• TheSkoky

    Dobrý den,

    Chtěl bych si koupit nové kolo a jak to tady tak čtu tak jsem z toho víc jelen než na začátku (v kolech se absolutně nevyznám). Takže bych chtěl poradit jestli horáka, cyklokross nebo cross. Kolo bude jako doplňkový sport k běhání, většinou na něm budu jezdit delší objemy. Převážně silnice ale i lesní silnice a kamenité cesty (těch je u nás dost, všechno je to rovina jen je tam hrubší štěrk). Měřím 173cm a važím 60kg, za každou radu předem děkuji, představu nemám opravdu žádnou.

    0 0
    • novas752  

      Crosová kola nejsou moc sportovně laděná, spíš turistická a nejsou v sériovkách moc dobře vybavená.

      Cyklokrosek v této ceně nových moc neni, to jsou naopak většinou závodní kola (rámy) a na pohodlí se příliš nehraje.

      Takže být tebou zvolím 29" MTB, na které jdou dát užší crossové/cyklo­crossové/silnič­ní pláště (nebo mtb z dražších kategorií, které jedou cca stejně a jsou pohodlnější). Bude to nejspíš lehčí než cross, ale odolnější, stabilnější, díky sportovnějšímu posedu nejspíš i rychlejší a když se ti jednou zachce do terénu, jen přezuješ pláště za tlustší.


      Doporučuji nechat si to postavit na zakázku u nějakého (místního) stavitele, informací je tu v hledání dost. Právě u kol mezi 15 a 25k je to nejlepší možná volba a dostaneš nejlepší poměr cena/výkon a navíc individuální přizpůsobení.

      Rám okolo velikosti M nebo S (to se určí až podle konkrétního modelu rámu), vidlici XCR Air nebo Raidon (narozdíl od levných pružinovek na sériovkách v této ceně se dají lépe nastavit a jsou citlivější), řazení Alivio nebo Deore, brzdy taky nějaké Shimano… Když koukneš na sériová kola, podobnou (ale často nevyváženou ve prospěch řazení) výbavu seženeš až tak o 3–5000Kč+ víc.

      0 0
    •  

      tohle v menší velikosti, kontakt tam najdeš http://www.bike-forum.cz/…i-deore-2x10

      0 0
      • puka  

        To lidi zakládají vlákna a nechají se zblbnout nějakým blbečkem ze servisu nebo jak to je? Nechápu, že toto kolo tam pořád visí.

        Možná by bylo dobré, kolik jich je postaveno. :D

        0 0
    • martingt  

      kup si gt avalanche 1.0 nebo 2.0 a myslim ze budes spokojen ja takto taky zacal a rocne sem nesel pod 11 000 km po dobu 4let a vse bylo ok. dokud mi kolo neukradli

      0 0
      • nitraq  

        Zajímavý, že takový jantarové se vyskytují jen v zimě, v sezóně tady je klid a blbco-prázdno.

        Souhlas s novasem výše, jen bych dodal, že za 17 tisíc bych už spíš viděl vidlici Raidon a osazení Deore.

        0 0
        • martingt  

          nechapu ale dekuju

          0 0
          • Čipera  

            Asi tak že tvoje rada je tak trochu mimo mísu. Zaprvé GT se už pár let nedělá 2.0 atd… ale sport, comp, expert a ty by si mu opravdu radil na tehle druh sportu, který chce provozovat 27,5 kolo téměř v základu?

            0 0
            • martingt  

              sakra trochu sem zaspal vubec sem si to neuvedomil dik …ja mel gt avalanche 1.0 26tku a ted gt zaskar sport taky 26 nevychazim s tabulek nebo kdo co rika jen moje pocity jezdim na kole kazdy den bez ohledu na pocasi asfalt teren beskydy a rikam jen co pasuje me myslel sem to dobre no

              0 0
              • nitraq  

                Chlape, nauč se psát čárky a tečky. Dík.

                0 0
                • martingt  

                  nikdy

                  0 0
                  • postman79  

                    Nikdy a přesto ti tam tři uletěly.

