• Ondra Marin

    Potřeboval bych poradit, ktery mam vybrat zapleteny kola na silnicku. Mam ve vyberu Mavic Cosmos Ksirium Equipe Eleven Campagnolo Schiroco, Proton, Zonda Mate nedko zkusenosti s nejakyma kolama?? Bude to na Duratecu s C. Mirage Diky za rady

    0 0
    • biker007  

      a co ritchey pro? davaji je na authory, stojej tak 11kkc, vaha 1650g (jestli si to pamatuju dobre). jinak vybiram mezi tema samyma:)

      0 0
      • Ondra Marin  

        ritchey pro sou nekde na netu za asi 7500!!! Fakt super cena, ale nekdo mi rikal, ze ty naby nejsou zrovna super… Nedival si se na ty Eleven??? Prodava je Svorada.

        0 0
        • biker007  

          ty eleven sem nezkoumal..u me to vypada na ty protony, nebo ksyria elite. uvidim za jakou cenu je budu moct koupit.

          0 0
    • Vrci  

      Já jsem dal na kolo Protony, ale bylo to víc intuitivní rozhodnutí než racionální.

      Nechtěl jsem svazkovej výplet kvuli horšímu docentrování v případě pádu. O Mavicu jsem slyšel že se povolujou a nejsou moc tuhý (to může a nemusí být pravda).

      Jinak k těm Protonům: pár děr už vymetly, ale šetřim je. Nehly se ani o mm s originál gumičkama od Campy brzdí stejně nebo možná o trochu líp než Kool-Stop + alex rims.

      Jinak výměna stadartního výpletu a BiSport pláš?ů za Protony a ProRace pláště byla asi nejefektivnější změna na kole co se týče změny rychlosti.

      0 0
      • Ondra Marin  

        V tu nejefektivnejsi zmenu taky doufam…

        0 0
        • Siddha  

          mezi temato Proton nebo Zonda, jinak tam jsou velky cenovy rozdily…

          btw. ty elevny ma znamej, prej taky nejsou spatny… (neco pres 5000)

          0 0
          • Ondra Marin  

            Zonda sou nekde v Nemecku za necelejch 10tis. Nevis, kde sou ty Eleveny za tak dobrou cenu?? Videl sem je jenom za MOC cca6800Kč

            0 0
      • nadrazak  

        muzu potvrdit, mam presne stejnou zkusennost. je to i nekde v archivu, kupoval sem to v lete.

        0 0
    • MartinXC  

      Jestli se ti podaří dostat Protony kolem 10t, tak jdi do nich. Jsou lehoučké, jedou jak blesk a výplet drží taky dobře. Jen si zjisti, jestli má prodejce v servisu náhradní dráty.

      0 0
      • Ondra Marin  

        Tak Protony sem nasel za 9100 a Zonda za 9800!!! Vyplati se pridat tech 700kcs, nebo je lepsi klasickej vyplet??? Ikdyz protony sou lehci:))) Diky za rady…

        0 0
        • marhi  

          Nemám to z vlatní hlavy spíš budu citovat. Protony jsou lehčí jak zondy, májí levnějsí dráty když už prasknou. Náby jsou centaur a ty tedy mám a ni žádný problém s nimi. Borci co jezdí Zondy tvrdí že se jim zdají rychlejší. Což díky aerodinamickému ráfku může být pravda ale samo sebou nemusí. A dráty jsou dražší. Z boku budou mít u Zondy výplet určitě menší aerodinamický odpor než Protony. Tohle vše je ale opodstatněno tím, že při pádu a bočním nárazu jsou prakticky neopravitelné. A teď babo raď. Taky bych chtěl Zondy kvůli vzhledu. Ekonomicky asi Protony. Nakonec vyber asi podle intuice ale chybu neuděláš.

          0 0
          • MartinXC  

            Přesně takto jsem uvažoval a vzal Protony: kvůli nižší váze, ceně a provozním nákladům

            0 0
          • Ondra Marin  

            Nemaj ale Zondy lip vyreseny naboje? Myslim to ze maj draty rovne do naby (muzu bejt vic napnuty, protoze nemaj kde prasknout – teorie) a Protony ty maj draty zahnuty, takze neprenesou takovou silu, ne??? A navic naby u Zond vypadaj mnohem lip, nez naky diry s dratama u Protonu – muj nazor…

            0 0
    • Pebe  

      Silničku nemám, ale co třeba FSA? http://www.vokolek-import.cz/zbozi.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.