• Želwmaister

    jak v zime posilit !bezpecne!, !bezplatne! a bezkonkurencne nohy???!!!

    0 0
    • wroum  

      delej drepy.

      0 0
      • Želwmaister  

        ja sem videli v jedny knizce ze se maj delat na jedny noze ale je to fakt maso. jak je delas?

        0 0
        • Manas  

          Kdyz jsem posilaoval kvuli lezeni tak jsem delal drepy na jedny noze. STaci treba na zidli, ale dej si bacha na stabilitu … ze zacatku mozna u steny aby ses moh kdyztak oprit. Pozor taky na vratkost kolene. Je to dobry, celkem jsem vylepsil i stabilitu.

          0 0
        • wroum  

          ja? :-))))

          0 0
      • Dlhý pes  

        dřepy nejsou bezpečné, zatěžují příliš klouby, lepší jsou podřepy

        0 0
    • Daf  

      Silu muzes trenovat i na kole jizdou do kopce na hodne tezky prevod a nizkou kadenci.

      0 0
      • Jogador  

        Není to o řetěz?

        0 0
        • biker007  

          spis o nohy:)

          0 0
        • lempl  

          no na todle tema sme se jednou bavili s Gung-Ho a prisli sme na to, ze to neni jen o retez, ale i o rafky,sedlo, defekty dusi a pneu… on jezdi svou frekvenci 105 a ja tak cca70 za dobu , co sme spolu jezdili, tak on mel defekt a ja to vyse popsane:)

          0 0
    • BB  

      Kdysi davno jsem videl v televizi shot, jak posiloval v zime Anton Tkac. Mel beznou lavicku v telocvicne, na ramenou cinku tak cca 50 kg. A nastupoval a sestupoval z lavicky. Obcas prohodil predni a zadni nohu. Misto lavicky se da pouzit libovolna stolicka doma a misto cinky batoh treba s cihlama.

      0 0
      • jonti  

        o dost jednoduchsie mi pripada s tym ruksakom chodit hore schodmi. U nas tych 13 poschodi je az az, potom dole vytahom a tak dalej, dvakrat je to uz dost

        0 0
        • blue  

          akorat ta chuze do schodu nebude nic moc na kolena… aspon na ty moje teda neni

          0 0
    • Beeda  

      caves Mihi sepsal pekne zde: http://the.mtbiker.sk/index.php?…

      nejde o nabrani svalu, u cyklo jde o nabrani sily…B

      0 0
      • 2-czech  

        …jenze zvyseni sily obvykle souvisi s nabranim hmoty!!! v zime cvicim „tezke“ cviky – co se tyce nohou: drepy s velkou cinkou, legpress, predkopavani a nezapominejte na zadni cast tela, zakop, lytka..proste komplexne ale co nejvetsi vahy…a pak to jednoduse prokladam aerobnima aktivitama – beh, kolo, atd. …obcas zaradim kruhac a nebo trenink na vybusnost (vsechny mozny dynamicky cviky) … zatim se mi to osvedcilo co se sily tyce, ale stejne najit kompromis mezi silovym treninkem a treba bezeckym treninkem (delam duatlon) je asi nemozny..

        0 0
        • lempl  

          tu vybusnost trenujes presne jak? se dopujes glicerinem? :) od trenera v posilce vim, ze je dobry delat drepy se zatezi a vyskokem… to je na dynamiku dost dobry…

          0 0
        • Beeda  

          Nj, ze ted delas tezke cviky neznamena, ze vsichni co necvicili pujdou, daj si max zatez, udelaji 4 opakovani ve 3 seriich…ten claek je opravdu komplexni a vychazi z doporuceni repre treneru.

          Jinak i treneri ruzne prikladaji vyznam posilovani, nekdo jen v zimni priprave nekdo i behem roku, a samo zalezi i na discipline.

          Jasne neco se nabere, ale pokud mas rozumy prijem bilkovin, tak rozhodne ne tolik jako by nabral kulturista, a silu ziskas take. B.

