• jecnak

    Tak me napadlo proc neudelat blokovani nekterych uzivatelu – respektive prispevku od nich (nikoli odpovedi na cizi). Vetsina techle individui vytvari vetsi mnozstvi volovin a kdo se v tom pak ma vyznat.

    Proste by si kazdy user vytvoril blacklist a byl by klid.

    0 0
    • Lance  

      a nemas lepsi blbe prispevky ignorovat? nebo tti fakt tak vadi? kasli na to ne?

      0 0
      • jecnak  

        To rikej ostatnim, ja se udrzim a nereaguju.

        0 0
        • wroum  

          kazdej ma pravo napsat co chce. to ze se ty udrzis ti budiz ke cti, ale nemuzes to nakazat ostatnim (taky by pak nebylo co cist)

          0 0
          • jecnak  

            Ja ale nechci nikoho omezovat, jen chci, aby bylo forum trochu pritulnejsi pro nekoho kdo nechce byt otravovan zaplavou hovadin.

            0 0
    • wroum  

      …se mi nezda jako dobrej napad.

      0 0
    • admin  

      kazdej prispevek muzes hodit jako ignorovat to me prijde lepsi nez automaticky nejakyho usera nezobrazovat. ale pokud budete chtit …

      0 0
      • jecnak  

        Jasne ze to jde, ale kdyz nekteri pisou jen kraviny, tak mi prijde lepsi misto neustalyho blokovani jejich prispevku blokovat rovnou usera. Mozna by to taky prispelo k vetsi kulturnosti prispevku. kAzdy by si dvakrat rozmyslel, nez napise nejako hovadinu a lidi si ho bloknou a pak uz mu nebudou odpovidat vubec.

        Netvrdim, ze to musi byt rovnou blokovani, co treba ty „blokovane“ jen zobrazovat jinou barvou – treba do sediva, ze by nebyly jejich prispevky tak napadane. Moznost je treba udelat nejaky rating nebo tak neco.

        Proste proc neposunout forum nekam dal ve smyslu cleneni uzvatelu. Treba pro novacky muze byt zajimavejsi nazor od nekoho kdo je na foru uz dlouho atd.

        0 0
        • wroum  

          dalsi skatulky k hovnu. to ze je nekdo na foru dlouho prece poznas z data registrace. blokovane zobrazovat jinou barvou je uplne zbytecny.

          0 0
          • jecnak  

            Ok, je to podle tebe k hovnu, neco konstruktivnejsiho by nebylo?

            0 0
            • wroum  

              popravde receno, nez vymejslet neco takovyho, tak radsi nic.

              ja bych treba uvital aby to u fotek fungovalo podobne jako u prispevku – aby bylo poznat, ze sou tam fotky ktery sem este nevidel (slo by to treba barvou nadpisu kategorie, nebo treba 2/155 – 2 fotky z 155 sem nevidel)

              dalsi vec, ktera by se mi libila – aby vsechny moje prispevky byly nejak oznaceny, treba modre (zeleny-precteny, cerveny-neprecteny, modry-moje)

              kazdopadne bych radsi lepsi orientaci v soucasnem provedeni, nez to komplikovat dalsi spornou funkci navic.

              0 0
        • McBlacky  

          jenže to by asi zmolalilo načítání ne, by to muselo profiltrovat všechny thready a vybrat z nich blacklisted usery a vyřadit. Mi to přijde dost náročný, ale já tomu nerozumín odborně…

          0 0
          • McBlacky  

            by se rozhodila posloupnost odpovědí a pak bys třeba nevěděl proč je taková odpověd na něco protože by ti chyběla meziodpověd -v případě že bys je odstranil úplně- kdyby se jen jinak zabarvili stejně bys je často četl aby ti neušla logická návaznost.

            no a hlavně nechi aby jsi si mě zablokoval no :))))

            0 0
            • blue  

              jenze Jecnak nahore pise, ze odpovedi bych nechal nedotceny, cimz cela ta nova funkce postrada smysl, protoze uz tu je (blokovani threadu), pokud by teda mela fungovat pouze na urovni uzivatele

              0 0
              • jecnak  

                jj takhle jsem to myslel, jen ze by si clovek toho nekoho bloknul na furt a nemusel by jeho skvele prispevky blokovat vicekrat.

                BTW netvrdim, ze to musi byt zrovna tak a tak, ale proc se nezamyslet nad tim jak zneprijemnit psani uplnych hovadin do prispevku v rootu diskuse (neymslim odpovedi na prispevek).