                    0 0
                  • Lišák  

                    takzkusvynecha­vatimezerymezis­lovybudetovypa­datjestelip

                    0 0
                    • martingt  

                      to uz je moc! a mam dotaz vy tady na bike foru jen jebete jeden do druheho nebo se bavite o kolech? kazdy tu je vtipny a chytry a vlakna zasvinene srackama

                      0 0
                      • novas752  

                        Tak napůl. :)

                        0 0
                      • michomin  

                        Možná si připadáš se svým způsobem psaní originální, ale uvědom si, že takový způsob psaní je méně srozumitelný až nesrozumitelný, na rozdíl od textu s diakritikou a interpunkcí.

                        Takže když máš dotaz a chceš se něco dozvědě, tak je poněkud hloupé používat tvou šifru. A teď můžeš přemýšlet o tom, kdo se tady snaží být vtipný a chytrý, leč ne originální.

                        0 0
                        • martingt  

                          dekuju ale stejne budu psat porad stejne protoze jsem linej.kdo me pochopi odepise a kdo me nepochopi at si me nevsima ja se sem neprisel hadat a nekoho urazet.

                          0 0
        • palo7  

          docela rád bych věděl kdo to za 17tis. umí postavit komplet na Deore + Raidon

          0 0
          • nitraq  

            Loni v létě jsem vyjednával kolo od scalara a pravda, nebylo to komplet deore, ale do sady chyběly jen brzdy (místo toho m396) a kliky (místo toho fotce s htII osou), ale bylo to ještě o tisíc levnější. Takže v případě zájmu by šly alespoň brzdy ze sady, ale ty stejně začínající jezdec nepotřebuje.

            0 0
            • palo7  

              takže spíš okolo 20ti :-)

              0 0
              • nitraq  

                Na klikách bude rozdíl cca pětikilo a na brzdách asi tisíc, takže ne 20, ale spíš 17.5. Nehledě na to, že v případě klik se jedná jen o vzhled a asi sto gramů navíc, ale to nemá člověk šanci poznat. Ušetřených pět set ale pozná.

                Ale je mi to jasný, je snazší kecat než přijít s nějakým nápadem.

                0 0
                • scalar  

                  Otázka také je, jeslti mám smysl u kola za 17tis. preferovat kompletní sadu Deore. Spíš bude lepší nechat kliky od Prowheelu a investovat do lepšího rámu (Force Grannus) a Raidona s tapered krkem (v této verzi je hliníkový). Samozřejmě úplně nejleší je trochu připlatit a udělat to bez kompromisů.

                  0 0
                  • palo7  

                    jestli to není tajný, jaké rámy ve 27,5 se používají/používáš na stavbu kol okolo 20tis.?

                    0 0
                    • scalar  

                      MRX, Pells.

                      0 0
                      • palo7  

                        dík. Hledám něco pro ženu a chce nějaký barevný rám a to je dost problém. Výška 175cm a nohy 87cm (na ženu asi standard), tak asi nějaká +/- 18 což jsem koukal že Pells by šel použít, ale mají Lady jen bílé a pánské v 17,5 by asi už bylo zbytečně nízké? A ta barevnost taky nic moc (nebo se dá u nich ladit, aspoň nápisy apd.)? MRX jsou dlouhý. Uvažuji ještě o Spyder Exploit 18 (ten je hraničně na délku), ale dala by se ladit barva. Nejlépe by asi bylo nějaké CUBE, ty jsou spíš kratší?

                        0 0
                      • palo7  

                        poslal jsem mail. Dík

                        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • TheSkoky  

      Pro mě jsou asi nejdůležitější km, v rozmanitém terénu, který nejde úplně do extrému, viz nahoře. Jak sem napsal je to doplňkový sport k běhání, běhám ultra-trail/maraton, tzn. 42,2km+, většinou kolem 100km. Kolo by mělo být na objemy, celodení výjezdy ale jsem spíš ten co se kochá krajinou než ten co zasedne, valí a valí. Což znamená, že když už vyjedu, tak by neměl být problém dát 50+ (do práce a z práce to mám 26km). Děkuji Vám za rady.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.