          0 0
    • Jogador  

      Činku na záda a dělat dřepy, ale je to o kolena, a nedoporučuji, nikdo ani já, je otázka, jestli dřív posílíš, nebo odrovnáš kolena.

      0 0
      • Standa  

        Nevěřím tomu,že za cca dva tři měsíce odrovnáš kolena,protože pokud dřepy pojedeš na doraz,tak max. dvakrát týdně,ostatní dny nebudeš chodit.Další otázka je co jso to těžké dřepy.Pro mě je to 250kg,pro někoho 400 a pro dalšího třeba 90.Když jsem se věnoval sil.trojboji,cvičil jsem nohy každý den,svědomitě mohu prohlásit,že jsem si dřív odrovnal záda než kolena-ty ale taky bolely.Když budu brát váhový průměr cyklisty cca 60 – 75kg,tak si myslím,že bohatě stačí co se silového tréninku týče čtyři série s 90kg dejme tomu po třiceti opakováních.V no­hách je potřebná síla a zároveň při tomto počtu opakování jsou dostatečně zapojená i vytrvalostní vlákna.Nemá smysl jet s těžší váhou.

        0 0
        • pepino  

          Dřepy s 250kg? To je soda,250 až 290kg s tim cvičí lidi typu Kevin Levrone,Dorian Yates a spol.,ty současný už moc neregistruju(jo Coleman),tak to gratuluju:-)

          0 0
          • wroum  

            Janica Kostelicova (ta lyzarka) dela na posileni nohou drepy se 170kg cinkou. nutno podotknout ze ona vazi 85 kg :-)

            0 0
            • pepino  

              A co teprv Jarmila Kratochvílová:-) Ale dát si čtyři série po 15 opakováních se 400kg(viz výše) tomu říkám záhul:-)

              0 0
          • Standa  

            Zajímavé bylo,že když jsem přišel poprvé na vojně do posilovny,zdřepl jsem nejvíc tak 90kg. Kluci co dělali sprint dali bez problémů 180kg.Tenkrát jsem nechápal jak to můžou zvednout.

            0 0
        • svobikk  

          tak to bych chtěl vidět cyklistu kterej má 75kg a nasolísi 90kg na dřep se 30ti opakováním :D

          0 0
          • ms82  

            Mam 65 kg, posilku davam trikrat tydne, pricemz drep 1–2×. Chodim do posilky necely rok, drep jsem ale zacal az pred pul rokem. 100 kg zvednu tri serie po 6 opak, 80 kg 4 serie po 15 opak. Tricet opakovani zase tak uzitecne nebude, ale dopracovat se na nejakou vyssi vahu nebude takovy problem, jak to na zacatku muze vypadat. Dvojnasobek vahy jako maximalka se nezda zatim tak nerealne, ale jelikoz jsem zacatecnik, vetsi prinos je spravne provedeni.

            Mimochodem, zacinal jsem na 45 kg a nemohl jsem tri dny skoro chodit :-)

            0 0
    • lempl  

      no urcite drepy…a jejich variace nutno podotknout, ze by se meli delat opatrne a neukvapene(pozvolna postupne..) ne si nandat bagl zatezi a a udelat drepu 8 a bejt na tejden v prdeli.. je lepsi mit o neco min , nez vic, aby clovek spravne zaposiloval.. a samozrejmost je delat to na serie.. jinak nevim jesli to je pravda ale drepy se maj delat jen do uhlu90 stupnu! aby se nenicily chrupavky

      0 0
        • jose  

          Kdo se bojí dřepů a bolí ho kolena,tak je nejlepší náhradou legpress, ale základ jsou dřepy a na zpevnění zad mrtvý tah. Chce to stejně procvičovat všechny partie břicho,vzprimo­vače,atp. Já celý jsem celý leta kašlal na vzpřimovače a trochu břicho a furt jsem se divil,že mě bolí záda hlavně při dřepech už při 90–100kg…ted už je po problému…

          0 0
        • Pá-dlista1  

          Božínku jak se mu to stalo? Ja sel jednou dost blizko posilovny, tak doufam, ze jsem to taky nechytnul :)

          0 0
          • wroum  

            neboj. kdysy sem sel do posilovny (spadnul mi tam squashovej micek – kurt je hned vedle) a nic se mi nestalo :-) a nakazlivy to neni. deje se to casem. stejne jako u fotbalistu, ale tam to napada mozek a ne telo.

