• Siddha

    Prasklinka na tomhle silnicnim hlinikovym ramu se objevila po pul roce jezdeni ve svaru pod sedlovou objimkou pri beznem dotazeni. Ale je to snad v zaruce, bohuzel po uploadu te fotky se to nejak strasne prekomprimovalo tak tam neni ta prasklinka moc videt

    http://www.bike-forum.cz/…08113200.jpg

    jezdil jsem na tom a nezvetsovala se. Testoval jsem vazelinou (namazana sedlovka kterou pak kroutim) a ta SNAD trosku vylezla ven. Vyrobce kteryho nechci jmenovat a kde se s tema lidma osobne znam (kdo vi o koho jde necht take nejmenuje) rika ze na tom mam jezdit, ze to nic neni, ale ja tomu moc neverim, tak tam mam radeji hodne dlouhou sedlovku 31.8 asi 20cm vnorenou >> taky zbytecna vaha navic. Opatrne dotahuju a vubec… Je to opravnena reklamace? Co mam pozadovat?Opravujou se takovy veci?

    0 0
    • kovar  

      podle mého názoru je toto oprávněná reklamace a jezdit na naprasklém rámu mi přijde nebezpečné.

      0 0
    • wroum  

      jednoznacne reklamace. urcite by ji meli uznat a dat novy ram.

      0 0
    • Milan  

      reklamuj, nez bude plna sezona, pak budes nucenej jezdit a neudelas nic…

      0 0
    • Jarda  

      Ja bych to taky reklamoval, akorat nechapu, proc nereknes co je to za ram.

      0 0
      • blue  

        vzdyt ti to nahore pise… ma blizsi vztahy s vyrobcem, tak to nechce asi zatim medialne rozmazavat a s tim clovekem si to rozhazet… nechapu, co na tom nechapes ;-)

        0 0
        • Jarda  

          Tak proc mu to normalne nevemou na reklamaci, kdyz se jich na to ptal a ma s nima tak vrelej vztah.

          0 0
          • blue  

            zrejme se nejdriv chce ujistit, ze se s nim ma i pres vrely vztah hadat, ja nevim

            0 0
    • BH  

      jezdit na tom nedoporucuji, je to holt praskly ram, byt na miste a zpusobem, ze to neohrozuje primo zivot.Podle provedeni svaru to vypada na Duratec ram(nevim- jen se domnivam a proto jmenuji) i kdyz me udivuje ta mala prohluben ci kaz v sedlove trubce.Puvodne jsem si myslel , ze je to nejaka znacka, ale z te fotografie to vypada spise na vadu, coz u Duratec nebyva. To pak o moc peclivem zpracovani nesvedci.Soude podle podsedlove objimky(karbon) to nema byt asi nejaky shit kolo co do osazeni a tedy i kvality ramu.Ovsem takove vady(myslim ta prohluben) by se na kvalitnim ramu nemely vyskytovat.K vlas­tni vade tedy trhline, ja bych to za normalnich okolnosti povazoval za klasicky problem uzivatele- vytazena sedlovka a nebo nejaky pad.Ale v tomto pripade bych se spise priklanel k vyrobni vade.Mimo jiz popsanou vadu na krase ramu, ta vlastni trhlina neni vedena po okranji svaru , ale spise jeho stredem a nema pravidelny tvar (je klikata), prechod svaru do sedlove trubky neni take plynuly, je tam urcita prohluben a trhlina zacita v polovine oblouku vetknuti trubek. To vse (za predpokladu, ze jsem to z tech fotografii videl dobre),vykazuje znaky spatne techlonologicky provedeneho svaru (pravdepodobne necistoty a nedostecne provareni) a i dila-ramu jako celku.Napis jak to dopadlo.

      0 0
      • Jarda  

        Myslim, ze to neni Duratec, ty svary na to nevypadaj. Myslim, ze vim co to je, ale kdyz to Siddha nechce rict, tak radsi nebudu spekulovat.

        0 0
    • biker007  

      me takhle prasknul bikovej Fort.. reklamace v pohode. Pred startem Drasala byla ta prasklinka mala, po prujezdu cilem uz byla skoro dokola.. mel sem stesti:)

      0 0
    • Siddha  

      dekuju vsem za prispevky…

      0 0
      • PT  

        Proč tam nezajdeš a nedomluvíš se?Slyšel jsem o tom ne od tebe už tak před půl rokem,takže nemyslím,že o tom „ONI“:) neví.Asi nedopadneš jako já,ale zkusit to můžeš:)

        0 0
        • blue  

          a proc ty si to neprectes pozorne cely od zacatku?

          0 0
          • Siddha  

            PT, BLUE: Peto, ja jsem o tom mluvil, vicemene me to rozmlouvali, ze to jako neva, ze je to treba jen lak. ale uz to tu nebudem rozmazavat, jo… dik

            0 0
            • Vašur  

              Teda já jsem z toho na větvi. Co je to za výrobce, že si koleduje o daleko větší malér než vyhodit jeden rám, navíc by ho mohl využít k analýze chyby (pokud je to chyba výroby) a zvýšení kvality. Pokud mám zkušenost, tak aspoň americký výrobci píšou na prvním místě, že se má při zjištění jakýchkoliv změn tvaru, vlastností, funkce, výskytu nepatřičných zvuků atd. přeušit jízda a obrátit se na dealera nebo značkový servis. Tím chrání zákazníka i sami sebe.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Obratit se na dealera… hele voe, nejak mi praska v ramu a neda se to vydrzet. Jsem z toho na prasky. Nemas na to neco? No mel bych tu neco primo pro tebe. To ti zazene vsechny chmury a vrati te do pohody, kamo. A co je to? Pernik, chlape. Jedine pernik :)

                0 0
            • Baracuda  

              Hele, i kdyz se to uz nema rozmazavat a dobry vztahy jsou dobry vztahy, tlacil bych na ne, aby mi to reklamovali, nebo, aby alespon sundali lak – pak by se ukazalo, jestli je to vada laku, nebo ramu. Jestli vada laku – zadarmo ti to prelakujou zpatky, kdyz ramu, tak holt novej ram… Preci jenom by to mohli pochopit, ne?

              0 0
    • haklicek  

      Využiji tento, již 7 let starý thread – mám podobný problém – nejsem si jist, jestli je to prasklinka rámu nebo pouze lak (viz.foto). Nejsem z Brna, kde jsem kolo kupoval, proto se tady raději poptám jestli to opravdu může být ta horší varianta a je to prasklý. Jinak má někdo zkušenosti s případným uznáním reklamace takto nejspíše prasklého rámu??? Taky by mě zajímaly ty dvě vypuklý místa na rámu (viz.foto) – vůbec si nejsem jist, jestli to tak má být nebo je důsledek něčeho…

      Jenom dodám, že rám nezažil žádný extrémni pád – pouze klasický „spdéčkový“ a když už si lehnul (2×), tak do měkkýho (tráva, bahno). Moje váha je 68kg – takže váhově by být problém taky neměl – takže opravdu nevím…

      DÍKY MOC !!!

      0 0
      • toram  

        Tváří se, že je prasklej…

        0 0
        • haklicek  

          a s reklamací asi zkušenost nemáš, co?? kolo má tak 1'300–1'500 km (i závodních samozřejmě) a ono tohle :/

          0 0
          • toram  

            NN prasklej rám jsem vyhodil.. A další vrátil prodávajícímu..

            Ale, zkus to reklamovat.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.