                0 0
        • Lance  

          pises,ze by si kazdy rozmyslel,ale nezapomen,ze se tu muzes zaregistrovat tisic krat za den pod jinym nickem a psat dalsi hovadiny jak rikas, nevim,ale myslim si,ze hodne lidem to je tady jedno, co se tu pise, pokud nechces reagovat tak nereagujes ne? a nemusis to cist

          0 0
      • jizby  

        Bych měl ještě jiný návrh proti kravskejm příspěvkům. Mazání se tu už řešilo a většina lidí to vnímá jako nežádoucí cenzuru. Navíc mazání příspěvků samo a sobě nemá tak silně odrazující efekt, jak by bylo někdy potřeba. Co ale zavést něco jako „odpadkový koš“ resp „jímku na duševní výkaly“ či něco jinak trefně nazvaného, kam by se blbosti a sprostárny místo mazání přesouvaly? Už jsem to někde viděl fungovat. Psychologicky to funguje tak, že když se něco ostrého objeví v „koši“, přestane to vypadat chlapácky a skvěle, ale již jen uboze, ačkoliv se vlastně jinak nic nezměnilo. Exhibíci nebudou mít o tento způsob prezentace zájem a normální si budou dávat pozor. Taky by mohly být dva koše, na sprostoty a na pouhé zbytečnosti, aby to nebyla taková ostuda pro autora příspěvku pouze zbytečného, ale to je detail. Spíš to vidím tak, že zbytečnosti by se neřešily. Přesuny by dělal admin, ale o kvalifikaci na koš by se mohlo nějak hlasovat, aby to admin nemusel hledat – čítadlo hlasů by ho upozornilo samo. Pak by si v koši četli lidi pro pobavení, když chtějí sami.

        0 0
        • cabbage  

          zajimava myslenka, mozna bych si udelal par nicku navic a hlasoval pro odklizeni do kose u „nezavadnych“ prispevku, za predpokladu ze by odsouvani bylo automaticke po dosazeni urciteho poctu hlasu.:) jeste sem nepochopil proc tu nekdo porat dozaduje nejakou blokaci, jako by byl takovej problem „exhibicionisty“ ignorovat, ja mam rad když se to na b-f aspon trochu hejbe. takhle se sem clovek pomalu boji cokoliv napsat ze upadne v nemilost. me osobne se jakekoliv blokovani nelibi, a spise bych obratil adminovu pozornost na robrazovani neprectenych prispevku a odpovedi, to je jedina vec ktera mi aspon trochu vadi. ride in peace:)

          0 0
          • jizby  

            psal jsem -přesuny by dělal admin – no, kdyby to opravdu někdo chtěl zneužít jaks napsal, admin by na to přišel. Hlasy ze stejného IP, od neznámých členů -ne to je nesmysl. Když by to bylo na jeho úvaze, tak by asi hlas lidí, kteří tady mají dobrou pověst vážil přiměřeně tomu, nemyslíš? Krom toho se přísnost toho systému dá v mnoha mezích nastavit tak, aby to plnilo svůj účel. Nikdo tady nechce honit čarodejnice, ale v podstatě jde o funkčnost B-F

            0 0
            • cabbage  

              no, me spis porad uchazi ucel, tenhle system(jako kazdej jinej) zacne fungovat az potom co sem nekdo zacne psat nesmysly, takze se stejne miji ucinkem.

              0 0
              • jizby  

                No to je známka toho, že se tady vlastně až dosud nic tak moc nedělo. Viděl jsem kdesi chat, rozbíjený jarmilkou. Až sem někdo, kdo je psychopat přijde otravovat takovým způsobem, asi změníš náhled. To totiž nemůže bavit nikoho. Vlastně jsem myslel svůj návrh hlavně pro takový případy. S normálním člověkem je vždy možná nějaká dohoda. Ale uznávám, že dokud je vše ok, nemusí se to zavádět. Stačí vědět, že to jde.

                0 0
                • cabbage  

                  no a pro takovy pripady je tu zasah admina.

                  0 0
                  • jizby  

                    samozřejmě, že zasahoval by admin. Řeč byla o tom, jak by ten zásah mohl taky (kromě mazání) vypadat.