            0 0
    • yaris1  

      Zdravím, oživím toto vlákno a chtěl bych se zeptat jak posilujete nohy v blížících se zimních měsících? Dřepy moc dělat nechci, protože se bojím o kolena. Přemýšlím o koupi posilovací lavice na předkop a zákop. Má to smysl? Nebo je lepší třeba rotoped? Problém je místo v bytě na podobné harampádí :-(.

      0 0
      • nomecz  

        pokud chceš skutečně „posilovat“ tak kor v domácích podmínkách nic lepšího jak dřep nevymyslíš, klidně ze začátku s minimální zátěží ale dobře technicky provedenej. Pokud máš kolena tak v hajzlu že nemůžeš ani dřep bez zátěže tak bych se na posilování asi vykvákl …

        0 0
      • blaza84  

        Správně provedený dřep je právěže na kolena úplně v pohodě. Je to přirozené cvičení, na které je tělo stavěné od přírody. Naopak stroje tě vedou po nějaké předem dané, nepřirozené, dráze, což může být po čase příčinou problémů.

        0 0
        • Yura  

          „Naopak stroje tě vedou po nějaké předem dané, nepřirozené, dráze“

          Souhlasim ze volna vaha je nejlepsi, ale to co pises je pravda jen u tech starych stroju. Ty nove stroje jsou fakt pecka. Hlavne pro lidi, kteri maji nejaky omezeni..

          0 0
      • ms82  

        Jak uz pise kolega, pokud jsi mel kolena zranena, bude to problem. Naopak, pro zdrava kolena je drep dobra prevence. Zaroven bych se ani tak nebal o kolena, jak o zada. Neni to sice tak akutni jako u mrtveho tahu, ale pokud pujdes v drepu moc nizko, rovnez se muze namahat bederni pater.

        Ja mam s kolenem trochu problem, ublizil jsem si kdysi davno pri prehnane turistice. Omezuje me to vsak pouze pri vypadech. U drepu se mi jeste nestalo, ze bych koleno citil. Doporucuji trenera, minimalne do zacatku.

        0 0
      • Yura  

        Bojis se o kolena a premyslis o lavici na predkopy? Nic horsiho snad na kolena nevymyslis. Teda jeste krome sissy drepu a hackenu.. Drep je ten nejprirozenejsi a nejbezpecnejsi pohyb jestlize ho provadis jak se ma.. Jestli chces neco kupovat domu na posilovani, tak rozhodne hrazdu s bradlama + velkou osu a nejaky zavazi.. Takove celni drepy s velkou cinkou jsou jeden z nejlepsich cviku na stehna+ stred tela vubec.. Kdo nezkousel nepochopi..

        0 0
      • Luke96  

        Tohle je super: https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
    • yaris1  

      Díky moc všem za příspěvky. Jen upřesním problémy s koleny. Úraz jsem neměl, ale cítím bolest při dřepu spíše v nejnižší poloze. V případě

      dřepu, když stehenní kost jde do cca 90° je to ještě OK. Celkem mě překvapilo, že ta lavice je špatná, já myslel, že když budu cvičit s nižší zátěží, tak ty kolena nebudou dostávat takovou čočku. Ty bulharské dřepy se přiznám neznám. Vypadají zajímavě, určitě vyzkouším. Díky!

