• Jenca

    Přemyšlím o mavic x221 nebo x517 ale za tu cenu mate dva předešle Jsem určite rozhodnut pro mavic ale jakej typ? Aby to něco vydrželo. Stary Alexi jse prodřel po 8 tis

    0 0
    • TinkTink  

      221 je fakt k neporovnani s 517…to je nebe a dudy…221 je nic moc rafek oproti 517…

      Zkus se podivat po 222 – ty sou docela dobry… ale pokud mas na ty 517, tak jdi do nich, tema nic nezkazis…ja tedka vozim F519 na XC a zatim jsem po 100km docela spokojenej…ale to je dost malo…ze :o)))

      0 0
    •  

      Měl sem X517 na zadnim kole a probrzdil sem ho za jednu sezonu(jenom léto+závody), ale je fakt pevnej. Centroval sem ho za tu dobu asi jednou, ale fakt moc nevidrží.

      0 0
      • jecnak  

        Nejses jeden z tech co pouzivaj orginalni spalky od Shimana – tema se da spolehlive odrovnat kupa rafku za sezonu. Ja osobne brzdim Fibraxama a KoolStopama (nebo se to pise s C na zacatku??) a rafky mi vydrzi dokud je nerozstipu – pres 20k km …

        0 0
        • jecnak  

          Jo nejak sem odbeh od tematu – urcite jdi do tech 517 – kolo ma uplne jinej odpich a jsou pritom docela pevny – na to na co jsou urceny – maratony, lehci XC

          0 0
          • enjoy  

            takze kdyz si na tom pri tom XCecku trochu skocim tak bych do nich chodit nemel?

            0 0
            • jecnak  

              Ne je to v poho, ale nesmis mit 90kg a sedet na kole jak pecka. Zkratka jsou to jedny z nejlehcich rafku, takze neco za neco. Pak jsou jeste 618 – ty jsou trochu tezsi, ale asi vydrzi vic. Ja osobne jsem byl hodne mile prekvapeny, kdyz jsme vymenil svy 600g Panthery za 517. Jeste se chystam dat nejaky rozumne lehky gumy a pak to bude teprv jizda … No jestli mas ICQ tak se klidne me poptej – 166559115

              0 0
        •  

          Já teda brzdim vobičejnýma špalkama(no name asi za 100Kčs). Ale ty tvoje KoolStopy asi budou rachle ubejvat, co?? Asi budu muset taky vyzkoušet něco jinýho, ikdyž moc nebrzdim:-)

          0 0
          • biker007  

            Koolstopy(cerveny) a rychle ubejvat? ja sem je nasadil v kvetnu 2002. zadni vydrzely do cervence 2003(najeto mely tak 8000km!!), predni vozim dotedka(13000km)…­ale uz taky pudou zachvili pryc. este sem nejezdil lepsi spalky!

            0 0
            • jecnak  

              Jj uplne stejny zkusenosti – prakticky nejlepsi spalky co jsou. Snad jedian nevyhoda je, ze mizerne brzdi za mokra, ale jinak jsou skvely.

              0 0
              • Moah  

                Ja myslel, ze jsou urcene prave do mokra(jestli se jedna o ty salmon – tmave cervene)

                0 0
                • jecnak  

                  Tak to nevim, ja jsem vzdycka jezdil cerny nebo stribrny a ty za mokra brzdi nic moc. Jestli jsou ty cerveny dobry i za mokra, tak jak je to pak s zivotnosti??

                  0 0
                  • kovar  

                    Jezdim cerne koolstopy, zivotnost bezkonkurencne nejlepsi, ale nebrzdi. Ani za sucha.

                    0 0
                    • TinkTink  

                      To je naky divny…nechapu – na mych rafcich cerny brzdi(ly) skvele…no..vcera sem komplet vecka prodal :o)))…a na tvych Ritchey nebrzdi – heled…co takhle vymenit paky? Dat tam naky jiny avidy? Ja budu mit to XTcko napredku…a muzem porovnat..aspon se uvidi rozdil :)

                      0 0
    • Jane  

      Tento týden jsem koupila ráfek Mavic X517, 32 děr. Mám ho na přední kolo, stál 1180 Kč ve stříbrné barvě, černá je asi o dvě stovky dražší. Dráty mám objednané DT Revolution (2–1,5–2). Vzhledem k tomu, že mi jde tak trochu o váhu, byla pro mě volba v podstatě jednoznačná. A jen tak pro zajímavost: ten Mavic X517 se už vyrábět nebude, měla by ho nahradit 717 (420 g), která bude zase dražší.

      0 0
      • biker007  

        a nezkusila si sehnat draty Ritchey Logic WCS? prestaly se uz delat(asi loni), ale ted se daj sehnat za 6–7kc vcetne al niple. Sou to (az na logo) vlastne DT revolution 1.8–1–1.5–1.8 za 40% ceny.

        0 0
        • Jane  

          No právě ty jsem chtěla. Jenomže byl problém je sehnat, a to bydlím v Brně. Tedy měly je v jednom obchodě, ale jeden drát za 15 Kč. A tak jsem si řekla, že půjdu do DT Revolutin (1 drát/14 Kč). Cena je tedy vyšší než jsem měla původně v plánu, ale co se dá dělat. Jinak v obchodě, kde je mám objednaný, uvedl dodavatel cenu hliníkového niple 1,6 Kč, což se mně poněkud nezdá. Takže doufám, že k takovým drátům nedodá mosazný niple.