                    0 0
            • McBlacky  

              NEBLOKOVAT NIC A NIKOHO mě osobně ten bordel tady baví, a dokonce ho někdy vědomě podporuju :) kdyby to bylo jen 100% odborný tak sem nebude tolik lidí chodit…

              0 0
    • jonti  

      Ako lepsia moznost mi pripada moznost hodnotenia prispevku, urciteho rankingu pouzivatelov. Potom by si si mohol zvolit ze chces citat thready(nie temy,myslim ked nieco niekto napise tak ten prispevok a strom prispevkov nad nim) len od uzivatelov od urciteho rankingu. Aj tak sa ale priklanam k rieseniu nechat to tak :)

      0 0
      • wbiker  

        Tak tohle mi přijde jako nejlepší řešení. Někoho úplně blokovat je pěkná kravina. Kdo by rozhodoval koho bloknout a koho nechat? To co někomu přijde jako nesmyslný přízpěvek, může být pro druhýho zajímavá informace. Navíc by úplně přestalo mít smysl nazývat to ´forem, protože by v konečném důsledku mezi sebou debatovali jen ti ,,nejzkušenější,, a ,,nejchytřejší,, uživatelé.Nepřijde mi moc demokratický omezovat něčí názor, ikdyž by to byla sebevětší kravina.

        0 0
      •  

        sice sem moc nepochopil co si psal, ale to je ulpne jedno, ale prived si me na napad že by kazdy mohl ohodnotit jineho uziovatele,a to podle toho jak se mu libi jeho prispevky a tak, treba 1 – 5, jako to je u fotek na DoleKop.com :) a pak by se mohl udelat takovy zebrizek nejoblibenejsich prispevovatelu ;)

        0 0
        • RomanH  

          Nechcete toho lustrovani a znamkovani jako ve skole nechat ? Kdyz se mi neco nelibi, tak to nectu. At si kazdy pise, co chce. Pokud zde nekdo bude delat bordel, Admin jej muze docasne/trvale zablokovat (na nick) a je to. Pokud by nekdo delal neustale nove nicky, da se prihlasovaci procedura protahnout treba na jeden den a v ramci ni povolit jen urcity pocet nicku z daneho IP.

          0 0
    • tradic  

      Jeste se neozval Pad-lista?!?! Asi si je vedom, ze je to on co pise kraviny :)

      Ber to s rezervou a bez urazky :)

      0 0
    • Medi  

      A? si tu lidi povídají o čem potřebují. A co je volovina pro tebe nemusí být pro mě. Jen bych nějakým způsoben blokl vulgární a rasistické příspěvky.

      0 0
      • rasto  

        a politicke ;-)

        0 0
        • Pavel  

          a o kolech a cyklistice vůbec. Zbytečně to odvádí od tématu…

          0 0
    • KubaBajk  

      Zatím v každém vlákně, které jsem dnes otevřel jsem postřehnul, že uživatel

      jIrI

      je blokován.

      Co to znamená? Zablokován adminem? Nebo nějaká chyba na mém přijímači? Něco mi uniklo?

      0 0
      • felix.org  

        A neuniklo ti, že by sis ho zablokoval sám…?

        0 0
        • Martin  

          +1

          0 0
          • felix.org  

            A takoví nám pomáhají a chrání nás :-)

            0 0
            • Martin  

              cenzura je špatná už z principu, tuhle funkci by měl admin zrušit… porušuje to zásady demogratické ovčanské společnosti :)

              tady je vidět, jak jednomu uživateli někdo zcenzuroval celé fórum :)

              0 0
            • KubaBajk  

              O ikoně blokace jsem neměl potuchy. Vím, že ta možnost existuje, nikdy jsem ji ale nijak nezkoumal, neměl jsem to zapotřebí.

              Jsem rád, že sis po ránu mohl ulevit.

              0 0
      • Lister  

        Asi jsi kliknul na blokovací ikonku – ale neboj, taky mi po kdysi změně vzhledu fora docela dlouho trvalo než jsem si ji všiml.

        0 0
        • KubaBajk  

          Děkuju, nikdy jsem si tu nikoho neblokoval ani nezablokoval, takže na ikonu blokování klikám prvně. Zřejmě včerejší omyl.

          Díky.

          0 0
    • Lister  

      Když už to někdo vytáhl, měl bych jednu připomínku.

      Blokovaných uživatelů mám docela dost, ale v podstatě to znamená, že to omezuje a otravuje pouze mě a ne ty blokované uživatele – dělá to bordel v tématech, blbě pak funguje skákání po nových příspěvcích atd.

      Jedna věc by se mi líbila. Pokud mám někoho blokovaného, tak asi předpokládám, že mě nezajímají sračky, které píše. Přesto ale blokovaný uživatel může přispívat do vláken, která založím. Nedala by se tedy udělat změna, aby blokovaní uživatele nemohli přispívat do vláken které založím?

      Nechávám k volné diskusi, jestli se nápad bude líbit.

