,dát mu starý a mít sama nový. On už se na to nový tak těší :o)

              0 0
            • myscho  

              skus sa pozriet na www.ctm.sk montuju to na slovensku ja ho mam dva roky,ale neviem ci to dovazaju aj do ciech… mozno ten zephyr by siel

              0 0
              • McBlacky  

                tak temhle link je něco pro Enjoye :))

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Jako husta firmicka. Reprezentativni topmodel za 16 klaciku..... :)

                  Ale nevim jak v krosech, ale ten Raptor Disc by mohl byt konkurent ve sve tride.

                  0 0
    • martt  

      co je vlastne zle na DOMINATOROVI? Sice som ten bike nevidel ale predpokladam, ze ram bude z Taiwanu alebo z Ciny z fabriky, kdesa robia miliony ramov aj pre ostatnych „vyrobcov“. Bizuteria na tom bude asi normalne shimano, kaloy, zac19 apod. A vidla asi nejaky Suntour, zase ako na vacsine inych bikov.

      Nizsia cena sa dosiahne predajom cez supermarkety s ovela mensim overheadom a lacnejsou prepravou, pravdepodobne aj lacnejsou kupou od povodneho vyrobcu a menej priekupnikmi.

      Poznam podobne biky predavane potravinovou sietou Aldi a Hofer a vobec nevyzeraju zle (osobne som ich videl) pricom stoja asi o tretinu menej ako porovnatelny znackovy bike.

      Moj syn dokonca jeden cas na takom comsi zavodil. Pseudoznacka Dinotti, predavana sietou Fortstinger, vybavenie komplet LX, vidla Axel, vazilo to 12.5kg (skutocnych v 19 palcovej velkosti) a stalo to nejak desat-patnast tisic. Furt ho este mame doma.

      Ak si to kupi normalny clovek, bikovo vzdelany, tak mu moze byt jedno, ci je to zmontovane kvalitne alebo nie, lebo ho po kupe cely skontroluje a zosteluje.

      Takze v com je problem?

      0 0
      • martt  

        inac som kukol na www.dominator.cz a tam nie je ani zmienka o nejakych bikoch. Kde sa to da najst?

        0 0
        • martt  

          odpovedam si sam, treba hladat pod olpran a nie dominator

          Takze toto http://www.olpran.cz/…ion_26_.html je presne to, co som si hore myslel az na to, ze ta cena sa mi az tak supervyhodna (ak vobec) nezda.

          Pred rokom som za o kusok viac kupil Ravo racing XC, celkom sa ten bike osvedcil, ale v podstate je to tiez pseudoznacka o ktorej som v zivote nepocul ani nemal ziadne referencie. Celkom kludne to moze byt z rovnakej fabriky len s inou nalepkou.

          btw. na mojom Marine s americkou zastavou je zdola nalepka „Made in Taiwan“.

          0 0
          • Volf  

            S tím Dominátorem je asi problém v tom, že si prostě Hašek myslel, že si všichni sednou na zadek, protože se sám velký Dominátor rozhodnul dělat kola. Protože se nezačaly hned prodávat, tak je začal cpát do supermarketů a ta značka dopadla stejně jako Olpran. Jinak na značce nelpím, ale ty kola se mi prostě nelíbí úplně stejně jako se mi nelíbí Merida, Kellys ale stejně se mi třeba nelíbí Canonndale. No a na Asii taky nevidím nic špatnýho.

            0 0
            • duk  

              Ja myslim, ze se Dominatory neprodávaj protože ten rám je fakt podivnej.

              0 0
              • aortacek  

                a co je na něm tak podivného? až na ten nápis tam nic nevidím, ten by tam bejt nemusel.

                0 0
    • teo  

      Na znacce zas tolik nezalezi. Nabidka vetsiny vyrobcu, ktere nabizeji kola ve specializovanych prodejnach je velmi vyrovnana. Kvalita takto nabízených kol je u vsech znacek srovnatelna. Asi bych se ridil hlavne tim, aby kolo sedlo pocitove a designove.

      0 0
      • alcakv  

        Tak vám všem píšu, že kotouče jsou vymluveny :o))

        robero: byli jsme v těch Drahovicích vedle pekárny Cornia a celkem uvažuje o tom Ravo Extreme (asi se to tak nepíše,ale vy to pochopíte)

        Tak jo zatím.........

        0 0
        • gumid  

          Gratuluji, sice ne zatím ke koupi stroje, ale k parádnímu odpál-kování Pád-listy.Už to potřeboval jak prase drbání. Na nás chlapy se vytahuje,frajer!Chvá­lím pozitivní emancipaci.

          0 0
          • alcakv  

            :o),tak jo ,díky všem za pomoc, zatím se loučím.........pá-pá -pád-listi i nepád-listi......

            0 0
    • everest.two  

      Do 10 000,– nic moc nesezenes. aspon do 14 000,– to se da sehnat uz i neco na deoreckach

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.