Len tak pre zaujimavost…pocuva niekto grindcore?
Len tak pre zaujimavost…pocuva niekto grindcore?
si piš!
Ach tak, ja som myslel ze ma na mysli hudbu…
nechapu o cem je rec…
Heammorhage, Napalm Death, Terrorizer, Dead Infection, Kataklysm…nic ti to neříká?! A nepřipadáš si trochu jako kulturní barbar:-)))?
Ja pocuvam hlavne hudbu.
Ze jo? Ty pojmy nahore zni vselijak, ale jen ne jako hudba.
ani ne :))) ale nemusi to byt spatny nemas nekde nejaky ukazky? at vim o co go, tipuju neco jako hardcore?
jen trošku houš? a tvrdší kapky:)
hm sem našel napalm death a jako je to jiný, moc se mi to nelibi, lepsi je black metal :p
no prave ted, v tuhle chvili se ucim, tak jen takovou pohodovku – Ondreje Havelku! :-)
Jinak Tri Sestry, Fr. Sahulu, Landa + Orlik, Kryl, Metallica, Black Sabbath a pak taky hodne veselyho a skakavyho SKA (Tleskac, Fastfood, Skaskaderi, Sto Zvirat, Ska-P atd.), Nohavica, Navarova, Traband, Slunecni Orchestr, TamTam Orchestra, Mnaga, Wohnout, Visaci Zamek, Jiri Schmitzer… no to by snad stacilo…
A kdyz uz tu jede tvrdsi muzika tak Slayer,Godsmack, Pantera, Sucidal Tendencies, System of down, Tool a mnoho dalsich (vetsinou hardcore, heavy metal, nebo punk), kterymi me masiruje moje nevinne vypadajici sestricka… :-)
slušnej rozptyl:-). na třech sestrách, metallice, slayeru, krylovi a nohavicovi se shodnem
hh ja mam větší :))) ambient, D&B, Vangelis, obcas Enya, Sabbati, Párplíci, Mejdni, Dio, Rammstein, Jimmy Hendrix, The Doors, My dying Bride, neco od Metalliky, Apocalyptika, Higtwish atd
hele nic proti to je pořád ještě v klídku, někdy bych ti přál viděl můj HDD :-)
sorry, ale tvůj harddick bych já teda vidět nechtěl:)
pochlap se :)
schvalne kolik mas GB? :-) Ja v notebooku cca 12GB + cca 30×700MB na CD = 21GB + 25GB ve stolnim compu (ale to je spis segry) takze uhrnem 58GB z toho tak tretina se kryje, takze urcite 40GB mp3…
nicmene porad je to houbeles proti nejakymu typkovi, co tu na kolejni siti sdili cca 160GB mp3! proti nemu jsem peknej zabar! by me zajimalo, co z toho ve skutecnosti posloucha… :-)
hms, 30GB na disku, 25+ CD Mp3, 280+ CD Audio :-) Posloucham zhruba to na co mam naladu, ale celkem stridam :-)
barbar je spis on:-),to uz fakt trosku prehani:-).fizly na nej:-)
proc bys na nej posilal policajty???
MP3 se poslouchají, to jde? Já myslel, že to může být max. jako kulisa! :-)
kolega v praci ma v mp3 nieco cez 790 GB.co z toho pocuva neviem ale da sa tam toko najst pozehnane…
To Robero: na disku mám 45gb, ale zase z toho valnou většinu opravdu poslouchám, je to daný tím, že mám rád téměř všechno (ne komerční popíky a mtv shity) a docela sjíždím i málo známý věci, zdroje net, půjčovna cd, kamarádi… Ještě se mi v pokoji válí hromada CD ale protože nemám kaze?ák ani věž, tak to akorát překáží.
Panove, dneska, tedy prave ted bezi koncert Stereo MC's na CT2, to je lahoda pro ouska :-)
ted sem prishel domu, a jak sem to precet, tak sem si to zapnul a posloucham… :o) jinac posledni dobou posloucham hlavne: tool, a perfect circle, deftones, apatheia, rage against the machine, stary korn-y, system of the down, atd…
jako nechci do toho moc kecat,ale tady se asi nikdo niceho neboji:-),kdyz se tu tak vesele predbihate kdo by to mel za vic,kdyby to chtel nekdo resit:-))
Ja mam doma jenom hudbu. Programy ani hry u me moc nenajdes :-) Ale ty hudby … njn, kdyz ja ji tak rad, a hlavne cizi a neznamy veci … to obcas nejde ani splasit (rozhodne ne u nas). Ale pred casem sem narazil na jeden bazac kde mely hafo zajimavejch CD, hlavne ameriku. Sem tam sehnal kapely co hraly na starejch bike videich, Zebrahead, Phunk Junkies, Save Ferris atd. Ale treba z NSX 3, jak tam hraje kytarovka Bad Apple, tak to mam origos z Kanady, sem jim napsal ze se mi to libi a za tejden sem mel doma jejich CD zadaco :-))
Tohle mě nebere. Mp3 v kompu beru jen jako zálohu, na cesty, do práce, ale na opravdové poslouchání jedině orig cd nebo přepal z originálu. A? si kdo chce, co chce, říká, tak to jde poznat, pokud vypálíte mp3 jako CD. Jsem prostě úchyl co si rád kupuje CD. Není nad to přinést domů novou věc, otevřít booklet a k tomu slovník a trochu se s tím poprat, a? taky vím o čem to je, třeba takový Pearl Jam jsou občas dost záhul. Momentálně se mi domá válí asi 130 originálů od klasiky přes bratry Ebeny, Nohavicu, Stinga až po něco tvrdsího jako Matallica a Clawfinger. Úplný drsárny mě moc neberou, ale třeba v autě mám rád svižnou hudbu o které nemusím moc přemýšlet.
PS: mp3 je stejně už mrtvý formát. Takového plýtvání, když jiné formáty s polovičním bitratem dají mnohem lepší výsledek. Momentálně zálohuju na disk už jen v ogg.
ty fakt poznas dobre udelany mp3 od originalu cd? na nejaky bezny soustave? to ses teda vazne dost velikej machr, protoze spousta lidi to na hodne kvalitnich soustavach neni schopna odlisit
a o mp3 jako mrtvym formatu bych se taky docela hadal
pohadejte se.prosim..:-)
Pro mě mrtvý. Proč používat neco co není nejlepší, když máš k dispozici formát, který je free a má mnohem lepší výsledky. K tomu rozpoznání. Na to abys to nepoznal bys potřeboval mp3 udělaný jako separátní stereo s bitratem minimálně 256 kbs. U bežných mp3 joint stereo 128 nebo 160 to fakt poznat je a nemusíš mít žádnou super aparatůru. Samozřejmě myslím přímé porovnání s orig cd, ale někdy to už slyšíš hned. Mě si ale nevšíměj. Znáš takový ty píš?alky na psi. Tak do určité vzdálenosti je slyším taky. Mám nějaké moc citlivé uši na vyšší frekvence, ale delfín zase nejsem.
tak pistalky na psy slysim taky a rozdil mezi mp3 a orig.CD fakt nepoznam:-).spis se orig.CD snazim uplne ignorovat,kvuli jejich kvalite povrchu.nechapu jak muze byt tvrde zaplaceny originalni CD horsi kvality nez nejaky CD-R smecko za 10 korun.aby si clovek tu zalozni kopii fakt delal.ale to jsem docela odbehl.