      0 0
      • JSt  

        pripadne tebou blokovanemu uzivateli uplne zakazat prihlaseni se na forum. ;-)

        0 0
        • borda  

          No pri vzajemne dobrych vztazich zde, by to byla v prvni vlne otazka kdo bude rychlejsi a po tydnu by se tu vsichni vyblokovali navzajem :-D

          0 0
        • Lister  

          Ať si každý říká co chce, ať se chová jak chce, ale když obecně nestojím o názory nějakého jedince, tak proč by mne měl zajímat jeho příspěvek v mém tématu?

          0 0
          • JSt  

            když obecně nestojím o názory nějakého jedince, tak proč by mne měl zajímat jeho příspěvek v mém tématu?

            kdyz te nezajima, tak ho necti. ale na tos mohl prijit sam. ;-)

            0 0
        • karliner  

          Může mi někdo říct co Lister psal? Mám ho jako trolla zablokovanýho…

          0 0
      • borda  

        Presne tak, cely to blokovani je k nicemu, akorat to rozhodi vlakno.

        Ve svym vlakne si to muzes promazat jak chces, to by, myslim, mohlo stacit.

        0 0
        • KubaBajk  

          Souhlas. Názor blokovaného může zajímat ostatní, ono vlákno někým založeně většinou neslouží jen zakládajícímu.

          0 0
          • borda  

            To ne, kdyz si ho vyblokujes sam, ostatni to vidi. Akorat ty si mnohdy rozeseres cely vlakno.

            Kdyz mu vyblokujes prispevek ve svym vlakne, nevidi to nikdo.

            Mozna by nebylo od veci to tam nechat v odkazu moderovano, tak, jak je to na jinych forech.

            0 0
        • Lister  

          Vidíš a mě třeba přijde to mazání horší.

          V podstatě to, že někdo nemůže přispívat do jiných vláken funguje už teď, ale je to přesně naopak – pokud si někoho zablokuješ, tak nemůžeš přispívat do jeho vláken, protože se ti po otevření objeví jen hláška že uživatel je blokován a nevidíš nic…

          Tak proč by to nemohlo být i naopak, navíc by to dávalo větší smysl?

          0 0
      • Vilém  

        To jako myslis vazne?

        Nebylo by lepsi si zalozit vlastni forum?

        0 0
        • Lister  

          To myslím zcela vážně.

          V podstatě blokování teď slouží jen k otravování toho, který se rozhodne někoho zablokovat. Na blokovaného to nemá žádný vliv.

          Pokud by nemohl přispívat do jiných vláken tak by to byl pro něj signál, že se asi chová způsobem, který někomu jinému nevyhovuje. A buď to přijme nebo se může zamyslet a způsoby změnit. Věřím tomu, že spousta lidí blokuje i mě, ale tak nějak chybí nějaký signál, který by mě na to upozornil.

          Osobně mi to přijde jako čistší systém než blokovat příspěvky daného člověka ex-post.

          0 0
          • KubaBajk  

            Já si nemyslím, že blokace nějakého soudruha by mu měla naznačit, že se nechová vhodně. Možná pro toho konkrétního blokujícího snad, ale to nemusí přece znamenat vůbec nic.

            0 0
          • nitraq  

            Další rovina problému je v tom, že zatímco tobě příspěvky toho uživatele přijdou jako naprostý nesmysly, tak někoho jinýho můžou zajímat nebo bavit. To máš jako s Pepou Saxem. Já myslím, že současný stav je naprosto vyhovující. Prostě mírná anarchie s možností si danýho joudu vyblokovat, pokud mi vadí. Jak jednou začneš řešit hlubší formu blokování, tak budeš těžko hledat všeobecně přijatou hranici, co je ještě v pořádku a co už je za čárou.

            0 0
            • Lister  

              Další rovina problému je v tom, že zatímco tobě příspěvky toho uživatele přijdou jako naprostý nesmysly, tak někoho jinýho můžou zajímat nebo bavit.

              Však já jim to neberu, můžou se realizovat jinde.

              Úplně nejhorší je, když opravdu potřebuješ poradit, založíš vlákno, pak zjistíš, že mám 30 nových příspěvků rozklikneš a zjistíš, že si to tam rozdávají mistr K s mistrem M a že tě ani jeden příspěvek nikam neposunul.

              Jak už jsme psal výše – nemožnost přispívat v opačném gardu tady funguje a nikdo se nad tím nepozastavuje???