      0 0
      • Luke96  

        Určitě vyzkoušej. Je to mnohem bezpečnější než klasické dřepy. Kdysi jsem četl článek od nějakého fitness trenéra, který je dělal s hokejisty. Měli pak lepší výsledky v testech, než ti, kteří dělali klasické dřepy.

        0 0
        • Yura  

          LOL na zaklade nejakeho jednoho clanku od nejakeho fitness trenera si do konce zivota myslet, ze predkopy maji vetsi prinos pro sportovce nez drepy. Docela smutny..

          0 0
          • Luke96  

            Bulharske dřepy jsou předkopy?

            Sám jsem je cvičil a vím, jak na to moje tělo reagovalo.

            0 0
            • Yura  

              Jo ja myslel, ze pises o predkopech.. Tak bulharskej drep neni spatnej cvik, neco jako vypady, ale je to takovej doplnek. Nechapu proc se omezovat jen na tenhle cvik. Urcite to nenahradi normalni drepy..

              0 0
              • Luke96  

                Tak si to musíš pořádně přečíst :D, pak se nediv, že tu s tebou tolik lidí hádá …

                Nepsal jsem nic o omezování. Cvik jsem doporučil jako další možnost. Podle mě je skvělá. Když dělám dřepy s velkou činkou, tak jsem srab a třeba už poslední neudělám, u tohohle cviku se ničeho bát nemusím. Taky netrpí zdaleka tolik záda.

                Mě to třeba jeden čas normální dřepy nahradilo.

                0 0
                • petr99  

                  A jak trpí záda při správně provedeném dřepu ? Naopak je tím snad ještě posiluješ, ne ?

                  0 0
                  • Luke96  

                    Samozřejmě. Ale představ si, že člověk, kterej jezdí hodně na kole a má zájem trénovat v posilovně hlavně nohy je může mít hodně „napřed“ před zbytkem těla. Zejména pokud je střed těla slabý, tak je asi rozdíl náporu na páteř, jestli má na ramenou 120, nebo 2×30 v rukách.

                    0 0
                    • jonti  

                      Myslim, ze pred zady a core je moc napred mit nemuze, jinak by to proste ani na tom kole neudrzel.

                      0 0
                      • Luke96  

                        Tak to docela klidně může. Proč myslíš, že třeba Ledecká měla takové problémy na olympiádě se zády?

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Já myslím, že to mohlo být třeba z rychlé a silové jízdy po hrbolaté trati? Zkrátka potřebná poloha trupu neumožňuje dostatečnou tlumící funkci páteře, potom vyhřezlé plotny nejsou mezi lyžaři a lyžařkami ani na nejvyšší úrovni žádná vzácnost.

                          Z vlastní zkušenosti mohu dodat, že se lyžováním celkem snadno dá dopracovat ke zkráceným břišním svalům, které vyvolají přetížení bederní páteře a dost nepříjemnou bolest, naštěstí korekční cviky zabírají okamžitě a účinně.

                          0 0
                          • Luke96  

                            To máš nejspíš pravdu. A víš i jak si to dávala do pořádku? Já jsem jí párkrát potkal v tělocvičně Kolářova „sanatoria pro rozbitý sportovce“ a viděl, co tam s ní cvičili.

                            0 0
                    • petr99  

                      Jo, takhle jsem se na to nepodíval, pravda, že ze začátku to může bejt lepší, než zbytek silově dožene nohy. Máš recht.

                      0 0
              • Luke96  

                Když už se o tom bavíme, tak dole doporučuješ jednoručky místo velké činky. Tak s jednoručkama si myslím je bulharský dřep daleko efektivnější než normální dřep.

                Jinak s tebou souhlasím, hrazda a jednoručky v podstatě stačí.

                0 0
                • petr99  

                  Ale ta efektivnost zase stojí na tom, že zátěž je větší, něco jako lehčí dřep na jedný noze. Nemyslim si, že když si na osu naložíš adekvátní váhu, že bude klasickej dřep méně efektivní.