Sem myslel, že se mám hádat s modráskem. Záložní kopie si dělám, protože orig cd už zásadně nepůjčuju po špatných zkušenostech.
jen tak pro zajímavost,jsou i značné rozdíly mezi vypalovačkami,používám referenční stolní Philips 950 a se zvukem z počítačových vypalovaček se to nedá srovnat…
aha aha aha, boze, myslis ze kdyz ty 1 a 0 vypalis na pc a na stolnim rekorderu ze to bude rozdil? na cdr serveru byl i clanek o tom jestli se meni audio cd s rychlosti vypalovani – vysledek? je jedno jestli budes palit 1× nebo 52× vzdycky tam budou stejny jednicky a nuly.....
já ti říkám,že rozdíl je SLYŠITELNÝ.
a neni to tim, ze sou ty media for audio drazsi a tim musi byt zakonitě lepši než ty fuj media na pc? (btw: sou drazsi protoze platis nahravacim spolecnostem aby nemely takovy „uniky“) co na to říct, u mptrojek asi řveš jak sou hnusny, mno nidko ti to nebere že to slyšíš
nemám MP3 přehrávač,takže MP3 zvuk neznám.Jenom mám CD vypálená v compu a na stolním přehrávači. Mám slušnou Hi-fi sestavu a opravdu je rozdíl slyšitelný.
hele precti si prosimte tohle: http://www.cdr.cz/a/3868 a pak sem neco pis
chytráků co jenom čtu recenze ale praktickou zkušenost nemají jsou plný fóra.Gratuluji k Tvému zařazení mezi ně…
jo dík, ale tohle neni žádná recenze, takže soudim že ses na to radši ani nepodíval, aby si se nahodou nedozvěděl že to může být jinak. Poslouchej si dal svoje audio pálený pouze na superkvalitnim stolním rekordéru, vyhoď z počítače cdrw a pak se ti bude žít znatelně líp
Ty jo! Slušná diskuze na tom tvém odkaze :-)
hele je to smutný, ale optiku dělaj v šikmoladnu a jeden kontejner jde třeba do LG a jinej do Philipsu. Smůla co. Je mi to líto, určitě jsi byl štastnější než jsi se to dozvěděl co? Jo to je život, mrzet tě to nemusí, zas tak drahý to nebylo :-)
:)))) děkuju smích léčí
Souhlasim z Bluem, mp3 rozhodne neni mrtvy. Hodne zalezi jak to grabujes a cim to grabujes. Ono je rozdil pokud stahujes do mp3 CBR, coz je konstantni bitrate nebo VBR( variable bitrate), coz je naprosta parada, samo si to urcuje kolik kde to bude mit bitrate podle tissich pasazi atd., a jestli poznas mp3 grabnutou VBR 192–320kbp/s tak si fakt netopyr:)), a velikostni rozdil oproti bezne mp3 v CBR neni zas tak strasna, kdyz porovnas kvalitu. Mam mp3 jukebox, vnem pres 140cd, a ani jedni neni v Oggu, ikdyz to podporuje, podle me este neni na takove urovni, na kterou se dostali z mp3 borci co tvori a porad vylepsuji Lame.
sorry za pravopisne chyby, strasne se stydim..:)
jaky pravopisny chyby?:-).tady nijak nevybocujes z normalu:-).ja mam teda taky jukebox,je v nem pres 13 tisic,pres 1000 videoklipu akorat ho mam teda v praci:-).a nehraje co chci zadarmo,parchant:-)
Ale sou tam, vim ze nevybocuju z normalu, ale…radsi nic:))), z-s, atd. vem to cert, je pozde. BTW vleze se ti do kapsy ten jukebox?:-)
Každý má rád něco jiného. Uznávám že Lame je nejlepší Mp3 kodek, ale pro mě je Ogg ještě lepší, tím že dokáže hodně šetřit místo. Zkus si udělat mp3 kolem 64 a pak ogg se stejným bitratem. Rozdíl uslyší i hluchý člověk. Netrvdím, že 64 ogg je cd kvalita, ale pro ilustraci co je lepší to bohatě stačí. Četl jsem pár testů nizkobitratových formátů a ogg společně s AAC plus byly vždy daleko před konkurenci (třeba Mp3 pro, nebo od Microsoftu), hlavně díky schopnosti zachovávát vysoké frekvence, což umí ogg uplně nejlépe. Důlěžité ale je aby zdroj byl dostatečně kvalitní. Pokud dělám třeba ogg z Ac3 stopy tak je potřeba bitrate kolem 90, ale z CD bohatě stačí kolem 71 a je to v pohodě. Na poslouchání v kompu naprosto dostatečné do přenosného přehrávače bych se nebál ani 64. Mp3 má tu výhodu, že je tak silně komerčně podporovaný formát. Pro mě by ale přehrávač (hlavně flash, ale i stolní DVD) neměl smysl pokud by ogg nezvládal. Úspora místa se při disku 256 nebo 512 MB už hodně pozná.
účastnil jsem se seminárky na téma komprimovaná hudba, na sluchátkách je hranice pro rozlišitelnost originál – mp3 kolem 128kbit, zajímavý je že ogg na >128 byl u více lidí subjektivně hodnocen jako lepší než originál. Jinak já sem taky příznivce originálních CD, takže se snažím mít aspoň svoje oblíbený desky originálky, ve sluchátkách nebo počítačových chrastítkách to poznat moc není, ale na velkých bednách je dost výrazně cítit ztráta dynamiky a šířky stereobáze a navíc rád svým oblíbeným autorům zaplatím v obchodě taky nekradu.