              0 0
              • nitraq  

                Jasně, i to se stává. Od toho tu máš blokování příspěvků ve vlastním vláknu. Já to přeneseně beru tak, že něčí vlákno je jako něčí dům. Když se mu nebude líbit, co mu doma dělám (píšu), tak mě může klidně vyhodit a já s tím nic nenadělám. A když mě vyblokuje a já si přitom budu myslet, že píšu k tématu a slušně? No tak si budu myslet, že danej uživatel je blbec.

                0 0
          • JSt  

            kontrolni otazka, soudruhu. pokud ho mas blokovaneho a on sve chovani zmeni, dozvis se to od nejakeho sveho informatora a nasledne si ho povolis? nebo jak se dozvis ze se zmenil a co by se pak pripadne zmenilo na tvem vztahu k nemu? :-)

            0 0
            • Lister  

              Chtěl jsem ti odpovědět, ale kvůli třetímu slovu se odpovědi nedočkáš :-P

              Čekal jsme, že si všichni budou chtít kopnout, svůj názor ale nezměním a za naci-kliku se dál považovat nebudu.

              0 0
        • JSt  

          nahodou je to pekna ukazka, jak plizive muze vznikat totalita. vymysli se restrikce, aniz by byly domysleny jeji dusledky. a tato iniciativa nevznika od volicu tresnicek. ;-)

          0 0
      • jIrI___  

        Blbost jak mraky, to se forum může rovnou zrušit. A LV pak můžete probírat třeba přes Hangouts :)

        0 0
        • roman 3D  

          bych doporučil nespokojenému užibateli si založit svoje fórum jak to udělalo několik soudruhů z cyklodiskuze – sice jim to tam moc nefrčí ale příspěvky jsou zase na druhou stranu kvalitní:-)ps. volím Babiše

          0 0
          • Smazaný účet  

            CD (sám jsem tam začínal) je ukázkou toho, jak to dopadá bez admina, nové CF přišlo příliš pozdě…

            0 0
            • JSt  

              compact disc a compact flash?

              0 0
            • Martin  

              trochu si přihřeju polívku, ale docela se divím, že lidi na CD zůstávají – asi je to s Mrňou a ostatními trolly baví :)

              0 0
              • jIrI___  

                JdS tam řádí nebo je Mrňa někdo jiný?

                0 0
                • Martin  

                  řádí tam JdS (alias Pepa Mrňůštík) pod nickem Olkyc :)

                  ale už je celkem trapný, vrchol vtipnosti má za sebou

                  0 0
      • jecnak  

        Myslim, ze by stacilo vice se drzet desatera a prestupky vice trestat. Stejne tak ve svych vlakne si delat poradek a blokovat blbiny. Blokovani uzivatelu mi prijde taky k nicemu.

        0 0
        • Lister  

          Ač jsem tu byl pomalu označen za nacistickou svini, tak zrovna to blokování v tématech vůbec nemám rád – jednak se mi to nelíbí a jednak forum na to prostě není dobře optimalizované a blokované příspěvky pak dělají neskutečný bordel.

          Tady pomalu vznikla hysterie, že by půlka členů někam nemohla přispívat, ale kolik takových lidí v blokaci máte? Jednoho, dva, tři?

          0 0
          • jecnak  

            Jako hlavní cenzor a bonzak bych se k tobe asi mel pridat. Ja nemam blokovaneho nikoho. Zas mi ale prijde mene chaoticke blokovat primo prispevek nez uzivatele.

            0 0
        • karliner  

          Já jsem pro. Nadávek a reklamy je tu plná prdel. Otázkou je kdo by to dělal.

          A z pozice admina bych zablokoval (nebo zpoplatni přístup) ty, kteří se tu chlubí používáním AdBlocku a podobných fíčur, protože obsah B-F konzumují zdarma.

          0 0
          • oddie  

            Já bych to klidně dělal, stejně jsem tu furt, akorát mám adblock :)

            0 0
        • Peslezedirou  

          Já jsem taky spíš pro restrikce, pořádek musí být.

          Pravopisná chyba – znamená výprask

          Hanbatá fotka – znamená výprask

          Urážka – znamená výprask

          Porušení desatera – znamená výprask

          Nahlednutí do klubového vlákna – znamená výprask

          atd. :-)

          0 0
          • jecnak  

            SM server je ale jinde. :-D

            0 0
          • karliner  

            Kdyby se výprask prováděl klávesnicí, exekutorem by mohl být janouch. Kdyby to ale mělo být reálné, muselo by se vypsat výběrové řízení.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Di do toho! :) Mravokárce si dobrej.

              0 0
            • JakeF  

              Přemýšlím, jestli je ohranější tahle tvoje hláška nebo „29 nebrat!“…

              0 0
              • Ruprt2  

                Mě se zase líbí, jak lidi, které Karliner už párkrát dostal, by rádi viděli jak dostane do držky.