                  0 0
                  • Luke96  

                    Čti pozorně, píšu o jednoručkách. Dáš si 120 na jednoručky?

                    0 0
                    • Yura  

                      V cem je to lepsi. Neni to lepsi. Je to proste jinej cvik. Klasicke drepy proste nejakyma bulharama nenahradis. U klasickeho drepu jde i o zatizeni CNS a ma to uplne jinou hormonali odezvu, kdyz si nalozis.. Jak se rika chces vetsi ruce? Drepuj. :)

                      0 0
                      • Luke96  

                        Ale já se s tebou přece nepřu :D pořád mluvím o jednoručkách a cvičení doma. Dřep s velkou činkou je můj nejoblíbenější cvik na nohy a po shybech celkem.

                        0 0
                    • petr99  

                      Jo aha, sorry, nějak mi to z toho, co si napsal, nevyplynulo. Asi jsem trochu pomalejší :D. Ty řešíš případ, kdy má doma jen jednoručky, a jak udělat co nejefektivnější cvik s nimi, že ?

                      Tak ať dělá pistole, tam si myslím, že ze začátku postačí hmotnost vlastního těla. Ale tak podrobně jsem vlákno nepročítal, jestli jste to už nějak řešili.

                      0 0
        • ms82  

          Souhlasim s Yurou. Asi zalezi na urazu kolene, ale zda se mi to jako nesmysl. Bulharske drepy jsem naposled cvicil vcera a mam z nich vzdy obavu, jestli to koleno nezacne protestovat (ne to, ktere nese vetsinu vahy, ale to podpurne, ktere je uz v neprijemne poloze). V normalnich drepech se nedostavas prilis nizko a uhel mezi holeni a stehnem neni prilis ostry – pokud teda delas drep spravne a ne jak nas ucili na zakladni skole.

          0 0
          • Luke96  

            Jestli je koleno v nepřijemné poloze tak je asi neděláš správně. U bulharských dřepů se určitě nedostávám do ostřejšího úhlu než u klasických

            0 0
            • ms82  

              Nevim, jestli je uhel ostrejsi nebo ne (mozna ani neni), koleno je ale v temer stejne poloze jako u tech vypadu (porad se bavim o te zadni noze) a to mi vadi. Kdyz si to predstavim fyzikalne, tak je celkem jasny rozdil. U klasickeho drepu nevznika smykove treni stehenni kosti v kolennim kloubu, kdezto u bulharskeho drepu nebo vypadu muze. Doufam, ze to pisu pochopitelne.

              Urazy kolene jsou vsak ruzne, takze co vadi mne, nemusi vadit jinemu a naopak. U klasickeho drepu se da hledat kompromis mezi zatizenim kolen a beder (poloha kolene ke spicce chodidla). Boji-li se nekdo o bederni pater (coz je myslim opravnenejsi nez o kolena), je mozna lepsi cvicit cviky na jedne noze s mensi nez polovicni zatezi pro zada. Zaroven se posili stabilizacni svaly. Priznavam, ze jsem si to nevymyslel, ale prevzal od chytrejsich :-)

              0 0
              • Luke96  

                První odstavec moc nerozumím. Při cviku na zadní nohu necítím skoro žádnou zátěž. V podstatě ji tam mám „odloženou“. Možná lehce vyrovnávám balanc . U výpadů je to pro mě pochopitelnější.

                Druhý odstavec souhlasím do písmene.

                0 0
                • ms82  

                  Ano, zatez na te zadni noze moc neni. Maximalne, kdyz ztratis rovnovahu. Ale neprijemne to je prave kvuli te poloze. Co s tim kolenem mam, to bohuzel nevim.

                  0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Cviky na jedné noze znamenají možná poloviční zátěž pro bedra, ale zase dvojnásobnou zátěž pro koleno ;)

                0 0
                • Atilla  

                  Po schodech chodíš snožmo, jo?:)

                  0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    Zkus si udělat dřep klasický a dřep na jedné noze a nedávej zde takové příklady ad absurdum.