Myslím že v kvalitních sluchátkách se dá poznat všechno, pochopitelně doma, ne na ulici. Mám Sennheiser HD 545 a CD Sony XB-920.
pro tu práci byly jako referenční sluchátka použity Koss Pro/4AAT jako poslechová místnost sloužila odhlučněná kóje pro cvičení bubeníků na pražský konzervě
ANO OGG je jednoznacne lepší při nízkých bitrate ALE při enkodování je náročnější než mp3, asi složitější algoritmy (nevidim do toho), ale při vyšších bitrate tak 160 a víš se rozdíl ztrácí, takže ogg má budoucnost v katovejch přehrávačích kde je na velikost souboru kladen celkem důraz
ta cestina je sfinucha obcas :) sry
máš samozřejmě pravdu síla ogg-u je v nízkých bitrate nad 128–160 kbit se rozdíly mezi formáty/kodeky stírají, ogg má na vyšší bitrate (128) jakoby jiskřivější výšky, ten rozdíl vůči originálu je slyšitelný, takže já na zálohování cd používám ogg na ~256
ja mam bohuzel cd mp3 player kerej měl mít ale z technickejch důvodů nemá podporu ogg klině bych oželel wma nebo asf, takže jedu lame 3.92 s nastavením r3mix fóra na 192 VBR
Snad 3.96 ne. Proč nepoužíváš nenjovější kodek?
PS: zase jedna skvělá diskuse o cyklistice :-)
hehe to je omyl, poseldní verze = ne nutně nejlepší, 3.92 nebo 3.91 je osvědčená, takže používám právě jí
Vždy? jsem říkal že mp3 dělám jen okrajově, pokud na nich někdo trvá, nebo pokud dělám film vyjímečně do avi (klasicky v mkv) takže o kvalitě jednotlivých verzích zas tak přehled nemám. Tak dík za poučení.
ja taky o tom moc nevim, postrehy z ruznejch for a tak a rekneme ze uz sem taky par cd nagraboval :)
postnu ti par prizpevku z ocguru fora By Glassman:
ak jen v rychlosti jak na EAC – pouzit Secure mode – Accurate stream, zadna cache, zadny C2 – tohle je maximalne spolehliva kvalita, ovsem trosku pomala vzhledem ke zpusobu jakym se grabuje.. no ale dneska se 40× CD-ROM to snad uz ani nevadi, pojede to tak kolem 8×, protoze se kazdy sektor cte nekolikrat a porovnava se jestli se precetl vzdycky spravne.. stoji to cas, ale kvalita maximalni..
druha moznost je pouzit Drive is capable of retrieving C2 error codes (nebo nejak tak) a NEzasktrnout Use C2 info for error correction – ovsem i kdyz se nektera mechanika zahlasi ze zvlada C2, nemusi to byt vubec pravda a dokonce pokud je opravdu hlasi, tak klidne nejak pochybne, no proste pouzivat C2 je temer hazard – ale je to mnohem rychlejsi grab..
ohledne doporucenych nastaveni LAME se mrkni sem → http://www.hydrogenaudio.org/…T/f/15/t/203, jinak nehonit se za posledni verzi – v soucasne dobe je doporuceno pouzivat osvedcenou a stabilni LAME 3.90.3 (!) a parametry nastavit –alt-preset standard
co se tyce nastaveni filtru, tak pokud to neumis ted, nema cenu to delat vubec, protoze –alt-preset je vyladeny na max od lidi s hodne slusnou aparaturou, usima a zkusenostma.. a pokud sem porad tahas 256kbps CBR tak zkus nejdriv pochopit o co v lossy kodovani jde a pak se vrat a diskutujme o nastaveni filtru jinak nez v –alt-preset
by dawsoo: á požívám pro CBR MP3 do 224kbps Joint stereo,a od 224 vejš jenom Stereo.Při 256 a 320kbps se mi zvuk s -js zdá malinko horší (horší prostorovost víc stereo a nepatrně míň basů oproti originálu,ale víc detilů a nepatrně lepší vejšky než -ms) testováno LAME 3.90.2,3.92,3.93.1 a Gogo 3.11(zvuk sice horší,ale ultrarychlý). A pro malý bitraty 96 a 112kbps se mi líp jeví FHG 2.72 a nouzově Hack Radium ACM 1.263i.S volbou intensity stereo+joint stereo.Pro VBR doporučuju sadu –alt preset standard,extreme a insane(320CBR s odladěnými vnitřními přepínači a filtry).Pokud požaduju max kvaltu používám FLAC nebo kopii CD 1:1.
PS:Na tom na čem a co tady poslouchá cca 90% lidí stačí bohatě 192CBR kompatabilní režim (portable)nebo –ap standard…
jinak kdybys nemel co delat tak dobry fora sou: http://www.hydrogenaudio.org/…hp/Main_Page
// .. a pokud sem porad tahas 256kbps CBR tak zkus nejdriv pochopit o co v lossy kodovani jde a pak se vrat a diskutujme o nastaveni filtru jinak nez v –alt-preset //
Tohle je taky citace nebo to bylo na mě. Doufám, že to první, páč jinak bych se urazil :-)
hehe precti si znova zacatek pak pochopis ze pracoval ctrl+c a pak ctrl+v ;) nijak sem to neupravoval, rozhodně to nebylo myšleno na tebe :))
Já to pochopil. Jen pro jistotu. Nahoře jsem toiž to cbr 256 zminoval, dobrá náhoda. Jinak dík za link. Tak trochu se zabývám úpravou videa na kompu tak se mi to bude rozhodně hodit.
Už je to asi mrtvý vlákno, ale kdyby na něj ještě někdo narazil, vysvětlete mi prosim, v čem je lepší VBR. Jsem úplnej laik, kterej grabuje mp3 192 CBR. Abych věděl, jestli třeba o něco nepřicházim.
Taky laik, ale vidim to takhle: V znamena variable coz bude asi promenny datovy tok. Tzn. kdyz se v te hudbe neco deje, tak to beha ve vysokem bitrejtu a kdyz je tam mene narocna sekce, tak v nizkem a tim spori misto bez ztraty kvality v tech zajimavych pasagich.
yeah logicke myšleni vysokoškolaka :D je to tak, na začaktu skladby dy je ticho (povestne 3 s) je bitrate cca 32 kb/s, při enkodování kodek volí bitrate podle „náročnosti“ úseku dané skladby, kdyz vemes cbr 192 a vbr 192 tak ti s vbr vyjde vzdy mensi soubor se stejnou hudení kvalitou
Díky, když je to teda bez ztráty kvality, přejdu na VBR.
Díky za podporu, aspoň nejsem v opozici sám. Mně se teď hodně líbí tohle: http://www.audioexpert.cz/dt/?… Ne že bych na to měl prachy, ale kdybych je měl tak bych byl ochotný to za ně dát. Vždycky jsem měl slabost pro dvoupásmové bedničky. A tyhle se mi fakt líbí.
Kdyz dvoupasma regalovky tak Xavian, Dynaudio. Ty s tema Tvejma usima by sis koupil bedny za 6k?