                Přitom kdyby použili jen tu část mozku, která se stará o vegetativní funce, což předpokládám má každý, kdo se dokáže do fóra přihlásit, tak by viděli, že Janouch je jenom nemocný chudák.

                Ale tak je jasný, že když na to nemáš, tak bys rád viděl kdo tě „pomstí“.

                0 0
                • JakeF  

                  Ty máš koukám nějakou bujnou představivost nebo se ti už v tý půl jedný něco zdálo, jinak si nedovedu představit, že bys tohle myslel vážně jako reakci na můj příspěvek…

                  Jinak že zrovna ty použiješ tohle označení na někoho jinýho, no… :)

                  0 0
                • JakeF  

                  Mimochodem, kdo tu vyhrožuje dostáním do držky bývá většinou karliner, když někdo dostane jeho :). Nepočítám teď ten jeho poslední exces, kde na to musel bejt upozorněnej ze třetí strany, ale na jinej jsem si vzpomněl…

                  Kamaráde, osobní útok je něco úplně jiného. Toho se nejspíš dočkáš (pokud už to nemáš párkrát za sebou) pokud budeš takhle vostrej i při živém rozhovoru :-))).

                  Takže bacha na něj, na drsňáka, když nemá pravdu, chce se prát :).

                  0 0
      • camlost  

        otázka: proč ne?

        odpověď: někdo se mi znelíbí, např. mě předjede na závodě. dám ho na blacklist, založím vlákno (do kterého se tedy podle návrhu nedostane) a tam ho důkladně očerním.

        on se tudíž nemůže nijak bránit.

        stačí tenhle příklad plný nadsázky jako odpověď?

        0 0
        • jecnak  

          Nezalozi si poskozeny vlakno s temer stejnym nazvem?

          0 0
          • nox159  

            a ty mu ho pak smazes co? to znam…

            0 0
            • jecnak  

              JA ho nesmazu.

              0 0
              • JSt  

                slibujes? :-)

                0 0
                • jecnak  

                  Jeste nikoho jsem nesmazal. Ale slibit to nemuzu, protoze treba az budu velky, stanu se adminem.

                  0 0
                  • nox159  

                    a kdo teda smazal moje vlakno ? ty jsi ho min 3× zamkl pak zmizelo…

                    0 0
                    • jecnak  

                      Ze by provozovatel?

                      0 0
                      • nox159  

                        proc? nebylo tam nic spatneho… patrilo to do offtopiku, nebylo tam nic vulgarniho…

                        pokud si s nim „hraval“ strejda je to ciste jeho problem a at si leci komplexy jinde… – jiny duvod pro smazani mě nenapadá…

                        0 0
                        • jecnak  

                          Nepamatuju se. Podobnejch sragor se tu mazou tydne desitky. Jestli mas potrebu se realizovat podobnym zpusobem, jsou na to jiste vhodnejsi fora.

                          0 0
                          • nox159  

                            jako kdyz si zalozim jedno svoje vlakno je to problem?

                            asi je ja vi kdyz nechodim na bazen…

                            0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ježišmarja, hlavně to ne!

                    0 0
                  • Ruprt2  

                    Dneska jedno vlákno záhadně zmizelo :-)

                    0 0
          • camlost  

            nevím, tyhle hry moc nehraju, nehledě na to, že v diskusích na internetu zahajuju 20. sezónu a své už jsem si vyhádal.

            kromě toho máme (já, ty, všichni ostatní uživatelé) možnost efektivně blokovat cokoli, co se tu na stránce objeví. a když bude snaha, tak i bez dopadu na funkci rostlináře, resp. funkci „další / předchozí“ nepřečtená zpráva. stačí se jen trochu zamyslet.

            ale o blokování jsem tu už popsal spoustu stránek, tak proč to tu znovu propírat.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Vzhledem k tomu, že internet se v ČR objevil po roce 1992, tak by mě zajímalo, co za diskuze to tehda mohly být. :D

              0 0
              • karliner  

                Pokud opravdu někde diskutoval před 20 lety, tak maximálně s partičkama podobné té z brutální pařby fakulty aplikovaných věd… A je jedno jestli v Česku nebo jinde :-)))

                0 0
              • camlost  

                vzhledem k tomu, že web jak takový tehdy v ČR prakticky neexistoval, hádali jsme se na BBSkách. takový CzFlame (pokud si dobře vzpomínám na jméno) na LianeBBS se obsahem hodně podobal zdejším diskusím.