          0 0
      • scret  

        Jak to, ze bude 717 drazsi? Podle me to bude tak nastejno s 517 nebo 618kama, nebo se pletu? Prave zvazuju novy kola a nemuzu se zaboha rozhodnout jestli 517 ker. nebo 618 ker. anebo pockat prave na 717 ker. 517 prej nic nevydrzej, 618 jsou zase uz tezky. A 717 jsou vahove mezi nima.

        0 0
        • MARIN  

          Me 517 cer. drzi uz vic jak 25 000km bez nejmensich problemu. Za tu dobu sem nemusel davat kola ano precentrovat.

          0 0
        • Jane  

          Nevím to přesně, ale myslím si, že ráfek Mavic XC 717 má být dražší. Nechci to komplikovat zbytečným vysvětlováním, ale bylo to takhle: šla jsem do jednoho obchodu v Brně, kde měli mít v ten den slevu 10 % na vše, abych se podívala na vyhlídnutý ráfek Mavic X517. Měli ho tam za 1200 Kč. Jenže prodavači se to zdálo málo, a tak se podíval do nového ceníku, zmínil se o nějakém ráfku 717 (o kterém jsem ještě neměla ponětí) a řekl mi, že 1200 Kč je nejnižší cena, za kterou mi ráfek Mavic 517 může prodat. Takže bych cenu ráfku Mavic 717 viděla na 1300 – 1400 Kč.

          0 0
          • TinkTink  

            To je ale dost svine…ten prodavac…

            0 0
            • Jane  

              Jo, jo… to je. Však jsem ho tam taky nekoupila.

              0 0
              • Žanek  

                Můžu se zeptat, co to bylo za obchod? Bydlím kousek od Brna, tak abych tam náhodou někdy něco nekoupil…

                0 0
                • Jane  

                  Bylo to v Rockybikes, Smetanova ulice.

                  Jo, a tu cenu 1200 Kč na ráfku Mavic X517 hned přelepili na vyšší.

                  0 0
                  • TinkTink  

                    No ale to je proste ke vsemu i naky divny…kdyz mam neco vystaveny za cenu 1200,– a mam slevy 10%, tak prece nemuzu neco zmenit na cenu vyssi, abych na tom vydelal slevu a jeste 60,–…to je hnusny…tam bych uz fakt nic nekoupil…a chodil jenom ocumovat…

                    0 0
          • RomanH  

            Je to trochu mimo, ale k RockyBikes – maj tam pekny kola za standartni ceny, ale jakykoliv doplnek (retezy, oleje, komponenty…) tam vychazi draz nez jinde. Servis je taky fest predrazenej. Jinak podobny chovani jsem v brne zaregistroval jeste u Kocare – shanel jsem predstavec Pells XR8 – prodavac jej tam mel za cenu 810 Kc a divil se, ze je to tak malo, ze to ma byt 850. Mel jsem u sebe novz katalog Pellu a v nem jsem mu ukazoval cenu 690 Kc. Tak nadaval, ze to Pells zlevnil, kdyz oni to vloni koupili za vic. A ze pry mi ho necha za tech 810. Tak jsem sel do RK Cyklos, kde jej sice momontalne v pozadovane delce nemeli, ale objednali mi jej a za 2 dny byl za 690 muj. Ke Kocarovi uz taky nepujdu.

            0 0
            • 111  

              Je to skutečně od věci, ale rpo Brňáky. Roky bikes SPD SH535 2750 jinde i 1850. To už je síla. Bylo to před 2 lety od té doby sem tam nebyl.

              0 0
              • Žanek  

                V Rocky Bikes naštěstí nenakupuju, beru to spíš jako galerii toho, co si v životě nebudu moct koupit :o(((. Ale věci tam mají fakt hezký…Jinak podobnou zkušenost mám s SPD ritchey comp. V bývalé Westě sport na Orlí stály 2590, katalgová cena byla o litr o nižší…

                0 0
            • Jane  

              Taky se mně zdá, že Rockybikes je předraženej. Po celých kolech se tedy nedívám, nebo? budu postupně přestavovat, ale z komponentů bych tam normálně nic nekoupila. Výjimkou byl jedině přední náboj Hope bees (bez přírub, 32 děr), který byl slevněnej z 2999 Kč na 1999 Kč podobně jako starší náboj XTR. A 2000 Kč na náboj s průmyslovýma ložiskama se mně zdálo tak akorát (DT Onyx je výrazně levnější a DT Hugi 240 zase výrazně dražší). U Kočaře jsem koupila k nábojům titanové rychloupínáky A 2 Z za 680 Kč, což je solidní cena oproti rychloupínákům Bontrager v Rockybikes za 2000 Kč. Jinak na servis nejvíce doporučuji RK Cyklos. Minulý rok jsem tam nechala vyplétat zadní kolo za cenu 170 Kč. Přehazku mi v červenci vyměnili ještě v ten den, kdy jsem tam kolo přivezla. Prostě jejich přístup je naprosto odlišnej než třeba v Rockybikes, kde mi řekli, když jsem tam přišla s ne moc dobře fungujícím řazením, že by bylo nejlepší kolo (Merida – 12000 Kč) prodat a koupit nový.

              0 0
              • MartinXC  

                Jmenujeme-li brněnské firmy, pak já mám co se práce (rychlost, kvalita) na Shimano věcech a výpletu týče výbornou zkušenost s MKT v Žabinách dole u Kapličky (např. vypletení př.kola v srpnu – během dne).

                0 0
              • MartinXC  

                Ty rychloupínáky jsem hned šel ověřit – dohromady 87g ! Koupil jsem poslední černé, ještě zbyly stříbrné.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.