Presne to sem chtel napsat :-) usi netopira a koupil by si takovy chrastitka :-)))
Jinak debata zajimava, ale kam se hrabete na borce co poznaj rozdil mezi orig. a vypalenym cd, to bylo poctenicko.. 8-)
Tady jsme uz daleko daal. Tady uz i pozname konkretni pristroj na kterem to bylo vypaleno :)
takze tu mame netopyry a elektronovy mikroskopy :)
… a samozřejmě podle zvuku i značku média …
Tyhle debaty mam vzdycky hrozne rad. Clovek uplne zapomene, ze dneska se hudba nahrava v bilych plastich a v laboratornich podminkach, kde nejde slyset ani kaz a sum ;)
A nekteri jedinci i barvu buzirek na kabelech k nahravce pouzitych. To se nekdo ma, ze mu nevadi levny walkman od vietnamcu. Ale snad radsi bych kdyby mi nevadilo jezdit na macro kole. To bych usetril vic. A rovnou bych mohl bydlet ve velikem dome se sluzebnictvem v bilych plastich. To by mi bylo uplne nejlip. To jsem se krasne zasnil :) A ted rychle s tou rukou z nocniku :)
po dnesk sem se opet presvedcil ze nejhorsi srazka je srazka z blbcem (dotycneho tak nenazyvam, nikoho nechci urazit) ale poznat rozdil na digitálním záznamu prostým uchem hmmm tomu se riká um, cir a nebo snad 6tý smysl?. kaslu na flejmy, sranda je ze je to vzdy u ot tematu kde de vetsinou o ho*no
Jooo presne tu debatu (nebo clanek) na „cdr“ -co si odkazoval nahore a jejho dalsi dve pokracovani i s konecnym verdiktem, sem mel na mysli. Kdyz nekoho vyargumentujes a on na to – Ja to ale stejne poznam/slysim.. A proto, at zijou netopiri, ale jejich problemy jim vskutku nezavidim.. :-)
Klidně koupil. Každý má jiné nároky a hlavně jiné finanční možnosti. Představa je taková : DVD rekordér + reciever a k tomu 5.1 poskládané s těhdle bedniček.
mp3 joint stereo 128 nebo 160 to zijes nekde ve stredoveku ne? Tady poznam rozdil mezi CD a mp3 i ja se svym hudebnim hluchem treba na sluchatkach od vietnamcu.
cim grabujes???
To je různý. Pokud někdo trvá na Mp3 tak přes Audiagraber a Lame. Do ogg taky přes něj. Do filmů přes BeSweet. Ale používám i jiné programy.
jo to je tim, cd ex neni spatnej ale nejlepsi je EAC – http://www.exactaudiocopy.org/, prográmek jednoho studenta kterej chtěl ultrakvalitní audio grabber :)) sice to trvá dýl ale kvalita nemá chybu
Pouzivam CDEX
Umi vse co je potreba – i automaticky vyhledavani ID3 tagu pres CDDB
jestli chces debatovat, ze mp3 je horsi nez audio cd, tak se di nechat utrati… jeste zadnej digitalni format nenahardil gramodesku…
O gramodeskách vůbec nebyla rěč. Ale zkus si koupit tak kvalitní gramofon aby si z kvalitních desek dostal maximum a dostaneš se na cenu menšího auta.
A co SACD? A že je mp3 horší než audio CD, je snad jasný,ne? :-o
Ha! To jsem si myslel že se ozve gramofónista :o))) Spousta názorů na CD proti LP vznikla v ranných dobách CD, bohužel se lidí drží dodnes. Jen doufám, že se tu nerozběhne debata jako např. „kabel je také komponent“ a „natírání krajů CD nazeleno“ a pod. :o)
Ano, ano, ano… Na kabel je opravdu nutné se dívat jako na komponent…
Jistě, nejlepší je za měsíčního svitu pannou s ryzí stříbrnou nitkou utkaný kabílek (na stavu slečny pravda tolik nezáleží)..... Ale hlavně aby byl předražený, to se vždy najde hňup co to koupí :o)))
Jak to tu tak čtu Pekáčku, myslím, že píšeš pouze to cos vymyslel, ale moc zkušeností s poslechem kvalitně reprodukované hudby nemáš :-)
Troubo :o) Neznáš Stereo a video a další časáky?
Asi moc čteš, zkus někdy i něco poslechnout na slušné aparatuře, když ne doma, tak v nějakém hifi obchodu, třeba se ti lecos objasní, chytrolíne :-o
Hm, sem byl v poslecháči vařenej pečenej… Chytrolíne! A co poslouchám už víš.
Je to fuk, to se někdy stane, že se dva nedohodnou na základních, více méně triviálních věcech. Pojďme radši na bajk, napadl nám sníh! :-)
Si bajkuj sám, já jdu ho poslecháče.
Ano, kabel JE komponent, a hlavně kabely k bednám nadělají docela dost zvukové parády …
Pokud použiješ dostatečný průřez vodiče tak ti dobře poslouží i dvojlinka za pár kaček. Nechápu jak někdo může dát od zesíku k bednám kabel jako z elektrárny a pochopitelně značkový za moooc peněz. To si pak každej vsugeruje i lepší zvuk.
Ale vždy? jsi to sám napsal, začíná to u dostatečného průžezu, vychytávky typu materiál (příměs stříbra, zlata apod) nebo nějaké vymakané stínění jsou další cenové stupně … Je to jako u všeho, největší kvalitativní rozdíly jsou u nejnižších cenových kategorií, v určitém stadiu už pak dostáváš za nepřiměřenou cenu nevýznamné zlepšení (myslím, že jsem kdysi viděl v testu kablíky za půl mega, recenzent z nich byl docela nadšený – ale testoval je na komponentech stejné cenové úrovně). Základ je nepoužít tu nejtenčí „tkaničku“, případně nesnažit se jimi vylepšit zvuk překližkových bedýnek za tisícovku, ty hrát nebudou, a? už se napojí čímkoliv …
Ještě začneš psát že ten a ten kabel hraje slyšitelně lépe v tom směru a tamten zas obráceně … Při testu CD přehrávačů určili přibližný pořadí, ale po krátké psychologické přípravě nebyli schopní rozeznat nejhorší od nejlepšího. Je to hodně o placebu, prostě když posloucháš reprodukovanou hudbu tak je to pořád jen reprodukce, stříbrný a zlatý a jiný kablíky ti nepomůžou. Nejdůležitější jsou kvalitní reprobedny, pak zesilovač, pak CD přehrávač a pak dráty. Naměřené hodnoty kapacit měly u propojovacích kabelů v nejhorším případě těžko postřehnutelný vliv (útlum) na kmitočky okolo 20kHz. No, nějako odbočujem z bike-fóra, což?