                    0 0
                    • Luke96  

                      No vlastně je ta zátěž ještě větší, než dvojnásobná, leda by sis nechal tu nohu co nic nedělá a je ve vzduchu uříznout :D

                      0 0
                    • Atilla  

                      dobře výší terénní schod

                      0 0
                • ms82  

                  Myslel jsem to tak, ze si vezmes polovicni zatez, takze na bedra je to polovicni a na koleno stejne. Jak pise nize Luke, je trochu vetsi hlavne na stabilizacni svaly, ale jinak to bude srovnatelne. Nemyslel jsem to tak, ze co zvedas v normalnim drepu, budes i na jedne noze :-)

                  0 0
            • arny71  

              Bulharské dřepy jsem zkoušel jako doplňkový cvik před rokem a půl v době, kdy jsem s vahou cca 65 kg cvičil dřepy se 100kg a na MT tahal v pracovních sériích 130+ kg. Dřepy ok, MT ok. Z BD mě nepříjemně bolely úpony kolem kolen. Prostě ne každému to musí vyhovovat, i když to určitě není špatný cvik. Já ho celkem brzo vyřadil, nedokázal jsem se s ním srovnat a nechtěl jsem se zranit.

              0 0
          • petr99  

            Ale jestli vás na základce učili hluboký dřepy, tak je to správně, pokud se hlídalo vše ostatní, aby byly správně. Neříkám, že do 90stup. nebo jen podřepy jsou špatně, to ne, ale hluboký dřep je ten klasickej a nejúčinější.

            0 0
            • Pepe72  

              :-) :-)

              0 0
              • petr99  

                Asi to neznamená vysmátej souhlas, co :D ? Nevadí, co se ti nelíbí ?

                0 0
            • ms82  

              Ucili nas takove ty drepy, ktere jsou uplne blbe. Trup svisle, kolena hoodne daleko pred spickama.

              Zase bych nerad uplne kecal. Nenavadeli nas k tomu, ale ani nas neopravovali. Proste se kouknes, jak to dela ten vedle, a pak to delali vsichni stejne blbe.

              0 0
      • Yura  

        Krome zahrati, kdy se pouziva opravdu lehka vaha a 20–30 opakovani. Jsou predkopy dobry, kdyz ma clovek neco s kyclema. V tom pripade je lepsi aspon nejake lehke predkopavani nez nic, ale jinak je to k nicemu. Prirovnal bych to treba k izolovanemu cviku na bicepsy. Jestli nejsi kulturista, tak ti to neda nic.. Zakopavani to same. Lepsi nez nic, ale mrtvemu tahu se nic nevyrovna. Podle vahy a techniky to bere komplet vsechno od trapezu po lytka.. Vzdycky je lepsi cvicit takovehle komplexni cviky, kde funguje telo jako celek a ne sedet na nejake masine, cele telo uvolnene a izolovane trenovat jednu partii.. Jinak ani tu velkou cinku nepotrebujes. Staci bohate jednorucky nakladaci s kteryma muzes taky cvicit vsechno mrtve tahy, drepy, ruzny tlaky, pritahy… Hrazda, jednorucky, nejakej expander a muzes v pohode cvicit doma..

        0 0
        • yaris1  

          OK to mám taky :-) před třemi lety jsem navštívil ortopeda, který mi po rentgenu diagnostikoval 3–4 stupeň artrózy kyčelního kloubu s tím, že časem bude přicházet v úvahu jedině úplná náhrada :-( pak už mě tam neviděl. Tak jsem přestal běhat a oprášil kolo. Při těch dřepech ale mě ta kyčel nějak zvlášť nebolí.

          0 0
        • mr.ricardo  

          Mrtvy tah, jako zpevneni tela ke kolu. Kolik serii, kolik opakovani a jak casto bys doporucil? Da se to zkombinovat s posilovanim jadra v jeden den?

