• Krutor

    Zdravím všechny „magory“ co tráví většinu volnýho času na bajku. Sem tady poprvé, některý věci už se dřív objevily, ale přece: 30.12. mi ze sklepa ukradli 3 měsíce starý GT Avalanche 0.0 Disc + 4 roky starej TREK 4900. To znamená výběr novýho kola. Mám limit do 35 tis. (fakt max.) a mám vybraný tipy, řekněte váš názor

    1. TREK 6500 Disc (Manitou Axel Comp 80 LO, XT vzadu, Deore smyk, deore řazení, Deore 525 hydry, kliky SH M440) za 30 tis.
    2. Schwinn MOAB Disc (Manitou Axel Comp LO, komplet SRAM X.7 trigger, Avid mech. Ball Bearing 5, kliky Truvativ 5D) za 22 tis. s tím, že bych tam třeba šoupl hydry Deore …

    Co vy na to ? Hlavně vidle a ta SRAM sestava – máte zkušenosti? Co byste vyměnili vy? Pozn.: rád jezdím, rychle, v terénu, ale žádný extrémy, tak max. 3 tis. za rok.

    Díky za názory

    0 0
    • Lance  

      to je mi lito, me by asi mrdlo, ten trek se mi taky zamlouva

      0 0
    •  

      hm pokud mas vic jak cca 65 Kg tak ten axel bude měkkej a nema moc rad kotouče :), se 160 asi problemy nebudou ale kdyz tam das neco vetsiho tak to bude problem problem :)

      0 0
      • Krutor  

        Co tedy za vidli, aby cena byla úměrná? Vážím kolem 83, na tom TREKovi byla vobyčejná elastomerka RS Judy TT a na GT-čku byla RS Pilot SL 100mm. S vidlema je to vo hubu – tolik jich zase člověk vyzkoušet nemůže, že jo :-)

        0 0
        • Daf  

          Jestli ujedes 3000km a na kole zrovna nezavodis tak vidlici vubec neres. Urcite ti tahle par let vydrzi.

          0 0
    • wroum  

      za try prachy mi prijde lepsi ten schwinn. vidlice je na vymenu u obou.

      0 0
    • BB  

      vidle by mohla byt Manitou Splice (pise se to tak ?), zkousel jsem a dost me prekvapila, nevidel jsem zas az tak zasadni rozdil proti sve FOX RTL 100. A neni draha, typoval bch okolo 5 KKc. Jeden dotaz, proc nejdes do GT, vetsinou ctu super recenze na ty kola, tak bych ocekaval, ze si ho zase poridis ?

      0 0
      • Krutor  

        Měl jsem původně spadeno na TREK 6700 Disc – byl po slevě asi za 30 z 35 úplně ve stejný výbavě jako to GT-čko, který bylo 2. Jenže chytil sem GT poslední kus za 25 tis. (-6,5 tis.) a proto sem šel do něj. Stihl sem na něm 700 kiláků a podle mě je rám trochu kratší než u TREKa (nebo myslím i Schwinna), kterej mi vyhovoval trochu víc. No ani to GT-čko není odepsaný – 0.5 Disc je letos za 30-ku a taky celkem dobře vybavený – Marz. EXR Pro 100mm, SRAM X.9 se smykem LX a hydrami Deore,(vč. Crank Bros pedálů !! )… Podobně jsem se těžce rozhodoval na podzim – a mám to tady zas !!

        0 0
    • klokan  

      Jezis, to by me snad jeblo … to Ti nezavidim. Ale k Tvymu dotazu, ressim neco podobnyho a mam stejnej cenovej strop. Docela se my libej kola DURATEC, tak jsem zkusil poptat jednoho jejich prodejce a ten mi nacenil: rámovej set Vagrant C7 komplet Deore LX 05 vidle MX comp sedlo fisik Plateua plaste SCHWALBE Racing Ralph 2.25 (ty byly drahy) brzdy V Deore LX a tohle cely by me vyslo i se slevou na 34.000,– kdyz vezmes v uvahu, ze si muzes vybrat i barvu, tak alespon u me neni co resit.

      0 0
    • Volf  

      No asi to nebude úplně přesná odpověď na tvoji otázku, ale já bych už celý kolo nekupoval. Šel bych do nějakýho rámu s pořádnou vidlicí, protože ostatní je podle mých skušeností spotřební materiál, kterej bych použil ze svýho stávajícího kola a máš pak taky na kole přesně co potřebuješ. Já například nechci dualy, devítikolečko a kotouče. No a pro svý ježdění chci vidlici klidně se zdvihem 80 mm, ale aby nevážila dvě kila.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.