Tak to nezačnu, neboj … to pořadí jsem někde viděl stejný, s prohozeným umístěním CD přehrávač x kabely … záleží na tom, jak se k tomu postavíš: obvyklá cena za CD přehrávač je cca 5–10 litrů (mluvím o nejnižších cenových kategoriích, snad zaplatitelných pro „normálního“ spotřebitele), zatímco nikoho nezarazí, když do kabelu investuje jen v řádu desítek korun … samozřejmě je reprodukovaná hudba stále jen reprodukovanou hudbou, ale kabely by měly zajistit přenos signálu s co nejmenšími ztrátami. Když Ti do kvalitní bedny signál nedorazí, nemají co přehrát …
Proboha kam by se ten signál měl ztratit? Že by se vyzářil ve formě tepla? Nebo elmg. vlnění? Kdybys viděl jak mají některý „kultovky“ udělanej přívod signálu na cinch konektory na zadní straně (tenký drátečky), tak by ses kabelem musel uškrtit (vyhozený peníze). A že je tam většinou plastová CD mechanika. Krom toho zlacenej konektor na kabelu + poniklovanej na komponentu = potíže větší než při styku stejných kovů (nikl + nikl). A na závěr ještě teorie jistého pána: „Při propojení digitálních kabelů jinak než za použití BNC dochází ke ztrátám dat, v počítačích jsou proto důsledně používány BNC konektory“. Asi neviděl počítač uvnitř. A takových „rozumistů“ je bohužel hodně, ale tím nemyslím tebe.
Kam by se měl ztratit … pokud vím, tak v tomto případě platí běžný vztah pro odpor vodiče, který je tuším dán násobkem specifického odporu materiálu a dvojnásobku délky vodiče, vyděleného průměrem vodiče … tj. co nejmenší délka, co největší průřez, co nejnižší specifický odpor materiálu (měď ho má přibližne desetinový ve srovnání s niklem, stříbro je možná o 1% lepší než měď, parametry zlata nemám po ruce, ale jsou lepší než stříbro) … co se týká konektorů, i moje relativně levné Onkyo (mluvím u zesíku) je má zlacené, dovnitř jsem raději nekoukal, abych nepřišel o iluze :-) … určitě tam hraje svoji roli -podle výše popsaného vztahu- délka vodičů (uvnitř komponentu už by to mělo být spíš v centimetrech až decimetrech) …
Psal jsi „Když Ti do kvalitní bedny signál nedorazí, nemají co přehrát …“ Tak jsem si myslel že si myslíš že se ztratí :o))) Hodnoty vodivosti hledat nebudu, ale desetinový, no nevím, to už grafit povede líp :o) A pokud jde o propojení uvnitř komponentu, nejhorší jsou ty co maj velký počet drátů nahodile vedoucí sem a tam, dobře udělaný výrobek má krásně sledovatelnou signálovou cestu, žádný zmatek. Onkyo je dobrá firma, tedy u mě má dobrou pověst. Já mám zesík Technics SU-500 asi z roku 1984, dědeček :o) Když už pořádně, poslouchám na sluchátka. Jen pro info, bedýnky mám DALI AXS 3000.
No tím se lecos vysvětluje. V této úrovni opravdu na kabelech až tak moc nezáleží. :-o Nechci porovnávat kdo na čem poslouchá, jen jsem si myslel, že když se do té diskuze tak opíráš, že to doma i řešíš, lecos zkoušíš a experimentuješ se zvukem. Takhle asi není co řešit :-(
Vždy? jsem psal o poslecháči, ale proč když to nečteš, že jo. Doma to nemůžu moc řešit, protože bydlím v paneláku. A co se týče základních principů co zmiňuješ jinde, natři si kraje uší na zeleno a na CD dej závaží spuštěné z jednoho metru, to bude mít na zvuk zcela zásadní vliv. Hifi zdar!
Jestli mají ke kabelům v poslecháči kam chodíš stejný přístup jako ty tak to máš opravdu kam jít :-))). A o natírání zelenou si tu zatím psal jen ty pokud se nepletu, takže asi tak…
Další debata je zbytečná. Nebudu to komentovat a přeju ti málo „ztraceného“ signálu. KONEC
Díky, ale ani o „ztraceném“ signálu jsem nepsal já. Asi ses v tom tak trošku ztatil ty…
Jo, promiň, je toho už tady moc a načítá se mi to dost dlouho.
Od té doby, kdy CD přehrávač za 5000 vyprodukuje stejně dobrý zvuk jako gramofon za 25 litrů a od té doby, kdy lze na gramofonové desce sehnat tak možná každou padesátou nahrávku, která vyjde, je možné tvrdit, že CD nahradilo gramofonovou desku.
Ha ha. Dobrej for. To ze CD za 5k hraje stejne jako gramofon za 25k.
Při použití ostatních komponentů cenově přiměřených tomu CD (odhaduji zesilovač <10 000, bedny podobně) tam zvukový rozdíl bude tak maximálně v nižším šumu CD …
A proč bys připojoval gramo za 25tisíc k zesilovači pod 10tisíc? V tvém případě zvuk gramofonu degradují ostatní komponenty a o schopnostech samotného gramofonu se tak nedozvíš nic :-(
Možná jsem to špatně vyjádřil; nejlevnější gramofon mi prostě nevyprodukuje stejně kvalitní signál jako stejně levné CD (alespoň podle mých -možná nedostatečných- zkušeností) – to je ta zmínka o CD za „pětku“ … proto jsem tipl cenovou kategorii gramofonu, kde už by se ten zvuk mohl dát poslouchat. Jenže když ho doplním komponenty odpovídající ceny, dostanu se někam do rozsahu 70–100 tisíc. A -upřímně řečeno- v této cenové kategorii nemám odposlechnuto dost různých komponentů na to, abych o tom dál mohl polemizovat … pro svoje potřeby bych určitě volil SACD …
No já teda nevím, ale když jsem se o to zajímal a kupoval si pár časáků, tak tam vždycky bylo, že v reprodukci se CD dokáží přiblížit (ne vyrovnat) gramofonu až tak v cenové relaci kolem 200k (Wadia, Accuphase, …)
CD se gramofonu nemůže přiblížit (a nepřibližuje) na žádné cenové úrovni (viz co píše fousáč, přibližně) SACD už je něco jiného, tam jsou už možnosti vyrovnané, podle mě… CD je prostě hudební invalida, ale co, poslouchám ho taky. S gramofonem se mi začínat už nechce, ikdyž o tom hodně uvažuju a o SACD, nebo DVDaudio zatím nemám rozhodnuto a kvalitní multiformátové přehravače jsou pořád ještě nad sto tisícema, takže zatím stále zůstávám u CD, poslouchat to jde…
kdyz se v tom jeste v teoreticky rovine porejpeme, tak i to SACD je vlastne o nicem… uz jenom to ze na 100kHz to zvuk orizne, kdezto ten gramec jede plynule az „do ztracena“… no a druha vec je omezeny vzorkovani pri digitalnim kodovani… porad je omezeny poctem bitu (pro priklad: DA-CD je 16bit kodovani, tudiz umi signal rozdelit „pouze“ na 65536 urovni), kdezto gramofon je zaznam analogovy a teoreticky zvlada prehrat libovolne „nekonecne maly“ kousicek audio signalu i v pripade, kde vzorkovani digitalu je uz moc hruby… proste gramofon rulezzzz :DDDD (no flame :)
Však ono je celkově dost těžké porovnávat zvuk gramofonu s SACD. Hraje to jinak, ale netvrdil bych, že jeden z těchto formátů je o ničem. Oba hrají skvěle a oba mají své výhody i nevýhody…
dy? je to stejně jedno, kdo z vás mám bedny co hrajou nad 25kHz? nebo si snad myslíš že ty šumítka zahrajou ikdyž to není slyšet? :))
ciste technicky nemuze CD (a ostatni digi formaty) gramodesku nahradit… CD konci na 44,1kHz zaznamenavaneho kmitoctu, gramofon zaznamena teoreticky cokoliv, v realu bezne kolem 130kHz… at si to kazdej prebere jak chce… ;)
A rozsah ucha? Slysim 130 kHz? Ja nevim, ja se ptam..
