• rich

    dodatok k vcerajsej diskusii U Chrestyse Terko prezrel som web a predjacov v US. Rozmer 172,5mm bez problemov, ale len pre silnicku :-)) Pre MTB som nenasiel. Iba 170–175–180. Tych 170 najcastejsie drahsie zalezitosti nad 200USD, ako napriklad RF Deus. Je to len vysledok kratkeho 10mi vyhladavania, mozno sa nieco da najst, ale predpokladam, ze nie za rozumnu cenu :-(

    0 0
    • rich  

      fyi /…/Models.aspx?…

      0 0
    • rich  

      /…m//Kits.aspx?…

      0 0
    • Pá-dlista1  

      http://www.gebhardt.cz/vyrobky/kliky/?x=38 Nevim presne o co slo, ale jediny vase stesti, ze jsem tam nebyl :)

      0 0
      • rich  

        islo o nakup klik s vyssie uvedenou specifikaciou + pokial mozno carbon a rozumna cena…ked uz si sa teda chcel pobavit a pobavit.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Na jakou osu? A kolik je rozumna cena? Terka asi vi co chce, kdyz ji neni dobrejch 170 ani 175mm.

          0 0
          • Malá paní  

            Dík za odkazy a zájem určitě se na to mrknu, pro (pádlistu) šlo o kliky, které jsou kratší než 175 mm – nechápu výrazy v tvé reakci jako – není dost dobrejch – proč si nekoupit kratší když už se daj konečně sehnat.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Co? Kde? Proc? Jak? A za kolik? Jsem z tveho vyjadrovani jakysi zmateny.

              0 0
            • Pá-dlista1  

              Ackoliv jsem se moc nedovedel co presne shanis a dockal jsem se jen jizlive reakce s nepresnou citaci na moji poklonu, ze vis co chces narozdil od ostatnich, pridavam Storck Powerarms. Ale s cenou…? Chtelo by to aspon nejakou hranici.

              0 0
          • rich  

            rozumna cena je co najnizsia cena :-)) pri vysokom standarte :-)) v zasade bolo len ulohou vobec nieco najst a z toho vyberat.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Koukam, ze to muzou byt i 170mm. Az ted mi to z toho nejak vyplynulo. Jsem myslel, ze chce prave 172,5 a ani o chlup jinak. Ja ted treba zrovna vozim 170mm, ale z ocele a to bude asi neco jineho nez shani :)

              0 0
    • Daf  

      172,5 se delaj treba XTR, ale je to opravdu drazsi zalezitost :)

      0 0
    • Pekáček  

      No z vlastní zkušenosti můžu říct, že velkej problém je sehnat kliky 180mm dlouhý. Truvativ Stylo jsem ohnul, na FSA Afterburner čekám od srpna (už v ně nedoufám), XT04 bych měl mít asi příští týden (objednáno před měsícem). Krom Gebhardtu (který neznám tak nevím zda do nich jít) nic moc. U těch XT04 mě dost překvapila cena v německu a u nás.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Můžete mi říct, jaký je asi vztah výška člověka/délka klik? Kokám že mam kliky 170, to je asi docela málo, že? :o)

      0 0
      • fadr  

        Já byh řekl že tělesná výška na to vliv nemá, záleží co ušlapeš… eventuelně se to vše dá doladit zuby :-)

        0 0
      • mr.antik  

        tak je to asi taky zavislé na délce nohou, ale kdo má pod 170cm by měl uvažovat nad 170. Mě třeba z těch 175 bolely kolena.

        Jinak taky když jezdíš už nějaký to enduro, skoky a sjezdy tak jsou menší klidy taky lepší

        0 0
    • Lister  

      Resuscitace starého tématu s vhodným názvem

      Chci se zeptat, kdo z vás vozí kratší kliky než klasických 175mm a při jaké tělesné výšce/délce noh. Zda pozorujete nějaký rozdíl vůči klasice, zda jste tím třeba vyřešili nějaký zdravotní problém/nepohodlí.

      Dlouhodobě mě totiž na kole trápí bolesti achilovek. Vyzkoušel jsem už asi všechno (nižší/vyšší posed, jiné tretry, polohu kufrů, úprava předozadní pozice sedla…) a výměna klik za kratší je asi poslední věc, která ještě neproběhla. Kdysi jsem na silničce vozil dokonce 170mm kliky takže určitá zkušenost je, ale je to už hodně dávno a neměl jsem srovnání s klikami jinými.

      Uvažuju nad novou sadou na silničku a že bych pořídil kliky 172,5mm. Délku noh mám asi 82cm.

      0 0
      • Marskatin  

        Měřím 188, hnátu přesně změřenou nemám, ale počítám tak 85cm. Dal jsem si na silničku 170 kliky. Jezdil jsem na takových klikách od roku 1994, to jsem se délkou klik nezabýval, teď jsme 3 roky jezdil 175mm. Pocitově bych řekl, že se mi na nich lépe točí kadence a vůbec mi více vyhovují. Nějak jsem nepocítil výhodu delší kliky. Rozdíl v délce klik je 3%, to co někteří popisují, jak na delší klice více vyjedou jsem nepozoroval, mi naopak více vyhovuje, když v horní poloze mám nohu na kratší klice méně pokrčenou než na dlouhé. Přirovnal bych to k tomu jako když, člověk dělá dřep nebo legpress. Daleko více síly vyvinu na méně pokrčených nohou než z hlubokého dřepu. Tak to vnímám já. Jistou roli hraje i specifický zdravotní stav. Nikomu to nevnucuji.

        0 0
        • Lister  

          Tak tu délku noh budeš mít velmi pravděpodobně větší. Mám 176cm, a ty nohy myslím 81 nebo 82cm.

          Díky všem za reakce. Asi ty kratší zkusím, teď je otázky zda už člověk pozná těch 2,5mm nebo jít rovnou do 170mm klik.

          Vím, že část potíží si způsobuji pomalejší frekvencí šlapání na silničce. Takže zároveň půjde o zub lehčí kazeta a určitě musím dát dolů ještě nějaké to kilo, abych si mohl dovolit větší rychlost a kadenci.

          0 0
      • nooski  

        Na všech silničkách mám při 175cm a spíše delších nohách 175mm kliky a jen na biku 170mm. Změna je to pro mě vždycky obrovská. Jezdím hodně na sílu a ty dětské kliky mě hrozně brzdí, pro mě je to rozdíl obrovský. Samozřejmě, že s kratšími se dá točit vyšší kadence, ale jinak mi přechod nedělá problémy (bolesti nohou, kolen, achilovky atd.).

        0 0
      • mr.antik  

        166 cm – 170mm kliky. Na 175 mě bolej kolena, kratší jsem nezkoušel, ale kdyby byla příležitost, klidně bych zkusil i 165.

        0 0
      • Evilcleaner  

        na 3/4 bajcích 175mm, při výšce 182cm, délku nohy nevím. na retru mám 170mm, které je naštěstí na kochání, pro můj výkon je to dost strašné, mám pocit, že nemám vůbec žádnou sílu v nohou. vyšší kadence je spíše pro mě nepříjemnost, která přijde až když jedu na plno.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.