                0 0
                • Vilém  

                  BBSky to byla dobra sranda, malem bych uz na tu dobu zapomnel. Ale zas kdyz vzpomenu, co jsem platil za telefon, treba jen pri hodine pripojeni denne:)

                  0 0
        • Lister  

          Ne nestačí.

          Promiň ale tohle je typický příklad české povahy. A teď nemyslím to, že by tohle někdo provedl, ale vůbec to, že někoho napadne, že by tohle mohlo někoho jiného napadnout. A navíc na tohle není potřeba zakázaný přístup uživatele, na tohle přece stačí už zavedená blokace příspěvků – prostě někoho očerníš a budeš pak blokovat všechny jeho příspěvky. Copak to ve výsledku nebude stejné? Takže prostředek k podobným zrůdnostem tady jsou, ale nic z popisovaných katastrofických scénářů se neděje, protože se tady snad většinou pohybují poměrně inteligentní lidé, ne?

          Nevím jak vy, ale když už někoho blokuju (a je vidět, že spousta lidí neblokuje nikoho), tak ho považuju za totálního trotla a takový člověk mě prostě nezazjímá. Jak tu zazněl příměr s tím domem nebo bytem – podle mě je docela přirozené, že některé lidi doma vůbec nechcete mít a že není potřeba jim dávat prostor ke znemožnění a pak je teprve vykázat, lepší je je tam vůbec nepustit. Jasně tohle není „můj dům“, ale moje témata jsou takovým mým osobní prostorem na tomhle foru. A argument, že by to zajímalo někoho jiného se dá taky jednoduše nabourat – vláken na podobné téma je tu milion, daný jedinec se může realizovat někde jinde a jeho rada tam může být vyslyšena.

          Čekal jsem, že si pár lidí prostě jen kopne do mrtvoly, ale taky jsem čekal, že se tu objeví i nějaká rozumná diskuze. Ať už jsme se snažil naznačit, že i současný systém má své mouchy a může být jednoduše zneužitelný a že tohle by v podstatě ne věci nic nezměnilo, tak na podobné narážky skoro nikdo nereagoval.

          Celkově mám pocit, že nejvíc řvou ti, kteří mají z nějakého důvodu pocit, že by se jich to mohlo dotknout nejvíce.

          Nikomu svůj názor nenutím, ale jsem dalek toho, abych jen kvůli rozdílnosti názorů měl toho druhého zesměšňovat, případně dávat ostentativně najevo svůj pocit morální nadřazenosti.

          PS: většina věci není na tebe, jen se mi nechtělo reagovat jednotlivě na vše, co zaznělo.

          0 0
          • JSt  

            mne se libi, jak nekdo vymysli evidentni picovinu. nekdo druhy mu to shodi nastinem nejakeho z x moznych scenaru, jakymi ta picovina lze zneuzit a inventor toho nesmyslu, ac sam cech, se zacne strefovat do cechu. ty nepremyslis moc dopredu. ;-)

            reaguju teda jen na prvni odstavec, zbytek jsem necetl. nutno dodat navzdory tomu, ze i ten zbytek se mi zobrazuje. ;-)

            0 0
            • Lister  

              ac sam cech, se zacne strefovat do cechu

              Vedle, ale to máš jedno.

              0 0
              • karliner  

                Já tedy příspěvek JSt chápu, tak, že jen diplomaticky vyjádřil co si o tobě myslí.

                0 0
              • JSt  

                presne jak rikas…

                0 0
                • Lister  

                  Jasně, rozumím (ač si asi myslíš, že ani po pošťouchnutí mi to nedošlo).

                  Jinak ještě jedna poznámka.

                  Od začátku tu opakuješ to samé to samé a dáváš jasně najevo, co si o tom myslíš. Asi ti nevyhovuje blokování jako takové, což mě v podstatě taky, ale u některých lidí někdy nejde jinak. Co se snažím od počátku naznačit je to, že aktuální verze je v podstatě jen otravná, špatně funkční a stejně tak zneužitelná jako jakékoliv další její verze. Tak jsem jen nahodil svůj nápad, který by třeba podle mě mohl být užitečný a ne jen otravný a nefunkční. Rizika by to další nepřineslo, protože ty jsou stejné, jako u zavedeného systému.

                  Ani nevím proč to píšu, ty to stejně nečteš, jak jsi dal jasně najevo. Jinak doufám že sis všiml, že jsem se narozdíl od tebe zatím vyhnul všem osobním atakům a příkrých hodnocení tvých názorů.