ne.. u ucha se standardne udava do 20kHz (samo, ze jak kdo)..
ale ver never, clovek ty vyssi harmonicky kmitocty stejne vnima… u „moderni“ hudby to asi nebude nijak pritezujici okolnost, ale u del klasickych, kde figuruji filharmonie, to muze byt velmi znatelny rozdil..
ovsem to cele je jeste podmineno kvalitnim zpracovanim signalu a jeho naslednou reprodukci…
shrnuti: nejlepsi je jit na koncert.. ;)))
jojo naprostej souhlas, proc myslis ze pred nedavnem japonci uvedli gramofon s laserovou hlavou na klasicky desky, protoze podle audiofilů je tam slyšet digitální šum a cd nezachovává všechny frekvence, když to nemlžeš slyšet neznamená že to nebůžeš vnímat třeba jako vibrace
od toho tu je SACD s rozsahem 10–100000Hz
a uz ho ma kazdej doma… ;)
Pokud nemá, je to jeho problém. Nejlevnější kousek od Sony (SCD-XE597) stojí asi 6500,– …
myslím že problém bude spíš s SACD nosiči.Koukal jsem na katalog Sony music a zatím nic moc.
Souhlasím. Docela zajímavá nabídka je na http://store.acousticsounds.com/ kde se dá odhadnout i poměr vydávaných vinylů a SACD (vinylů mají v nabídce cca 2500, SACD okolo tisícovky). Je to strašně málo … mimochodem, SACD se tam objevují v průměrně polovičních cenách než vinyly … Ovšem přehrávač SACD se dá použít i na klasická CD, zatímco do slušného gramofonu bych levný vinyl (mám na mysli staré kousky obskurních výrobců jako Balkanton apod.)nedal …
stejně jako bedny co zvládnou 100kHz :)))
výběr desek je pro SACD lepší a nemusíš kupovat nový přenosky po 5kkč.
gramofon je přežitek dokonce i v dídžeingu :)
Nejde ani tak o to kde CD končí, ale jaké zkreslení je na konci tohoto rozsahu. A taky co (zpravidla levnější) CD přehrávače pouští do zesíku za hvizdy a paskvily v pásmu co už neslyšíme, ale zesilovač na ně reaguje (zbytečně zpracovává signál co bedny už nehrajou – pokud jsou to ty pazvuky ovšem).
Jo a slyšeli jste někdy o digitálním gramofonu? Když byly tahanice o nový digi formát na hudbu, zkoušela se i tkzv. kapacitní deska (snímání na principu kondenzátoru) a také digi záznam na polyetylenovou (!) desku snímaný mechanicky. Výrobce garantoval 300 přehrání. Philips v té době měl vlastní CD o menším průměru z 14ti bitovou technologií. Pak se spřáhli se Sony a 16ti bitové CD-DA bylo na světě. No digitálně se nahrávalo i na klasický audiokazety (s pevnou hlavou! DCC?), přístroj přehrával i analogové. Systém komprese dat nutý pro tento devítistopý záznam dal vznikout minidisku. Ale to už se skoro neví.
jj, muj vycet by byl asi tenci, kdyby otazka znela – Co nepocuvate? :-)
Jiří Schmitzer – největší punker v Čechách :))
momentálně Kreyson-Anděl na útěku
Už pár let hlavně Bacha, znáte to, pořád to nebylo ono a pak jsem ho objevil :o) Předsudky jsou hrozná věc. Asi mě nechápete, že jo, ale jeho hudba je fakt úžasná.
K tomu jsem se ještě nedopracoval. Zatím jen jednodužší věci typu Mozart, Chopin, Dvořák :-)
Tak zkus někoho kdo je ovlivnil a vůbec byl nejvlivnější skladatel v dějinách. Nu?
Cimrman?
Hádej znova :o)
Ty chcesh tvrdit, ze to nebyl Cimrman? A co na to docent Vajgl?
nejvlivnejsi jakoze nekomu rozkazoval a vladnul?:-). nejvlivnejsi,nejuzasnejsi,nejlepsi skladatel.. nevim.otazka vkusu,rekl bych.
Nejúžasnější a nejlepší – to je otázka vkusu. Ale nejvlivnější byl jen jeden, tedy v západní hudbě.
Frank Zappa??
Ten byl ještě na houbách :o)
Jednoznacne L.v Bethoven
Chtěl si napsat Beethoven, že jo? :o) No ten ho uznával taky.
Nedovidel som poriadne na te brachove cd. Ma komplet jeho tvorbu cca 35 cd.
Bacha a nebo Beethovena?
Jo aha, už jsem si to přeložil :o) No já mám od něj všechny symfonie a klavírní koncerty + ještě něco, třeba Missu Solemnis. Jako dirigenta jsem si hodně oblíbil Gardinera a tak převažuje. Jestli brácha chce, a? mi napíše na ICQ.
no dobre :(
Ale ale, copak?
Nestacil by som Ti ja? Bracho moc cyklistov neuznava. Max mna. On skor na peso, po styroch, kolmo az zvislo previsnuto.