          0 0
          • ms82  

            Mrtvy tah bys na zacatek nemel cvicit sam. Bud trenera anebo alespon nekoho, kdo na Tebe da pozor a zkontroluje, ze to nezvedas s kulatymi zady. Serii primerene vaze, ale na zacatek si telo musi zvyknout, takze se soustredis na techniku a zvedas vice opakovani s lehcimi vahami. Jako doplnek ke kolu staci 2–3× tydne posilka celkove, mrtvy tah stridas treba s cviky na zada. Pri mrtvem tahu posilis stred tela vic nez dost.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Mrtvý tak střídáš s cviky na záda… A MT je cvik jako na co…? :)

              0 0
              • ms82  

                Jak jsem psal ve stejne prispevku, na ktery reagujes, mrtvy tah Ti stred tela (tj i zadove svaly) posili vic nez dost. Cvik ciste na zada jsou napr veslovaci pritahy, pritahy kladky, nejake tlaky s jednoruckama. Jde o fixatory lopatek, deltovy sval, pilovity sval (nebo jak se jmenuje cesky)..

                U mrtveho tahu pracuji i nohy a zadek, proto se mu rika komplexni cvik :-)

                0 0
                • Yura  

                  Tlaky s jednoruckama asi na zada moc nebudou. :))

                  0 0
                  • ms82  

                    Mas pravdu. To je moje zjednoduseni ze bud cvicim „zada“ nebo nohy. Jeste teda poznam, ze prsa nejsou zada, ale ramena jsem neodlisil. Ty dalsi cviky se ramenum taky nevyhybaji, jen ten press je skoro ciste na ne.

                    Do nejakych rozboru cviku a na co jsou dobre bych se ale nepoustel, to si kazdy lehce najde. Pokusim se nepsat blbosti :-)

                    0 0
                    • Yura  

                      No taky je pravda, ze kdyz cvicis s velkyma vahama, tak se zapojuje cele telo i kdyz nechces. Ja treba bezne pri benchpressu chytal krece do hamstringu.. :D

                      0 0
                      • ms82  

                        Ja pri jednorucnich pritazich v mirnem predklonu (stroj) necitim bricho a u drepu s tezkou vahou podobne.

                        0 0
                        • Yura  

                          Jezdi celni drepy(vetsina lidi co cvici ma stejne pretizeny spodky zad..) tam ucitis bricho urcite. :)

                          0 0
                          • ms82  

                            Jezdim, ale jsem tam zatim na dost nizsich vahach nez u normalnich drepu. Zacal jsem s nema nedavno. Nejen bricho ale i vrsek zad z nich citim paradne :-)

                            0 0
                            • Yura  

                              Na celni drepy ma kazdej nizsi vahy..

                              0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  A proč necvičit celá záda, tzn. i s MT? Ale to je fuk, stejně to je zde taková kecárna :). Borec napíše obecně, že chce posílit nohy a zde se mu už málem píšou splity :). Spíš by měl chtít zesílit komplexně a to ať pak cvičí klidně třikrát týdně základní cviky.

                  0 0
                  • ms82  

                    Ja proti mrtvemu tahu nic nemam, ale u cyklistu se da predpokladat, ze zada maji spise oslabena a kdyz si nalozi, kolik udrzi nohy, tak si ty zada odrovnaji. Proto jsem psal trenera anebo nekoho zkuseneho, kdo dohledne na provedeni.

                    0 0
          • Yura  

            Vic jak trikrat tydne to asi smysl nema no. Kolik serii a opakovani. No asi nema smysl tahat neco nadoraz pro 3 opakovani a na druhou stranu asi nema smysl delat 10 serii o 30 opakovanich. :) kolem 5 serii a opakovani 8–15 takova normalka. Hlavne to chce si to nejak rozvrhnout a vedet co a jak cvicit, aby se na jednom treningu neznicil a pak se nemohl 14 dni hybat..