                  0 0
                  • JSt  

                    to, co ted resis, by nebylo treba resit, pokud by admin nekomu kdysi nevyhovel s vypinanim uzivatelu. tobe to ve stavajici podobe nevyhovuje a navrhujes nejakou zmenu, jestli se nepletu.

                    kdyby ti admin vyhovel, sejde se cas s casem, najde se nekdo, komu nebude opet neco vyhovovat a bude pozadovat dalsi zbytecnou praci. stejne jak byl treba kdysi pozadavek na chat, jak je to potrebny a ted je tam nejnovejsi prispevek tyden stary, a v tematech to je tisic denne. :-)

                    kdyz to budu brat podle sebe, tak vsichni blokovaci, kteri se jeste kolikrat chlubi, koho vseho maji zablokovaneho, se v mych ocich shazuji (to jim samozrejme muze byt uplne burt ;-) ), protoze evidentne nejsou schopni vyslechnout a dokonce ani preslechnout nazor, ktery jim uplne nevoni. oni ho rouvnou vypnou – spatny partner do jakehokoliv jednani.

                    to same s vypinanim samotnych prispevku. skrytim prispevku dostane ctenar akorat prostor pro spekulace, co ze tam bylo tak zavadneho, ze to nekoho dohnalo az ke skryti onoho prispevku. bud je to totalni blbost, ktera by mela zustat citelna, at si kazdy udela obrazek o autorovi a zabranilo se onem zminovanym spekulacim nebo v opacnem pripade jsou spekulace zcela na miste. ;-)

                    0 0
          • jecnak  

            Uplne souhlasim.

            0 0
          • camlost  

            mně se z výše uvedeného důvodu nelíbí ani možnost zablokovat ve vlákně příspěvky od konkrétního uživatele (tzn. zablokovat mu možnost publikovat v uvedeném vlákně).

            už jsem to sem, myslím, někam psal – možností pro blokování je celá řada a rozhodně není třeba vůbec zavádět nějakou novou.

            např. lze blokovat všechny příspěvky, v nichž se objeví slovo „hermelín“. je to prostě proto, že server ti pošle obsah, ale nedokáže nijak ovlivnit, jakou část a jak zobrazíš. maximálně ti to může více či méně komplikovat.

            čili být to mé fórum, zcela zruším možnost, aby uživatel (zakladatel vlákna) blokoval cokoli. není to jeho fórum a je to zneužitelné. naopak, je to má (vlastníka fóra, provozovatele) zodpovědnost, zda připustím off-topic, spam, vulgarity, atd.

            0 0
            • alinceb  

              To by admin nemohl dělat nic jiného, celý den by seděl u compu a hlídal, jestli někde nejede off-topic, jestli někdo neporušuje desatero atp. Základní moderování vlákna zakladatelem imho je potřeba…

              PS: I já se občas nechám unést offtopicem a pak mě mrzí, že je ve vlákně „plevel“. Ale snažím se „léčit“…:D

              0 0
              • karliner  

                Jenže pak to zase dopadá tak, že dříve Zlatka, nyní třeba Doomhammer vlákno dokonale zničí svými „moderátorskými“ zásahy a vznikají duplicitní vlákna na stejné téma ale „uncensored“, která slouží už jen k hádkám a nadávkám a tím pádem moderátoři vytvářejí mnohem větší bordel. Já souhlasím s camlostem (nemožnost blokovat cokoliv) i JSt (každý si svými posty dělá reklamu jakou umí a chce..).

                0 0
              • camlost  

                jo, to je pravda, ale dá se to řešit (ostatně jako na většině ostatních fór).

                vždycky to je o lidech. kdyby sem lidi nepsali kraviny, nebylo by třeba uvažovat o blokování. kdyby to blokování nezneužívali, teď bychom to tu nerozebírali. :-)

                0 0
                • nox159  

                  kdyby tady lidi nepsali kraviny, tak by tady ubylo tak 95% prizpevku, neresilo by se zde vubec nic a na vetsinu vlaken by stacilo jen odkazat – pripadne kdyby se jelo podle desatera, tak by se tady vetsina vlaken ani neobjevila. protoze vse co se resilo uz je vyreseno a zase tolik novinek v te cyklistice neni…

                  0 0
          • Biker jak Pes  

            Můžu něco zkusit?

            0 0
    • kralovek  

      Sorry ale tvuj prispevek mi prijde jako prototyp ty kraviny o ktery pises.

      0 0
    • HonzaRez  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • nox159  

      jsem pro omezeni fungovani BFka… v zajmu uzivatelu bych BFko uzavrel o vikendech a statnich svatcich

      ve zbylych prac. dnech byl omezil fungovani jen na sude dny…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.