V poho, pokecáme.
proč neuznává? si myslí že trekking, VHT a sportovní lezení je něco víc?
Mna sa nepytaj. Poviem mu nech Ti napise na icq ci ako sa to vola. Ale o tom pochybujem, lebo ani pekackovi nechcel a Ty nepocuvas Beeethovena.
No a?? Dávám bod pro F.Zappu! :-)
Jojo, Bach jo. A Schubert. Docela muzu ty smycce.
Ak niekomu nieco hovoria skupiny ako marbid Angel,Katalysm,Death,Cannibal Corpse,Six Feet Under,Carcass,Carpathian Forest,Mayhem,Khold,Wurdulak,Antaeus,Cradle Of Filth,Dimmu Borgir,Napalm Death,Circle Of Dead Children,Blood,navyse jazdi na bajku (co asi vsetci z nas)…tak je moj clovek
Six Feet Under znám. Skvělý seriál :-)
Soudě, dle Tvého nicku si myslim, že bysme se mohli vidět 2.4.2005 V Praze v Holešovicích v KD Domovina. Budou tam totiž MORBID ANGEL a NECROPHAGIST. Víš, že se vrátil David Vincent? Na tom koncertě bude, Už teď se těšim :-) Zdraví Tě Tvůj člověk :-)))
New Japan Philharmonic: Suiten Fur Violoncello (Evangelion Symphony)
podle nazvu me to zajima.. ;)
Genesis Evangelion?
symfonak, sbory, vokaly ⇒ the sins of thy beloved, sirrah, therion, nightwish, tristania atd.
To jsou mi nějak povědomý jména :-)
kuš previte.. ;)
Nightwish je moc uhukany. Pre mna je super Iron Maden, Oldfield (velmi pestra hudba) a potom Skorpions, Rainbow, Led Zeppelin, Queen a Kelly family.
Pani, Cajkovski, Verdi, Mozart, Beethoven, Vivaldi a spol…to je hudba! To je prosim muzika, ktora vas nabije energiou. Ale ja som uz predsa len clovek v rokoch; co vam budem hovorit. Biku zdar!
Z grindu mám nejradši těžký gore věci jako třeba Rompeprop, Gut, Gore, Bile, Haemorrhage a tak, ale nepohrdnu v podstatě žádnou dobrou muziku, ovšem mezi dobrou muziku nepočítám county (nemyslim cross county:-)), hip hop, techno a podobný mrdkoviny… Takže můj záběr je asi grind core, death metal, něco málo black metalu, něco z hard coru, thrash metal, heavy metal, punk, rock, vážná hudba… atd… atd… Jo a jezdim XC a silnici.
Einsturzende neubauten,to jsou moje jedničky a po koncertu v Arše,jsem asi měsíc nemohl poslouchat nic jinýho,protože se mně všechno zdálo jako děsná sračka…,no a když jsem to vydýchal,tak jsem zase začal poslouchat i Coldplay,Interpol,Bloc party,Lamb,Louie Austin,Beth Orton,Cousteau,Nouvelle vague,The Funky lowlives,Nemo,Massive attack,Dead can dance,Pixies,Ministry,Iggy Pop,Underworld,Think about mutation,Propaganda,Rammstein,Paris combo,Happy mondays,Joy division,Revolting cocks,Smashing pumpkins,Gus gus,Bjork,Nick Cave,P.J. Harvey,Radiohead,Peter Gabriel,Air,Smiths,Transglobal underground,Young gods,Beck,Propellerheads,Stereo MCs,Everything but the girl,David Bowie…prostě FM4
FM4 muj clovek
Jediná to poslouchatelná stanice v našich souřadnicích,což?
přesně tak, tohle je sound!
Neco bych vybral… Hlavne Underworldy, Massive Attack a Stereo MCs.
Divokej Bill, Daniel Landa a orlik, Visaci zamek, Stara kovarna, Rage against the mashine, Guano apes, čierna era, Nazov stavby, P.S.H, indy a vich, syndrom snopp, trosky, žužuleta, provokatery, divokej zapad, cistychov, severna strana, zivotne kredo, potom soundtracky z Disorderov, status preasents, exploited,
asi staci..... pocuvam toho hodne…
sakra som zabudol na Gaya Mesiah
A co Mec Vrabec? :)))))))) neni nahodou z tech tvych koncin?
ee mec vrabca nemusim… a Kontrafakt uz vooobec nemusim… ak by sa niekto nahodou pital ci to nieje z mojich koncin :)
Kontrafakt taky nemusim,nelibi se mi jejich vyjadrvoani,ale Mec Vrabec ma celkem vtipny a pohodovy rymy…
ano mas pravdu… sestra ma album kontrafakt pocuval som to… a myslim si ze ta ich „tvrdost a celkovo Gangstarap“ ak sa to tak da nazvat je trosku pritiahnuta za vlasi… tvrdy rap sa da skutocne robyt aj bez nadavok… a „hrania sa na negra“ :) mec vrabec je pohodak a nic proti nemu nemam… no jeho veci jednoducho nepocuvam…nepacia sa mi
to by měli Visáči radost,že je střídáš s Orlíkem :-) Landa fuck off,ignorovat toho vychcánka ubohýho…
Krome dechovky,kterou ale za jistych situaci muzu taky, posloucham snad vsechmo – zalezi proste na momentalni nalade
Grind… ne ale best kapely jsou : IRON MAIDEN, ARAKAIN – proste klasika, nema to cenu rozepisovat :)
Arakain :-) , Kabat…
Momentalne mi tady hraje Metallica Garage inc.
s Radiem 1 vstavam, s Radiem 1 uleham bejby
Hmm, tak to je jina.. uap-tadydadadamtam…
Ja posloucham maminku a Radio 1
A co ti poustela maminka kdyz si nemohl spat ?
Maminka mi poustela pli(y)n a Raadio 1
sodom,blind guardian,gammaray,helloween,landa,3 sestry,harlej,alkehol,cradle of filth,sepultura,crematory,in extremo,rammstein apod.