            0 0
    • Strakááč  

      Doporucuju drepy s vyskokem do schodu.. a doluna jednej noze drep jednodussi nemusi se jit tolik dolu.. a hezky pak vybehnout po jednom schodu nahoru.. dolu sejit v klidu.. a po pul minute znova.. je to dost dobry.. :)

      a nebo zabaky a nejlip do kopce bez cinek a zavazi.. a boli z toho nohy jak cert..

      0 0
      • blaza84  

        Já jsem si prošel posilovnami, kam jsem porůznu chodíval se „sypači“, nebo s borci, co dělali silový trénink na trojboj. Od různých lidí jsem se průběžně dozvídal, jaký způsob cvičení je ten „nejlepší“. Pak jsem se dostal na lekce „funkčního tréninku“ (bosu, trx, intervaly, …) a byla to naprosto pecka. Později jsem se dostal ke street workoutu, který si dnes dle potřeby vylepším zátěžovou vestou (až 30Kg) a jsem s kondiční přípravou zcela spokojený :) Ale každý hledá něco jiného.

        Tip na cvičení http://fityou.cz/workouty/

        0 0
        • jonti  

          Super cviceni, ale rekl bych, ze prave nohy se tam hodne zanedbavaji.

          0 0
          • Atilla  

            Ještě jsem neviděl, že by někdo z workoutu měl symetrickou postavu

            0 0
        • Yura  

          U vetsiny tech workoutystu je komicke stejne jako u gymnastu, ze maji ruky silne jako nohy. Vetsina tech cviku, triku je o silnem vrchu tela a je spis zadouci met minimalne osvalene nohy, aby nemuseli tahat vetsi vahu. Coz mozna vypada hrozne cool, kdyz skacou po tech hrazdach apod. skakat jako chápani, ale jinak je to uplne k nicemu. Nohy jsou zaklad. Na tech to stoji a bez nich silnej vrch tela stejne nedokazes vyuzit.

          0 0
        • blaza84  

          Ti, co hrnou workout naplno, tím mají postavu „poznamenanou“, to se mi taky už moc nelíbí, ale to platí asi o každé činnosti, pokud se to s ní „přehání“. Jako kompenzace a doplněk je workout, podle mě, super.

          Tenhle trénink je dost komplexní: http://fityou.cz/workouty/w2/

          A není důvod ho jet striktně, dá se použít jako schéma tréninku a jednotlivé cviky nahrazovat, a střídat. Místo dřepů např. výskoky na bednu, skipping, …, místo shybů třeba přítahy na TRX, apod. Na dřepy a kliky někdy beru vestu.

          0 0
        • Melvin  

          Taky jedu teď workouty co mi za barákem postavili workoutové hřiště. Jako doplněk ke kolu a běhání se mi to zdá fajn.

          0 0
    • xtonda  

      Když už to téma tady je, přidám dotaz.

      • Na co si dát pozor a čeho se vyvarovat pokud mám přetržený přední zkřížený vaz v koleni
      • Ortopedka mi doporučila posilovat stabilizátory kolene. Co to je a jak to nejlépe dělat v domácích podmínkách.
      0 0
      • Luke96  

        Bosu, balanční podložky a tak…zkus Google a Youtube

        Asi nejlepší by bylo kontaktovat nějakého fyzioterapeuta

        0 0
      • jonti  

        Nekolik let jsem to mel taky, ted bych sel co nejdriv na operaci.

        Asi bych se vyhybal vysokym vaham (pres 80% hmotnosti na drepy), nezanedbaval zadni stranu stehen, ta to koleno prave stabilizuje. Kdyz te z neceho koleno potom boli, neni to dobre. U me to bylo skoro vsechno krome kola.

        0 0
      • 01carbon  

        start stop, příp. s rotací. úplně nejhorší v tělocvičně- hale – tvrdý povrch. Také „dopomoc“ při dopadu – basket, volejbal,,, tomu moc nepomůže.

        0 0
    • exupery  

      Jako král!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.