Samí rokeři-tak to radši budu zticha.ale jinak mám asi 7GB mp3
se nestyd:) a neboj:)
to ja posloucham moji pritelkyni a to skoro na slovo, jsem takovej podpantoflak ze to uz snad vic ani nejde hruuza(((((-: zato si to ale vynahradim v praci (policie) ((((((-:
Hajzle :)
Jak mam vedet co si mam myslet, kdyz manzelka mlčí :))
super hudba :-)))))))))
Začínám u písničkářů (Plíhal, Nohavica, Cohen, Cave) a plynule se přesouvám přes jemnější rock (U2, Police), hutnější rock (Rolling Stones, Red Hot …, Guns N' Roses), ještě ostřejší rock (WASP, Nirvana), rock pro pamětníky (The Doors, The Who, Jethro Tull, Pink Floyd) až po jemnější a melodičtější odrůdy metalu (Savatage, Megadeth, Accept, Manowar, EdGuy – speed, power, možná trash a progresive) – no a spoustu dalšího v tomto rozsahu …
prave ted pro-pain chamber 6, uz ne, ted shreds of dignity. jinak taky nepohrdnu bad religion, exploited (beat the bastards rulezzzz), u.s. bombs a podobny particky. jinak vicemene cokoliv, vyjma sracek v tv a toho curaka landy. ale pankeri jedou asi nejvic…
tak ted momentalne pro zmenu NOFX ;) a za chvili to vidim na madonnu ;))))
Robo Kazík ---- tato hudba hybe masamy !!!
zabudol som Decide -)
Tož bude toho povícero… Odrostl jsem na Punku (a stále občas poslouchám): Totální Nasazení, NVÚ, E!E, Houba – naprosto nejlepší :)), Iné Kafe, Slobodná Európa, Znouzectnost, Rancid, The Clash, Sex Pistols, Offspring, teď dost poslouchám Green Day. Dále Nirvánu, Rage Against The Machine a taky soundtracky k některým filmům (LOTR, Braveheart, Last of the Mohicans). V poslední době mě ale naprosto dostává melodický speed, power, gothic a jánevimcoještě metal – Nightwish, Stratovarius, Avantasia, Sonata Arctica, Blind Guardian, Rhapsody a Orkrist. To? vše. Doufám, že jsem nic nevynechal (jakožto že určitě vynechal :))).
Ine Kafe?jseš můj člověk.Jinak punk a punk rock
hmm znáš HNF Hrdinové Nové Fronty?
Neznám,máš nějakej link?
Je to stejně starý jak já,tak uvidíme
jo je kvalita je docela drsně garážová, maj zajímavý protiválečný texty
No, takze… TECHNO JE VSECHNO! :-)) Obcas nejakej D´n´b, BreakBeat a nekdy i rock.
Pridal bych progressive (alias trance pro narocne ;)). Jinak z poslednich dnu LCD Soundsystem, stare flaky DJ shadowa a zive vystoupeni Andyho C a DJ Hype. To je teda d'n'b. A Slipknot a sepulturu. a Adama Freelanda. A junior boys. A nove album od Nase. A Sigur Ros. A vubec, je toho hodne. Kdy mam vubec chodit spat ))
S těmahle sračkama jste to doufám nemysleli vážně…vždy? je to všechno stejný!
)). klasicka reakce. Stejne to generuje pocitac, to neni zadne umeni hazet desky na gramec, stupidni tuc tuc atd. atd
Nas – Street Disciple – je super album, slysel jsem ho zatim jen jednou a dost se mi to libi… no a zaskatulkovat DJ Shadowa ke generatorum z pocitace muze jen hudebni negramot. DJ Shadow ma jednu s nejvetsich sbirek gramodesek na svete, vsech moznych stylu ze vsech ruznych dob. A skvele je dokaze zkombinovat dohromady. Vyhrava celosvetove souteze v mixovani, neni to prihlouple tuc tuc…
Se Street Disc souhlasim. Ad Dj Shadow – na mixu Diminishing returns ma na konci prvniho cd kousek Akrobata od Jiriho Korna. Tomu rikam sbirka vinylu ;)
jj Freeland, Dalek – tyhle pany taky muzu! :-))
Ted zrovna nic, prehravac Muvo s 1.5GB flashkou v oprave, to samy Kossy sluchatka… Jinak Hip-hop – Looptroop, Delinquent Habits, Cypress Hill, House Of Pain, z ceskych Nase Vec pak hardcore-crossover – KoRn, RATM (nevite nekdo co tedka dela zack de la rocha?), z ceskych The Switch, Luca Brasi, Gaia Mesiah no a pak takovou tu pohodu jako Massive Attack, Portishead, z ceskych Roe Deer jeste s Emou Brabcovou. Ale moje nej nej kapela jsou Fun Lovin Criminals.
FLC rulezzzz
FLC jsou fakt dobry … skoda ze jsem je tenkrat kdyz hrali na Prazskym Hradu v micovne, propasl.
Byl jsem na nich v kongresovym centru v Praze, hrali super, ale co me zarazilo bylo to, ze misto toho aby prazaci parili, tak tam jen stali, civeli na ne a fotili si je mobilama… no jiny kraj, jiny mrav..
prazaci jsou vubec divna sorta :) S tvym vkusem bych se klidne stotoznil. Stejne jako s 90% lidi tady. Mam sice sirokej zaber, ale vsechno jen tak povrchne. Naposlouchat, zalozit do archivu a zas neco jinyho. Ze bych moch bejt metalak s dlouhejma vlasama to zas ne.
Hms, pokud vim tak posledni prace Zacka byly Audioslave, paradni rock. Sice je to jen odvar ale mam je moc moc moc rad. ja rad tyhle rockovy veci, az to budes mit tak treba Like a stone, Show me how to live. A co treba Paradise Lost ?
Tesne vedle. Do Audioslave pretekl Tom Morello a zbytek Rage. Zack sliboval solovku, ale asi je na Kube
A samozrejme Chris Cornell z Soundgarden
jop, zack nema s audioslave nic spolecneho, krome byvalych spoluhracu…
Ale to nemeni nic na tom, ze kdyz jsem byl v kine na Collateral a zacli hrat Audioslave tak jsem byl velllmi potesen :)
Aaa, ted mi to je jasny :-) Diky za vyleceni z bludu … to jsem zase jednou poslechl kamose …
Myslím, že De La Rocha měl nějaký nový sólový song na kompilaci, co vyšla na výročí 11.9 … a jinak vím jenom o průběžným vyhrožování sólovou deskou, ale kde nic, tu nic …
Většinou poslouchám přírodu a lidi okolo sebe…
TOM WAITS
ted zrovna The Orb – Orbum Terrarum
Skoro vsichni tu poslouchaji nejaky zajimavy veci a v radiu a televizi porad hrajou dokola takovy sracky. Proc? Kdyz mi bylo o par let min, tak sem se tim docela „trapil“, proc nemuzou hrat neco co se da poslouchat. Pak sem si rek, kdyz oni nam sracky, tak ja jim taky a seru na ne. Pokud to jde, tak hudbu z radia a televize ne-e. Ovsem jsou i svetle vyjimky (jako obcas Radio1 :)
nebo u nas na olomoucku AZ RADIO hraji jen metal a rock
pekna fotka? tak vypadas? to se asi menujes Eddie ne? :)
eddie je muj nevlastni bracha
jeste ze sou internetova radia